Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-07@00:38:57 GMT

شناسایی 135هزار بیمار سرطانی جدید

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۴۳۰۲۱

رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت با اشاره به روند رو به‌ افزایش سرطان در ایران، موارد جدید سرطان‌های شایع را اعلام کرد. ناطقان: «علی قنبری مطلق» رئیس اداره پیشگیری سرطان وزارت بهداشت با اشاره به وجود 135 هزار مورد جدید سرطان در کشور اظهار کرد: در حال حاضر سرطان پستان شایعترین سرطان در میان زنان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روند بروز سرطان به صورت کلی در جهان در حال افزایش است در ایران نیز میزان بروز و شیوع سرطان بالاتر از میانگین جهانی است.
دلیل افزایش بروز سرطان در ایران

وی افزود: کشورهایی مانند ایران که کشورهای جوانی هستند، هرچه به سمت پیری می‌روند میزان بروز سرطان در آنها افزایش پیدا می‌کند. کشورهای زیادی هم قبلا این شیب افزایشی را تجربه کرده‌اند اما اکنون این شیب افزایشی در آنها کمتر شده است.


قنبری مطلق یادآور شد: افزایش شیوع سرطان در کشور ما قابل توجه خواهد بود، چرا که در حال حاضر جمعیت جوان است اما این جمعیت به سمت پیری می‌رود و طبیعتا میزان بروز سرطان در آن افزایش خواهد یافت.

وی یادآور شد: علاوه بر سرطان پستان، سرطان‌هایی چون روده بزرگ، معده،‌ پوست و تیروئید سرطان‌های شایع در میان ایرانیان است. اگرچه نمی‌توان یک عامل کلی را برای همه سرطان‌ها در نظر گرفت، اما کمتر از 5 درصد ژن‌های سرطان‌ساز در بروز سرطان‌ها به ویژه سرطان پستان نقش دارند و حتی یک سرماخوردگی ساده هم گاهی متأثر از ویژگی‌های ژنتیکی افراد است. اکثر موارد سرطان پستان ناشی از عوامل غیرارثی است. با این حال اکثر سرطان‌ها در افرادی بروز پیدا می‌کنند که هیچ سابقه ارثی و حتی سابقه خانوادگی هم ندارند.

رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت در رابطه با وضعیت مرگ و میر در میان افراد مبتلا به سرطان در کشور اظهار کرد: ما از شاخصی به عنوان بقای 5 ساله برای بیماران مبتلا به سرطان که مراحل درمانی خود را طی کرده یا در حال مداوا هستند، استفاد می‌کنیم. به طور مثال در ایران شاخص بقای 5 ساله در مورد سرطان پستان حدود 68 درصد است و در مورد روده بزرگ حدود 41 درصد است. این اعداد در کشورهای دیگر هم تقریبا مشابه است.
برنامه‌های پیشگیری و تشخیص سرطان در ایران

وی ادامه داد: این شاخص‌ها می‌تواند بهبود پیدا کند که مهمترین راه بهبود آن هم تشخیص به موقع سرطان است. به همین دلیل از چند سال قبل در تمامی شبکه‌های بهداشتی و درمانی، برنامه پیشگیری و تشخیص به موقع سرطان را به تدریج آغاز کردیم و در حال توسعه آن هستیم.

قنبری مطلق یادآور شد: سرطان‌ها هرچه زودتر تشخیص داده شوند درمان‌پذیرتر بوده و عوارض و هزینه‌های کمتری هم دارد. برنامه پیشگیری و تشخیص سرطان پستان، سرطان روده بزرگ و سرطان دهانه رحم در شبکه‌های بهداشت و درمان در حال توسعه و گسترش است.
وضعیت داروهای سرطان

وی در ادامه در رابطه با وضعیت داروهای سرطان در کشور اظهار کرد: داروهای موجود در فارماکوپه ایران در دسترس هستند، اما مواردی هم مشاهده شده که برخی از داروها در زمان‌هایی در دسترس نیستند، اما این‌ها تعداد معدودی هستند. منبع: عصر ایران برچسب ها: وزارت بهداشت ، شناسایی ، بیمار سرطانی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: وزارت بهداشت شناسایی بیمار سرطانی سرطان در کشور وزارت بهداشت سرطان پستان بروز سرطان سرطان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۴۳۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای دسترسی به داروی مورد نیاز بیماران تالاسمی

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدحیدر محمدی، در پیام گرامیداشت روز ملی بیماری خاص و روز جهانی تالاسمی از اتخاذ راهکارهای علمی و افزایش منابع و اعتبارات برای حمایت بیشتر از این بیماران سخن گفت.

متن پیام رئیس سازمان غذا و دارو

۱۸ اردیبهشت، روز ملی بیماری خاص و روز جهانی تالاسمی است بیماران تالاسمی هم جزو بیماران خاص محسوب می‌شوند در گذشته دغدغه نظام سلامت افزایش طول عمر این عزیزان بیمار خاص بود اما امروز به فکر افزایش کیفیت زندگی و ارائه زندگی مطلوب با افزایش سطح بهداشت مانند همه هموطنان است.

تصویر امروزی بیماران تالاسمی، هموفیلی، دیالیز و ام اس حتی برای بدبین‌ترین افراد نیز تردیدی از توانمندی عزیزان مبتلا به این بیماری‌ها باقی نگذاشته است.

جامعه امروز ایران به خوبی بر این موضوع آگاه است که با درمان مطلوب می‌توان از بیمار خاص، فردی پویا، قابل اعتماد و با انگیزه‌ای ساخت که صرفاً صفت بیمار خاص را در کوی و برزن زندگی به دنبال خود می‌کشد و بیماری از زندگی اش رخت بربسته است.

تعداد بیماران تالاسمی ماژور، سیکل سل و اینترمدیا شناسایی شده در کشور ما که شیوعش هم در آن یکسان نیست به حدود ۲۳ هزار نفر می‌رسد که در نوار ساحلی و در استان‌های حاشیه خلیج فارس و دریای خزر میزان ابتلاء به این بیماری معمولاً بیشتر است.

سازمان غذا و دارو همواره در تلاش است تا داروی بیماران تالاسمی را به نحوه مطلوب‌تری تأمین کند به طوری که در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل به میزان قابل توجهی تأمین شد.

ما در تأمین داروهای تالاسمی تلاش می‌کنیم نقایص نسبت به گذشته کاهش یابد و به داروی مورد نیاز بیماران دسترسی بهتری باشد.

همچنین امیدواریم در سال جاری با اتخاذ راهکارهای علمی و افزایش منابع و اعتبارات لازم بتوانیم حمایت‌های بیشتری از بیماران خاص داشته باشیم.

کد خبر 6098032 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • ماموگرافی برای غربالگری سرطان از ۴۰ سالگی
  • درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص
  • تلاش برای دسترسی به داروی مورد نیاز بیماران تالاسمی
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • زوال اسرائیل در اندیشه امام و رهبر انقلاب
  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟