Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر دفاع چین امروز (یکشنبه) با اشاره به اینکه روابط این کشور با آمریکا در "مقطع بحرانی" قرار دارد، اظهار کرد که بهبود روابط دوجانبه به ایالات متحده بستگی دارد؛ همچنین وی پیرامون موضوعات مختلفی از جمله حمله روسیه به اوکراین، مسئله تایوان و تسلیحات هسته‌ای چین اظهار نظر کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، «وی فنگه»، وزیر دفاع چین در اجلاس امنیتی "شانگری-لا" در حالی که لباس مخصوص ارتش آزادی‌بخش خلق چین را بر تن داشت، گفت: «ما از ایالات متحده می‌خواهیم از دخالت در امور داخلی چین خودداری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روابط دوجانبه نمی‌تواند بهبود یابد مگر اینکه طرف آمریکایی چنین کاری را انجام دهد.»

وی افزود: چین فقط به دنبال صلح و ثبات می‌گردد و کشوری متهاجم نیست. ما از ایالات متحده می‌خواهیم که همبستگی را تقویت و از هرگونه رویارویی و تفرقه جلوگیری کند.

وزیر دفاع چین با اشاره به اینکه تمامی اتهامات و حتی تهدیدهایی که در سخنرانی روز شنبه لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا بود را رد می‌کند، خاطرنشان کرد: «آمریکا باید دست از مداخله در امور داخلی چین بردارد.»

وزیر دفاع چین همچنین آمریکا را به تلاش برای «گروگان‌گیری» حمایت کشورهای منطقه آسیا- اقیانوسیه جهت مقابله با پکن متهم کرد و افزود که واشنگتن به دنبال پیشبرد منافع خود «تحت پوشش چندجانبه‌گرایی» است.

وی در این راستا عنوان داشت: «هیچ کشوری نباید اراده خود را بر دیگران تحمیل کند یا تحت عنوان چندجانبه‌گرایی به دیگران زور بگوید. این استراتژی تلاشی برای گروگان‌گیری کشورهای منطقه ما و هدف قرار دادن یک کشور خاص است – همچنین این یک استراتژی برای ایجاد درگیری و رویارویی جهت محاصره دیگران است.»

حمله روسیه به اوکراین

حمله روسیه به اوکراین از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مورد بحث قرار گرفت. وزیر دفاع چین اعلام کرد که چین از مذاکرات صلح حمایت می‌کند و مخالف هرگونه "ارسال تسلیحات به اوکراین و اعمال فشار حداکثری علیه روسیه" است.

وزیر دفاع چین همچنین خاطرنشان کرد: «چین از مذاکرات میان روسیه و اوکراین حمایت می‌کند. ما همچنین امیدواریم ایالات متحده و ناتو مذاکراتی را با روسیه برگزار کنند تا شرایطی برای آتش‌بس فوری ایجاد شود.»

وی بدون اشاره به موضع چین سوالاتی را مطرح کرد و پرسید: «ریشه این بحران چیست؟ چه کسی پشت این بحران است؟ چه کسی بیشتر از همه ضرر می‌کند؟ چه کسی بیشتر از همه سود می‌برد؟ چه کسی صلح را ترویج می‌دهد و چه کسی آتش این بحران را شعله‌ورتر می‌کند؟ من فکر می‌کنم همه ما پاسخ این سوالات را می‌دانیم.»

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در تاریخ ۲۴ فوریه حمله به اوکراین را با هدف جلوگیری از پیوستن این کشور به ناتو آغاز کرد؛ حمله‌ای که روسیه خود آن را "عملیات ویژه نظامی" نامیده است و باعث شده که غرب واکنش‌های مختلفی نسبت به این مسئله نشان دهد و "شدیدترین تحریم‌ها" را علیه روسیه اعمال کند.

مسئله تایوان

وزیر دفاع چین درخصوص مسئله تایوان گفت که موضع چین نسبت به این جزیره تغییر نکرده است. وی افزود: «دولت چین به دنبال یک اتحاد مجدد و مسالمت‌آمیز با تایوان است. آن دسته از افرادی که به دنبال استقلال تایوان هستند، قطعا هدف درستی را دنبال نمی‌کنند.»

وی در ادامه افزود: «کشورها چه بزرگ و چه کوچک، چه ضعیف و چه قدرتمند همه با هم برابرند. ما باید به یکدیگر احترام بگذاریم و به طور برابر با یکدیگر رفتار کنیم.»

این نظامی ارشد چین تاکید کرد که پکن نسبت به تلاش‌های جهانی درخصوص مقابله با بیماری کووید-۱۹ "همکاری" داشته و همچنین تلاش‌های این کشور برای توسعه دریای چین جنوبی "صلح‌آمیز" است.

تسلیحات هسته‌ای چین

«وی فنگه»، وزیر دفاع چین در ادامه سخنرانی خود در اجلاس شانگری-لا عنوان کرد: «چین به پیشرفت‌های چشمگیری در توسعه تسلیحات هسته‌ای دست پیدا کرده است اما فقط برای دفاع از خود چنین اقدامی انجام داده و هرگز از آن‌ها استفاده نمی‌کند.»

وی افزود: «چین در مدت پنج دهه توانایی خود را در این حوزه توسعه بخشیده است. سیاست چین استوار و یکپارچه است. ما از این تسلیحات صرفا برای دفاع از خود استفاده می‌کنیم و اولین کشوری نخواهیم بود که دست به تسلیحات هسته‌ای بزنیم.»

وی فنگه درخصوص آزمایش موشک هایپرسونیک گفت: «درخصوص تسلیحات هایپرسونیک (مافوق صوت)، اکثر کشورها در حال توسعه تسلیحات هستند و من فکر می‌کنم هیچ تعجبی ندارد که چین هم چنین کاری را انجام می‌دهد. چین ارتش خود را توسعه خواهد بخشید و من فکر می‌کنم چنین چیزی طبیعی است.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: چین آمريكا حمله روسيه به اوكراين تايوان تسلیحات هسته ای تسلیحات هسته ای ایالات متحده چه کسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۰۸۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر دفاع روسیه: مسکو هرگز ناتو را تهدید نکرده است

وزیر دفاع روسیه امروز جمعه گفت: مسکو هرگز سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را تهدید نکرده و از نظر نظامی و ژئوپلتیکی (جغرافیای سیاسی) علاقه‌ای به حمله به کشورهای این ائتلاف ندارد.

به گزارش مشرق، خبرگزاری اسپوتنیک نوشت: سرگئی شویگو در نشست وزیران دفاع کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای (SCO) در آستانه، افزود، ما فقط از مردم خود در سرزمین های تاریخی خود محافظت می کنیم.

شویگو گفت: روسیه همواره نهایت تلاش خود را بکار بسته تا توازن قوا و ثبات راهبردی در جهان را حفظ کند.

وزیر دفاع روسیه خاطرنشان کرد، قصد آمریکا برای استقرار زیرساخت های نظامی خود در آسیای جنوبی و شرقی، تهدیدی مستقیم علیه ثبات کشورهای سازمان همکاری شانگهای است.

وی در اظهارنظر درباره اوضاع در منطقه آسیا-اقیانوسیه گفت، ساختارهای نظامی و سیاسی دارای گرایش به آمریکا تلاش می کنند سیستم امنیتی منطقه را بازسازی کنند تا بر این بخش از کره زمین سلطه یابند.

وزیر دفاع روسیه خاطرنشان کرد، بازداشت تروریست های افراطی از خاورمیانه و شمال آفریقا به جنوب شرق آسیا زمینه را برای تنش جدید در منطقه ایجاد کرده است.

این مقام روسیه گفت: آمریکا از تاکتیک های دامن زدن به کانون های بی ثباتی در جهان، ایجاد تهدیدهای امنیتی استفاده و در عین حال، کمک های نظامی را به طور همزمان ارائه می دهد.

شویگو همچنین به پیامدهای فاجعه بار احتمالی ناشی از حملات مداوم اوکراین به نیروگاه هسته ای زاپوریژیا اشاره کرد و گفت حملات مداوم نیروهای مسلح اوکراین به نیروگاه هسته ای زاپوریژیا که می تواند به عواقب فاجعه بار منجر شود، نگران کننده است.

سازمان همکاری شانگهای در سال ۲۰۰۱ تأسیس شد. هند، ایران، قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان، پاکستان و ازبکستان اعضای کامل آن هستند. افغانستان، بلاروس و مغولستان کشورهای ناظر آن را تشکیل می‌دهند. آذربایجان، ارمنستان، مصر، کامبوج، نپال، قطر، امارات، عربستان سعودی، ترکیه، سریلانکا، مالدیو، میانمار، بحرین و کویت شرکای گفت‌وگو هستند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • کرملین: روسیه و چین فشارهای غرب را تحمل می‌کنند
  • اوکراین| کی‌یف به صلاح خود از موشک‌های دوربرد استفاده می‌کند
  • نتیجه حمایت آمریکا از تروریست‌ها، عملیات آنان در ایران و روسیه است
  • حمله جنگنده ها و موشک های روسیه به قطار حامل تسلیحات غربی/ تهدید روسیه به نابود کردن تسلیحات هسته ای آمریکا در لهستان
  • وزیر دفاع روسیه: مسکو هرگز ناتو را تهدید نکرده است
  • حمله نیروهای روسیه به قطار حامل تسلیحات غربی
  • نیروهای روسیه به قطار حامل تسلیحات غربی حمله کردند
  • وزیر دفاع روسیه در دیدار با وزیر دفاع ایران: آماده گسترش همکاری های نظامی هستیم
  • شویگو: آمریکا برای تسلط بر منطقه آسیا و اقیانوسیه تلاش می کند
  • پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود