Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-02@22:06:10 GMT

شهروندان هرمزگانی ساعات اوج گرما در خانه بمانند

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۹۸۱۷۳

شهروندان هرمزگانی ساعات اوج گرما در خانه بمانند

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان امروز در گفت‌وگوی رسانه‌ای اظهار داشتن: با افزایش یا کاهش دما محدوده حرارت بدن انسان نباید تغییر کند چرا که تمامی واکنش‌های شیمیایی و متابولیسم‌های بدن انسان در محدوده دمایی خاصی صورت می گیرد.

وی افزود: بنابراین اگر به هر دلیلی از جمله سرمازدگی و یا گرمازدگی این دما تغییر کند تبادل آب، املاح و متابولیسم در بدن مختل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با بیان اینکه گرمازدگی تحت شرایط محیط ایجاد می شود، تصریح کرد: سیستم تبادل گرما و تنظیم درجه حرارت بدن انسان به علت قرارگیری بیش از اندازه انسان در هوای گرم و تابش مستقیم نور خورشید، دچار اختلال شده و سیستم تنظیم دمای بدن از کنترل خارج می‌شود.

نوروزیان گفت: در این حالت افزایش دمای بدن همانند تب به دلیل مکانیسم دفاعی بدن در برابر میکروب‌ها نیست بلکه در اثر قرار گرفتن بیش از اندازه فرد در هوای گرم و تابش مستقیم خورشید، سیستم تبادل گرما و تنظیم درجه حرارت بدن انسان دچار اختلال شده و واکنش‌های طبیعی بدن جهت افت دما مانند عرق کردن نیز عمل نمی‌کنند و سیستم تنظیم دمای بدن از کنترل خارج خواهد شد.

وی با اشاره به علایم و نشانه‌های گرمازدگی ادامه داد: اگر دمای بدن انسان از حالت نرمال خارج و به ۴۰ درجه سانتیگراد برسد فرد دچار گرمازدگی شده است و فرد گرما زده با مشکلاتی نظیر داغی و خشکی پوست، سردرد و سرگیجه، احساس خستگی مفرط، تهوع، گرفتگی(کرامپ عضلانی) و احساس تشنگی بسیار روبرو می‌شود.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان افزود: تپش قلب، مشکلات تنفسی، احساس ضعف شدید، گشاد شدن مردمک و در صورت طولانی شدن گرمازدگی، بیهوشی از دیگر نشانه‌های گرمازدگی است که در صورت تداوم  خطرات زیان بار دیگری همچون تشنج و حتی مرگ را به همراه خواهد داشت.

نوروزیان با اشاره به اینکه گرمازدگی بیشتر متوجه بیمارانی می‌شود که از بدن خود کمتر مراقبت می‌کنند، اضافه کرد: معلولان، سالمندان، کودکان، معتادان و سایر افراد همچون ورزشکاران و افرادی که به واسطه شغل خود مدت زمان زیادی را در فضای باز و گرم سپری می‌کنند نیز دچار گرمازدگی می‌شوند.

وی اظهار کرد: مصرف نوشیدنی‌های خنک، استفاده از کلاه‌های لبه‌دار، کرم‌های ضد آفتاب، عینک آفتابی، پوشیدن لباس‌های خنک با رنگ روشن و اجتناب از ماندن در خودروهای در بسته از جمله راهکاری پیشگیری از گرمازدگی است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تاکید کرد: شهروندان تلاش کنند که در حد امکان در ساعات اوج گرما و تابش مستقیم  نور خورشید از ساعت ۱۱ تا ۱۵ حتی الامکان در خانه بمانند و کمتر در معرض نور خورشید قرار گیرند.

نوروزیان با اشاره به اقدامات مورد نیاز در مواجهه با فرد گرمازده یادآور شد: ابتدا بیمار را به جای خنک یا سایه منتقل کرده، لباس‌های اضافه را بیرون آورده و به آهستگی دما بدن را پایین بیاورید (استفاده از اسفنج، پارچه های مرطوب و یا اسپری آب خنک و باد زدن ملایم) همچنین بهتر است در طول این مدت یک نفر مراقب بیمار و در کنار او باشد و ضربان قلب و تنفس و سطح هوشیاری وی را کنترل کند.

وی با تاکید بر اینکه در صورت هوشیار بودن فرد گرمازده نوشیدن مایعات خنک توصیه می‌شود، خاطرنشان کرد: با اقدامات انجام شده تقریبا بعد از نیم ساعت بیمار به حالت عادی باز می‌گردد ولی اگر بیمار دارای سطح هوشیاری پایین و یا دچار اختلال قلبی تنفسی شده بدون خوراندن مایعات به بیمار، باید سریعا به بیمارستان انتقال داده شود.

انتهای پیام/۸۸۰۵۰

منبع: فارس

کلیدواژه: علوم پزشکی هرمزگان گرمازدگی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بدن انسان دمای بدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۹۸۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدنی های امروز؛ از موج گرما در شرق و جنوب آسیا تا وضعیت رفح

خواب ظهرگاهی باربر هندی درون سه چرخه در شهر کلکته/ رویترز خانه ای در شهر رفح در جنوب نوار غزه که در اثر حملات هوایی اسرائیل آسیب جدی دیده است./ رویترز کودکان فلسطینی در شهر رفح در جنوب نوار غزه در حال حمل آب به خانه هایشان هستند./ رویترز دستگیری دانشجویان معترض حامی فلسطین در دانشگاه تگزاس در شهر آستن ایالت تگزاس آمریکا/ آسوشیتدپرس فوران آتشفشان کوه "روانگ" در اندونزی/ خبرگزاری فرانسه بلایی که خشکسالی بر سر شالیزارهای برنج در فیلیپین آورده است./ رویترز ساختمان یک موسسه آموزشی در بندر اودسا اوکراین پس از حمله موشکی روسیه/ رویترز تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه سوربون فرانسه در حمایت از مردم فلسطین/ رویترز موج گرمای کم سابقه هوا در شهر مانیل فیلیپین/ رویترز کارگران موزه لوور در شهر پاریس فرانسه یک نقاشی از "اوژن دلاکروا" تحت عنوان "آزادی هدایت مردم" را آویزان می کنند./ زوما دستگیری دانشجویان معترض حامی فلسطین در دانشگاه کلمبیا آمریکا. دهها دانشجو بامداد سه شنبه با تسخیر ساختمان " همیلتون" این دانشگاه در آنجا موضع گرفته بودند که با دخالت پلیس همه آنها دستگیر و روانه بازداشتگاه شدند./ زوما ماکت یک ساندویچ " هات داگ" در میدان تایمز نیویورک/ زوما پیوستن دانشجویان دانشگاه آمریکایی بیروت به جنبش اعتراضی دانشجویان دانشگاه های آمریکا بر ضد اسرائیل/ زوما دستگیری دانشجویان معترض حامی فلسطین در دانشگاه فلوریدای جنوبی در شهر تامپا در ایالت فلوریدا آمریکا/ زوما ربات سگ در فروشگاهی در نانجینگ چین/ زوما کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: دیدنی های امروز؛ اعتراضات ضداسرائیلی در آمریکا

دیگر خبرها

  • نجات ۲۹ دریانوردی هرمزگانی/ ۳ فوتی و ۷ مجروح در سانحه آتش سوزی لنج
  • (ویدئو) اولین تصاویر از آتش‌سوزی در گیلان؛ خانه‌های چوبی شهرک امامزاده ابراهیم (ع) دچار حریق شد
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • نجات پسر ۶ ساله که دچار غرق شدگی شده بود
  • یک هرمزگانی استاد نمونه کشوری شد
  • دیدنی های امروز؛ از موج گرما در شرق و جنوب آسیا تا وضعیت رفح
  • بحران غذادهی غیراصولی به سگ‌های بلاصاحب ادامه دارد
  • مبارزه با موش‌های پایتخت در آستانه فصل گرما زودتر آغاز شود
  • بازدید هیئت هرمزگانی از بندر کانتینربری شانگهای
  • یخ؛ جواهر کمیاب!