Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از هلث‌دی نیوز پژوهشگران فرانسوی پس از پیگیری بیش از ۶۵۰۰۰ زن برای دو دهه، دریافتند که در زنانی که رژیم غذایی سالم عمدتا متشکل از مواد گیاهی مصرف می‌کنند، خطر دچار شدن به هر نوعی از سرطان پستان به طور میانگین تا ۱۴ درصد کاهش می‌یابد.

البته تاکید در این جا روی «سالم»‌است: سرطان پستان فقط در میان زنانی کاهش یافت که رژیم غذایی‌شان حاوی مقدار زیادی غلات کامل، میوه، سبزی، مغزهای خوراکی، حبوبات، روغن‌های گیاهی و چای یا قهوه بود- حتی اگر گاهگاهی هم گوشت قرمز یا گوشت طیور مصرف می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در عوض، در میان زنان سالمندی که رژیم غذایی‌شان عمدتا گیاهی بود، اما به خاطر اتکای بیش از حد به مصرف آب‌ میوه‌های شیرین، غلات تصفیه‌شده، سیب‌زمینی، نوشابه‌ها و/یا دسرهای شیرین‌شده، نسبتا ناسالم به شمار می‌رفت، هیچ اثر محافظتی در برابر سرطان پستان مشاهده نشد.

همه رژیم‌های غذایی گیاهی سالم نیستند

سرپرست این پژوهش، صنم شاه گفت این یافته‌ها «بیانگر آن است که افزایش مصرف غذاهای گیاهی سالم و کاهش مصرف غذاهای گیاهی کمتر سالم ممکن است به کاهش همه انواع سرطان پستان کمک کند.»

اما به گفته او هشداری که در این مورد باید روشن است: : «همه رژیم‌های غذایی گیاه‌پایه به اندازه هم سالم نیستند.»

شاه که دانشجوی دکترا در اپیدمیولوژی در دانشگاه پاریس- اسکالی در فرانسه است گفت با توجه اینکه به طور کلی «رژیم‌هایی غذایی که گوشت را حذف می‌کنند عموما تصویر مثبتی از لحاظ سلامت دارند»، برخی از افراد ممکن است از نتایج این بررسی شگفت‌زده شوند.

اما شاه و همکارانش در این بررسی بر زنانی که به طور کلی گوشت را از رژیم غذایی‌شان حذف کرده بودند، متمرکز نبودند. هیچکدام از زنان مورد بررسی آنها گیاهخوار نسبی یا گیاهخوار مطلق نبودند.

در عوض، بررسی این پژوهشگران متمرکز بر زنانی بود که مقداری گوشت قرمز و گوشت طیور می‌خوردند، هر چند که رژیم غذایی‌شان عمدتا گیاه‌پایه بود.

آنها سپس به این موضوع پرداختند که آیا غذاهای گیاهی سالمتر در مقایسه با گزینه‌های کمتر سالم گیاهی تاثیر متفاوتی بر خطر سرطان پستان دارد یا نه، یعنی زاویه‌ای که معمولا در تحقیقات قبلی نادیده گرفته شده بود.

زنان فرانسوی شرکت‌کننده در این بررسی (با میانگین سنی ۵۳) در سال ۱۹۹۳ و بار دیگر در سال ۲۰۰۵ پرسشنامه تغذیه‌ای پر کرده بوند.

این زنان پس از آن به دو دسته تقسیم شدند، آهایی که رژیم غذایی عمدتا حیوانی داشتند و آنهایی که رژیم غذایی عمدتا گیاه پایه مصرف می‌کردند.

در طول مدت پیگیری میانگین ۲۱ سال در این بررسی حدود ۴۰۰۰ نفر از این زنان دچار سرطان پستان شدند.

این پژوهشگران دریافتند کسانی که سالمترین غذاهای گیاه‌پایه را می‌خورند با خطر بسیار کمتر سرطان پستان مواجه شده بودند، اما آنهایی رژیم‌های غذایی گیاه‌پایه حاوی مقدار غذایی کمتر سالم را داشتند، شاهد افزایش قابل‌توجه خطر سرطان پستان بودند.

شاید محتوای فیبرهای خوراکی مهم باشد

نظریه شاه این است که علت این تفاوت محتوای بالای فیبرهای خوراکی رژیم‌های غذایی‌ گیاه‌پایه سالمتر است که «ممکن است ازطریق اثرات ضد التهابی و آنتی‌اکسیدان خطر سرطان را کاهش دهد.»

 اما او همچنین تاکید کرد که پژوهش بیشتری لازم خواهد بود تا «سازوکارهای سببی میان رژیم‌های غذایی گیاه‌پایه سالم و خطر سرطان پستان را به طور کامل تعیین کنند.»

شاه همچنین تاکید کرد که هنوز زوشن نیست که این یافته‌ها قابل تعمیم به زنان جوانتر هم هست یا نه، چرا که به گفته او «میان سرطان‌های پستان در دوران پیش از یائسگی و سرطان‌های پستان پس از یائسگی از لحاظ نحوه ایجاد سرطان تفاوت وجود دارد.»

نتایج ایبن بررسی که بوسیله شاه در اجلاس سالانه «انجمن تغذیه آمریکا» اعلام شد، را باید تا زمانی که در ژورنال‌های پزشکی دارای «داوری همتا» منتشر شوند، مقدماتی شمرد.

کارشناسان تغذیه می‌گویند تفاوت عمده میان غذاهای گیاهی سالم و ناسالم در روش فراوری یا آماده‌سازی آنها است. اصولا هر چه فراوری بیشتری بر روی مواد غذایی انجا می‌شود، به علت تغییرات در مواد مغذی آنها یا اضافه کردن مواد افزودنی کیفیت آنها بیشتر کاهش پید می‌کند.

کد خبر 684262 برچسب‌ها گیاهخواری رژیم غذایی سرطان سینه زنان - یائسگی تغذیه سالم تغذیه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: گیاهخواری رژیم غذایی سرطان سینه زنان یائسگی تغذیه سالم تغذیه رژیم غذایی شان رژیم غذایی غذاهای گیاهی غذاهای گیاه سرطان پستان گیاهی سالم خطر سرطان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۶۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد

رییس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی در نشستی با اعضای شورای راهبری کنگره کنسر ژنومیکس، گفت: صندوق نوآوری، بر دانش بنیان شدن حوزه سلامت کشور و در نتیجه انتفاع بیماران سرطانی از طریق تقویت شرکت‌های دانش بینیان حوزه سلامت تمرکز دارد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدصادق خیاطیان با اعلام حمایت صندوق نوآوری از برگزاری رویداد‌های علمی وفناوری در حوزه سلامت، از جمله کنگره کنسرژنومیکس، تصریح کرد: شکل گیری کمیته تجاری سازی در این رویداد، در کنار توجه به توسعه علمی اتفاق قابل ملاحظه‌ای است که می‌تواند در شکل گیری زیست بوم پیشگیری و درمان سرطان و سلامت کشور، اثربخش باشد و صندوق نوآوری و شکوفایی هم آماده تقویت و حمایت از استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان مرتبط با موضوع پیشگیری و درمان سرطان از طریق ارائه تسهیلات و حمایت‌های لازم و نیز اهدای جوایز به گروه‌هایی است که مورد تایید کمیته تجاری سازی در نمایشگاه یا جشنواره ایده تا استارت اپ قرار می‌گیرند.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر اینکه سلامت از موضوعات راهبردی صندوق است، معاونت توسعه این نهاد، را مسئول همکاری‌های لازم با کمیته تجاری کنگره کنسرژنومیکس معرفی کرد.

دکتر مصطفی زمانیان عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این نشست با بیان اینکه بر اساس بررسی‌های انجام شده در دنیا طیف مختلفی از خیرین حوزه سلامت و حتی کسانی که با نیت انتفاع اقتصادی قصد مشارکت در بخش سلامت را دارند می‌توانند در مدل‌های تامین مالی پروژه‌های اجتماعی مشارکت کنند افزود: صندوق نوآوری و شکوفایی با استفاده از برخی از این مدل‌ها می‌تواند انگیزه‌ای را برای مشارکت خیرین و سرمایه گذاران حوزه سلامت به ویژه در زمینه پیشگیری و درمان سرطان فراهم کند.

در بخش دیگری از این نشست، دکتر مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان سلامت و رییس کنگره کنسرژنومیکس درباره شکل دهی برنامه‌هایی که در دستور کار کنگره قرار دارد و جذب کمک نهاد‌های مالی برای برگزاری این رویداد، توضیحاتی ارائه کرد.

همچنین سیدجواد مولا دبیر علمی کنگره کنسرژنومیکس، نحوه برگزاری این رویداد را تشریح کرد.

در ادامه این نشست، پرویز کرمی دبیر کمیته تجاری سازی کنگره کنسرژنومیکس ضمن تشکر از اهتمام صندوق نوآوری و شکوفایی در حمایت از شرکت‌های حوزه پیشگیری و درمان گفت: امسال برای نخستین بار در کنار موضوع و اهداف علمی کنگره کنسرژنومیکس، تلاش شده برای شکل دهی زیست بوم پیشگیری و شخصی سازی درمان و شبکه سازی در ان اقدام شود.

دومین کنگره کنسرژنومیکس با محور‌های تشخیص مولکولی، پزشکی شخص محور، درمان هدفمند و بیومارکر‌های سرطان، از ۲ تا ۴ آبان ماه ۱۴۰۳ در تهران برگزار می‌شود.

این رویداد در سه بخش علمی، تجاری سازی و مسوولیت پذیری اجتماعی، میزبان علاقه‌مندان خواهد بود.

دیگر خبرها

  • آیا منجمد کردن نان آن را سالم‌تر می‌کند؟
  • مصرف زیاد غذا‌های ناسالم باعث آسیب دائمی مغز می‌شود!
  • افزایش ۲ برابری سطح پوشش گیاهی در مراتع گنبدکاووس؛ مانعی برای ریزگرد‌ها و غذایی برای دام‌ها
  • همه چیز درباره روغن جادویی سی بی دی
  • صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد 
  • چربی مهمی که در هنگام لاغر کردن نباید بسوزانید
  • صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد
  • صندوق نوآوری حامی پیشگیری از سرطان شد
  • روایتی از حذف قند و عوارضش، جزو پربازدیدترین‌های توییتر شد/ عکس
  • یک افزودنی جالب به آب آشامیدنی؛ از کاهش وزن تا پوست سالم