Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@12:59:56 GMT

نقشه‌ای جدید از عمیق‌ترین نقطه اقیانوس منجمد جنوبی

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۲۴۱۳۱

نقشه‌ای جدید از عمیق‌ترین نقطه اقیانوس منجمد جنوبی

یک گروه بین‌المللی متشکل از دانشمندان و نقشه‌نگاران، دقیق‌ترین نقشه‌ای که تاکنون از بستر اقیانوس منجمد جنوبی که قطب جنوب را احاطه کرده ثبت شده است را منتشر کردند. مساحت آن ۴۸ میلیون کیلومتر مربع است و عمیق‌ترین منطقه‌ای که تاکنون در این نقطه از زمین یافت شده را در برمی‌گیرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیواطلس، به رغم تلاش‌های زیاد، که با سفر کشتی "اچ‌ام‌اس چلنجر"(HMS Challenger) در سال ۱۸۷۳ آغاز شد، بستر اقیانوس‌های جهان هنوز تا حد زیادی مثل یک راز باقی مانده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا(NOAA)، تنها ۱۰ درصد از کف اقیانوس‌ها با استفاده از روش‌های مدرن سونار(ناوبری و فاصله‌یابی صوتی) نقشه‌برداری شده است و این واقعیت وجود دارد که نقشه‌های اقیانوسی که در مکان‌های مختلف مشاهده می‌شود براساس داده‌های بسیار ناقص و با وضوح کم ترسیم شده‌اند.

اگرچه این موضوع تعجب‌آور نیست زیرا سه چهارم سطح زمین را آب پوشانده است و عمق این آبها تا ۱۰ هزار ۹۸۴ متر می‌رسد. بدتر از آن، پویا بودن کف اقیانوس است که با سرعت شگفت‌انگیزی تغییر می‌کند، بنابراین سازمان‌هایی مانند اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا و نیروی دریایی سلطنتی باید دائماً کشتی‌های کاوشگر را به این مناطق اعزام کنند تا مطمئن شوند نمودارهای ناوبری به‌روز هستند.

این بدان معناست که انواع نقشه‌های جامعی که ما از توده‌های زمین داریم، با همه ایراداتشان، کاربردی نیستند. در نتیجه، بررسی‌های عمق‌سنجی انجام‌شده توسط کشتی‌هایی مانند "RRS جیمز کلارک راس" متعلق به موسسه تحقیقاتی "British Antarctic Survey" باید با بررسی عمقی کشتی‌های تجاری و تحقیقاتی در حین انجام کار تکمیل شود.

جدیدترین نقشه که "نمودار بین‌المللی ژرفاسنجی اقیانوس منجمد جنوبی"(IBSCO) نامیده می‌شود، نه تنها به کشتی‌ها کمک می‌کند تا با خیال راحت در آب‌ها حرکت کنند، بلکه ابزار تحقیقاتی ارزشمندی برای درک بهتر محیط، آب و هوا و جو منطقه در اختیار دانشمندان قرار می‌دهد. این نقشه بُرد نقشه قبلی را ۱۰ درجه شمالی افزایش می‌دهد و منطقه‌ای ۲.۴ برابر بزرگتر را پوشش می‌دهد. این نقشه به مربع‌های ۵۰۰ متری تقسیم شده که ۲۳ درصد از آنها دستکم یک اندازه‌گیری عمقی سونار را شامل می‌شوند.

بخش جالب توجه در آن، نقشه‌های جدید از  نقطه "Factorian Deep" است که عمیق‌ترین نقطه‌ی شناخته شده در اقیانوس منجمد جنوبی است. این بخش در عمق ۷۴۳۲ متری در حدود ۱۰۰ کیلومتری شرق جزایر ساندویچ جنوبی(South Sandwich Trench) واقع شده است.

"راب لارتر"(Rob Larter)، ژئوفیزیکدان در موسسه تحقیقاتی "British Antarctic Survey"  می‌گوید: این نقشه اثرات بسیار زیادی بر تحقیقات علمی دارد. این به ما کمک می‌کند تا بفهمیم چگونه شکل بستر دریا بر مسیر جریان‌های اصلی اقیانوس و نحوه مخلوط شدن آب اقیانوس تأثیر می‌گذارد. این موارد عواملی هستند که بر نحوه انتقال گرما و تغییر دما در سراسر جهان اثر می‌گذارند. این عنصر بسیار مهمی برای پیش‌بینی تغییرات آب و هوا است.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اقیانوس منجمد جنوبی نقشه برداري اقیانوس منجمد جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۴۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرمانده نیروی دریایی ارتش : کشتی‌ های ایرانی را در خلیج عدن و اقیانوس اطلس اسکورت می‌کنیم

فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه خلیج‌فارس نماد اقتدار کشور ماست گفت: ما در مناطقی که دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی در آن‌جا حضور دارند، کشتی‌های‌مان را اسکورت می‌کنیم و دریانوردان و تجار عزیزمان در امنیت کامل در حال تامین نیازهای اقتصادی کشور هستند.

به گزارش ایسنا به نقل از ارتش،‌ امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: خلیج ‌فارس نماد اقتدار کشور ماست.

وی خاطرنشان کرد: نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران در کمتر از  ۶۷ روز پس از آغاز دفاع مقدس موفق شد که استیلای دریایی خود را در خلیج‌ فارس تثبیت کرده و شاهرگ‌های اقتصادی دشمن بعثی در این منطقه را قطع کند.

دریادار ایرانی اضافه کرد: با این دستاورد نیروی دریایی ارتش، اقتصاد جنگ به خوبی مدیریت شد و بنادر اصلی ما همچون بندر امام، بندر بوشهر و ترمینال نفتی خارک در امنیت کاملی که توسط نیروی دریایی تامین شده بود، فعالیت کردند و در نهایت منجر به پیروزی های شیرینی شد که نیروهای مسلح به مردم هدیه دادند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی با اشاره به پیروزی‌های متعدد نیروهای مسلح کشورمان ادامه داد: از زمان دفاع مقدس تاکنون نیروهای مسلح کشورمان همواره در حال پیروزی و طی کردن پله‌های اقتدار بوده‌اند؛ جدیدترین این پیروزی‌ها عملیات «وعده صادق» بود.

وی در رابطه‌ با برنامه‌های نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران برای تامین امنیت خلیج‌ فارس و اسکورت نفتکش‌های ایرانی اظهار کرد: خلیج‌ فارس امروز امن‌ترین نقطه دریایی در سطح جهان محسوب می‌شود و ما عمدتا اسکورت کشتی‌هایمان در مناطقی مثل خلیج عدن و اقیانوس اطلس را انجام می‌دهیم.

امیر دریادار ایرانی در پایان تاکید کرد: ما در مناطقی که دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در آن‌جا حضور دارند، کشتی‌های‌مان را اسکورت می‌کنیم و دریانوردان و تجار عزیزمان در امنیت کامل در حال تامین نیازهای اقتصادی کشور هستند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • یمن: با آتش بازی نکنید؛ خیلی بیشتر از آن‌چه که فکر می‌کنید سلاح داریم
  • محمد علی الحوثی: با آتش بازی نکنید
  • ساخت دستگاه حفاری تا عمق ۳ هزار متری توسط محققان پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی
  • ساخت دستگاهی برای حفاری عمق تا ۳ هزار متری توسط محققان پژوهشگاه اقیانوس شناسی
  • شاهکاری دیگر از انصارالله در دریای سرخ و اقیانوس هند/ سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن: ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی را با تعدادی پهپاد هدف قرار دادیم
  • عملیات ارتش یمن علیه چهار کشتی در دریای سرخ و اقیانوس هند
  • شاهکار دیگر ارتش یمن در دریای سرخ و اقیانوس هند
  • قلیان اکسیژن؛ یک پک عمیق به سمت ناکجا؟!
  • فرمانده نیروی دریایی ارتش : کشتی‌ های ایرانی را در خلیج عدن و اقیانوس اطلس اسکورت می‌کنیم
  • کشتی‌های ایرانی را در خلیج عدن و اقیانوس اطلس اسکورت می‌کنیم