Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت:  اگر در سال ۱۴۰۱  می‌خواستیم با روش دولتی اقدام به واردات کنیم ارز مورد نیاز واردات از ۸ میلیارد دلار به بیش از ۱۶میلیارد دلار افزایش می یافت. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم علیرضا نظری عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در همایش نقش تشکل های بخش کشاورزی در گام دوم انقلاب  به مناسبت گرامیداشت هفته جهادکشاورزی اظهار داشت:  قبل از اجرای طرح مردمی سازی یارانه ها برای 6 قلم کالا ارز 4200 تومانی به ارزش بیش از 16میلیارد دلار از منابع ارزی خود هزینه می کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر این ارز حاصل نمی‌شد  ذخایر استراتژیک کشور به مرز تهدید و خطر می رسید.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در طرح مردمی سازی یارانه ها مقرر شد تمام کسانی که در بخش خصوصی صادرات انجام می دهند و پیمان سپاری ارزی دارند، ارز حاصل از صادرات خود را در سامانه نیما عرضه کنند کنند تا وارد کنندگان از این ارز نیمایی بهره گیرند. یعنی بدون  تامین ارز توسط دولت منابع واردات نهاده‌ها تامین می شود.

وی تصریح کرد: دولت از طریق حمایت ریالی از منابع درآمدی داخلی می‌تواند از سفره مصرف کنندگان حمایت کند.

نظری اظهار داشت: در بودجه سال قبل، 8 میلیارد دلار برای تامین ارز مورد نیاز این 6 قلم کالا در نظر گرفته شده بود و تا دوم شهریور که دولت سیزدهم مستقر شد این ارز تمام شد و از شهریور ارزی برای واردات این محصولات وجود نداشت که با دستور ویژه مقام معظم رهبری و با استفاده از اختیارات حکومتی سال گذشته را به پایان رساید.

وی عنوان کرد:  اگر در سال 1401  می‌خواستیم با روش دولتی اقدام به واردات کنیم ارز مورد نیاز واردات از 8 میلیارد دلار به بیش از 16میلیارد دلار (با توجه به افزایش قیمت های جهانی)افزایش می‌یافت.

نظری گفت: هر تصمیمی که در وزارتخانه‌ها از جمله جهاد کشاورزی و نیرو در حوزه تامین آب در صحن و کمیسیون های مجلس اتخاذ شود اگر بدون جلب نظر تشکل‌های بخش مربوطه باشد قطعاً تصمیم ناقصی است.

نظری اظهار داشت: تشکل‌های کشاورزی هم می‌توانند در تولید، کشت قراردادی، تحقیقات، آموزش و ترویج، پیاده سازی کشاورزی مدرن و به روز ، قیمت گذاری، صادرات و فروش محصولات  نقش‌آفرین کنند و لازم نیست که همه این کار ها را دولت انجام دهد. 

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ارز مورد نیاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۳۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت

به گزارش قدس آنلاین، حامد نجفی علمدارلو افزود: همزمان با مدیریت مصرف و کاهش واردات، برنامه‌ریزی صورت گرفته منجر به بهبود تجاری این بخش به میزان بیش از ۲ میلیارد دلار شده است.

قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: بر اساس آمار گمرک، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته ۶.۲ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار افزایش را نشان می‌دهد.

نجفی گفت: همچنین میزان واردات در بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار کاهش و در مجموع تراز تجاری ۲ میلیارد دلار بهبود یافته است.

وی با بیان اینکه کارشناسی‌های انجام شده نشان می‌دهد مراقبت از شرایط فوق و تداوم آن نیازمند افزایش تولید است، افزود: تامین مالی، ریالی، ارزی و به‌هنگامِ زنجیره تامین محصولات کشاورزی، راهکار اساسی رشد تولید است.

قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: ارزش افزوده بخش کشاورزی با صادرات آن رابطه دوطرفه دارد و تجارب موفق نشان داده است، اختصاص ارز به نهاده‌های تولیدی بخش کشاورزی، اگر به لحاظ زمانی در اولویت تامین و تخصیص قرار گیرد، منجر به کاهش واردات محصول نهایی و افزایش صادرات می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟
  • واردات چای از کشور سریلانکا
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ارز واردات کالا‌های اساسی از ۴.۲ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند