Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای محافظت از خود در هنگام استفاده از اینترنت، نیازی به دانش کامپیوتری زیادی ندارید. فقط چند قانون ساده را دنبال کنید. به این ترتیب می توانید از خود در برابر متداول ترین جرایم سایبری محافظت کنید.

محافظت از خود در برابر جرائم سایبری باید اولویت شما باشد تا قربانی کلاهبرداری های آنلاین یا حملات سایبری نشوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با پیروی از مراحل ساده و در عین حال حیاتی می توان ار داده های خود محافظت نمود.

در حالی که حفاظت از داده‌های شما یک امر ضروری است، مشکل پیکربندی نادرست پایگاه‌های داده به یک تهدید بزرگ برای داده‌ها و اطلاعات شخصی کاربران تبدیل شده است. در سال 2020، محققان بیش از 10000 پایگاه داده ناامن را شناسایی کردند.

برای محافظت از خود در هنگام استفاده از اینترنت، نیازی به دانش کامپیوتری زیادی ندارید. فقط چند قانون ساده را دنبال کنید. به این ترتیب می توانید از خود در برابر متداول ترین جرایم سایبری محافظت کنید.

1.قفل را بررسی کنید و رمزهای عبور را فاش نکنید

فیشینگ شناخته شده ترین شکل کلاهبرداری آنلاین است. مجرمان از طریق ایمیل‌ها شامل پیوندی هستند که از آنها درخواست می‌کنند روی آن کلیک کنند و کاربر را به یک وب‌سایت جعلی هدایت می‌کند که از نظر ظاهری شبیه به بانک یا خدمات ذکر شده است.

کلاهبرداران کدهای دسترسی و سایر اطلاعات شخصی را به دست می آورند که با آن می توانند حساب بانکی قربانی را سرقت کنند. یک راه خوب برای تأیید اینکه آیا در صفحه قانونی هستید و نه کلاهبردار این است که به قسمت سمت چپ نوار پیمایش، جایی که آدرس وب سایت نوشته شده است نگاه کنید و ببینید آیا قفلی ظاهر می شود که برای تأیید صحت کار می کند یا خیر.

نه بانک‌ها و نه سرویس‌های خرید، اطلاعات محرمانه را چه از طریق ایمیل یا تماس‌های تلفنی درخواست نمی‌کنند. بنابراین، در صورت دریافت ایمیل، پیامک یا تماسی که اطلاعات شخصی و رمز عبور خود را درخواست می کند، پاسخ ندهید. همچنین اگر دارای اشتباهات املایی است و افعال مزدوج ضعیفی دارد، مراقب باشید.

2. مراقب تخفیف ها و هدایا باشید

در بیشتر موارد، پایگاه تجاری مجرمانه بر روی وب سایت های کلاهبرداری است که محصولات را با قیمت های پایین ارائه می دهند. آنها به قربانیان احتمالی ایمیل می‌فرستند و ادعا می‌کنند که برنده یک جایزه، اشتراک رایگان یا همکاری با یک برند معروف شده‌اند.علاوه بر این، مجرمان سایبری اغلب حساب‌های رسانه‌های اجتماعی مشهور و تأیید شده افراد مشهور را به خطر می‌اندازند تا کلاهبرداری‌هارا اجرا کنند، در حالی که به طور همزمان تلاش می‌کنند وجوه و اطلاعات شخصی و مالی قربانیان را سرقت کنند.

3. مراقب شبکه های عمومی باشید

یک شبکه Wi-Fi عمومی می تواند یک کابوس برای امنیت و حریم خصوصی آنلاین شما باشد. با این حال، در زمانی که به یک شبکه عمومی WI-Fi متصل هستید باید اطمینان حاصل کنید.

هنگام استفاده از وای فای عمومی چه تهدیداتی را می توان انتظار داشت؟

خوب، گشت و گذار ناامن احتمالاً تعدادی از تهدیدات آنلاین را متوجه امنیت و حریم خصوصی شما می کند. اجازه دهید برخی از آنها را ببینیم:

رانندگان جنگ جدید: Wardrivers کسانی هستند که سعی می کنند شبکه ها را به طور غیرقانونی هک کنند، به خصوص در یک شبکه باز مانند یک شبکه WiFi رایگان عمومی. این رانندگان جنگ می توانند هرکسی مانند هکرها، مجرمان حرفه ای یا حتی کارمندان یا رقبای یک تجارت خاص باشند.

بدافزار: یکی از انواع قدیمی تهدیدات آنلاین بدافزاری است که بر شبکه های بی سیم نیز تأثیر می گذارد . ویروس‌ها وارد شبکه بی‌سیم می‌شوند، درخواست‌ها را ارسال می‌کنند و به شبکه‌های محلی متصل می‌شوند تا راهی به نزدیک‌ترین شبکه‌های بی‌سیم باز کنند و سیستم شبکه‌ای را که سر راهش قرار می‌گیرد خراب کنند.

4. از یک مدیریت رمز عبور استفاده کنید

ایجاد گذرواژه‌های قوی منحصر به فرد برای هر یک از حساب‌های مختلف خود بسیار مهم است. اگر از یک رمز عبور اولیه برای هر حساب استفاده می کنید، داده های خود را در معرض خطر قرار می دهید. یک رمز عبور قوی ایجاد کنید که هیچ کس نتواند آن را بفهمد. باید حداقل هشت کاراکتر، با اعداد و حروف مختلف، بزرگ و کوچک باشد.

با این حال، ردیابی یک لیست طولانی از رمزهای عبور پیچیده کار آسانی نیست، به همین دلیل است که باید از یک مدیر رمز عبور قابل اعتماد استفاده کنید . این پلتفرم‌ها همه رمزهای عبور شما را رمزگذاری می‌کنند و هر کدام را در یک انبار بسیار امن ذخیره می‌کنند. شما می توانید به صورت آنلاین به مدیر رمز عبور دسترسی داشته باشید، بنابراین حتی اگر از یک مکان راه دور کار می کنید، می توانید در هر کجای دنیا که هستید به این پلت فرم دسترسی داشته باشید.

5. دستگاه تلفن همراه خود را ایمن کنید

بسیاری از مردم نمی دانند که هکرها اغلب قصد دارند به دستگاه های تلفن همراه قربانیان خود دسترسی پیدا کنند.مجرمان سایبری با موفقیت کامپیوترها را هک می کنند، اما بسیاری از ما معمولا محافظت از گوشی های هوشمند و تبلت های خود را فراموش می کنیم.

چه از دستگاه تلفن همراه خود برای کسب و کار یا برای استفاده شخصی استفاده کنید، باید ایمن باشد. اکثر مردم تصاویر، فیلم ها، مخاطبین، اطلاعات بانکی و غیره را در تلفن همراه یا تبلت خود ذخیره می کنند. برای جلوگیری از دزدیده شدن یا گم شدن این فایل ها،باید نکات امنیتی را رعایت نمائید.

6. از تمام داده‌های خود نسخه پشتیبان تهیه کنید

شما باید از تمام داده های خود کپی های فیزیکی و مجازی تهیه کنید تا در صورت به خطر افتادن آنها. برای ذخیره تمام داده های خود به یک دستگاه تکیه نکنید. اگر دستگاه خراب شود یا مورد حمله قرار گیرد، چگونه می توان داده ها را بازیابی کرد؟ عدم پشتیبان‌گیری از داده‌های شما می‌تواند فاجعه‌بار باشد ، و اگرچه فعالیت‌های مجرمانه سایبری به خوبی مستند شده است، مردم هنوز تمایلی به کپی کردن داده‌های خود ندارند. ذخیره داده ها را در یک دستگاه خارجی، مانند درایو فلش در نظر بگیرید.

با این حال، اگر تصمیم به اتصال درایو به رایانه دیگری دارید، باید بیشتر مراقب باشید. اگر ویروسی روی رایانه وجود داشته باشد، ممکن است تمام فایل‌ها و پوشه‌های ذخیره شده روی آن را از دست بدهید. قبل از اتصال حافظه، اسکن آنتی ویروس را اجرا کنید و مطمئن شوید که هیچ بدافزاری در رایانه وجود ندارد.

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس فتا

تماشاخانه ببینید| دیپلمات لاف‌زن؛ داستان مذاکره‌ای با دستاوردهای دروغین ببینید| فیلم استثنایی از حمله خرس نر برای خوردن توله ماده/ دفاع مادر و سقوط هر دو خرس از بالای صخره فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: اطلاعات شخصی داده های خود تلفن همراه رمز عبور داده ها شبکه ها یک شبکه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۰۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا مجازات تشهیر برای مجرمان خشن به کار گرفته نمی‌شود؟

"تشهیر" یکی از انواع مجازات‌های تعزیری است که به اعتقاد قاطبه فقها، مجازات اصلی جرم شهادت زور است و از نظر مشهور فقها در مورد قوّاد و کلاهبردار هم اجرا می‌شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دیدار اعضای ستاد بزرگداشت سالگرد شهادت استاد شهید مرتضی مطهری امروز با حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای؛ رئیس قوه قضاییه دیدار کردند. در این دیدار سخنان متعددی در خصوص بازخوانی شخصیت علمی و دینی شهید مطهری و نیز برنامه‌های پیش‌بینی شده برای بزرگداشت چهل‌وپنجمین سالگرد شهادت آیت‌الله مطهری بیان شد.

در بخشی از این دیدار علی مطهری؛ مسئول ستاد بزرگداشت شهید مطهری و از شخصیت‌های فرهنگی و سیاسی شناخته شده کشورمان، موضوع اصل به‌کارگیری مجازات "تشهیر" در قبال مرتکبین "جرایم خشن" و همچنین تسریع در رسیدگی به پرونده‌های مخلان امنیت را به دستگاه قضا پیشنهاد داد.

تشکیل کمیته رسیدگی به پرونده‌های جرایم خشن در دادستانی کل کشور

حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای؛ رئیس قوه قضاییه در پاسخ به این پیشنهاد تصریح کرد: "یکی از اقدامات بازدارنده در قبال مجرمین، معرفی و شناساندن آن‌ها به جامعه به عنوان یک مجرم است؛ در عین حال باید توجه داشت که همه قوا و دستگاه‌های حکومتی از جمله قوه قضاییه باید ملتزم به قانون باشند و در حال حاضر قانون به ما اجازه این امر را نداده است. علی‌ایحال تأکید می‌کنم که هر موردی که به قانون تبدیل شد قوه قضاییه ملتزم به انجام آن است."

اما اصل "تشهیر" چیست و امکان به‌کارگیری در خصوص کدامیک از مجرمان را دارد؟

با نگاهی به متون فقهی درمی‌یابیم که "تشهیر" یکی از انواع مجازات‌های تعزیری است که به اعتقاد قاطبه فقها، مجازات اصلی جرم شهادت زور است و از نظر مشهور فقها در مورد قاذف، قوّاد، کلاهبردار و مفلس هم اجرا می‌شود. البته بین فقها در مورد فلسفه، موارد و کیفیّت اجرای تشهیر اختلاف نظرهایی وجود دارد.

آنچنان که برخی پژوهشگران علم حقوق بیان کرده‌اند؛ تعادل میان صیانت از حقوق فردی و حفظ و استمرار امنیت اجتماعی از جمله رسالت‌های کلیدی سیستم عدالت کیفری است که در حوزه برخی ضمانت‌ اجراها به چالش کشیده می‌شود. همچنان‌ که در پاره‌ای جرایم، حفظ حیثیت اشخاص و امنیت روانی جامعه ایجاب می‌کند حتی‌الامکان از اعلان و افشای جرم خودداری شود. در مقابل، معرفی مرتکبان برخی جرایم نیز لازمه استقرار امنیت اجتماعی تلقی می‌شود.

مجازات "تشهیر" نمونه بارزی از گزاره فوق بوده که در برخی مواد قانونی مورد اشعار مقنن قرار گرفته است. از جمله این موارد می‌توان به مواد 19، 23 و 36 قانون مجازات اسلامی به عنوان مجازات‌هایی اصلی و تکمیلی و همچنین تبصره 2 ماده 353 قانون آیین دادرسی کیفری اشاره کرد.

به هر حال نظام کیفری اسلام، مجازات "تشهیر" را به رسمیت شناخته و در ساختاری سازمان‌یافته و با اهدافی مشخص در بازدارندگی و پیشگیری به کار بسته است؛ اما اینکه برای محکومان جرایم خشن هم می‌توان از اصل "تشهیر" استفاده کرد یا نه؟ سؤالی است که بنا به گفته رئیس قوه قضاییه تا به امروز قانون مانع آن است و در صورت تصویب در مجلس و تأیید از سوی شورای نگهبان، می‌توان از این اصل برای تعزیر مجرامان بهره برد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فناوری‌هایی که استاندارد امنیتی ضعیف دارند ممنوع می‌شوند
  • برگزاری میز خدمت پلیس فتا خوزستان در اهواز
  • سیروس همتی مجری شبکه آموزش شد
  • چرا مجازات "تشهیر" برای مجرمان خشن به کار گرفته نمی‌شود؟
  • چرا مجازات تشهیر برای مجرمان خشن به کار گرفته نمی‌شود؟
  • پایداری شبکه گاز خراسان جنوبی در برابر سیلاب
  • پاسداشت ادبیات، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • کدام کشورها تیک‌تاک را ممنوع کرده‌اند؟
  • همه چیز درباره ثبت اختراع در سطح جهانی یا پتنت بین‌المللی
  • صفر تا ۱۰۰ پابندهای الکترونیکی