Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، دکتر علی اکبر فرهنگی در سال ۱۳۸۴ به دریافت جایزه چهره ماندگار جمهوری اسلامی ایران در رشته مدیریت نائل شد. وی در سال ۱۳۲۱ در شهر طالقان دیده به جهان گشود و از آغاز جوانی به مطالعه و تحصیل در رشته‌‌های گوناگونی وارد شد و از دانش و ادبیات گرفته تا علوم دینی و سپس زبان، مدیریت، جامعه‌شناسی، اقتصاد و ارتباطات را مطالعه و تحصیل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

فوق دکترای ارتباطات سازمانی سال ۱۳۶۲ در آمریکا، دکترای ارتباطات (دکترای دوم) دانشکده ارتباطات دانشگاه اوهایو آمریکا، دکترای مدیریت از مدرسه علوم رفتاری کاربردی و رهبری آموزشی، فوق لیسانس جامعه شناسی دانشگاه تهران در ۱۳۴۸، دوره عالی مدیریت دانشگاه تهران در ۱۳۵۱، لیسانس مدیریت بازرگانی مدرسه عالی بازرگانی تهران ۱۳۴۶ سوابق تحصیلی دکتر فرهنگی است. وی در پی درگذشت محسن میرزایی روزنامه‌نگار و تاریخ‌نگار مطبوعاتی، در دل‌نوشته‌ای خواندنی  فقدان دوست قدیمی‎‌اش را تسلیت گفت. 

متن این دلنوشته بدین شرح است:

از شمار دو چشم یک تن کم             وز شمار خرد هزاران بیش

امروز ۲۲ خرداد ساعت ۸ صبح به وقت ایالت کلرادو، که طبق روال همه هفته‌های دوری از وطن که به استاد و نازنین و یار و یاور روزهای خوش کار و تلاش در عرصه رسانه، محسن میرزایی تلفن زدم، کس دیگری جز او جواب تلفن را داد، با صدایی بغض آلود؛ دانستم که یار نازنین از میان ما به دیار دیگری کوچ کرده است. دیار هفت هزار سالگان.

غم جانسوزی تمام وجودم را گرفت. هفته پیش که با او صحبت داشتم برخلاف همیشه بسیار ناامید و گرفته بود. از من خواست که زودتر برگردم و به دیدارش به شتابم، که این این آرزو به دلم مانده است. در آخرین گفت‌وگوی تلفنی که با او داشتم، به او گفتم که دیروز در کلاس درسم، تجربه سازمان فاکوپا و کمپین سال ۱۳۳۸ او را به نقد و تحلیل گذاشتم، بسیار خوشحال شد و از من خواست به محض برگشتن به ایران ترتیب حضور او را در کلاس درس بدهم.

کاری را که چندین بار با گشاده رویی پذیرفته بود. او با رسانه زیست و با اندیشه رسانه جهان ما را ترک کرد. بی شک ضایعه از دست رفتن او برای رسانه‌های ایران و اهالی رسانه ثلمه بزرگی است. خدایش بیامرزد.

دکتر علی اکبر فرهنگی- استاد بازنشسته دانشگاه تهران و بیانگذار رشته مدیریت رسانه

محسن میرزایی، روزنامه‌نگار و تاریخ‌نگار ایرانی در سال ۱۳۱۱ هجری شمسی در زنجان به دنیا آمد. وی از دانش‌آموختگان اولین دوره روزنامه‌نگاری در سال ۱۳۳۵ بود که در همان سال از دانشسرای عالی موفق به اخذ مدرک لیسانس در رشته زبان و ادبیات فارسی نیز شد.

مرحوم میرزایی همچنین در واشنگتن در رشته‌های مرتبط با حوزه تبلیغات نیز تحصیل کرد. این روزنامه‌نگار و تاریخ‌نگار که روزنامه‌نگاری را با روزنامه اطلاعات آغاز کرد، از سال ۱۳۳۵ وارد حرفه روزنامه‌نگاری شد و بیشتر در حوزه تولید و نشر گزارش‌های تاریخ سیاسی ایران با مطبوعات همکاری داشت.

وی همکاری با آژانس تبلیغاتی فاکوپا را از سال ۱۳۳۷ آغاز کرده است. به اعتقاد این پیشکسوت صنعت تبلیغات در ایران، «فاکوپا» اولین کمپین واقعی تبلیغاتی به معنای علمی آن را در سال ۳۶ - ۱۳۳۵ برای روغن نباتی شاه‌پسند اجرا کرده است. میرزایی علاوه بر فاکوپا، با کانون آگهی زیبا از پایدارترین و بزرگترین آژانس‌های تبلیغاتی ایران نیز همکاری داشته است

محسن میرزایی از پیشکسوتان روزنامه اطلاعات قبل از انقلاب بوده و  بعد از انقلاب تلاش زیادی برای احیا تبلیغات مطبوعاتی کشور نمود که از ان جمله می توان به راه اندازی و فعال کردن موسسه اگهی های  دو موسسه رسانه ای  ایران و همشهری اشاره کرد

وی کتاب های زیادی را نشر نموده که از اخرین آن می توان به کتاب با ایران چه ها که نکردند اشاره نمودمیرزایی دراین کتاب   روایتگر حوادث برهه ای از تاریخ این سرزمین است که از مهم ترین و تاثیرگذارترین وقایع تاریخی ایران به شمار می آیند. حوادثی نه چندان خوشایند که به دوران قاجار باز می گردند و ریشه در حضور مستر شوستر آمریکایی در این کشور دارند. تلاش و اتحاد روس ها و انگلیس ها برای بریدن پای امریکا از ایران در آن دوره و اتفاقات پیرامون آن منجر به رخداد بحرانی تاریخی شد و زیانی غیر قابل جبران را بر ایرانیان وارد ساخت. آن چه در اثر پیش رو فراهم آمده بر اساس جراید انگلیسی موجود در کلاسوری که احتمالا به یکی از منشی های سفارت انگلیس تعلق داشته و بر حسب اتفاق در اختیار گردآورنده ی کتاب حاضر قرار گرفته، نگارش شده است و می تواند حامل پیامی مهم و عبرت اموز برای همه ما ایرانیان باشد.

وی هم‌چنین از پیشگامانِ تبلیغات مطبوعاتی در ایران بود. بسیاری از روزنامه‌نگاران مطرح ایران و اساتید علوم ارتباطات و تبلیغات از شاگردان این پیشکسوت مطبوعات به شمار می‌آیند.

این استاد پیشکسوت روز دوشنبه  در سن ۹۰ سالگی به دیار باقی شتافت. مراسم تشیع این استاد حوزه رسانه روز چهارشنبه ساعت ۱۲ ظهر در محل قطعه نام آوران بهشت زهرا(س) برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: علی اکبر فرهنگی مدیریت رسانه محسن میرزایی محسن میرزایی روزنامه نگار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۴۰۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازتاب گسترده سفر رئیسی به پاکستان در رسانه‌های این کشور

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: سفر سید ابراهیم رئیسی، رییس‌جمهور کشورمان به پاکستان بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های پاکستانی داشته است.

شبکه‌های خبری پاکستان از جمله جیو نیوز، سما تی وی، هم نیوز، آی آر وائی، دان نیوز، جی تی وی، ۹۲ نیوز، پی تی وی نیوز، دنیا نیوز، ۲۴ ایج دی نیوز، آج نیوز، جی این این نیوز و صدها شبکه‌ خبری محلی برنامه‌های دکتر رئیسی را به صورت زنده پوشش دادند.

در این سه روز برنامه‌های آیت الله رئیسی خبر اول هزاران خبرگزاری‌ و روزنامه‌ خبری بوده است.

جنگ نیوز پربازدیدترین روزنامه اردو زبان پاکستان در صفحه اول خود را به سخنرانی دکتر رئیسی اختصاص داد و با این تیتر «حمله اسراییل به ایران، نابودی اسراییل» نوشت: رییس جمهور ایران با بیان اینکه موضع اسلام آباد و تهران در قبال غزه یکی است، گفت: فلسطینی‌ها در جنگ با اسراییل پبروز خواهند شد، به رژیم صهیونیستی هشدار می‌دهیم که اگر دوباره مرتکب اشتباه یعنی حمله به سرزمین ایران شود، وضعیت کاملاً دیگر خواهد شد و اسراییل نابود شده و از آن چیزی باقی نخواهد ماند. در مسئله فلسطین رویکرد ایران و پاکستان یکسان است.

این روزنامه اردو زبان در روز نخست سفر رییس جمهور کشورمان به پاکستان با تیتر «تصمیم ایران برای تجارت ۱۰ میلیارد دلاری با پاکستان» نوشت: رییس جمهور ایران دکتر رئیسی در اولین روز از سفر رسمی خود به پاکستان با محمد شهباز شریف نخست وزیر این کشور دیدار کرد و دو کشور ۸ یادداشت تفاهمنامه را امضا کردند. سران جمهوری اسلامی ایران و پاکستان عزم یکدیگر را نیز برای هدفگذاری مراودات تجاری ۱۰ میلیارد دلاری اعلام کردند.

روزنامه ایکسپریس نیوز پاکستان هم نوشت: رییس جمهور ایران در نشست خبری مشترک با نخست وزیر گفته است که مواضع ایران و پاکستان در مبارزه با تروریسم مواضع یکسانی است. مبارزه با جرایم سازمان یافته، مبارزه با مواد مخدر و مبارزه با انواع ناامنی‌ها که امروز هم دو کشور و هم منطقه را تهدید می‌کند نگاه مشترک دو کشور است. دفاع از حقوق بشر و حقوق انسان محورهای همکاری‌های دو کشور است.

این روزنامه معروف پاکستان نوشت: رییس جمهور ایران اعلام کرد که سطح روابط تجاری میان ایران و پاکستان قابل قبول نیست و این روابط در گام اول باید به ۱۰ میلیارد دلار برسد. ایران و پاکستان ۸ سند همکاری امضا کردند.

همچنین رونامه دیلی پاکستان ضمن پوشش خبری بازدید رییس جمهور کشورمان از دانشگاه دولتی جی سی لاهور نوشت: قلب ما با پاکستانی‌ها می تپد، هیچ قدرتی در دنیا نمی‌تواند روابط ایران و پاکستان را خراب کند. بین دو کشور پیوندهای عمیق تاریخی، مذهبی و فرهنگی وجود دارد، توجه ویژه به دانش و مهارت و علم و فناوری نیاز امروز است.

روزنامه دنیا نیوز هم نقل از دکتر رئیسی نوشت: ابراهیم رئیسی، رییس‌جمهور ایران، پس از ورود به لاهور گفت: «می‌خواستم در یک اجتماع عمومی در پاکستان سخنرانی کنم اما به دلایلی ممکن نشده است.»

رییس جمهور ایران در سفر شهر لاهور با مریم نواز شریف، سر وزیر ایالت پنجاب، فرماندار پنجاب دیدار و درباره گسترش روابط بین دو کشور گفت‌وگو کرد.

روزنامه سما هم در صفحه اول خبر اصلی خود را به سخنرانی دکتر رییسی اختصاص داد و نوشت: رییس‌جمهور ایران پس از بازدید از آرامگاه اقبال لاهوری و مجموعه فرهنگی لاهور در سخنانی گفت: وحدت بین ایران و پاکستان، وحدت ناگسستنی است. همانطور که رهبر معظم فرمودند، پیروز این میدان فلسطینی‌ها و مردم غزه هستند.

روزنامه ۹۲ هم از قول دکتر رئیسی نوشت: هیچ قدرتی نمی‌تواند بین ایران و پاکستان جدایی بندازد.

دان نیوز یکی از روزنامه‌های مهم پاکستان هم با تیتر «هدفگذاری ایران و پاکستان برای تجارت ۱۰ میلیارد دلاری» نوشت: رییس جمهور ایران دکتر رئیسی در نشست خبری با نخست وزیر شهباز شریف با بیان اینکه سطح روابط تجاری و اقتصادی دو کشور قابل قبول نیست، اظهار داشت: در نشست هیئت‌های عالی‌رتبه ایران و پاکستان تصمیم گرفتیم برای ارتقای سطح تعاملات تجاری و اقتصادی در گام اول مبادلات تجاری را به میزان ۱۰ میلیارد دلار افزایش دهیم.

شبکه خبری ای آر وی نیوز نیز با تیتر «رییس جمهور ایران قبل از عزیمت به پاکستان چه گفت» به بررسی اهداف و برنامه‌های سفر رییس جمهور کشورمان به پاکستان پرداخت و تمامی برنامه‌های دکتر رئیسی را به صورت ویژه پوشش داد.

شبکه خبری ۲۴ نیز در مورد سفر رییس جمهور کشورمان یک برنامه ویژه با این موضوع تدارک دید و طی آن کارشناسان مطرح این کشور در مورد توافق‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی ایران و پاکستان صحبت کردند.

روزنامه کی ۲ نیز نوشت: مقامات پاکستانی از ایران برای سرمایه گذاری در شهرهای کراچی و لاهو دعوت کردند.

در پایان درمورد موضع گیری یکی از دیپلمات برجسته پاکستانی بخوانیم که به شدت مورد تقدیر و حمایت مردم پاکستانی قرار گرفت. ملیحه لودهی، سفیر پیشین پاکستان در ایالات متحده امریکا در یکی از مصاحبه‌های خود با جیو نیوز درباره سفر دکتر رئیسی و نگرانی آمریکا نسبت به آن گفت: «در مورد روابط با ایران با پاکستان خودمان باید تصمیم بگیریم نه آمریکا، اگر روابط خوب پاکستان و ایران به نفع ایالات متحده نیست، این به خود آمریکا مربوط است. ما باید طبق منافع خودمان عمل کنیم».

کد خبر 6088344

دیگر خبرها

  • طوفان ‎الاقصی و جنگ غزه محبوبیت حماس را در لبنان افزایش داده است
  • ستاره رئال امضای هم‌تیمی‌هایش را جعل می‌کند!
  • کارگردان پیشکسوت درگذشت
  • ببینید | واکنش جالب روزنامه‌نگار ایتالیایی به انتقال مهدی طارمی به اینتر
  • بازتاب گسترده سفر رئیسی به پاکستان در رسانه‌های این کشور
  • بزرگداشت «فرانتس کافکا» در جشنواره کارلوی واری
  • درگذشت پیشکسوت فوتبال وسط زمین بازی/ کام استقلالی‌ها تلخ شد
  • راهبرد اصلاح طلبان برای مدیریت فضای داخلی مجلس دوازدهم/اعتراف تلویحی هم میهن: آشوب‌های ۷۸ کار دوستان ما بود!
  • درگذشت فوتبالیست سابق ایرانجوان در حین بازی با پیشکسوتان استقلال
  • قانون نانوشته!