Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-03@00:18:56 GMT

58 درصد مهارت آموزان فنی و حرفه‌ای مشغول به کار شدند

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۷۲۱۶۵

58 درصد مهارت آموزان فنی و حرفه‌ای مشغول به کار شدند

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، محمدرضا شاه پسند امروز در جلسه شورای مهارت استان زنجان با بیان اینکه ۵۲ درصد از ورودی‌های حوزه مهارت آموزی سازمان فنی و حرفه‌ای کشور، فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها هستند، اظهار کرد: این آمار نشان می‌دهد در حوزه آکادمیک قابلیت‌های حرفه‌ای برای ورود به بازار کار در افراد ایجاد نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای با اشاره به اینکه فارغ التحصیلان دانشگاهی برای ورود به بازار کار، از سهمیه مهارت آموزی سازمان فنی و حرفه‌ای به طور رایگان استفاه می‌کنند، به اجرای طرح «کهاد» اشاره کرد و افزود: در این طرح که با تعامل وزات علوم و سازمان فنی و حرفه‌ای اجرا می‌شود، دانشجویانی که در حال تحصیل هستند، مهارت لازم را برای ورود به بازار کار کسب می‌کنند.

وی خاطر نشان کرد: اولویت نخست در این طرح را تناسب مهارت ارائه شده با رشته تحصیلی دانشجو و اولویت دوم را تناسب آموزش ها با علایق دانشجویان است.

شاه پسند با اشاره به اینکه طرح نخلستان نیز با رویکرد مهارت‌آموزی به فارغ التحصیلان دانشگاهی در این سازمان اجرا می‌شود، بیان کرد: در این طرح افرادی که ایدهای دارند ورود پیدا کرده و در راستای ایده‌های خود آموزش ببینند.

معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای تصریح کرد: در اجرای طرح نخلستان بیشتر به مهارت‌های دانش بنیان فارغ التحصیلات دانشگاه‌ها توجه می‌شود.

وی گفت: رویکردهای اصلی و اساسی سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور ایجاد مهارت و ترمیم مهارت است و برهمین اساس کسانی که نیازمند مهارت هستند در مراکز این سازمان جذب شده و آموزش می‌بینند و قابلیت‌های حرفه ای برای ورود با بازار کار کسب می کنند.

شاه پسند افزود: گروهی نیز شاغل هستند که برای پایداری اشتغال به حوزه آموزش ورود پیدا می کنند تا مهارت‌های خود را با توجه به توسعه فناوری‌ها، ترمیم کنند که در این راستا تعداد زیادی به مخاطبان این سازمان افزوده و تفاهم‌نامه‌های مختلفی برای این منظور با دستگاه‌ها منعقد شده است.

معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای ادامه داد: مهارت آموزی به کادر وظیفه نیروهای مسلح، معتادان بهبود یافته و افراد دارای معلولیت های ویژه، آزادشدگان از زندان، دانش‌آموزان و دانشجویان را از جمله گروه‌های مخاطب اضافه شده به این سازمان است.

وی با اشاره به اینکه ۲۰ گروه جدید به مخاطبان قبلی که در ماموریت اصلی این سازمان بودند، اضافه شده است، عنوان کرد: این می‌طلبد که ظرفیت‌های جدیدی هم در مسؤولیت‌های اجتماعی و هم ظرفیت‌های سازمان‌ها، مؤسسات و بنگاه‌های صنعتی و خدماتی شناسایی و از آنها استفاده شود.

شاه پسند یادآورشد: کارگروهی در این سازمان با عنوان کارگروه مهارت‌آموزی ذیل شورای عالی اشتغال تشکیل شده است که بحث ایجاد تعادل بین نظام عرضه و تقاضای نیروی کار را دنبال می‌کند.

معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای تصریح کرد: در سطح عرضه کسانی هستند که آموزش داده و مهارت ایجاد می‌کنند و در تقاضا نیز بنگاه‌هایی پذیرای آنها هستند که تعادل بین این دو ایجاد نشده است.

وی گفت: در کارگروه مهارت آموزی، از اتاق تعاون، اصناف و سازمان‌های مختلف نظام مهندسی دعوت شده است تا نیازهای آنها شناسایی شود و به تناسب به سمت عرضه تغییر شکل و رویکرد دهند تا نیروهایی تربیت کنیم که تقاضا داشته باشند.

شاه پسند افزود: طرح تکاپو  و سامانه اشتغال ایرانیان که به تازگی راه‌اندازی شده است نیز میتواند در این خصوص راهگشا و چراغ راهی باشد.

معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای افزود: در این راستا با کمیته امداد تفاهم‌نامه‌ای منعقد شده است تا ۵۰۰ هزار نفر آموزش‌های لازم را فرا گیرند و تسهیلات ویژه‌ای نیز برای کمک به اشتغال آموزش دیدگان پیش‌بینی شده است.

وی یادآورشد: پیگیری و رهگیری اشتغال مهارت آموزان این سازمان نشان می دهد، آموزش ۵۸ درصد از این افراد سال گذشته منتج به اشتغال آنان شده است.

انتهای پیام/73009

منبع: فارس

کلیدواژه: زنجان فنی و حرفه ای معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه ای مهارت آموزی معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه ای مهارت آموزی برای ورود بازار کار شاه پسند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۷۲۱۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از بین رفتن یا تغییر در ۸۰ میلیون شغل طی چند سال آینده

 

 

 

 

 

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نیروی انسانی یکی از مهم‌ترین ارکان هر جامعه پویا است که اگر این نیروی انسانی ماهر و توانمند باشد به جهش تولیدی کشور می‌تواند کمک چشم گیری داشته باشد.

موضوعی که امسال به نام شعار سال برگزیده شده و برای تحقق جهش تولیدی باید نیروی کار در جامعه ماهر و توانمند شوند که این موضوع جز با آموزش‌های فنی و حرفه‌ای امکان پذیر نیست.

هر چند با توجه به سرعت پیشرفت تکنولوژی و فناوری‌های نوین در دنیا باید این آموزش‌ها به روز و مطابق با سرعت پیشرفت علم و تکنولوژی در جهان باشد.

بر اساس بررسی‌های انجام شده توسط دانشگاه‌های معتبر جهان تا چند سال آینده میلیون‌ها شغل از بین خواهد رفت و شغل‌های جدید جای آن‌ها را خواهد گرفت.

مهرداد عظیمی رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: تعداد مجوز‌هایی که برای تأسیس آموزشگاه فنی و حرفه‌ای در سال گذشته صادر شده ۱۷ هزار و ۶۵۰ مجوز است و تعداد مجوز‌های صادره یا تمدید شده برای تأسیس آموزشگاه در دولت سیزدهم تا کنون به ۴۱ هزار و ۷۹۳ مجوز رسیده است که این آمار‌ها نشان دهنده رشد ۱۱۹۴ درصدی صدور مجوز تأسیس آموزشگاه فنی و حرفه‌ای در دولت سیزدهم است.

وی در ادامه با اشاره به تأکیدات رهبر انقلاب در واگذاری امور به بخش خصوصی گفت: ارائه آموزش‌های مهارتی متناسب با نیاز بازار، مأموریت اصلی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور است که رشد ۱۱۹۴ درصدی صدور مجوز آموزشگاه آزاد و ارائه بیش از ۶۰ درصد از آموزش‌های مهارتی توسط بخش خصوصی نشان از مشارکت مردم در امر مهارت آموزی و واگذاری حقیقی مأموریت اصلی این مجموعه به مردم دارد. 

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با بیان اینکه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای عضو سازمان بین المللی کار (ILO) می‌باشد اظهار کرد: حدود ۸۰ میلیون شغل از مشاغل و مهارت‌های موجود در چند سال آینده دچار تغییر شده و یا از بین خواهند رفت و بیش از ۹۰ میلیون حرفه در حوزه فناوری‌های نو جایگزین مشاغل گذشته خواهند شد.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای با اشاره به عصر پیشرفت شتابان تکنولوژی و فناوری اطلاعات، گفت: سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای با داشتن ۶۵۸ مرکز، ۴۸۰۰ کارگاه، بیش از ۴۰ هزار مربی دولتی و غیر دولتی، ۲۲ هزار آموزشگاه آزاد فعال، بیش از ۴ هزار مرکز جوارکارگاهی، سهم زیادی در توانمندسازی مردم و مطالبات آنان در حل مسأله اشتغال دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون

دیگر خبرها

  • مسابقات ورزشی جام شهدای مهارت در البرز پایان یافت
  • راه‌اندازی آموزش نیروگاه برق خورشیدی در بوشهر
  • از بین رفتن یا تغییر در ۸۰ میلیون شغل طی چند سال آینده
  • توسعه مهارت‌های بازار محور در جهت افزایش تولید
  • ۴۵ درصد دانش‌آموزان مازنی در فنی و حرفه‌ای تحصیل می‌کنند
  • آموزش و مهارت‌آموزی به ۲۰۰ هزار دانش‌آموز کشور
  • ۲۱۳ هزار نفر به جمعیت دانش آموزان هنرستانی اضافه شد
  • دستگاه‌های اجرایی مکلف به اختصاص بخشی از بودجه عمرانی به مهارت آموزی کارگران شدند
  • افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت مراکز جوارکارگاهی
  • مراکز جوار کارگاهی امسال ۵۰ درصد افزایش می یابد