Web Analytics Made Easy - Statcounter

بتن یک ماده متشکل از آب و سیمان و سنگدانه است. ماده چسباننده این مخلوط سیمان است. ذرات سیمان در مجاورت آب به هم چسبیده و ایجاد کلوخه می‌کند. این موضوع سسب نرسیدن آب به ذرات سیمان وسط کلوخه شده و مقاومت بتن کمتر از مقدار مورد نظر خواهد شد. بهترین روش برای افزایش مقاومت بتن جداسازی همه ذرات بتن استفاده از محصولات پخش کننده ذرات یا همان روان کننده بتن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابر روان کننده بتن بهترین افزودنی برای افزایش اسلامپ بتن است. کاربرد این محصول در پروژه‌های بسیار خاص و بتن ویژه است. این محصول بسیار قدرت بالایی دارد. به همین دلیل در سخت‌ترین شرایط فیزیکی و آب و هوایی از ابر روان کننده بتن برای تامین روانی بتن استفاده می‌شود.

تسطیح بتن حاوی ابر روان کننده کار بسیار راحتی است. در ادامه به توضیح کلی محصول ابر روان کننده بتن می‌پردازیم. با مطالعه این متن می‌توان با آگاهی از محصول ابر روان کننده بتن، بهترین انتخاب و خرید ممکن را انجام داد.

ابر روان کننده بتن چیست؟

پیشرفته ترین و مدرن ترین محصول روان کننده بتن ابر روان کننده بتن نام دارد. این محصول سبب جدا کردن ذرات سیمان از هم می‌شوداین جدا سازی سبب حرکت آسان عبور آب از میان ذرات سیمان شده و یک بتن با آب کمتری تولید شده و روانی آن نیز افزایش پیدا خواهد کرد. پس استفاده از روان کننده بتن در نهایت سبب افزایش اسلامپ بتن و مقاومت نمونه خشک شده خواهد شد.

ترکیبات این محصولات بر خلاف گروه‌های قبلی که تک ساختاری بودند. از چند ساختار شیمیایی متصل به هم یک زنجیره طولانی ساخته‌اند. این ماده پلیمری بر پایه پلیمریزاسیون اکریلیک اسید است. حالت ظاهری این محصولات بیشتر به صورت مایع است. رنگ ابر روان کننده اندکی روشن‌تر از سایر محصولات بوده و شفاف‌تر است. از لحاظ قلیاییت این محصولات خنثی هستند. اندکی هوازایی دارند و باید مقدار هوا بعد از افزودن بررسی شود. چگالی این محصولات نیز حدود 1.1 گرم بر سانتی‌متر مکعب است. این محصولات یون کلر ندارند. پس با خیال راحت می‌توان از این محصولات در سازه بتن آرمه استفاده کرد.

این محصول آب اضافی درون بتن را کاهش می‌دهد. ممانعت فضایی و الکترواستاتیکی پایدار اساس کار ابر روان کننده بتن است. پس آب محصور شده در کلوخه سیمان توسط این ماده آزاد شده و از ایجاد حفره در بتن جلوگیری می‌کند.

قدرت این محصول در مقایسه با نسل قبلی بسیار بیشتر است. به همین دلیل مصرف این ماده نصف سایر روان کننده‌های بتن است. به همین در مصرف ابر روان کننده بتن باید دقت کرد. استفاده بیش از حد این ماده سبب روانی زیاد بتن و از دست رفتن بتن خواهد شد.

تولید این محصولات تحت استانداردهای مختلف روز دنیا است. استانداردهایی از قبیل ASTM C494 و ASTM C1017 کیفیت این محصولات را به خوبی کنترل می‌کنند. به همین علت کلیه محصولات این شرکت از جمله ابر روان کننده بتن با استفاده از به روزترین استانداردهای موجود تولید می‌شود.

طبق مشاهدات آزمایشات گذشته روی بتن حدود 15% کاهش آب در اثر مصرف ابر روان کننده در بتن به وجود خواهد آمد. اگر در ساختار این ترکیبات پلی کربوکسیلات اتر وجود داشته باشد حدود 40% کاهش نیاز آب به وجود می‌آید. با وجود این کاهش مصرف آب روانی بتن اصلا کم نشده و کار کردن با بتن اصلا با مشکل مواجه نخواهد شد.

 

کاربرد ابر روان کننده بتن

بتن در حالت عادی یک مقاومت مشخص دارد. افزایش چشم‌گیر این مقدار مقاومت بدون افزودنی بتن میسر نیست. یکی از افزودنی‌های افزایش مقاومت بتن ابر روان کننده بتن است. این افزودنی با پخش کردن ابعاد مولکولی ذرات سیمان سبب ایجاد مسیر راحت برای عبور آب می‌شود. علاوه بر این با مقدار آب کمتر سیمان بیشتری وارد واکنش هیدراسیون و تامین مقاومت بتن می‌شود. این حرکت آسان آب سبب کاهش مصرف کلی آب است. کاهش مصرف آب نیز در بتن سبب ساخت یک بتن با کیفیت و مستحکم است. به طور معمول ابر روان کننده مقاومت فشاری یک نمونه بتن را به راحتی از 25 مگا پاسال به 50 مگا پاسکال می‌رساند.

در جایی که نیاز به تراکم و انسجام بالای بتن باشد استفاده از ابر روان کننده بتن یک روش ایمن برای رسیدن به چنین چیزی است. این بتن بسیار راحت قالب گیری شده و از مقاطع نازک و دارای میلگرد زیاد به راحتی عبور می‌کند. در صورت ایجاد یک بتن یکنواخت و همگن عمل ویبره کردن بتن بسیار راحت و حتی در مواردی حذف خواهد شد. به همین دلیل هزینه و زمان ساخت پروژه کاهش خواهد یافت.

برای ساخت قطعات پیش ساخته روانی بتن بسیار مهم است. به همین دلیل در اکثر بتن‌های قطعات پیش ساخته بتنی ابر روان کننده بتن وجود دارد. دلیل این موضوع نیز تراکم بالای بتن دارای ابر روان کننده بتن است. یکی از مشکلات بتن سفت شدن قبل از اجرای آن است. مثلا اگر بتن در محل پروژه قوام زیاد داشته باشد با استفاده از حدود 5 کیلوگرم ابر روان کننده بتن می‌توان یک کامیون حمل بتن با 6 متر مکعب بتن را روان و قابل استفاده کرد.

روش مصرف ابر روان کننده بتن

ابر روان کننده بتن هم مثل سایر افزودنی‌های بتن به سه روش مختلف مصرف می‌شود. اولین روش افزودن ابر روان کننده بتن به مصالح خشک بتن است. در این روش نیازی به رقیق کردن افزودنی نیست. ابر روان کننده بتن با مصالح خشک بسیار خوب مخلوط شده و استهلاک دستگاه‌های ساخت بتن پایین می‌آید.

در روش دوم ابر روان کننده بتن در محل بتن ریزی به کامیون حمل بتن اضافه می‌شود. این روش برای تعیین دقیق اسلامپ در محل بتن عالی است. برای اطمینان از اختلاط کامل این محصول باید پس از افزودن حدود 5 دقیقه با دور تند کامیون بتن را مخلوط کند. در این روش برخی توصیه بر رقیق کردن افزودنی با مقداری آب دارند.

شکل ظاهری ابر روان کننده بتن روش سوم که اصولی ترین روش موجود است. تقسیم ابر روان کننده بتن به دو قسمت و اضافه کردن یک قسمت آن به مصالح خشک در ابتدای ساخت و افزودن قسمت دیگر به کامیون حمل بتن است. با بهره گیری از این روش مزایای روش اول و دوم همزمان بهره گیری می‌شوند.

انتخاب روش مناسب برای مصرف ابر روان کننده بتن بر عهده مهندس طراح است. عملی بودن روش انتخاب شده را مهندس مجری در نظر گرفته و بهترین حالت ممکن را برای ساخت بتن انجام می‌دهد.

نکات مهم در انتخاب و خرید ابرروان کننده بتن

برای خرید ابر روان کننده بتن حتما به استاندارد بودن آن توجه کنید. در حال حاضر تولید استاندارد یک محصول تضمینی برای رعایت اصول اولیه تولید و ساخت آن است. موضوع دیگر در هنگام انتخاب یک ابر روان کننده بتن شناخت ترکیبات آن است. معمولا مشخصات فنی یک محصول روی بسته بندی آن درج می‌شود. ولی بهتر است در پروژه‌های عظیم و حساس این موضوع در آزمایشگاه معتمد مجدد بررسی شود. بررسی نمونه بتن ساخته شده با این افزودنی یکی از این روش‌ها است.

در نهایت نیز مقایسه قیمت محصولات شرکت‌های مختلف یک پارامتر تعیین کننده در خرید یک افزودنی بتن است. برای مقایسه دقیق‌تر باید میزان ماده خشک دو محصول با هم مقایسه شود. چون ممکن است برای روان کردن یک بتن توسط دو نوع ابر روان کننده مقادیر مختلفی از هر کدام مورد نیاز باشد.

در صورت نیاز به مشاوره و راهنمایی جهت خرید در تمام طول هفته می توانید با کارشناسان رامکا Ramkaco.com در ارتباط باشید تیم فروش و مشاوره رامکا با شماره 02533557596 در خدمت شماست.

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: استاندارد سیمان مشکلات بتن روان روان کننده بتن همین دلیل مقاومت بتن ذرات سیمان خواهد شد یک بتن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۰۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت جهاد کشاورزی، سعداله منصوری سطح کشت کلزا را بالغ بر ۱۶۰ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: انتظار داریم سطح برداشت دانه کلزا نزدیک به ۱۳۰ هزار هکتار باشد که نسبت به سال زراعی گذشته ۴۰ هزار هکتار افزایش نشان می‌دهد.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: از ۱۶۰ هزار هکتار سطح زیر کشت کلزا، نزدیک به ۵۰ تا ۵۵ هزار هکتار آن در اراضی دیم و مابقی در اراضی آبی است.

وی با بیان اینکه در سال زراعی گذشته سطح زیرکشت کلزا در کشور ۱۱۰ هزار هکتار بوده است، خاطرنشان کرد: در نهایت از سطح ۸۸ هزار هکتار حدود ۱۴۰ هزار تن کلزا برداشت شد.

منصوری تناسب قیمت تضمینی این محصول در مقایسه با گندم، توزیع به موقع نهاده‌ها و بذر و وعده به موقع پرداخت پول محصول تحویلی کشاورزان با مرجع مشخص را از دلایل استقبال کشاورزان از کشت کلزا در سال زراعی جاری دانست.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی درباره خرید تضمینی دانه‌های کلزا، گفت: امسال خرید کلزا توسط بخش خصوصی و انجمن صنایع روغن‌کشی ایران انجام می‌شود و نقش نهاد‌های دولتی اعم از سازمان مرکزی تعاون روستایی و شرکت بازرگانی دولتی ایران در حداقل خواهد بود و اگر در منطقه‌ای بخش خصوصی برای خرید ورود نکرد، این نهاد‌ها اقدام به خرید تضمینی خواهند کرد.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهادکشاورزی ابراز امیدواری کرد؛ ورود بخش خصوصی در موضوع خرید کلزا با روند منطقی و معقول پیش برود و پرداخت بهای محصول کلزاکاران با حمایت دست‌اندرکاران سپری شود و بتوان با اطمینان خاطر برای برنامه کشت سال زراعی آینده آماده شد.

وی با اشاره به آغاز برداشت دانه‌های کلزا از مزارع کشور اذعان داشت: در استان‌های کرمان، هرمزگان، خوزستان و ایلام برداشت آغاز شده و تاکنون روند خوبی داشته است.

منصوری افزود: در استان‌های ایلام و خوزستان، زارعانی که محصول‌شان را تحویل داده‌اند، ۲۰ درصد بهای محصول را دریافت کرده‌اند.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: براساس آخرین گزارش‌ها، حدود نیمی از سطح زیر کشت کلزا در استان ایلام و حدود ۳۰ درصد مزارع استان خوزستان تاکنون برداشت شده است.

وی در مورد توزیع بذر کلزا نیز تصریح کرد: برای سال زراعی جاری نزدیک به ۲ هزار تن بذر کلزا میان کشاورزان توزیع شد که از این میزان حدود ۷۰ درصد بذر هیبرید تولید داخل و مابقی بذر آزاد افشان بوده و به میزان محدودی هم بذر هیبرید وارداتی برای ایجاد تنوع اراقام داشته‌ایم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • راهنمای خرید کتاب 504 + معرفی و دانلود 504
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • (عکس) بازار چشم انتظار یک شاسی بلند جدید / قیمت باورنکردنی محصول جدید کیا در ایران
  • خرید گندم در خوزستان به ۵۶۰ ‌هزار تن رسید
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • خرید گندم در خوزستان به بیش از ۵۶۰ ‌هزار تن رسید
  • راهنمای تشخیص کالای اصل از تقلبی | کدام کالاها بیشتر در معرض تقلب هستند؟
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • راهنمای خرید انواع بوته گرافیتی و شمش روی