Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@12:46:25 GMT

جشن شکرگزاری پایان برداشت محصول زردآلو در ابرکوه

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۵۸۹۰۲

جشن شکرگزاری پایان برداشت محصول زردآلو در ابرکوه

ایسنا/یزد جشن شکرگزاری پایان برداشت محصول زردآلو در دهستان‌های فراغه و تیجرد با حضور مسئولین استانی و شهرستانی همراه با برنامه‌های متنوع به مدت دو روز برگزار شد.

زردآلو از جمله میوه‌های تابستانی، خوش‌طعم و مورد پسند ذائقه ایرانی است که در بخش‌هایی از مناطق کشور و از جمله شهرستان ابرکوه و به ویژه دهستان فراغه و منطقه علوی بخش مرکزی و تیجرد تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابرکوه با داشتن بیش از ۲۰۰ هزار هکتار سطح زیر کشت زردآلو یکی از قطب های تولید این محصول در کشور محسوب می‌شود که انواع زردآلو از جمله تخم گردی، فلکه‌ای، کتابی، ممک و ... است که برداشت آن از نیمه دوم اردیبهشت‌ماه آغاز و تا اواخر خردادماه ادامه دارد.

هرچند امسال تغییرات جوی بین ۳۰ تا ۱۰۰ درصد به باغات زردآلو و گوجه‌سبز مناطق مختلف شهرستان ابرکوه خسارت وارد کرد؛ اما کشاورزان و باغداران و زردآلو کاران شهرستان به شکرانه برداشت همین محصول، جشن شکرگزاری برگزار کردند.

در اولین روز از جشن شکرگزاری به میزبانی روستاهای خسروآباد و جلال‌آباد، برنامه‌هایی همچون عرضه محصولات و فرآورده‌های تبدیلی کشاورزی و صنایع‌دستی با چوب زردآلو و پخت نان محلی برگزار شد.

میهمانان در روستای صفی‌آباد ضمن شرکت در برنامه‌های گردشگری و آشنایی با قنات، از نمایشگاه عرضه محصولات و فرآورده‌های تبدیلی زردآلو بازدید کردند.

در روستای ده عرب ضمن برپایی سیاه‌چادر و عرضه‌ی صنایع تبدیلی زردآلو و فرآورده‌های لبنی، گردشگران از نزدیک با شیوه تهیه نان محلی و همچنین پتانسیل‌های روستا آشنا شدند و در ادامه با حضور در روستای صادق‌آباد با نوای دل‌نشین موسیقی محلی پذیرایی شدند.

برنامه‌های جذاب و هیجان‌انگیز سوارکاری و تیراندازی نیز پایان‌بخش اولین روز از جشن شکرگزاری برداشت زردآلو بود که در روستای فراغه برگزار شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ابركوه زردآلو جشن شکرگزاری استانی اقتصادی جشن شکرگزاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۵۸۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی برداشت ۶۰۰۰ تن کلزا در مزارع لرستان

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان از پیش‌بینی برداشت حدود ۶۰۰۰تن کلزا در مزارع این استان خبر داد. - اخبار استانها -

کامران پیرزادی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد با اعلام اینکه بیش از 90درصد روغن خوراکی  موردنیاز کشور از طریق واردات روغن یا دانه روغنی تأمین می‌شود، اظهار داشت: کشت دانه‌های روغنی برای خودکفایی و کاهش وابستگی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

او با بیان اینکه کلزا یکی از محصولات اساسی و استراتژیک برای تأمین روغن است، اضافه کرد: دانۀ کلزا حاوی بیش از 46درصد روغن است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به وجود پروتئین 39درصدی در کنجالۀ کلزا، اعلام کرد: کنجالۀ این محصول درصد پروتئین بیشتری از سویا دارد و می‎‌تواند به‌عنوان  خوراک دام و جایگزین سویا استفاده شود.

پیش‌بینی برداشت 150هزار تن جو در لرستان

پیرزادی با بیان اینکه کاشت کلزا در تناوب با غلات باعث کاهش آفات و بیماری‌ها  در محصولات زراعی و افزایش محصول می‌شود، تأکید کرد: این محصول در توسعۀ صنعت پرورش زنبورعسل هم اثرگذار است.

او بیان کرد: 3504 هکتار سطح زیر کشت دانۀ روغنی کلزا  در لرستان طی سال زراعی جدید است و میانگین عملکرد این محصول نیز 1.7 تن در هر هکتار است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: کلزا در سلسله، خرم‌آباد، کوهدشت، پلدختر و  دورود نسبت به سایر شهرستان‌های این استان بیشتر کشت و تولید می‌شود.

پیرزادی اعلام کرد: مبارزۀ شیمیایی با علف‌های هرز کلزا در سطح 768 هکتار به‌صورت پیش‌رویش و مبارزه با علف‌های هرز کشیده‌برگ در 3000هکتار از اراضی لرستان انجام شده‌است.

او با اشاره به مبارزه با علف‌های پهن‌برگ کلزا در سطح 290هکتار از مزارع لرستان، اضافه کرد: مبارزۀ شیمیایی با آفات این محصول در سطح 2538هکتار از مزارع این استان انجام شده‌است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان تأکید کرد: بیشتر ارقام گندم کشت‌شده در مزارع این استان به بیماری زنگ زرد حساس است.

پیرزادی هشدار داد: کشاورزان به‌دلیل بارندگی‌های اخیر و وجود شرایط لازم برای گسترش زنگ زرد در صورت مشاهده علائم این بیماری مزارع خود را با مشاورۀ کارشناسان سم‌پاشی کنند.

انتهای پیام/ 644/.

دیگر خبرها

  • آغاز کشت بادام زمینی در شهرستان آستانه اشرفیه
  • پرینتر جدید لنوو با چه قیمتی عرضه شد؟
  • برداشت حدود ۹۰ هزار تن چغندر قند از مزارع خوزستان
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر از اراضی زارعی دزفول
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر در دزفول
  • پهپاد ارزان قیمت راهی بازار مصرف می شود
  • پیش‌بینی برداشت ۶۰۰۰ تن کلزا در مزارع لرستان
  • برداشت توت فرنگی رامیان+تصاویر