Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا پروژه تجاری اداری متروپل در سال ۱۳۹۶ به صورت مشارکتی بین شهرداری آبادان و هلدینگ عبدالباقی شروع شد. در ابتدای پروژه ساختمانی  مجوز برای ساخت ۶ طبقه از سوی شهرداری صادر شد اما مالک در ۲ مرحله اقـدام بـه اصـلاح پروانـه ساختمان و الحاقیه قرارداد  که تعداد طبقات به ۱۱ طبقه و یک طبقه زیر زمین تغییر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نظـارت پـروژه در ابتدا توسط مشاور حقوقی و خارج از روند تعیین ناظر توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان استان بوده که بـا تذکرات اداره کل راه و شهرسازی استان در ادامه پروژه وارد چرخه نظام مهندسی شده است در طول اجرای پروژه در چنـدین مرحله ناظرین با ارسال گزارش تخلفات به شهرداری آبادان خواستار توقف عملیات اجرایی گردیده که متاسفانه این مهـم توسـط شهرداری انجام نگرفت. علاوه بر این بدون اخذ پایان کار بخش هایی از پروژه که بخش عمده فوتی های حادثه ناشی از آن است مورد بهره برداری نیز قرار گرفت.

اقدامات اولیه

پس از اعلام خبر ریزش ساختمان متروپل در دوم خرداد ۱۴۰۱ صادق خلیلیان، استاندار خوزستان، پس از یک ساعت در محل حادثه حاضر شد. با تشکیل ستاد عملیات امداد و نجات، واحدهای عملیاتی و امدادی، شامل گروه‌های آتشنشانی، هلال احمر و اورژانس از مرکز استان و شهرستان‌های اهواز، خرمشـهر، ماهشـهر، سـازمان منطقـه ویـژ ه اقتصادی ماهشهر و سازمان بنادر و کلیه عوامل فنی و امـدادی و ایمنی شرکت پالایش نفت آبادان و مجموعه شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و شرکت ملی حفاری ایران در ساعات نخست بروز حادثه در محل حضور یافته و عملیات امداد و نجات را آغاز کردند.

نخستین جلسه فوق العاده ستاد امداد و نجات حادثه متروپل به ریاست استاندار خوزستان

 نخستین جلسه ستاد امداد و نجات حادثه متروپل آبادان ساعاتی پس از وقوع حادثه به ریاست استاندار خوزستان در همان محل برگزار شد. در این نشست استاندار خوزستان ضمن تقسیم وظایف هر دستگاه، دستورات لازم جهت تسریع در عملیات امداد و نجات و آواربرداری در ایمن ترین شرایط ممکن را صادر کرد.

حضور وزیر کشور

احمد وحیدی، وزیر کشور ساعت ۲ بامداد سوم خرداد وارد محل حادثه شد و ضمن ارزیابی شرایط محیطی به منظور حفظ پایداری سازه و جلوگیری از آسیب های احتمالی وارده به محیط و عوامل اجرایی و همچنین حادثه دیدگان و مصدومین  بازدید اولیه‌ای به همراه استاندار خوزستان از محل حادثه  به عمل آورد.

دومین جلسه ستاد امداد و نجات حادثه متروپل آبادان

جلسه ستاد امداد و نجات حادثه متروپل آبادان روز سه‌شنبه سوم خرداد ۱۴۰۱ به ریاست وزیر کشور و با حضور استاندار خوزستان، رئیس سازمان جمعیت هلال احمر کشور و دیگر مسئولان کشوری و استانی برگزار شد.

تشکیل تیم‌های کارشناسی و اجرایی و فنی علمی متشکل از صاحب نظران امداد و نجات و مهندسی سازه و متخصصان آوار برداری در این نشست اتخاذ و اجرایی شد.

با توجه به لزوم ایمن سازی سـازه بـه منظـور جلـوگیری از ریـزش و سقوط اجسام سنگین روی سقف سازه، با استفاده از ماشین آلات سنگین موجود، عملیات پایین آوردن چیلرهای خنک کننده از بالای سقف ساختمان که دارای وزن حدوداً ۳۰ تن و در بالای طبقه دهم ساختمان قرار داشت در ایمن‌ترین حالت ممکن صورت پذیرفت و چیلرها به  خارج از ساختمان منتقل شدند.

همچنین با توجه بـه ریـزش سـازه در بخش شمالی، شرقی و جنوب و عرض گذرهای موجود و همچنین ضرورت ایمن سازی ساختمان‌های مسکونی و تجاری اطـراف ضمن تخلیه و نقل مکان ساکنان، اقدامات لازم برای بیمه نمودن عوامل اجرایی و تـأمین خسـارت احتمـالی بـه سـاختمان هـای اطراف ناشی از عملیات آوار برداری به عمل آمد.

جلسه ویژه استاندار خوزستان با فرماندهان پلاسکو (سومین جلسه)

 با توجه به دستور استاندار جهت اعزام آتشنشانان پلاسکو در دومین روز از حادثه  این آتشنشانان وارد محل حادثه شدند. که در بدو ورود استاندار خوزستان جلسه‌ای به منظور هماهنگی با فرماندهان آنان برگزار کرد.

چهارمین جلسه  هماهنگی و مدیریت حادثه

جلسه ستاد هماهنگی و  مدیریت حادثه متروپل با حضور وزیر کشور و استاندار خوزستان  چهارم خرداد برگزار شد. در این نشست بررسی تهیه نقشه هـای سـاختمان، ارزیـابی اقـدامات به طـور لحظـه ای، دریافت اطلاعات میدانی از چهار گروه نقشه‌برداری مستقر در ساختمان، دریافت لحظه ای اخبار خیـزش و رانش ساختمان و انتقال اخبار و هشدارها به نیروهای اجرایی و امدادی مستقر در محل و همچنین راه انـدازی سیسـتم پـایش تصویری اقدامات از محیط پیرامونی ساختمان  صورت گرفت.

نظارت شبانه روزی از وضعیت آواربرداری و امداد و نجات

استاندار خوزستان با حضور ۲۴ ساعته در محل حادثه، ضمن نظارت بر عملکرد مدیران در میدان، نحوه امداد ونجات و میزان امکانت و ماشین آلات مورد نیاز را بررسی و ارزیابی و متناسب با شرایط تصمیمات لازم را اتخاذ و اجرایی می‌کرد. استفاده از افراد متخصص و با تجربه، انجام وحدت فرماندهی و عملیـات میـدانی بـا انسجام بخشی و هماهنگی به طور منظم و در طی کلیه لحظات شبانه روز نیز صورت می‌گرفت.

پنجمین جلسه هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران

پنجمین جلسه فرماندهی عملیات پاسخ به بحران و بررسی حادثه ساختمان متروپل آبادان پنجم خرداد با حضور وزیر کشور و استاندار خوزستان برگزار شد.  با توجه به اهمیت سازماندهی و نظم بخشی به فرایند آوار برداری شیفت بندی و حضـور عوامـل اجرایـی مسـئول در رده ارشـد، میانی و رده اجرایی سازمان  صورت گرفت و با احصـاء نقـاط قـوت و ضـعف و برطـرف نمـودن برخی موانع، آواربرداری با سرعت بیشتری انجام شد.

بسیج ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز

 با توجه به حجم گسترده آوار  متناسب با روند  عملیات  و ایمنی محیط  در ۲ فاز ماشین آلات سنگین و پیشرفته از شرکت‌ها و دستگاه‌های مختلف سراسر کشور در محل حادثه مستقر شدند و کار آوار برداری از ساختمان تجاری متروپل آبادان را انجام دادند.

ششمین جلسه فرماندهی عملیات پاسخ به بحران

جلسه فرماندهی عملیات پاسخ به بحران متروپل با حضور معاون اول اجرایی رییس جمهور، وزیر کشور و استاندار خوزستان به منظور ارزیابی اقدامات صورت گرفته برگزار شد.

بازدید معاون اول رئیس جمهور

محمد مخبر دزفولی معاون اول رئیس جمهور صبح جمعه ششم خرداد با استقبال استاندار خوزستان وارد آبادان شد. و پس از حضور در محل حادثه متروپل از آخرین اقدامات انجام شده، روند عملیات آواربرداری و امدادرسانی به صورت میدانی بازدید کرد.

بازدید سرزده رییس جمهور از محل حادثه متروپل

رئیس جمهور ۱۳ خرداد ۱۴۰۱  به منظور بررسـی ابعـاد حادثـه سـاختمان متروپل، چگونگی امدادرسانی و عملیات آوار برداری و صدور دسـتورات لازم، عیادت و دلجویی تعدادی از مصدومین و حضور در منازل تعدادی از جانباختگان و عرض تسلیت به بازماندگان به صورت سرزده به آبادان سفر کرد.

بازدید معاون اجرایی رئیس جمهور از ساختمان متروپل

سید صولت مرتضوی، معاون اجرایی رییس‌جمهور  دوشنبه ۱۶ خرداد   به همراه استاندار خوزستان از مراحل آواربردای متروپل آبادان بازدید کرد و در جریان امدادرسانی‌ها قرار گرفت.

موج همدلی و همیاری در متروپل

با توجه به برنامه ریزی انجام شده از اولین سـاعات وقوع حادثه با همکاری مردم  و به صورت خودجوش پذیرایی از نیروهای امدادی و عملیاتی در اطراف محل حادثه صورت می‌گرفت همچنین با استفاده از ظرفیت مردمی که موجب افـزایش همدلی ، صمیمیت و هماهنگی در انجام کارها به منظور استراحت نیروهای اجرایی به ویژه آتش نشانان ، مساجد ، حسینیه های مجهز در نزدیکترین فاصـله از محل حادثه تجهیز و آماده استفاده شد. چند آشپرخانه برای تهیه غذای گرم در سه وعده صبحانه، نهار و شام توسط مردم برپا شده و روزانه بیش از چهار هزار و ۵۰۰ وعده غذایی گرم تهیه و بین نیروهای امدادی و عملیاتی توزیع شد.

عیادت از مصدوم حادثه ساختمان متروپل

تقدیر از خبرنگاران و رسانه‌ها

از دقایق اولیه بروز حادثه خبرنگاران و رسانه‌های استان خوزستان و سراسر کشور به صورت مستقیم و برخط اخبار و اطلاعات مربوط به به حادثه را اطلاع رسانی کردند و در تلاش بودند تا روایتی شفاف و درست از از واقعیت های موجود در  این حادثه را منتشر کنند.

حادثه ریزش بخشی از ساختمان متروپل در آبادان مرگ ۴۳ نفر و مصدوم شدن ۳۷ نفر  را در پی داشت.

پس از اتمام  مرحله امداد و نجات و آواربرداری، برای تعیین تکلیف باقی مانده ساختمان متروپل آبادان، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا ماموریت یافت نسبت به نحوه تخریب بخشی از ساختمان که ریزش نداشته است  اقدام به عمل آورد.

برچسب‌ها ساختمان متروپل آبادان صادق خلیلیان خوزستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ساختمان متروپل آبادان صادق خلیلیان خوزستان ساختمان متروپل آبادان صادق خلیلیان خوزستان فرماندهی عملیات پاسخ به بحران حادثه متروپل آبادان استاندار خوزستان ساختمان متروپل محل حادثه آوار برداری وزیر کشور رئیس جمهور ماشین آلات برگزار شد جلسه ستاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۴۹۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت ایجاد بخش مدیریت بحران در دستگاه‌های اجرایی

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا عباس زاده صبح امروز یکشنبه در ستاد مدیریت بحران استان گفت: در هر دستگاه اجرایی باید بخشی برای مدیریت بحران وجود داشته باشد تا در زمان بحران با هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی و بسیج امکانات در کوتاه مدت بتوانیم اقدامات لازم را انجام و بحران را مهار کنیم.

وی با اشاره به این که مردم روستای نوده شهرستان زیرکوه به دلیل شکسته شدن سد این روستا چون به موقع تخلیه شدند، خسارتی در این خصوص نداشتیم، خاطر نشان کرد: با توجه به این که خسارت به بخش کشاورزی شهرستان زیرکوه بر اثر سیل زیاد است با تشکیل تیم‌های تخصصی بررسی‌های لازم در خصوص میزان خسارات وارده به این بخش در این شهرستان انجام شود.

به گفته وی برای تخلیه سدهای خاکی که پر آب شده‌اند با هدف جلوگیری از بحران در روزهای آینده با توجه به احتمال بارش، اقدامات مورد نیاز باید انجام شود.

وی با توجه به خسارات وارده به راه‌های عشایری تاکید کرد: ایل راه‌ها باید به شکل ویژه دیده شوند.

مدیر کل مدیریت بحران استان هم در ادامه گفت: با توجه به این که در سیل اخیر به قنوات شهرستان زیرکوه خساراتی وارد شده است باید از مادر چاه‌ها با لوله کشی در کوتاه مدت آب مورد نیاز تأمین شود.

آخوندی افزود: ۱۸۹ سد خاکی بدون متولی در استان داریم که تاکنون برای مدیریت آنها اعتبار مورد نیاز اختصاص نیفتاده است.

قاسم تنها مدیر کل بنیاد مسکن استان بیان داشت: ۷ میلیارد و ۵۰۰ تومان خسارت به سیل بندهای شهرستان زیرکوه وارد شده و در مجموع ۱۷ میلیارد تومان خسارت به این بخش وارد شده و در حوزه مسکن هم به ۴۸ واحد خسارت دیده‌اند که ۱۰ مورد آن شهری و ۳۸ واحد مسکونی دیگر روستایی است.

فرمانده ارشد آجا در خراسان جنوبی هم با تشریح اقدامات انجام شده توسط یگان‌های ارتش حاضر در منطقه گفت: با به‌کارگیری پنج خودروی ارتش در زمان سیل در شهرستان زیرکوه اقدامات لازم انجام شد.

کد خبر 6090891

دیگر خبرها

  • افت دما در آبادان و خرمشهر
  • راه اندازی دوباره واحد پتروشیمی آبادان
  • موعود شمخانی کیست؟
  • بازدید سرزده استاندار از دستگاه‌های اجرایی لرستان
  • برنامه چهار هفته پایانی لیگ برتر فوتبال اعلام شد
  • زمان پایان لیگ برتر فوتبال اعلام شد
  • انفجار مهمات در پایگاه نظامی کامبوج/ ۲۰ سرباز کشته شدند
  • ضرورت ایجاد بخش مدیریت بحران در دستگاه‌های اجرایی
  • تداوم پایداری جوی در آبادان و خرمشهر
  • طرح ترافیک جدید تهران امسال اجرایی نمی شود