Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق گزارش مؤسسه مطالعات انرژی آکسفورد، صادرات نفت خام ایران ۸۰۰ هزار بشکه تا یک میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه در روز برآورد می‌شود و تاکنون نفت روسیه در هیچ‌یک از بازارها، جایگزین نفت ایران نشده است.

به گزارش شانا به نقل از خبرگزاری فارس، مؤسسه مطالعات انرژی مؤسسه آکسفورد در گزارشی به بررسی تحولات بازار نفت بعد از مناقشه روسیه و اوکراین پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گزارش که در تاریخ هشتم ژوئن (چهار روز پیش) منتشر شده است می‌تواند سؤال‌های زیادی را درباره تحولات بازار نفت پاسخ دهد.

البته باید توجه داشت که آمار ارائه‌شده درباره میزان تولید و صادرات نفت ایران به‌طور قطعی و دقیق نیست، زیرا پس از اعمال تحریم‌های آمریکا، ایران از ارائه آمارهای رسمی خودداری می‌کند.

صادرات نفت روسیه پس از مناقشه با اوکراین اندکی افزایش یافت

مقدار صادرات نفت روسیه طبق گزارش مؤسسه مطالعات انرژی آکسفورد در تصویر ۱ آمده است. طبق این گزارش، پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین «در فوریه سال ۲۰۲۲»، صادرات نفت روسیه تقریباً بیش از ۵ میلیون بشکه در روز حفظ شده است.

بررسی روند صادرات نفت روسیه نشان می‌دهد صادرات نفت این کشور ابتدا در ماه فوریه به زیر ۵ میلیون بشکه در روز کاهش داشته و در ماه‌های آینده با سیاست تخفیفی روس‌ها عدد ۵.۵ میلیون بشکه در روز را نیز لمس کرده است. در نتیجه صادرات نفت روسیه بعد از جنگ با اوکراین و اعمال تحریم‌های نفتی غرب، حداقل کاهش نیافته است.

تصویر ۱

نکته جالب توجه اینکه افزایش صادرات نفت روسیه از مسیر حمل دریایی با ناوگان نفتکش رقم خورده و میزان صادرات از طریق خط لوله تقریباً ثابت باقی مانده است (در همه تصاویر به تاریخ بعد از فوریه ۲۰۲۲ توجه کنید).

کاهش ۳۵۰ هزار بشکه‌ای صادرات نفت روسیه به اروپا

تصویر ۲، مقدار صادرات نفت خام روسیه به اروپا را نشان می‌دهد. طبق تصویر بعد از شروع جنگ روسیه و اوکراین، مقدار صادرات نفت روسیه به اروپا حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته است. این میزان کاهش صادرات مربوط به صادرات دریایی بوده است نه از مسیر خط لوله.

تصویر ۲

صادرات نفت روسیه به هند ۷۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت

تصویر ۳، میزان صادرات نفت روسیه به هند و چین را نشان می‌دهد. طبق تصویر صادرات نفت روسیه به چین تغییر قابل ملاحظه‌ای نکرده، اما صادرات نفت به هند به میزان ۷۰۰ هزار بشکه در روز افزایش داشته است.

تصویر ۳

هند مقصد اصلی صادرات نفت اورال روسیه

تصویر ۴، مقاصد صادراتی نفت اورال روسیه را نشان می‌دهد. نفت اورال شباهت زیادی به نفت سنگین ایران دارد.

طبق تصویر هند، ایتالیا و ترکیه در چندماه بعد از آغاز جنگ، ابتدا واردات نفت اورال روسیه را افزایش دادند و سپس این روند نزولی شده است. هند در ماه آوریل روزانه ۹۰۰ هزار بشکه نفت اورال وارد کرده است که البته این رقم در ماه ژوئن به ۳۰۰ هزار بشکه در روز رسید.

تصویر ۴

کاهش یک میلیون بشکه‌ای تولید نفت روسیه

طبق تصویر ۵، میزان تولید نفت خام روسیه بعد از اعمال تحریم نفتی و خروج شرکت‌های غربی حدود یک میلیون بشکه در روز کاهش داشته و از روزانه ۱۰ میلیون بشکه به ۹ میلیون بشکه رسیده است.

تصویر ۵

تولید نفت ایران تا پایان ۲۰۲۲ به ۲.۷۵ میلیون بشکه در روز افزایش می‌یابد

طبق تصویر ۶، مقدار تولید نفت ایران از فوریه ۲۰۲۲ و هم‌زمان با شروع جنگ روسیه و اوکراین افزایش یافته است و پیش‌بینی می‌شود روند صعودی خود را حفظ کند.

طبق آمار تانکر ترکرز صادرات نفت ایران در ماه آوریل (آخرین ماه گزارش‌شده) حدود ۱.۱ میلیون بشکه در روز بوده و طبق آمار مؤسسه کپلر این عدد در ماه آوریل حدود ۸۰۰ هزار بشکه در روز بوده است.

طبق پیش‌بینی مؤسسه مطالعات انرژی آکسفورد، تولید نفت ایران تا پایان ۲۰۲۲ از ۲.۵ میلیون بشکه در روز به حدود ۲.۷۵ میلیون بشکه در روز می‌رسد.

تصویر ۶

مؤسسه مطالعات انرژی آکسفورد جایگزینی نفت روسیه با ایران را رد کرد

با اعمال تحریم نفتی غرب علیه نفت روسیه، روس‌ها با اعطای تخفیفات ویژه به‌دنبال تصاحب بازار نفت سایر کشورها هستند. در تصویر ۷ میزان ریسک نفت روسیه برای بازار نفت سایر کشورهای صادرکننده نفت محاسبه شده است.

طبق گزارش مؤسسه مطالعات انرژی آکسفورد، نفت روسیه تاکنون تهدیدی برای بازار نفت ایران نداشته است، اما این احتمال وجود دارد که در بلندمدت به میزان ۵۰ تا ۱۵۰ هزار بشکه از بازار نفت ایران تحت تأثیر تهدید روس‌ها قرار گیرد.

طبق این گزارش تاکنون تهدید نفتی روسیه برای بازار نفت آمریکا و بازار نفت کشورهای عضو اوپک پلاس بوده است.

تصویر ۷

۵ نکته کلیدی از گزارش نفتی مؤسسه آکسفورد

در مجموع طبق گزارش مؤسسه مطالعات انرژی آکسفورد، پس از جنگ روسیه و اوکراین و اعمال تحریم نفتی غرب:

۱- صادرات نفت روسیه تا سقف ۵۰۰ هزار بشکه در روز نیز افزایش داشته است.

۲- مقصد اصلی افزایش صادرات نفت روسیه، کشور هند بوده و صادرات به چین تغییر قابل توجهی نکرده است.

۳- با خروج شرکت‌های اروپایی، تولید نفت روسیه حدود یک میلیون بشکه در روز کاهش داشته است.

۴- صادرات نفت ایران بین ۰.۸ تا ۱.۱ میلیون بشکه در روز برآورد می‌شود و روند تولید نفت افزایشی خواهد بود.

۵- تاکنون نفت روسیه در هیچ‌یک از بازارهای نفت ایران جایگزین نفت کشور نشده است.

منبع: شانا

کلیدواژه: صادرات نفت روسیه تحریم اروپا ۵ میلیون بشکه در روز جنگ روسیه و اوکراین صادرات نفت روسیه هزار بشکه در روز بشکه در روز کاهش اعمال تحریم نشان می دهد تولید نفت نفت اورال یک میلیون طبق تصویر بازار نفت نفت ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۱۲۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراض دانشجویان آکسفورد به سفر پلوسی

ده‌ها دانشجو در دانشگاه معتبر آکسفورد در اعتراض به سفر نانسی پلوسی، رئیس سابق و نمانیده مجلس نمایندگان آمریکا شعار‌هایی در حمایت از فلسطین سر دادند.

بر اساس گزارش عربی پست، ده‌ها دانشجو در دانشگاه معتبر انگلیسی آکسفورد اعتراضی را علیه میزبانی نانسی پلوسی به دلیل حمایت وی از جنایات رژیم صهیونیستی ترتیب دادند.

دانشجویان سالن یونیون آکسفورد در دانشگاه را محاصره و از پذیرایی از پلوسی که حامی رژیم صهیونیستی است خودداری کردند، در همین حال بود که پلیس دانشجویی را دستگیر کرد که سخنرانی این مقام آمریکایی را قطع کرده بود.

در جریان سخنرانی رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا دانشجویان با سردادن شعار‌هایی در رد حضور وی و موضع پلوسی در حمایت از صهیونیست‌ها را زیر سوال بردند.

 شایان ذکر است که پلوسی در دوران تصدی خود به عنوان رئیس مجلس نمایندگان اظهار داشت که تأسیس رژیم صهیونیستی بزرگترین دستاورد سیاسی قرن بیستم بود و همچنین بیش از یک بار علاقه و روابط عمیق خود را به این رژیم ابراز کرد.

پلوسی اخیراً تأیید کرد که واشنگتن در تمام جنبه‌ها به امنیت اسرائیل «متعهد» است، در حالی که با «روش‌هایی» که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل از زمان آغاز جنگ غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ اجرا کرده بود، مخالف است.

این درحالی است که دانشجویان دانشگاه کلمبیا در آمریکا که آغازگر اعتراضات حمایت از فلسطین در سراسر آمریکا هستند، اعلام کردند که با مسئولان دانشگاه به توافق نرسیده‌اند و مایلند به اعتراضات خود تا زمان رسیدن به خواسته‌هایشان ادامه دهند.

همزمان با افزایش تلفات در جنگ غزه و بدتر شدن اوضاع انسانی، معترضان در دانشگاه‌های سراسر آمریکا می‌خواهند دانشگاه‌ها روابط مالی خود را با رژیم صهیونیستی و شرکت‌هایی که به این درگیری دامن می‌زنند، قطع کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران
  • حملات سنگین روسیه به ۴ نیروگاه حرارتی اوکراین
  • حملات سنگین روسیه به 4 نیروگاه حرارتی اوکراین
  • روسیه به ۴ نیروگاه حرارتی اوکراین حمله کرد
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه حوزه انرژی، توسعه درآمدهای ارزی کشور در شرایط تحریم را میسر کرد
  • حمله گسترده روسیه به زیرساخت های انرژی اوکراین در سه منطقه
  • اعتراض دانشجویان آکسفورد به سفر پلوسی
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه