Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا نقوی در نشست خبری که پس از اجرای طرح «اتوبوس خبر» برگزار شد، اظهار داشت: امسال هزار میلیارد ریال به تملک، ساخت و تکمیل پروژه های ناتمام بافت تاریخی اختصاص داده شده که تاکنون اجرای ۲۰ پروژه در این راستا در بافت تاریخی و جهانی یزد در دستور کار قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه مهمترین مطالبه مردم در بافت تاریخی، ساماندهی مخروبه ها و زمین های رها شده است، افزود: در این مسیر مشکلاتی وجود دارد که یکی از آنها، موقوفه بودن برخی مخروبه هااست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نقوی بیان کرد: البته در بافت تاریخی، تنها بازسازی معابر عمومی در اختیار شهرداری است و اغلب مخروبه های مورد انتقاد مردم و رسانه ها باید توسط اداره اوقاف و برخی از آنها توسط مالکان بناها، ساماندهی شود.

شهردار منطقه بافت تاریخی یزد ادامه داد: برخی اقدامات در بافت تاریخی یزد که مسئولیت آن بر عهده شهرداری بافت تاریخی است، متوقف مانده زیرا وجود متولیان مختلف، تصمیم گیری در مورد برخی موارد را دشوار کرده است.

وی با بیان اینکه یکی از معضلات بافت تاریخی یزد، آب انبارهایی است که به زباله دانی تبدیل شده اند، افزود: در حال حاضر بالغ بر ۱۰۰ آب انبار تاریخی و ثبت شده در بافت تاریخی یزد و سطح شهر وجود دارد که ۹۹ درصد آنها به مخروبه و زباله دانی تبدیل شده اند.

نقوی علت این موضوع را وقفی بودن این فضاها دانست و گفت: اداره اوقاف نیز این آب انبارها را به حال خود رها کرده و این امر لطمه بزرگی به زیبایی بافت تاریخی می زند در حالی که هر کدام از این آب انبارها می توانند به یک فضای فرهنگی نظیر گالری تبدیل شدند و حتی برخی از آنها می توانند کاربری گذشته خود را داشته باشند و در آنها برای آبیاری فضای سبز، آب ذخیره کرد.

وی افزود: اگر اداره اوقاف برای آب انبارها امین وقف مشخص کند، متعهد می شویم به ازای هر آب انباری که به شهرداری واگذار می شود، یک مجموعه خدماتی و فرهنگی نظیر گالری، شربت‌خانه سنتی، مجموعه ورزشی و گردشگری تحویل دهیم یا برخی از آنها را مرمت و بازسازی کنیم و تمام هزینه های آن نیز توسط شهرداری تامین می شود.

تقوی ادامه داد: متاسفانه آب انبارها به بهانه وقفی بودن در حال تخریب هستند در حالی که می توان با رعایت نکات شرعی حتی از آنها برای اجرای نیت واقف، کسب درآمد کرد.

شهردار بافت تاریخی یزد همچنین با اشاره به محدودیت اجرای برخی طرح ها در بافت تاریخی به دلایل مختلف از جمله وقفی بودن برخی اراضی، عدم حضور مالکان برخی بناها، محدودیت ساخت و … بیان کرد: در حال حاضر بیش از ۹ هزار زمین تملک شده در شهرداری بافت تاریخی داریم که می توان آن را به پارکینگ تبدیل کرد اما اجازه تسطیح به شهرداری داده نمی شود.

در این جلسه شهردار بافت تاریخی و دو عضو شورای شهر یزد به سئوالات خبرنگاران در زمینه مشکلات و مسائل بافت تاریخی پاسخ دادند.

کد خبر 5512771

منبع: مهر

کلیدواژه: یزد بافت تاریخی یزد آب انبار شهرداری يزد بوشهر کرمانشاه خروج قطار از ریل دهه کرامت خطبه های نماز جمعه خراسان رضوی سفر استانی امام رضا ع ویروس کرونا مشهد اردبیل میلاد امام رضا ع آمار کرونا بافت تاریخی یزد بافت تاریخی آب انبارها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۱۵۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۲ پروژه بازآفرینی شهری در استان اصفهان در دست اجرا است

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا قاری قرآن با بیان اینکه حدود هفت درصد از بافت فرسوده کشور در استان اصفهان واقع شده است، اظهار داشت: سکونتگاه‌های غیررسمی این استان شامل ۶۴ محله در ۱۴ شهر می‌باشند که با مساحت یک هزار و ۵۲۹ هکتار بیش از ۱۱ هزار و ۹۰۰ نفر جمعیت دارند.

وی افزود: در حال حاضر تعداد ۱۲ پروژه فعال بازآفرینی شهری اعم از احداث مساجد، روکش آسفالت، احداث مدرسه، مرمت بناهای تاریخی، احداث سراهای محله و طرح‌های مطالعاتی در استان اصفهان با اعتباری بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال در دست اجرا قرار دارد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان در خصوص بخشی از اقداماتی که در راستای بازآفرینی شهری این استان طی سال‌های ۱۴۰۰ لغایت ۱۴۰۲ انجام شد، اضافه کرد: پرداخت تخفیف صدور پروانه در بافت‌های فرسوده شهری بالغ بر ۳۹۷ میلیارد ریال در ۳۹ شهر استان انجام شده است.

وی ادامه داد: تعریف پروژه‌ای عمرانی نوسازی و ساماندهی بافت، از محل پرداخت تخفیف عوارض بافت فرسوده با مشارکت شهرداری‌ها با اعتباری بالغ بر یک هزار و ۱۹۱ میلیارد ریال از دیگر اقدامات در این بازه زمانی بوده است.

قاری قرآن با اشاره به پرداخت بالغ بر چهار هزار و یکصد میلیارد ریال تسهیلات نوسازی مسکن در بافت فرسوده، گفت: در سال‌های ۱۴۰۰ لغایت ۱۴۰۲ تعداد بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ واحد جهت تسهیلات بافت فرسوده به بانک معرفی شدند که از این تعداد، متقاضیان برای افزون بر یک هزار و ۳۰۰ واحد تسهیلات دریافت کرده اند.

وی تهیه طرح‌های توانمند سازی سکونتگاه‌های غیر رسمی استان به تعداد پنج طرح در شهرهای اصفهان-کاشان- نجف آباد-شهرضا-خمینی شهر، اجرای ۵۳ پروژه با اعتباری بالغ بر ۲۷۳ میلیارد ریال و تخصیص حدود ۴۰۲ میلیارد ریال اعتبار قیر برای آسفالت با اولویت معابر خاکی بافت‌های ناکارآمد در سطح استان را از دیگر اقدامات صورت گرفته بیان کرد.

کد خبر 6095282

دیگر خبرها

  • مسیرگشایی در بافت فرسوده خوی با اعتباری بالغ بر ۳۹۰ میلیاردتومان
  • افتتاح فاز دوم فولاد بافت؛ با این پروژه بزرگ بیشتر آشنا شوید
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • توسعه فضای سبز در بافت فرسوده شهر قم
  • ۱۲ پروژه بازآفرینی شهری در استان اصفهان در دست اجرا است
  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • اجرای عملیات کف‌سازی بتنی پارکینگ‌های مجموعه خورشید شهر
  • ۶۰ درصد ساکنان جوادیه تهران افغانستانی اند
  • احداث شهرک بازیافت، گامی برای جمع‌آوری انبارهای غیرمجاز در نصف‌جهان