Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@05:09:18 GMT

پذیرش اختلال اوتیسم توسط خانواده‌ها ضروری است

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۳۶۹۳۲

پذیرش اختلال اوتیسم توسط خانواده‌ها ضروری است

ایسنا/زنجان معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری گفت: سازمان‌های مردم‌نهاد بازوان توانمند دولت در اجرای فعالیت‌های انسان‌دوستانه هستند.

فتاح احمدی شامگاه دیروز (۲۴ خردادماه) در نشست تخصصی مدیران و نمایندگان سازمان‌های مردم‌نهاد فعال در حوزه کودکان که با حضور خیرین، گروه‌های جهادی و انجمن‌های دانشجویی به میزبانی اداره‌کل بهزیستی استان زنجان برگزار شد، ضمن قدردانی از فعالان حوزه کودک و با اشاره به اینکه سازمان‌های مردم‌نهاد یاری‌گر بهزیستی هستند، اظهار کرد: مساعدت همه‌جانبه در زمینه ارائه خدمات توان‌بخشی، آموزشی، ورزشی، فرهنگی و درمانی به خانواده‌های دارای فرزند بیمار حائز اهمیت است و باید قدردان خانواده‌های دارای کودک معلول باشیم و امکانات ویژه‌ای برای این کودکان مهیا کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به فعالیت مراکز شبانه‌روزی نگه‌داری از کودکان دارای معلویت ذهنی و جسمی، تصریح‌ کرد: نگه‌داری افراد دارای معلولیت و کودکان معلول در مراکز شبانه‌روزی بسیار سخت است و تنها عشق و خواست رضای خداوند است که می‌تواند عامل این ایثار باشد.

معاون حقوق‌ بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری در ادامه با اشاره به اینکه بیماران معلول ذهنی فرشتگانی به شمار می‌روند که نیازهای پیچیده‌ای داشته و فعالان این حوزه در مراکز نگه‌داری از این افراد بدون هیچ منتی خادم و مادریار این کودکان هستند، به وضعیت کودکان مبتلا به اوتیسم اشاره کرد و افزود: همکاری مراکز توان‌بخشی کودکان و اوتیسم با بهزیستی و آموزش‌وپرورش در زمینه شناسایی و غربال‌گری کودکان اوتیستیک حائز اهمیت بوده و ارتقای دانش والدین و پیشگیری از تولد کودکان دارای معلولیت با گسترش مشاوره ژنتیک با کمک پزشکان و سازمان‌های مردم‌نهاد بسیار مهم است.

این مسئول ضمن قدردانی از فعالیت مراکز اوتیسم برای حمایت همه‌جانبه از خانواده‌های بی‌بضاعت و آسیب‌پذیر کودکان اوتیسمی، اظهار کرد: سازمان‌های مردم‌نهاد تحت نظارت بهزیستی فعالیت بسیار ارزشمندی را در حمایت از کودکان انجام می‌دهند و یاری‌گر بهزیستی در این امر خطیر هستند.

وی با اشاره به آمار جهانی اوتیسم، تصریح کرد: از هر ۵۹ تولد، یک کودک با اوتیسم به دنیا می‌آید. از آنجایی که این بیماری بسیار رایج است، پیشگیری و آگاهی خانواده‌ها و تک‌تک افراد جامعه امری ضروری و حائز اهمیت است.

معاون حقوق‌ بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری با بیان اینکه مهم‌ترین مشکل این کودکان، نداشتن تعامل با دنیای بیرون بوده و متخصصان موظف‌اند شاد زیستن و افزایش اعتماد به نفس را به آن‌ها آموزش دهند، اضافه کرد: تشریک مساعی با دیگر افراد فعال در حوزه کودکان و نیز کودکان دارای معلولیت بسیار راه‌گشا و فراهم آورنده راه‌های جدید در اجرای این فعالیت خواهد بود.

احمدی افزود: ما باید محور کار خود را بر آموزش خانواده قرار دهیم؛ چراکه پذیرش اختلال اوتیسم توسط خانواده بسیار مهم است؛ چون بسیاری از خانواده‌ها نمی‌خواهند وجود چنین اختلالی را در فرزند خود قبول کنند، لذا زمانی برای درمان یا پیشگیری مراجعه می‌کنند که دیر شده است‌.

این مسئول با اشاره به ظرفیت‌های استان زنجان متذکر شد: در مراکز حمایت از کودکان اوتیسم نیاز است که مردم و خیرین با کسب آگاهی، کمک‌های داوطلبانه نیروی انسانی و کمک‌های مادی به درمان و بهبود بیمارانی اوتیسمی کمک کنند. اگر افراد در حوزه‌های مختلف از شکل اختلال اوتیسم آگاه باشند، می‌توانند خدمات بهتری به کودکان اوتیسمی ارائه دهند، از این رو بیشترین نیاز ما ایجاد آگاهی از چگونگی رفتار با افراد مبتلا به اوتیسم در جامعه است.

وی با ارائه پیشنهادهایی به مراکز حمایتی از کودکان اوتیسم، تاکید کرد: حضور افراد دارای معلولیت در جامعه و بین مردم موجب درک بهتر از شرایط این افراد خواهد شد و مشارکت بیش از پیش زنجانی‌ها را در پی خواهد داشت.

در ادامه این جلسه، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری زنجان نیز از برگزاری طرحی برای پیمایش و پایش در حوزه کودکان به لحاظ سلامت روحی و جسمی، تغذیه و ذائقه فرهنگی و سبک زندگی خبر داد و گفت: کودکان به‌ عنوان سرمایه‌های انسانی نقش بی‌بدیلی در رشد و توسعه همه جانبه جامعه دارند و اصولاً تحقق اهداف توسعه بدون برخورداری از کودکان سالم، با نشاط و خلاق ناممکن و دست نیافتنی است.

حسین نجفی اظهار کرد: قرارگاه و کارگروهی متشکل از نمایندگان نهادهای دولتی برای درمان و پیشگیری مسائل اجتماعی و فرهنگی، همچنین کودکان تشکیل خواهد شد تا با ارائه طرح و ایده‌های مراکز مردم‌نهاد، دفاع و بررسی این طرح‌ها صورت گرفته و به مرحله ابلاغ و اجرا برسد تا سمن‌ها برای اجرای یک طرح درگیر بروکراسی اداری نشوند.

وی با اشاره به بهینه‌سازی و ساماندهی پارک‌های استان زنجان، خاطرنشان کرد: پنج پارک شناسایی کرده‌ایم که بیشتر از مکان تفریح و نشاط محلی برای فروش و توزیع موادمخدر شده با صحبت‌هایی که با نیروی انتظامی و کمیته موادمخدر داشته‌ایم، با پیوست فرهنگی، پارک‌ها تبدیل به محل نشاط خانواده‌ها و مکانی برای برگزاری جشن‌ها باشد.

در این جلسه سازمان و مراکز مردم‌نهاد به بیان مشکلات و ارائه نقطه نظرات و ایده‌های خود پرداختند.

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سازمان بهزیستی زنجان استانی اجتماعی اوتيسم سازمان های مردم نهاد دارای معلولیت کودکان اوتیسم خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۶۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲

علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به برگزاری ۱۵ هزار و ۱۱۰ ملاقات انجام شده بین فرزندان طلاق با والدین در مراکز مهر خانواده استان تهران، گفت: کودک یا نوجوانی که بخش عمده‌ای از تربیتش در بستر نهاد خانواده رخ می‌دهد پس از وقوع طلاق، از این نعمت بی‌بهره می‌شود.

رئیس کل دادگستری استان تهران تصریح کرد: در همین راستا، اصل سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، «ایجاد محیط مساعد برای رشد فضائل اخلاقی» را از تکالیف دولت می‌داند.

وی با بیان اینکه کودکان طلاق به دلیل حق قانونی والدین برای ملاقات با فرزند، به جهت اختلاف‌ها و تعارض بین والدین در معرض آسیب قرار دارند، بیان داشت: این دسته از والدین مجبور به ملاقات و تبادل فرزند خود در مراکز انتظامی بوده‌اند که فضای کلانتری‌ها با توجه به حضور متهمان و مجرمان و وجود انواع آسیب‌های اجتماعی، محل مناسبی برای این ملاقات و نظم بخشی به روابط زوجین پس از طلاق نیست. 

وی در این رابطه گفت: در همین راستا تعداد ۱۸ مرکز مهر خانواده جهت ملاقات فرزندان در تهران راه‌اندازی و مشغول به فعالیت هستند که در مجموع در سال گذشته ۱۵ هزار و ۱۱۰ ملاقات بین فرزندان طلاق با والدین در این مراکز انجام شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حقوقی قضایی

دیگر خبرها

  • درخواست اسرای صهیونیست از نتانیاهو درباره پذیرش توافق آتش بس
  • برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • مصرف بهینه آب در استان بوشهر ضروری است
  • لزوم توجه جدی به بزرگسالان اتیسم / برگزاری سومین رویداد «هم‌مسیر اتیسم»
  • برگزاری رویداد «هم‌مسیر اوتیسم» در ۳ شهر ایران
  • پذیرش دانشجویان خارجی نمایشی از مرجعیت علمی مراکز دانشگاهی
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • تزریق و تلقیح بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند