Web Analytics Made Easy - Statcounter

ضریب ابتلای به کرونا در آلمان دوباره به گونه‌ای چشمگیر رو به افزایش است. موج جدیدی از ابتلا در تابستان منتفی تلقی نمی‌شود. متخصصان همچنان مسوولان کشور و مردم را به رعایت تدابیر و اقدامات احتیاطی فرامی‌خوانند.

به گزارش ایران اکونومیست، رسانه های آلمان اعلام کرد، به رغم گرم‌شدن هوا شمار مبتلایان به کرونا در آلمان دوباره رو به افزایش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاخص ابتلا،  یعنی شمار مبتلایان در صدهزار نفر جمعیت، ظرف یک روز افزایشی نزدیک به ۱۲۰ نفر داشته و به ۴۴۷ نفر رسیده است. متخصصان برای این افزایش چشمگیر چندین علت ذکر می‌کنند.

یک عامل زیرسویه اومیکرون موسوم به BA.۵  است که این اواخر در آلمان شیوع گسترده‌ای داشته است. این زیرسویه نسبت به همه سویه‌های قبلی توان سرایت بالاتری دارد و در شرایط نامساعد برای اشاعه ویروس‌ها (گرم‌ترشدن هوا) هم نسبتاً راحت‌تر گسترش می‌یابد.

دویچه وله می گوید، ضعف سیستم دفاعی بدن و ناکارایی یا کم‌کارایی واکسن‌های استفاده شده در برابر زیرسویه یادشده نیز عامل کم‌اهمیتی تلقی نمی‌شود.

بعد از موج‌جدید کرونا در پرتغال که از رهگذر شیوع BA.۵ ایجاد شد انتظار می‌رود که در آلمان نیز این ویروس به سویه غالب بدل شود. پرتغال در یکی دو سال گذشته تجربه موفقی در مقابله با کرونا داشته است، ولی حالا با فاصله زیادی در زمینه ابتلای شهروندان به این ویروس در صدر کشورهای اروپایی است.

آخرین گزارش هفتگی موسسه روبرت کخ که مدیریت مسائل و تحقیقات مربوط به واگیرها را در آلمان به عهده دارد، سهم BA.۵ در میان سویه‌ها و زیرسویه‌های کرونا در آلمان ۱۰درصد بوده که احتمالا اینک رقمی بالاتر است.

سهم تعییر رفتارها و کاهش مقررات

در عین حال، تغییر رفتار شهروندان هم عامل مهمی در شدت‌گرفتن دوباره سرایت کرونا تلقی می‌شود. برچیده‌شدن شمار زیادی از محدودیت‌های کرونایی، از جمله زدن ماسک، در کنار افزایش تحرکات و تماس‌های شهروندان زمینه مساعدی برای شیوع دوباره کرونا فراهم آورده است.

این نیز هست که هر چه بیشتر از زمان زدن واکسن گذشته باشد، آسیب‌پذیری در برابر کرونا دوباره افزایش می‌یابد، هر چند که تاثیرات کاهش‌یافته واکسن هم اغلب مانع از آن می‌شود که فرد مبتلا به بیماری‌های سخت کرونایی دچار شود.

برآورد می‌شود که بیش نیمی از جمعیت آلمان هنوز به اومیکرون مبتلا نشده است. با این همه، این که شیوع بیشتر زیرسویه BA.۵ شاخص ابتلا را به بالای ۱۰۰۰ نفر در صدهزار نفر جمعیت هم برساند و آلمان تابستان امسال، بر خلاف سال گذشته موج گسترده‌ای از کرونا را تجربه کند منتفی تلقی نمی‌شود.

متخصصان برای ممانعت از بروز چنین موجی اقدامات و تدابیر شدید و سریع را توصیه می‌کنند. تزریق سریع واکسن‌یادآور به گروه‌های آسیب‌پذیر و افزایش مصونیت آنها یکی از اقدامات عنوان می‌شود. الزامی‌کردن دوباره ماسک نیز در بحث‌ها مطرح است، هر چند که اعمال دوباره مقررات محدودکننده به لحاظ حقوقی با مشکلاتی روبروست.

افزایش فشار به نظام درمانی 

در این میان، گرچه متخصصان به هوشیاری و احتیاط بیشتر در برابر موج احتمالا جدید کرونا فرامی‌خوانند، ولی دلیلی برای سراسیمه‌شدن و نگرانی‌شدید نمی‌بینند. به گفته این متخصصان در حال حاضر سرعت افزایش شیوع BA.۵ و سایر سویه‌ها و زیرسویه‌ها ملایم است و آنچه که در شرایط فعلی بیشتر ضرورت دارد، نه ممانعت از سرایت که ممانعت از بروز بیماری‌های ناشی از سرایت است.

با توجه با داده‌ها و یافته‌های تاکنونی این درک و برداشت عمومی در میان متخصصان وجود دارد که BA.۵ در مجموع به لحاظ طبی روندی مانند سایر سویه‌های اومیکرون دارد و اثراتی غیرشدید و ملایم بر فرد مبتلا دارد و افزایش شیوع آن هم شاید تنها ضریب بستری‌شدن و مرگ و میر را در مقیاسی محدود افزایش دهد. این روند چندان فشاری بر نظام درمانی کشور ایجاد نخواهد کرد، ولی برای اجتناب از درگیرکردن بی‌مورد کادر درمانی همین میزان را هم می‌توان با پیشگیری‌ها و احتیاط‌ها محدودتر ساخت.

رخی متخصصان در مصاحبه با سایت شبکه یک تلویزیون آلمان گفته‌اند،  گرچه افزایش شدید شیوع ممکن است برای نظم درمانی بار سنگینی ایجاد نکند، ولی بسیاری از شاغلان را از کار باز خواهد داشت و استراحت و درمان در خانه را برایشان رقم خواهد زد که عملا می‌تواند به مختل‌شدن کار شرکت‌ها و موسسات عمومی بیانجامد.

مسئولیت فردی

در مجموع، کارشناسان دوباره در آلمان با بحث بر سر مسئولیت فردی و تعهدات اجتماعی شهروندان، به رعایت داوطلبانه هر چه بیشتر شماری از مقررات فرامی‌خوانند. به خصوص به این نکته اشاره می‌شود که عبور ولو کم‌خطر از تابستان لزوما در پاییز و زمستان ادامه نخواهد یافت و در این ایام سرد سال دوباره کرونا در جامعه جولان می‌دهد و ایمنی تام و تمامی در برابر آن وجود نخواهد داشت. از این رو همچنان باید به رعایت‌هایی مانند حفظ فاصله در اماکن سربسته عمومی و و استفاده از ماسک و تزریق به موقع واکسن به‌خصوص به گروه‌های آسیب‌پذیر ادامه داد.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: ویروس کرونا ، شبکه دویچه وله ، آلمان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ویروس کرونا شبکه دویچه وله آلمان سویه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۶۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهبود شاخص ایمنی عملیات بندری بنادر کشور/ افزایش ضریب ایمنی بندرانزلی

ایسنا/گیلان مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) سازمان بنادر و دریانوردی از افزایش ۲۵ درصدی ضریب ایمنی مجتمع بندری انزلی خبرداد و گفت: شاخص ایمنی عملیات بندری کل بنادر کشور در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۲ رشدی ۲۷ درصدی به همراه داشته است.

 عبدالله جعفری امروز شنبه، ۸ اردیبهشت ماه در حاشیه نشست تبیین راهبردهای حوزه HSE، آتشنشانی و پدافندغیرعامل سال ۱۴۰۳ با حضور مدیر کل بنادر و دریانوردی استان گیلان و دست اندرکاران و ذی‌نفعان بخش HSE این اداره کل در بندرانزلی برگزار شد، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از سال گذشته اهم حوزه‌های راهبردی، اقدامات و اهداف عملیاتی که لازم است ستاد، بنادر و شرکت‌های خصوصی جهت ارتقا ایمنی بنادر انجام دهند را در قالب منشور راهبردی اهداف و اقدامات عملیاتی تهیه و به کلیه بنادر ابلاغ شد.

وی با بیان اینکه سال گذشته این مهم برای اولین بار در سازمان بنادر صورت گرفت، تصریح کرد: بر اساس این منشور اقدامات بنادر و شرکت‌های خصوصی تبیین و منجر به کاهش حوادث انسانی ناشی از کار در بنادر شد.

مدیر HSE سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه در سال گذشته حدود ۲۸ درصد از کل حوادث انسانی ناشی از کار کاهش یافته، تصریح کرد: حدود ۳۰ درصد از حوادث منجر به فوت نیز کاهش پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه تمامی این نتایج مثبت نتیجه تلاش و همدلی آحاد ذی‌ربط سازمانی و شرکت‌های خصوصی فعال در بنادر بوده، تاکید کرد: در سال‌جاری موضوعات مرتبط با HSE بنادر نیز به صورت عملیاتی و موثرتر گذشته، اجرا و پیگیری خواهد شد و در راستای اجرایی سازی منشور راهبردی سال ۱۴۰۳ نیز، تبیین موضوع به صورت حضوری با ارکان HSE در هر بندر به صورت جداگانه جلساتی خواهیم داشت.

جعفری تاکید کرد: در این جلسات ضمن بیان دستاوردهای این منشور، با مدیرکل، معاونین و همچنین افراد ذی‌ربط در بندر و کسانی که با عملکردشان باعث ارتقا ایمنی بندر می شوند، همفکری داشته باشیم و همه این اقدامات و جلسات حضوری برای این است که بتوانیم بنادر کشور را ایمن‌تر از سال قبل پیش ببریم.

وی افزود: با در نظر گرفتن اقدامات متعدد سعی بر آن داریم تا با افزایش ایمنی شرکت‌های خصوصی فعال در بنادر، بتوانیم بنادر کشور را بیش از پیش ایمن‌تر کنیم.

جعفری با بیان اینکه این منشور راهبردی یک ساختار کلی و نقشه راه برای بنادر است، تصریح کرد: نمی‌توان ساختار کلی و نسخه واحد برای همه بنادر در نظر گرفت و به همین منظور با هم‌اندیشی مدیران بنادر، خروجی اجرایی سازی منشور را به صورت اختصاصی برای هر بندر احصا می‌کنیم.

مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست سازمان بنادر و دریانوردی در پایان ضمن تقدیر از مدیرکل و معاونین بنادر و دریانوردی استان گیلان، گفت: از سال گذشته تا به امروز ضریب ایمنی بندر انزلی بیش از ۲۵ درصد افزایش پیدا کرده که از منظر ایمنی یک کار فوق العاده است و این یعنی بسیار تلاش شده و تعداد حوادث انسانی تا حد چشمگیری کاهش پیدا کرده و این نوید داده می شود که بتوانیم با تلاش آحاد ذی‌ربط، سالی بدون حادثه را در بندر انزلی شاهد باشیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سقوط طلا دامن‌گیر نقره شد/ معامله‌گران در لاک احتیاطی!
  • بهبود شاخص ایمنی عملیات بندری بنادر کشور/ افزایش ضریب ایمنی بندرانزلی
  • کشمکش وزارت‌های دارایی و دفاع آلمان بر سر افزایش بودجه نظامی
  • افزایش خشم چین علیه اتهام زنی‌های جاسوسی از طرف آلمان
  • ضرورت افزایش تولید برق و کاهش محدودیت‌های برق صنایع
  • افزایش اعتبارات مسئولیت اجتماعی در حوزه فرهنگی استان بوشهر
  • صادرات خودرو ترکیه / مشتریان اول: ایتالیا، انگلیس، فرانسه و آلمان
  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو به طبیعت
  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو از جوامع انسانی به طبیعت
  • افزایش ۱۶ درصدی متوفیان ناشی از تصادفات درون شهری