Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@14:53:36 GMT

ادغام اجتماعی یک فرصت برای نهادینه شدن مددکاری اجتماعی

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۳۸۶۵۹

ادغام اجتماعی یک فرصت برای نهادینه شدن مددکاری اجتماعی

سید حسن موسوی چلک، در همایش کنکاش‌های مفهومی و نظری درباره جامعه ایران در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: وقتی از ادغام اجتماعی صحبت به میان می‌آید یک معنای آن پرهیز از جداسازی برخی از اعضای جامعه با هر مشکل یا نیازی که دارند از بدنه اصلی جامعه تا بتوانند در کنار سایر مردم به زندگی عزت مندانه و مستقل خود ادامه دهند و از حق شهروندی مثل همه مردم برخوردار شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: افرادی همچون کسانی که دارای یک یا چند نوع از معلولیت هستند، کودکان کار در خیابان یا کودکان بی سرپرست و بدسرپرست، افراد دارای سوءمصرف مواد مخدر و روانگردان‌ها، افرادی بی خانمان، افراد در معرض آسیب اجتماعی یا آسیب دیده اجتماعی در این نشست مورد بحث قرار خواهند می‌گیرند که چگونه با ادغام اجتماعی آنان در جامعه توسط مددکاران اجتماعی با همکاری سایر متخصصین و دستگاه‌های مرتبط می‌توان در شرایط کنونی و تغییرات و دگرگونی‌های که در حوزه نیازها و مشکلات این افراد یا ظهور گروه‌های جدید اجتماعی، ایجاد می‌شود کمک کرد تا بتوانند در جامعه به به زندگی خود ادامه دهند و نه تنها از طرد شدن شأن جلوگیری شود بلکه بتوان از ظرفیت‌ها و توانایی بالفعل آنان برای توسعه استفاده کرد و بتوان ظرفیت‌های بالقوه آنان را به بالفعل تبدیل کرد. این پنل به دنبال ایجاد فضای گفتگوی علمی در این حوزه است.

کمیسر اخلاق فدراسیون جهانی مددکاران اجتماعی گفت: توسعه ابعاد نظری ادغام اجتماعی در حوزه توانمندسازی اجتماعی یک فرصت ارزشمند برای نهادینه شدن و فراگیر شدن این رویکرد در حوزه مددکاری اجتماعی است و این نیازمند تبیین علمی ادغام اجتماعی و آثارش برای مدیریت اجتماعی و توانمند سازی مردم در تغییرات و دگرگونی‌های اجتماعی است که در جامعه صورت می‌گیرند و افراد مختلف بویژه افراد دارای نیازهای خاص را تحت تأثیر قرار می‌دهند.

وی ادامه داد: تقویت این رویکرد می‌تواند زمینه را برای مشارکت بیشتر مردم در امور اجتماعی، کاهش هزینه‌ها، مسؤولیت پذیری بیشتر مردم و جامعه و تقویت رویکردهای محله محوری و اجتماع محوری و افزایش سرمایه اجتماعی فراهم کند که اتفاقاً برای تحقق عملی ادغام اجتماعی می‌بایست به سمت مردم و توانمند سازی های مبتنی بر جامعه حرکت کنیم. هم در عرصه سیاستگذاری اجتماعی هم در عرصه عمل بدون شک مددکاران اجتماعی با توجه به دانش و انباشت اطلاعاتی که در حوزه اجتماعی دارند، می‌توانند نقش بی بدیلی در سیاستگذاری‌های اجتماعی و در عرصه‌های اجرایی برای نهادینه شدن این رویکرد در کنار سایر متخصصین اجتماعی داشته باشند تا آثار منفی این تغییرات بر روی گروه‌های هدف مددکاری اجتماعی را کاهش داده و شرایط را برای به زیستن اجتماعی مردم که هدف غایی مددکاری اجتماعی فراهم کنند.

موسوی چلک در پایان افزود: تجربه زیسته در جهان کنونی و از جمله ایران نشان می‌دهد که شاهد دگرگونی‌های اجتماعی هستیم که افزایش مسائل و مشکلات اجتماعی و ظهور و بروز پدیده‌ها و نیازهای جدید از جمله این دگرگونی ها می‌باشند. دگرگونی ها که در همه جوامع صورت می‌گیرد، اما شرایط فعلی کشور نشان از رشد سریع‌تر این دگرگونی ها دارد که حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی کشور از جمله مسائل مرتبط با خانواده، مشکلات و آسیب‌های اجتماعی، نیازهای اجتماعی و از آن متأثر می‌شوند و می‌تواند بر نحوه کارکردها و اقدامات مددکاران اجتماعی و حوزه‌های مرتبط تأثیر گذار باشد. بدون شک درک بهتر و به موقع و علمی این شرایط می‌تواند دارای اهمیت زیاد باشد تا با سیاستگذاری ها و برنامه ریزی های مناسب بتوان تمهیدات و اقدامات لازم را در همه عرصه‌های از سیاستگذاری تا اجرا اتخاذ کرد. موضوعی که در پنل مددکاری اجتماعی و ادغام اجتماعی در این همایش هم دنبال آن هستیم همین نکته است که چگونگی این دگرگونی ها اجتماعی و آثار و پیامدهای مثبت و منفی این دگرگونی ها از منظر علمی و تجربی مورد توجه و بررسی قرار گیرد.

کد خبر 5514908 مهناز قربانی مقانکی

منبع: مهر

کلیدواژه: انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران مددکار اجتماعی شهرداری تهران شورای شهر تهران کودکان کار شورای شهر هلال احمر جمهوری اسلامی ایران مترو حج تمتع سازمان حج و زیارت سازمان تامین اجتماعی علیرضا زاکانی کمیته امداد امام خمینی سرقت صندوق امانات بانک ملی عزت الله ضرغامی متروی تهران مددکاران اجتماعی مددکاری اجتماعی دگرگونی ها ادغام اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۸۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت بسترساز جهش تولید است

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: دولت به عنوان کارگزار نظام باید کوشش کند تا بستر جهش را با مشارکت مردم فراهم کند و یکی از اقدامات مهم در این بین مانع‌زدایی، جلوگیری از مداخلات بی‌معنای ادارات در حوزه تولید و باز کردن قفل و زنجیرها است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سید صولت مرتضوی امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ همزمان با آغاز هفته گرامیداشت کار و کارگر، در مراسم «اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به واحدهای تولیدی نمونه کشور و اظهار کرد: هنر نزد مردان و زنانی است که شیره جان‌شان را مصروف اعتلای عزت انسانی می‌کنند.

وی بیان‌داشت: کار و تولید برای انسان شرف، عزت، اقتدار و ثبات است و بستر بالندگی وی را فراهم می‌کند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه دستان توانمند بانوان ایرانی قابل ستایش، تقدیر و تشکر است، ادامه‌داد: دنیا بداند که زن در فرهنگ و تمدن اسلامی و در احکام و آموزه‌های دینی ما از منزلت بالایی برخوردار است و بر اساس آنچه که از قرآن آموخته‌ایم در آیه ۱۳ سوره حجرات تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد.

مرتضوی تصریح‌کرد: یکی از جلوه‌های پرهیزکاری، تلاش، توسعه اشتغال، دستگیری از نیازمندان و کوشش است.

وی با بیان اینکه حضور بانوان در عرصه‌های مختلف اهمیت بسیار دارد، تاکید کرد: از مجموع ۱۶ میلیون و ۱۹۱ هزار نفر بیمه شده تأمین اجتماعی در بخش کارگری، حدود سه میلیون و ۷۹۵ هزار نفر کارگر زن داریم و در حوزه‌های آموزش و پرورش، پرستاران و اساتید دانشگاه نیز زنان جز سرآمدان جامعه هستند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه‌کرد: در حوزه اقتصاد اسلامی و بر اساس اصول ۴۳ و ۴۴ قانون اساسی، اقتصاد ما به سه دسته تقسیم می‌شود؛ اقتصاد دولتی که دایره شمول آن بخش از اقتصادی است که به اقتدار و امنیت ملی ما برمی‌گردد. بخش‌های دیگر نیز اقتصاد خصوصی و تعاونی است. تقریباً می‌توان گفت از منظر قانون اساسی باید بیش از ۸۰ درصد اقتصاد کشور در دست توانمند بخش خصوصی باشد.

مرتضوی با یادآوری اینکه رهبر معظم انقلاب امسال را به «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری کردند، اظهار داشت: رهبری فرمودند که جهش با رشد متفاوت است. یعنی یک حرکت بزرگ و خارق‌العاده که نشان از جهش و پرش داشته باشد و این کار نیاز به کوشش دارد.

وی بیان‌داشت: دولت به عنوان کارگزار نظام باید کوشش کند تا بستر جهش را با مشارکت مردم فراهم کند. یکی از اقدامات مهم که در این بین باید انجام شود مانع زدایی و رفع موانع تولید است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح‌کرد: جلوگیری از مداخلات بی معنای ادارات در حوزه تولید، باز کردن قفل و زنجیرها نیز جز کارهایی است که دولت باید انجام دهد تا فرمایش رهبر معظم انقلاب به بهترین شکل انجام شود.

مرتضوی خاطرنشان‌کرد: ما به عنوان کارگزار دولت این آمادگی را داریم که دستان پرتوان کارآفرینان و کارگران را به گرمی در این حوزه بفشاریم.

وی افزود: موضوع دیگر مشارکت مردم است. جهش تولید بدون مشارکت مردم عملی نخواهد شد و اگر ما جهش تولید را به مردم بسپاریم، مفاسد و مشکلات اقتصادی پاک می‌شود، زیرا بخش خصوصی دلسوز سرمایه خود است و آستین همت بالا می‌زند و کار می‌کند.

در این مراسم از ۱۴ بانوی نمونه در واحدهای تولیدی با حضور وزیر تعاون تجلیل شد.

کد خبر 748730

دیگر خبرها

  • کارگر باید لذت آسایش و رفاه را در کنار اعضای خانواده تجربه کند/ ضرورت نهادینه شدن «فرهنگ کار» در جامعه
  • فعالان حوزه خانواده در«جامعه پردازخانواده» به یکدیگرمعرفی می‌شوند
  • جایگاه شورا به درستی در جامعه نهادینه نشده است
  • تجلیل از نخبگان جامعه کار و تولید استان قزوین 
  • دولت بسترساز جهش تولید است
  • چیستی عدالت و تاثیر آن در جامعه
  • مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی فقط شامل یک درصد از افراد جامعه است
  • مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی فقط یک درصد از افراد جامعه را شامل می‌شود
  • برپایی ایستگاه سلامت در سیب و سوران
  • غیرت؛ دگرگونی عقلانی