Web Analytics Made Easy - Statcounter

عربستان میزبان گلس پوینت مستقر در نیویورک خواهد بود که قرار است بزرگترین نیروگاه حرارتی خورشیدی جهان را در  این کشور بسازد. شرکت معدنی عربستان، بخار صنعتی تولید شده توسط خورشید را از گلس پوینت خریداری و پالایشگاه بوکسیت، از آن برای تولید آلومینیوم استفاده خواهد کرد. از این بخار در محصولاتی مانند اتومبیل، رایانه و تلفن همراه استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بسیاری از نقاط، صنعت از زغال سنگ یا گاز طبیعی برای تولید بخار استفاده می‌کند. اما اقتصاد جهانی در حال کربن زدایی است و برای تولید بخار و ساختن چیز‌هایی مانند آلومینیوم، لیتیوم و مس به انرژی‌های تجدیدپذیر نیاز دارد.

پس از تکمیل تأسیسات ۱۵۰۰ مگاواتی پالایشگاه بوکسیت، این پالایشگاه به شرکت معدنی عربستان برای کاهش انتشار کربن به میزان بیش از ۶۰۰ هزار تن در سال یا ۴ درصد از ردپای کربن خود، کمک می‌کند.

شرکت معدنی عربستان می‌گوید که بخار تولید شده توسط خورشید، جایگزین نیمی از بخار فسیلی می‌شود که اکنون این پالایشگاه از آن استفاده می‌کند؛ او معتقد است که ساخت چنین تأسیساتی ماه‌ها طول می‌کشد. راد مک گرگور، بنیانگذار و مدیر اجرایی یک شرکت انرژی حرارتی خورشیدی می‌گوید، که فرآیند تولید چه در تولید فلزات و چه در مواد شیمیایی یا کاغذ، انرژی بر است.

۷۴ درصد انرژی مصرفی در صنعت، به صورت بخار یا حرارت است. در حالی که شرکت‌ها می‌توانند به طور بالقوه از پنل‌های خورشیدی برای تولید برق و سپس از آن برای تولید بخار استفاده کنند. بخار تولید شده توسط خورشید بسیار کارآمدتر است و از آینه‌ها برای متمرکز کردن انرژی خورشیدی روی لوله‌های پر از آب برای ایجاد بخار استفاده می‌کند که از آن بخارنیز برای انواع فرآیند‌های صنعتی استفاده می‌شود.

به گفته مک گرگور، هنگامی که بخار به پالایشگاه منتقل می‌شود، تنها ۱ درصد از آن از بین می‌رود و ۵۵ درصد از نور خورشید منعکس شده و به بخار تبدیل می‌شود. پنل‌های خورشیدی ۱۲ درصد از نور خورشید را به الکتریسیته تبدیل می‌کنند. علاوه بر این، مقدار زمین مورد نیاز برای ساخت نیروگاه بخار خورشیدی خاص حدود ۷ کیلومتر مربع است و تاسیسات یک فتوولتائیک خورشیدی به حدود ۶ برابر زمین بیشتر نیاز دارد.

مک گرگور می‌گوید: بخار خورشیدی گرانتر از گاز بوده، اما ارزان‌ترین راه برای دریافت گرمای بدون آلاینده است.

سنگ معدن بوکسیت قبل از حل شدن در هیدروکسید سدیم یا لیمو در دما و فشار بالا استخراج و بعد از آن، سنگ معدن بوکسیت از آلومینا جدا و سپس با استفاده از فرآیند ذوب به آلومینیوم تبدیل می‌شود. انتقال از بوکسیت به آلومینا انرژی بر است و منجر به انتشار زیادی می‌شود. اگر بخار تولید شده توسط خورشید بتواند جایگزین بخار گاز شود، این امر باعث کاهش آلودگی صنعتی نیزمی شود.

کشور‌های برزیل، چین، هند و اندونزی دارای ذخایر بوکسیت هستند، اما بزرگترین آن‌ها در مناطق استوایی استرالیا تولید کننده پیشرو است. اولین موج d در این نیروگاه برقی طرح سبزی خواهد بود که سرمایه گذاری ۱۸۶ میلیارد دلاری را به دنبال دارد و از جمله اهداف آن، افزایش تولید انرژی‌های تجدیدپذیر و برنامه‌های بهره وری انرژی است که می‌خواهد تا سال ۲۰۶۰ به صفر خالص برسد.

پروژه نیروگاه برقی نه تنها برای عربستان بلکه برای صنایع در سراسر جهان می‌تواند سودمند باشد. از آنجایی که تولید، انرژی بر است فرآیندی که اکنون به بخار یا گرمای تولید شده به سوخت‌های فسیلی نیاز دارد. اما تلاش‌های کربن‌زدایی، شرکت‌ها را مجبور می‌کند تا در استراتژی‌های صنعتی خود تجدیدنظر کنند، این می‌تواند بخار خورشیدی را به جلو سوق دهد و گاز‌های گلخانه‌ای را کاهش دهد.

بیشتربخوانید

شرکت تولید انرژی که با برق تجدیدپذیر کار می کند

 

باشگاه خبرنگاران جوان فضای مجازی دريچه فناوری

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پنل خورشیدی نیروگاه برق برای تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۵۷۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی ۴ نیروگاه خورشیدی در سال جدید

به گزارش قدس خراسان به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری مشهد، قاسم زوکی‌نژاد در تشریح اقدامات اداره نگهداری ساختمان‌ها و خدمات عمومی اداره کل پشتیبانی اظهار کرد: با مصوبه هیئت محترم وزیران از ابتدای امسال دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده ۵ خدمات کشوری ملزم به تامین سالیانه ۵ درصد برق مصرفی خود از انرژی‌های تجدیدپذیر می‌باشند و ظرف مدت ۴ سال باید ۲۰ درصد برق مصرفی خود را از این طریق تامین کنند؛ در غیر این صورت آن بخش از برق مصرفی با تعرفه بسیار بالاتری در قبوض محاسبه می‌شود.

معاون مالی و پشتیبانی و رئیس کمیسیون بهینه‌سازی مصرف انرژی شهرداری مشهد افزود: خوشبختانه با نیروگاه‌های خورشیدی که احداث کرده‌ایم، شهرداری مشهد مشمول این افزایش تعرفه نشده است. البته مطابق برنامه‌ریزی صورت‌پذیرفته، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر همچنان ادامه دارد و به‌عنوان نمونه در سال جاری ۴ نیروگاه‌خورشیدی دیگر در دست اقدام قرار دارد.

وی با بیان اینکه در حوزه مدیریت هزینه‌ها و کاهش مصرف آب به ساماندهی ظرفیت اشتراک آب نیز توجه شده است، عنوان کرد: در این زمینه با پیگیری‌های انجام‌شده افزایش ظرفیت اشتراکات آب فضای سبز محقق و این امر صرفه‌جویی ۲۰۰ میلیارد ریالی در پرداخت حق انشعاب را به دنبال داشته است.

زوکی‌نژاد تصریح کرد: در کنار این مبلغ با اصلاح تعرفه و ظرفیت قراردادی و مدیریت مصرف آب، هر ماه شاهد  بیش از ۱۰ میلیارد ریال صرفه‌جویی در قبوض ماهیانه اشتراکات آب شهرداری بوده‌ایم.

معاون مالی و پشتیبانی و رئیس کمیسیون بهینه‌سازی مصرف انرژی شهرداری مشهد ادامه داد: این درحالی است که در راستای قانون درآمد پایدار و پیگیری‌های صورت پذیرفته، سال گذشته بیش از ۱۵میلیارد ریال صرفه‌جویی در قبوض برق روشنایی پارک‌ها را شاهد بودیم.

دیگر خبرها

  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می سازد
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می‌سازد
  • آغاز تجهیز بزرگترین مدرسه اتیسم کشور به نیروگاه خورشیدی
  • تولید انرژی تجدیدپذیر در ۲۰هزار مدرسه هدفگذاری شد
  • افتتاح همزمان ۷ نیروگاه خورشیدی مدارس در ۶ استان
  • افتتاح هفت نیروگاه خورشیدی در مدارس کشور
  • راه‌اندازی ۴ نیروگاه خورشیدی در سال جدید
  • شهرداری مشهد ۴ نیروگاه خورشیدی احداث می‌کند
  • بزرگترین چاپگر ۳بعدی جهان یک خانه را در ۸۰ ساعت می‌سازد
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟