Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش قدس آنلاین، جواد ملاحسنی،‌ مسؤول مسکن ستاد مدینه با اشاره به نحوه اجاره هتل‌ها در مدینه برای زائران ایرانی حج ۱۴۰۱، گفت: از زمانی که مشخص شد دولت عربستان در حج سال جاری اجازه حضور زائران سایر کشورها را بعد از دو سال تعطیلی می‌دهد، فعالیت‌ ستاد اسکان سازمان حج و زیارت آغاز شد.

وی با اشاره به اینکه دو سال تعطیلی حج و برگزاری بسیار محدود عمره موجب بسته شدن بسیاری از هتل‌ها در مکه و مدینه شده بود، افزود: در این مدت بسیاری از کارگران خارجی که در هتل‌ها کار می‌کردند، این کشور را ترک کرده بودند و همین مسأله موجب شده بود هتل‌ها از حالت فعال قبلی خارج شده و آماده پذیرایی از زائران نباشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ملاحسنی به رایزنی‌های صورت گرفته با مسئولان هتل‌ها در مدینه اشاره کرد و گفت: همزمان با فعالیت ما برای اجاره هتل‌ها، کشورهای عراق، ترکیه و اندونزی نیز کار اجاره هتل‌ها را آغاز کرده بودند. ما با صاحبان هتل‌هایی که در سال‌های گذشته با ایران کار کرده بودند و شرایط حضور زائران ایرانی را می‌دانستند، وارد گفت‌وگو شدیم.

وی اضافه کرد: با هتل‌هایی که قرارداد اجاره نبسته بودند،‌ صحبت کردیم تا جلسه شورای مسکن برگزار شود. از دولت عربستان درخواست ویزا کردیم، اما با صدور ویزا برای ما موافقت نشد. به همین دلیل از طریق ویدئوکنفرانس با صاحبان هتل‌ها وارد مذاکره شدیم و توافق‌ها به صورت آنلاین صورت گرفت. البته نتیجه تمام این مذاکرات در فضای مجازی بود و تعهد کتبی صورت نگرفت.

مسؤول مسکن ستاد مدینه با اشاره به اینکه ۶۰ درصد قیمت حج هزینه مسکن است، گفت: برای تعیین گروه‌های قیمتی حج لازم بود هزینه مسکن مشخص و گروه‌های کاروانی تشکیل شوند. ما ۱۰ هتل را برای ۳۹ هزار زائر در مدینه به صورت پله‌ای با تاریخ ورود و خروج برنامه‌ریزی کردیم و گروه‌های کاروانی را تشکیل دادیم و هتل‌های مکه را نیز به همین شکل تنظیم کردیم.

وی ادامه داد: بالاخره روز ۲۵ شوال عربستان ویزای کارگزاران ایرانی حج را صادر کرد و ما به مدینه آمده و مستقر شدیم، تیم مکه نیز مستقر شد و به سراغ هتل‌دارها رفتیم و قراردادها به صورت فیزیکی به امضای طرفین رسید.

ملاحسنی در خصوص وضعیت هتل‌ها نیز گفت: وقتی وارد مدینه شدیم، با هتل‌هایی مواجه شدیم که درب برخی از آنها قفل و زنجیر شده بود و کاملاً تعطیل بودند. اما با پیگیری‌ها در یک ماه گذشته در ادامه این هتل‌ها تجهیز خود را آغاز کردند تا به امروز که هزاران زائر ایرانی وارد مدینه شده‌اند و ایام پیک حضور زائران ایرانی در این شهر است.

وی با بیان اینکه روز گذشته در حدود هزار زائر ایرانی از مدینه خارج شدند،‌ گفت: زائران ایرانی پنج روز در مدینه می‌مانند و بعد راهی مکه می‌شوند و زائران دیگری از ایران وارد همان هتل‌ها می‌شوند. به همین دلیل باید با دقت زمان دقیق ورود زائران به مدینه، انتقال آنها به هتل‌ها و خروج زائران از هتل‌های مدینه را مشخص کنیم.

مسؤول مسکن ستاد مدینه گفت: بیش از ۲۰ هزار زائر ایرانی مدینه قبل هستند؛ یعنی ابتدا وارد مدینه می‌شوند و بعد به مکه می‌روند. اما زائران مدینه بعد کمتر بوده و حدود ۱۷ تا ۱۸ هزار نفر هستند که بعد از مناسک حج وارد مدینه می‌شوند. امسال قرار است تا ۳۰ ذی‌الحجه همه زائران کشورمان به ایران بازگردند.

وی از تغییر در قوانین عربستان و مشکلاتی که این تغییرات برای کارگزاران حج ایجاد کرده است نیز سخن گفت و افزود: تلاش‌های زیادی برای راحتی زائران صورت گرفته است، اما مشکلاتی هم وجود دارد. بخشی از این مشکلات به این دلیل است که ۲ سال حج برای زائران غیر عربستانی تعطیل بوده است. طی این مدت هم قوانین عربستان به ویژه قوانین مالی و بانکی تغییر کرده و سخت‌تر شده است. همین مسأله انتقال پول از ایران به این کشور را دشوارتر کرده است.

ملاحسنی در پاسخ به این سؤال که کدام منطقه از شهر مدینه برای اجاره هتل زائران ایرانی  مناسب‌تر است، گفت: برای اجاره‌ هتل‌ها منطقه جنوب، جنوب غرب و غرب مدینه انتخاب می‌شود؛ چون نزدیک قبرستان بقیع است، اما اکثر کشورها شمال مدینه را انتخاب می‌کنند، چون هتل‌ها رو به قبله هستند و از هر هتلی موقع نماز می‌توانند به امام جماعت مسجدالنبی(ص) اقتدا کنند.

مسؤول اسکان زائران ایرانی در مدینه افزود: ما در غرب مدینه ۶ هتل و جنوب مدینه ۵ هتل بزرگ اجاره کرده‌ایم. ۲ هتل نیز برای زائران مدینه بعد اجاره شده که خوشبختانه علی‌رغم اینکه چهار ستاره هستند، با قیمت خوبی توانستیم برای زائران ایرانی این هتل‌ها را را که ظرفیت مناسب دارند، اجاره کنیم. 

وی افزود: ستاد اسکان برای اینکه زائران را وارد هتل‎‌ها کند، قبل از اینکه ویزا بگیرند و  از فرودگاه وارد شوند، ابتدا باید یک مرحله تمام اسامی را وارد سیستم کند و حتی هزینه مالک نیز از این طریق پرداخت می‌شود. البته در مدینه چون به تعبیر «رد به رد» یعنی گروه بعد از گروه است، کار سختی است. 

ملاحسنی در پایان با اشاره به تفاوت اسکان زائران ایرانی در مدینه با زائران سایر کشورها، گفت: نظم و انضباط زائران ایرانی، رعایت مسائل بهداشتی و حضور مسئولان ایرانی در کنار زائران ایرانی موجب شده است هتل‌داران مدینه و مکه از حضور زائران ایرانی استقبال کنند. سایر کشورها فقط هتل‌ها را اجاره می‌کنند و زائران آنها بدون مسئول خاصی در آنجا اقامت می‌کنند، اما ما در هر هتل مسئول هتل و رئیس کاروان داریم که تمام مسائل را هماهنگ می‌کنند.

منبع: فارس

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مدینه هتل زائران ایرانی حضور زائران برای زائران وارد مدینه اجاره هتل هتل هایی هتل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۷۰۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون وزیر کشور: در حال رایزنی هستیم تا امکان ورود زائران ایران به عراق با خودرو شخصی فراهم شود

رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی (ع) تصریح کرد: با طرف عراقی در حال رایزنی هستیم تا هم امکان ورود زائران ایران به عراق با خودرو شخصی فراهم شود و هم اتوبوس‌های عراقی بتوانند برای جابجایی زائران وارد ایران شوند.
 
به گزارش ایرنا؛ «سید مجید میراحمدی» معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور در نشست مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری که ظهر امروز با حضور احمد وحیدی وزیر کشور برگزار شد گفت: مدیریت دولت در برگزاری مراسم اربعین سال گذشته رضایتمندی غیرقابل باوری ایجاد کرد و ما این را ناشی از تفضل حضرت ولی عصر (عج) می‌دانیم.
 
وی افزود: سال گذشته بر مساله گذرنامه و دریافت آن، حمل و نقل، مدیریت گرما و مدیریت زمان اقداماتی انجام دادیم که بحمدالله اقدامات نتیجه‌بخش بود اما معتقدیم ضعف‌هایی نیز وجود دارد و باید در جهت اصلاح آن گام برداریم.
 
معاون وزیر کشور ادامه داد: امسال در خصوص ۴۱ موضوع اربعین برنامه‌ریزی شده است و چهارشنبه همین هفته عازم عراق هستم تا بتوانیم با همکاری طرف عراقی به مشکلات رسیدگی کنیم.
 
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی (ع) گفت: قرار بود ۲ هزار اتوبوس خریداری شود که هنوز انجام نشده است. امسال به دنبال این هستیم که خودروهای سواری زائران برای اولین بار وارد عراق شود و از طرف دیگر اتوبوس‌های عراقی بتوانند برای کمک به نقل و انتقالات زائران وارد کشور شوند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • معاون وزیر کشور: در حال رایزنی هستیم تا امکان ورود زائران ایران به عراق با خودرو شخصی فراهم شود
  • تصاویری دیده نشده از حال و هوای شهر مکه در ۷۰ سال قبل
  • نخستین گروه عمره‌گزاران ایرانی وارد مکه شدند
  • عمره گزاران ایرانی احرام پوشیدند
  • عمره‌گزاران ایرانی احرام پوشیدند
  • (عکس) تصاویری دیده نشده از مراسم حج ۷۰ سال پیش
  • (تصاویر) تصاویری دیده‌نشده از مراسم حج ۷۰ سال پیش
  • انجام ۲ پرواز به مقصد مدینه منوره
  • سرپل‌ذهاب آماده میزبانی باشکوه از زائران یادمان بازی‌ دراز
  • سرپل‌ذهاب آماده میزبانی باشکوه از زائران یادمان بازی‌دراز