Web Analytics Made Easy - Statcounter

تنها راه ساماندهی به وضعیت مسکن و اجاره بها ایجاد یک سامانه هوشمند است که ملاکان به صورت شناسنامه‌دار اقدام به ارائه ملک خود برای اجاره و رهن کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  راه آرمان؛ متاسفانه نگاه به مسکن در کشور ما به جای یکی از نیازهای اساسی زندگی به کالایی برای سرمایه گذاری و کسب درآمد تبدیل شده است و  این مسئله به بحرانی برای مستاجران و فضایی برای سود بری موجران تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استان کرمان به عنوان پهناورترین استان کشور معضلات متعددی از جمعه زون آب، فرونشست زمین، قنوات خشک شده و معادنی که در گذشته موجود بوده و اکنون راکد شده است اما زیر زمین هایی را ایجاد کرده است که کمتر کسی از میزان پیش روی این معادن خبر دارد  و همین امر سبب شده است تا ساخت و سازها دچار مشکل باشند.
 
با توجه به اینکه شبکه آبی استان کرمان معیوب و فرسوده است و هر بار که بارندگی ها شدید می شود برخی ساختمان ها در مسیل قرار گرفته و سیل آن را می برد  هنوز برای رفع جدی این معضلات تلاشی نشده است.
 
اگر در استان کرمان به عنوان پایلوت؛ طرح اطلس زمین شناسی به صورت فنی و تخصصی اجرایی می شد و طرح های تفصیلی شهر ابتدا با بازنمایی زیر ساختی تعریف و تایید می شدند و سپس به ساخت  مسکن اهتمام ورزیده شده بود اکنون نباید به دنبال تامین زیر ساخت های  مناسب بعد از گذشت چند دهه می بودیم.
 
به طور مثال شهرک مطهری که نقطه متمرکز اجرای طرح مسکن مهر بوده است هنوز زیرساخت های روبنایی و زیر بنایی اعم از درمانگاه مدرسه و حتی جاده مناسب و آسفالته در برخی نقاط آن تامین نشده است.
 
در حالی که کشور دچار مشکل شده است و در گرداب موجران، دلالان و مشاوران املاکی که تنها به دنبال کسب منفعت بیشتر خود هستند، گرفتار شده است هنوز زیر ساخت مناسبی برای تعیین تکلیف واحد های مسکونی در داخل کشور وجود ندارد.
 
باتوجه به هوشمند سازی انواع واحد های اجرایی می توان پیشنهاد کرد سامانه ای تدوین شود که در آن موجران به صورت شناسنامه دار واحد مسکونی قابل اجاره، فروش و رهن را به ثبت برساند و مستاجر نیز با دریافت کد رهگیری و ثبت نام در سامانه بعد از بررسی واحد های مسکونی اقدام به اجاره واحد مسکونی خود بر اساس شرایط مالی کند و تمام این اتفاقات در بستر همین سامانه رخ دهد.
 
حتی این سامانه می تواند برای مالکانی که منازل مسکونی خود را در سامانه به اجاره نمی دهند نیز قوانینی تدوین کند تا مورد جریمه قرار گیرند.
 
به نظر لازم است که یک قانون تصویب شود تا مالک و مستاجر باهم به تفاهم نرسند و طبق نرخ حداقل و حداکثری که در سامانه در یک بازه قیمت مشخص می شود اقدام به عقد قرارداد کنند و موجران برخلاف قانون  نتوانند به رقم اجاره بها اضافه کنند.

حتی دولت می تواند این امر را به دست نهاد های نظارتی بسپرد تا موجر با اهرم فشار « نمی خواهی پس سریعا تخلیه کن» نتواند مستاجران را مجبور به پذیرش قطعنامه یک طرفه که حکم تحریم مستاجر را دارد، کند و نتواند به وی خواسته خود را تحمیل کند.
 
این سامانه می تواند به گونه ای تعبیه شود که فرار مالیاتی مالکان و انبوه سازان را در میزان اجاره و حتی رهن بگیرد و مالیات بر مسکن خالی  را تعیین کند و مافیای حاضر در بخش مسکن را زمین گیر کند.
 
با این اوصاف به نظرمی رسد تنها راه ساماندهی به وضعیت مسکن و اجاره بها ایجاد یک سامانه هوشمند است که ملاکان به صورت شناسنامه دار اقدام به ارائه ملک خود برای اجاره و رهن کنند.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۰۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصوبات ساماندهی اجاره‌بها/ تعیین محدوده افزایش

نماینده تهران با اشاره به مصوبات مجلس در طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بهای مسکونی، گفت: براساس این مصوبات، سقف افزایش اجاره‌بها توسط شورای عالی مسکن در شرایط وجود تورم بالای ۳۰ درصد تعیین می‌شود. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، علی خضریان نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی درباره مصوبه مجلس در طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بهای مسکونی، گفت: گرانی و نابسامانی بازار مسکن و اجاره‌بها ما را بر آن داشت که با تدوین طرحی از آشفتگی بازار جلوگیری کنیم.

تغییر الگوی ساخت مسکن نیازی جدیست وی افزود: در همین راستا طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بهای مسکونی را تدوین کردیم که مراحل تصویب این طرح در مجلس طی شد و اکنون برای بررسی به شورای نگهبان ارسال شده است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در تشریح محورهای مصوبه ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بهای مسکونی، بیان کرد: تکمیل سامانه ملی اسکان از طریق اخذ اطلاعات از دستگاه‌ها و همچنین خوداظهاری خانواده‌ها و مالکین با استفاده از طریق منوط کردن ارائه خدمات دستگاه‌ها به ثبت اطلاعات توسط مردم در این سامانه یکی از محورهای این مصوبه است.

خضریان در همین راستا ادامه داد: طرح شناسایی خانه‌های خالی توسط شهرداری‌ها و تأیید آن توسط سامانه ملی املاک و اسکان و ارائه مشوق‌های مالیاتی و غیرمالیاتی به موجرینی که قرارداد بلندمدت منعقد می‌کنند یا واحدهای خود را به خانواده کم درآمد دارای سه فرزند و بیشتر اجاره می‌دهند یا واحد را قیمت مناسب اجاره می‌دهند و پیش‌بینی ضمانت‌های اجرایی برای ثبت قراردادهای اجاره و خرید و فروش توسط متعاملین و مشاورین املاک در سامانه ثبت معاملات املاک از دیگر موضوعاتی است که در این طرح پیگیری می‌شود.

نماینده تهران در مجلس خاطرنشان کرد: براساس این طرح سقف افزایش اجاره‌بها توسط شورای عالی مسکن در شرایط وجود تورم بالای 30 درصد تعیین می‌شود. ساماندهی سکوهای ثبت آگهی از طریق تایید اصالت ملک با سامانه ملی املاک و اسکان و تأیید مالک یکی دیگر از اقداماتی است که براساس این طرح باید اجرایی شود.

سخنگوی کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس گفت: طبق این مصوبه برای ارائه دامنه قیمت منصفانه با استفاده مشخصات مکانی و فنی هر واحد سامانه‌ای ایجاد می‌شود؛ همچنین ایجاد سکوی ثبت رسمی معاملات، اخذ عوارض از اراضی بایر و بلااستفاده و ممنوعیت خرید و فروش واحدهای طرح‌های حمایتی قبل از تکمیل واحدها از دیگر محورهای مصوبات مجلس است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یک میلیون و۶۰۰ هزار متقاضی در صف انتظار برای دریافت وام ودیعه مسکن
  • وام ودیعه مسکن در ۱۴۰۳ افزایش می باید؟
  • خبر خوب برای مستاجران ؛ اجاره‌بها زیاد ممنوع !
  • مصوبات ساماندهی اجاره‌بها/ تعیین محدوده افزایش
  • خبر خوش برای مستاجران
  • مصوبه مجلس درباره ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها
  • جزئیات مصوبه ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بهای مسکونی
  • جزئیات برنامه وزارت راه برای حمایت از مستاجران اعلام شد
  • جزییات مصوبه «ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها»‌ مجلس
  • جزئیات برنامه وزارت راه برای حمایت از مستاجران