Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-06@03:02:45 GMT

آثار استاد سبزواری؛ نمونه تمام و کمال شعر انقلابی

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۱۱۰۰۲

آثار استاد سبزواری؛ نمونه تمام و کمال شعر انقلابی

مصطفی محدثی خراسانی، شاعر و منتقد ادبی آثار استاد حمید سبزواری را شعر تراز انقلاب می‌داند و معتقد است: بدون شک چهره ای مانند حمید سبزواری در تاریخ ما بی نظیر است.

مصطفی محدثی خراسانی، شاعر و منتقد ادبی در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به بهانه سالروز درگذشت استاد حمید سبزواری و اینکه چرا به ایشان لقب «پدر شعر انقلاب» داده بودند، گفت: این لقب از چند وجه برای ایشان قابل دفاع و نام گذاری شایسته ای بوده است؛ اینکه از همان روزهای آغازین شروع انقلاب کلام و شعر ایشان بر زبان مردم در راهپیمایی ها جریان داشت و در شکل رسمی تر آن در همان روز ورود امام خمینی به ایران باز شعر ایشان در فرودگاه تا بهشت زهرا که «خمینی ای امام» را مردم فریاد می زدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: حتی اولین سرودی که پس از پیروزی انقلاب از تلویزیون پخش شد، باز سرود «این بانگ آزادی» جناب سبزواری بود و حتی بعدها سرود «آمریکا آمریکا ننگ به نیرنگ تو» را که باز همه مردم حفظ و می خواندند.

محدثی خراسانی با اشاره به فعالیت های بعد از انقلاب استاد سبزواری که در زمان جنگ تا شهادت بزرگانی چون مطهری، بهشتی و دیگر یاران انقلاب رخ می داد، اظهار کرد: استاد در زمان همه این اتفاقات با سرودن اشعاری حماسی انقلابی سهم بسزایی در جاودانه کردن این وقایع داشتند و شعر ایشان را می شود شعر تراز انقلاب خطاب کرد؛ شاعری که همه عمر در میدان حضور داشته است.

مصطفی محدثی خراسانی در ادامه آثار سبزواری را نمونه بارز و تراز شعر انقلابی می داند و می گوید: ما در تاریخ موسیقی ایران کسی را مثل ایشان نداریم که این همه کار موسیقی آن هم از نوع انقلابی داشته باشد؛ در دوره مشروطه می شود از کسانی مانند فرخی یزدی و یا عارف قزوینی نام برد اما بدون شک چهره ای مانند حمید سبزواری در تاریخ ما بی نظیر است و از طرفی وقتی شما به تمام مجموعه آثار استاد سبزواری نگاه می کنید، آن تعریفی که ما از شعر انقلابی داریم و اگر در این تعریف ما ده مولفه و متر و معیار را در نظر داشته باشیم، ممکن است در آثار فلان شاعر 5 مولفه متنی، کلامی و محتوایی را ردیابی کنیم، اما به تمام و کمال می توان همه مولفه های شعر انقلابی را در آثار استاد سبزواری مشاهده کرد و به همه این ها مدت زمان حضور ایشان در میدان و صحنه را بیفزایید که با هیچ کسی قابل مقایسه نیست و همه این ها در کنار هم باعث می شود که به حق ایشان را «پدر شعر انقلاب» معرفی کرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: استاد سبزواری محدثی خراسانی حمید سبزواری شعر انقلابی آثار استاد شعر انقلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۱۱۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام سرلشکر سلامی به مناسبت روز بسیج سازندگی

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مناسبت فرا رسیدن روز بسیج سازندگی،‌ پیامی صادر کرد.

به گزارش ایسنا،‌ متن پیام سرلشکر سلامی بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم
کار جهادی به معنای کار برخاسته از ایمان و بکارگیرنده هرچه بیشتر از ظرفیت وجودی انسان است مقام معظم رهبری (مدظله العالی)
۱۷ اردیبهشت ماه در تقویم تاریخی میهن اسلامی مزین به نام «بسیج سازندگی» از نهادهای روییده از بطن حقیقت انقلاب اسلامی است؛ امروز بسیج سازندگی ارائه تعریف نوینی از مدیریت جهادی در عرصه‌های خدمت خالصانه و بی منّ و اذی در پرتو ولایتمداری در مسیر تابناک آرمان‌های انقلاب اسلامی به شمار می‌رود.

بسیج سازندگی طی سال‌های فعالیت خود با اتکا به انگیزه و همت والای جوانان مومن و انقلابی و ورود به میدان‌های سازندگی، خدمت رسانی و محرومیت زدایی و دیگر عرصه‌های مختلف نیاز کشور به ویژه عمرانی، آبرسانی، نهضت کمک‌های مومنانه، اقتصاد مقاومتی و نهضت مسکن محرومان و شتافتن به کمک مردم در بلایای طبیعی، به شایستگی از توانمندی‌های شگفت آور و غیرقابل انکار خود برای آبادانی ایران عزیز رونمایی کرد و با ترسیم نقش موثر پویا و حیاتبخش تجربه گرانبها و الهام بخشی فراروی علاقمندان به انقلاب و نظام اسلامی فراتر از جغرافیای این سرزمین گشود.

حضور مجاهدانه و هوشمندانه در صحنه‌های پرمسئوولیت خدمت رسانی و مردم یاری با نصب العین قرار دادن منویات و رهنمودهای حکیمانه رهبر عظیم الشأن انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی امام خامنه‌ای (مد ظله العالی) از شاخصه‌های برجسته «سازمان بسیج سازندگی» است که موجبات گسترش فرهنگ و تفکر ناب جهادی بعنوان یادگار ارزشمند حضرت امام خمینی (ره ) را بین جوانان ایران اسلامی رقم زده است.

اینک در گام دوم انقلاب اسلامی که تجلی عزت مداری، اقتدار، پیشرفت و شکوه ایران عزیز در مسیر تمدن سازی و درک عصر ظهور است، باور داریم رفع محرومیت تنها با اتکال به خداوند متعال و برخورداری از تفکر و روحیه جهادی و عمل انقلابی و اعتماد به نیروی انسانی مخلص و شیفته خدمت و فداکاری امکان‌پذیر خواهد بود.

اینجانب سالروز تشکیل بسیج سازندگی را به مسئولین ارجمند و یکایک جهادگران خدوم این نهاد مقدس تبریک می‌گویم و امیدوارم حرکت متعهدانه و مخلصانه جهادگران ولایی و انقلابی تحت تعالیم اسلام ناب محمدی (ص) و آموزه‌های تاریخی انقلاب، در راستای جلب رضای پروردگار و خرسندی رهبر عزیز و جانباز انقلاب و آرامش بخشی به ملت شریف ایران، شکوهمندانه و پرفروغ تر از گذشته تداوم یابد.

سرلشکر پاسدار حسین سلامی
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بسیج سازندگی؛ نهالی روییده از بطن حقیقت انقلاب اسلامی
  • فرمانده کل سپاه پیام صادر کرد
  • رفع محرومیت تنها با روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • پیام سرلشکر سلامی به مناسبت روز بسیج سازندگی
  • پذیرش۵۳ درصدی استاد محوری دانشجویان دکترای دانشگاه ها
  • «داستان راستان» نردبانی برای خیزش‌های انقلابی بود
  • ویژگی یک استاد نمونه، همیشه شاگرد خوب بودن است
  • برگزاری یادواره شهدای طلبه و فرهنگی در شهر خرو
  • استاد دانشگاه سمنان عضو هیات علمی نمونه کشوری شد
  • برپایی نمایشگاه طراحی و نقاشی درخوی