Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-29@02:52:37 GMT

شاخص‌های بنیادی بازار بهبود یافت

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۰۹۹۷۲

شاخص‌های بنیادی بازار بهبود یافت

معاملات در روز ابتدایی هفته با کاهش 2011 واحدی شاخص کل بورس و 30 واحدی شاخص کل فرابورس به پایان رسید. در این روز اگرچه رنگ قرمز رنگ غالب تابلو معاملات بود، اما در مجموع معاملات به‌صورت آرام و غیرهیجانی دنبال می‌شد.

روزنامه ایران:  روز شنبه حجم و ارزش کل معاملات نسبت به روزهای قبل تغییر چندانی نداشت و ارزش معاملات خرد (با 3هزار و 619 میلیارد تومان) همچنان پایین‌تر از میانگین ارزش معاملات سه ماه گذشته قرار داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین در حدود 470 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار و 185میلیارد تومان از صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت خارج شد.


تداوم انتقال پول به بازارهای موازی
با ورود بازار سهام به فاز اصلاحی که از اواخر اردیبهشت ماه و پس از ثبت رکورد جدید سالانه صورت پذیرفت، نماگرهای نشان‌دهنده رونق در بازار نیز بتدریج کاهش یافتند که این روند بیانگر ورود بازار به یک وضعیت رکودی و خروج تدریجی پول از بازار سهام به مقصد سایر بازارهای مالی بود. اگر به نماگر‌های بازار از تاریخ 25 اردیبهشت ماه تا به امروز بنگریم مشخص می‌شود که در این بازه میانگین حجم معاملات در حدود 17 درصد از میانگین حجم معاملات از ابتدای سال تا 24 اردیبهشت ماه کمتر بوده است.  بررسی این نماگر در کنار کاهش ارزش معاملات خرد و همچنین خروج 6 هزار و 700 میلیارد تومانی پول حقیقی از بازارسهام نشان می‌دهد که سهام در این بازه، جذابیت خود را نسبت به سایر بازار‌ها از دست داده و سرمایه‌گذارانی که با دید کوتاه‌مدت اقدام به سرمایه‌گذاری در بازارها می‌کنند سایر بازارهای مالی را دارای نسبت ریسک به بازدهی مناسب‌تر تشخیص داده‌اند.


البته در این مورد باید توجه داشت که برخی از سهامداران با فروش سهام خود منتظر می‌مانند تا در فرصت مناسب‌تری اقدام به خرید مجدد سهام کنند که با این فرض، باید آمار پول‌های نقد رسوب شده در حساب کارگزاری‌ها به نسبت معنا‌داری افزایش یابد. ضمن این که سرمایه‌گذارانی که قصد ادامه فعالیت در بازار سهام را دارند ترجیح می‌دهند پول‌های خود را به صندوق‌های درآمد ثابت انتقال دهند تا در فرصت مناسب بتوانند با فروش واحد‌های این صندوق‌ها اقدام به خرید سهام در بازار کنند. اما هرچند که آمار خالص ورود پول حقیقی به صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت در بازه 17روزه حاکی از ورود 244 میلیارد تومانی پول به این صندوق‌ها است اما این رقم در مقابل خروج پولی که از کل بازار اتفاق افتاده بسیار ناچیز است که با توجه به آن نمی‌توان از صندوق‌های سرمایه‌گذاری به‌عنوان مقصد پول‌های خارج شده از معاملات سهام نام برد.


مورد سومی که می‌توان از طریق آن انتقال پول از بازار سهام به سایر بازار‌ها را به وسیله آن بررسی کرد مقایسه تعداد معاملات صورت گرفته در انواع بازار‌های مالی است. مشاهدات میدانی و آمارهای منتشر شده از طرف برخی از صرافی‌ها در بازار طلا و مشاهدات در مورد دلار آزاد در کنار آمارهای منتشر شده بانک مرکزی درخصوص افزایش تعداد معاملات در بخش مسکن درحالی افزایش حجم معاملات در این بازارها را از اواسط اردیبهشت ماه نشان می‌دهد که در همین بازه آمار معاملات در بازار سهام همواره یک روند نزولی را در پیش گرفته است.


افزایش شاخص های ارزندگی بازار
از نظر بنیادی اما، با توجه به افشای اطلاعات مربوط به تولید و فروش شرکت ها در ماه های گذشته به ویژه افزایش درآمدهای صادراتی در گروه های فلزات اساسی، پتروشیمی ها، معدنی ها و سیمانی ها کارشناسان EPS بالاتری را برای بازار پیش بینی کرده اند این موضوع در کنار کاهش قیمت سهام در روزهای گذشته منجر به کاهش 8 درصدی نسبت P/E (قیمت و درآمد انتظاری) شده است. لازم به ذکر است این نسبت در حال حاضر برای کل بازار در حدود عدد 5/8 قرار دارد.


دومینوی ادامه‌دار پول و بازارها
مسأله‌ای که این روز‌ها در بازارهای مالی ایران دوباره در حال شکل‌گیری است یک پدیده تازه نیست و به‌راحتی می‌توان نمونه‌های آن را در سال‌های قبل مشاهده کرد. ایجاد شکاف بازدهی در بازارهای مختلف مالی و انتقال سریع پول بین بازارها که منجر به التهاب تمامی بازارها و در نهایت افزایش سطح عمومی قیمت‌ها در این بازارها می‌شود.  افزایش‌هایی که نه از ریشه تولید و بازدهی در بخش واقعی بلکه از ریشه تورم و انتظارات تورمی سرچشمه می‌گیرد. پول‌هایی که برای حرکت در بازارها با هیچ مانعی روبه‌رو نیستند و به‌طور پیوسته سرعت گردش آنها در حال افزایش است. به نظر می‌رسد در این رابطه نیاز است که سیاست‌گذار با اتخاذ سیاست‌های کنترلی، سرعت گردش پول بین بازارها را تا حدودی کاهش دهد تا بتواند از این طریق از تلاطم بیشتر بازارها جلوگیری کند.

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: اردیبهشت ماه سرمایه گذاری بازار سهام سایر بازار صندوق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۰۹۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهبود شاخص ایمنی عملیات بندری بنادر کشور/ افزایش ضریب ایمنی بندرانزلی

ایسنا/گیلان مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) سازمان بنادر و دریانوردی از افزایش ۲۵ درصدی ضریب ایمنی مجتمع بندری انزلی خبرداد و گفت: شاخص ایمنی عملیات بندری کل بنادر کشور در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۲ رشدی ۲۷ درصدی به همراه داشته است.

 عبدالله جعفری امروز شنبه، ۸ اردیبهشت ماه در حاشیه نشست تبیین راهبردهای حوزه HSE، آتشنشانی و پدافندغیرعامل سال ۱۴۰۳ با حضور مدیر کل بنادر و دریانوردی استان گیلان و دست اندرکاران و ذی‌نفعان بخش HSE این اداره کل در بندرانزلی برگزار شد، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از سال گذشته اهم حوزه‌های راهبردی، اقدامات و اهداف عملیاتی که لازم است ستاد، بنادر و شرکت‌های خصوصی جهت ارتقا ایمنی بنادر انجام دهند را در قالب منشور راهبردی اهداف و اقدامات عملیاتی تهیه و به کلیه بنادر ابلاغ شد.

وی با بیان اینکه سال گذشته این مهم برای اولین بار در سازمان بنادر صورت گرفت، تصریح کرد: بر اساس این منشور اقدامات بنادر و شرکت‌های خصوصی تبیین و منجر به کاهش حوادث انسانی ناشی از کار در بنادر شد.

مدیر HSE سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه در سال گذشته حدود ۲۸ درصد از کل حوادث انسانی ناشی از کار کاهش یافته، تصریح کرد: حدود ۳۰ درصد از حوادث منجر به فوت نیز کاهش پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه تمامی این نتایج مثبت نتیجه تلاش و همدلی آحاد ذی‌ربط سازمانی و شرکت‌های خصوصی فعال در بنادر بوده، تاکید کرد: در سال‌جاری موضوعات مرتبط با HSE بنادر نیز به صورت عملیاتی و موثرتر گذشته، اجرا و پیگیری خواهد شد و در راستای اجرایی سازی منشور راهبردی سال ۱۴۰۳ نیز، تبیین موضوع به صورت حضوری با ارکان HSE در هر بندر به صورت جداگانه جلساتی خواهیم داشت.

جعفری تاکید کرد: در این جلسات ضمن بیان دستاوردهای این منشور، با مدیرکل، معاونین و همچنین افراد ذی‌ربط در بندر و کسانی که با عملکردشان باعث ارتقا ایمنی بندر می شوند، همفکری داشته باشیم و همه این اقدامات و جلسات حضوری برای این است که بتوانیم بنادر کشور را ایمن‌تر از سال قبل پیش ببریم.

وی افزود: با در نظر گرفتن اقدامات متعدد سعی بر آن داریم تا با افزایش ایمنی شرکت‌های خصوصی فعال در بنادر، بتوانیم بنادر کشور را بیش از پیش ایمن‌تر کنیم.

جعفری با بیان اینکه این منشور راهبردی یک ساختار کلی و نقشه راه برای بنادر است، تصریح کرد: نمی‌توان ساختار کلی و نسخه واحد برای همه بنادر در نظر گرفت و به همین منظور با هم‌اندیشی مدیران بنادر، خروجی اجرایی سازی منشور را به صورت اختصاصی برای هر بندر احصا می‌کنیم.

مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست سازمان بنادر و دریانوردی در پایان ضمن تقدیر از مدیرکل و معاونین بنادر و دریانوردی استان گیلان، گفت: از سال گذشته تا به امروز ضریب ایمنی بندر انزلی بیش از ۲۵ درصد افزایش پیدا کرده که از منظر ایمنی یک کار فوق العاده است و این یعنی بسیار تلاش شده و تعداد حوادث انسانی تا حد چشمگیری کاهش پیدا کرده و این نوید داده می شود که بتوانیم با تلاش آحاد ذی‌ربط، سالی بدون حادثه را در بندر انزلی شاهد باشیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بورس امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • بهبود شاخص ایمنی عملیات بندری بنادر کشور/ افزایش ضریب ایمنی بندرانزلی
  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • ۱۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد
  • بورس در سکوت
  • افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل بورس
  • شاخص بورس هزار واحد رشد کرد
  • گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت/ بورس در سکوت
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • بورس امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار