Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی کمیسیون اصل نودم قانون اساسی با انتقاد از عدم پاسخگویی مناسب و مستند دستگاه‌های مربوطه به مکاتبات کمیسیون درباره آبیاری اراضی کشاورزی با آب‌های غیرمتعارف گفت: مقرر شد دستگاه‌ها ظرف مدت ۱۰ روز آینده گزارش مکتوب از این موضوع در تمام استان‌ها ارائه کنند.

علی خضریان در گفت و گو با ایسنا در توضیح جلسه امروز صبح کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: این جلسه درباره کشت محصولات کشاورزی خوراکی با آبهای آلوده در کلانشهرها با حضور مدیران دستگاه‌های ذی ربط تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی توضیح داد: کشت محصولات کشاورزی با آب‌های غیر متعارف روز به روز رشد می‌کند و به مصیبتی در کلانشهرها تبدیل شده است اما متاسفانه دستگاه‌های متولی از جریان حاکم بر مصرف آب و مواد خوراکی بی اطلاع هستند.در این جلسه قرار بر این بود که دستگاه‌های مربوطه از وزارتخانه‌های بهداشت، نیرو، کشاورزی، کشور و سازمان‌های استاندارد و حفاظت از محیط زیست گزارش مکتوب از میزان مصرف آب‌های آلوده در اراضی کشاورزی در سراسر کشور و کلانشهرها ارائه کنند. در نشست قبل گزارش قابل دفاعی از دستگاه‌ها ارائه نشد و تناقض آماری داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه دستگاه‌های ذی‌ربط هنوز نمی‌دانند چه میزان از سطح کشت در کشور با پساب آبیاری می‌شود، اظهار کرد: طبق گزارش‌های ارائه شده در استان تهران ۲۳۵ هکتار از اراضی زیر کشت با آب غیر متعارف آبیاری می‌شود. وزارت جهاد کشاورزی از آبیاری ۲۶ هزار هکتار اراضی با آب‌های غیر متعارف خبر می‌دهد این در حالی است که وزارت بهداشت این آمار را ۱۹ هزار هکتار می‌داند. به هر حال کشت هر محصولی با این آب‌ها سلامتی جامعه را به خطر می‌اندازد؛ چه مصرف کننده چه کشاورزی که از این آب استفاده می‌کند.

خضریان ادامه داد:  وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وظیفه اندازه‌گیری استانداردهای محصولات کشاورزی پیش از عرضه در بازار را دارد، بیان کرد: برای این کار باید اراضی و کشاورزان شناسنامه‌دار شوند تا مشخص شود محصول آلوده از کدام زمین در بازار ارائه می‌شود.

سخنگوی کمیسیون اصل نودم قانون اساسی با انتقاد از عدم پاسخگویی مناسب و مستند دستگاه‌های مربوطه به مکاتبات کمیسیون درباره آبیاری اراضی کشاورزی با آب‌های غیرمتعارف گفت: مقرر شد دستگاه‌ها ظرف مدت ۱۰ روز آینده گزارش مکتوب از این موضوع در تمام استان‌ها ارائه کنند و نشستی اختصاصی با وزارتخانه‌های نیرو و کشور و سازمان برنامه و بودجه برگزار می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: كميسيون اصل 90 وزارت جهاد کشاورزی وزارت بهداشت کشاورزی آب آلوده محصولات کشاورزی کمیسیون اصل دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۰۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است

محمد جواد عسکری گفت: مسائل محیط زیسیت باید جزو اولویت‌های مهم دستگاه‌های دولت و دستگاه‌های اجرایی باشد، امروز اثرات کم توجهی به این حوزه را با مشکلات به وجود آمده مشاهده می‌کنیم و برای جبران این کم توجهی‌ها لازم است در قالب برنامه حرکت کنیم.

نماینده مردم داراب و زرین دشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ۲۲۰ حکم مربوط به دستگاه‌های متولی در زمینه قانون هوای پاک وجود دارد که ۲۰ حکم آن اجرا شده، ۶۰ حکم ناقص اجرا شده و بقیه آن تاکنون اجرا نشده اند، ادامه داد: سالانه افراد زیادی به دلیل آلودگی هوا فوت کرده و یا با مشکلات جدی مواجه می‌شوند، دستگاه‌هایی که در زمینه اجرای قانون هوای پاک کم کاری کرده‌اند به عنوان مصداق ترک فعل به دستگاه‌ قضائی معرفی کرده‌ایم.

این نماینده مردم با تاکید بر اینکه راهی جز ایجاد هم افزایی برای اجرای قانون هوای پاک نداریم، عنوان کرد: باید در کشور گفتمان محیط زیستی را ایجاد کنیم و همه عوام و خواص مسائل زیست محیطی را سرلوحه کار خود قرار دهند.

وی با بیان اینکه با پیگیری‌ها و نظارت های میدانی انجام شده مشکلات انتقال آب به دریاچه ارومیه را برطرف کردیم و روند احیای آن امیدی را ایجاد کرده است، گفت: باید مسائل محیط زیست را جدی تر از گذشته ببینیم، درحال حاضر مسائلی از قبیل آلودگی دریاها و دریاچه‌ها با ورود فاضلاب را شاهد هستیم و از سوی دیگر شاهد خشک شدن دریاچه‌های آب شور هستیم که ریزگرد آن ها خسارت زیادی را به همراه دارد.

عسکری با اشاره به اینکه باید مسائل محیط زیستی را به صورت جدی‌تر در کتاب های درسی آورده شود، افزود: واحدهای تولیدی و معادن باید به تعهد خود در زمینه کنترل آلایندگی حاصل از فعالیت عمل کنند. وزارت نفت نیز باید در حوزه زیست محیطی به وظایف خود عمل کند و متاسفانه کم کاری این وزارتخانه پیگیری نشده است.

وی با اشاره به نشست کمیسیون متبوع خود با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و تاکید بر اینکه باید حوزه محیط زیست را دانش بنیان کنیم، عنوان کرد: خوشبختانه در مناطق حفاظت شده با اقداماتی که صورت گرفته جمعیت قوچ، میش، کل، بز و گوزن زرد ایرانی درحال افزایش است که جای تقدیر دارد و باید این فعالیت ها باید تقویت و حمایت قانونی شوند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه آمادگی داریم تا هرگونه حمایتی را در زمینه تقنینی از سازمان حفاظت محیط زیست داشته باشیم، ادامه داد: کم بودن نیروی کار و محیط بان در سازمان حفاظت محیط زیست مشکل ساز است و باید هرچه سریع تر این کسری جبران شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی، اّ، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید برای کانون های ریزگردها اقدامات جدی و فوری انجام شود، تصریح کرد: در برخی نقاط کشت درخت اکالیپتوس با توجه به رشد سریع ترویج داده شده اما باید توجه شود که این نوع درخت بسیار آب‌بر بوده و موجب از بین رفتن منابع آبی می‌شود.

منبع: خانه ملت

دیگر خبرها

  • فرزین برای ارائه گزارش عملکرد منابع و مصارف نظام بانکی در سال ۱۴۰۲ به کمیسیون اقتصادی می رود
  • بررسی نقض در اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی در مجلس
  • آغاز جلسه علنی مجلس/ بررسی ایرادات شورای نگهبان در طرح مالیات بر سوداگری
  • جلسه علنی مجلس آغاز شد/ بررسی ایرادات طرح مالیات بر سوداگری
  • خاموشی موتورپمپ‌های کشاورزی رفسنجان از ۹ اردیبهشت
  • بررسی عملکرد دستگاه‌های حاکمیتی در ارائه اطلاعات مورد نیاز پایگاه داده اعتباری
  • بررسی عملکرد دستگاه‌های حاکمیتی در ارائه اطلاعات مورد نیاز پایگاه داده اعتباری در کمیسیون اصل۹۰
  • قیمت گذاری 15 پرونده امور زمین در عباس آباد
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • برخورد با متخلفین تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی در مهریز