Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-29@12:13:19 GMT

علائم آرتروز زانو چیست و روش های درمان آن کدام است؟

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۸۷۵۶۷

علائم آرتروز زانو چیست و روش های درمان آن کدام است؟

آرتروز (استئوآرتریت) شایع‌ترین نوع آرتریت است و اکثراً زانو را درگیر می‌ کند.  مفاصل ما در طول زندگی خود چرخه ‌های آسیب و ترمیم طبیعی دارند، اما گاهی این روند طبیعی ترمیم مفاصل ما باعث تغییر شکل و ساختار آن‌ها می‌شود. وقتی که این تغییرات در یکی از مفاصل یا چندتا از آن‌ها رخ دهد، با عنوان آرتروز (استئوآرتریت) شناخته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتهای استخوان‌ های ما سطح نرم و لغزنده‌ ای دارند که غضروف نامیده می ‌شود. غضروف‌ها باعث می‌شوند که استخوان‌ها بدون ساییدگی روی هم بلغزند و از وارد شدن فشار به مفاصل شما نیز جلوگیری می ‌کنند. زانوها دو حلقه از جنس دیگری هم دارند که مینیسک نامیده می‌شوند و وظیفه‌ آن‌ها توزیع متعادل وزن روی مفصل زانو است و همیشه غضروفی در زیر کشکک زانو وجود دارد.  آرتروز باعث تحلیل رفتن و نازک شدن غضروف مفصل زانو شده و همچنین باعث می‌شود که سطح مفاصل زبر و زمخت شود و در نتیجه زانو به نرمی و روانی قبل حرکت نکند و خشک و دردناک باشد.

علائم آرتروز زانو

در اکثر موارد و نه همه‌ی آن‌ها، علائم آرتروز زانو متناوباً رخ می ‌دهند و با گذشت ماه‌ها یا سال‌ها بدتر شده یا بیشتر رخ می‌دهند. درمان علائم آرتروز زانو در ابتدای بروز این مشکل کار ساده‌ای است اما اگر این علائم درمان نشوند، تشدید خواهند شد.

زانودرد

 

 

شایع‌ترین علامت گزارش شده از آرتروز زانو، زانودرد است. نوع این درد به وضعیت و شدت مشکل فرد بستگی دارد. مثلاً ممکن است این درد در برخی افراد متناوب باشد و گاهی قطع شود و در برخی افراد درد خفیف مزمنی باشد و گاهی شدید شود. این درد ممکن است مبهم و خفیف یا شدید و طاقت‌فرسا باشد.

درد آرتروز زانو معمولاً در زمان انجام برخی از حرکات خاصی که باعث فشار بر این مفصل می‌شوند، مانند چمباتمه زدن (اسکوات) یا بالا و پایین رفتن از پله، تشدید می‌شود. معمولاً زانودرد با استراحت و استفاده از کمپرس یخ بهتر می‌شود. دلیل دقیق اینکه چرا آرتروز زانو باعث درد می‌شود نامشخص بوده و این درد در افراد مختلف متفاوت است. افراد مبتلا به آرتروز زانو، علاوه بر زانودرد، اغلب یک یا چند مورد از علائم زیر را هم دارند:

تورم

 

 

وقتی که غضروف زانو ساییده شده و تحلیل می‌رود، استخوان ران (فمور) و استخوان ساق پا (تیبیا یا درشت‌نی) به هم ساییده شده و باعث آسیب می‌شوند. گاهی این آسیب و آزردگی باعث ساخت بیش از حد مایع مفصلی شده و منجر به تورم زانو خواهد شد.

خشکی

سایش استخوان‌ها به هم و تورم زانو باعث احساس خشکی زانو می‌شود. برخی افراد فقط حدود 30دقیقه در صبح‌ها یا نشستن طولانی‌مدت احساس خشکی زانو دارند. این خشکی ممکن است با تورم یا کاهش دامنه‌ی حرکتی همراه باشد یا این علائم را نداشته باشد.

قرمزی و داغی

ممکن است دامنه‌ی حرکتی زانو محدود شود و باعث کم شدن انعطاف‌پذیری زانو شود. مثلاً آرتروز زانوی متوسط یا شدید و پیشرفته باعث می‌شود که خم و راست کردن زانو مشکل شود.

علائمی که با تحرک و فعالیت بدتر می‌ شوند.

ممکن است زانو  در اثر خوابیدن یا نشستن طولانی‌مدت خشک شود. درد و خشکی زانو در افراد مبتلا به آرتروز زانو در صبح‌ها و هنگام برخاستن از رختخواب یا هنگام برخاستن از صندلی بعد از نشستن طولانی‌مدت، شدیدتر است.

روش‌ های درمان آرتروز زانو

 هرچه آرتروز زانو سریع ‌تر درمان شود، احتمال بهبود درد بیشتر بوده و درد بدتر نخواهد شد. درمان آرتروز زانو می‌تواند با روش‌های غیر جراحی، تزریق دارو و جراحی انجام شود. معمولاً اول از روش‌های غیرجراحی استفاده می‌شود. جراحی زمانی توصیه می‌شود و لازم است که سایر درمان‌ها استفاده شده و مؤثر واقع نشده باشند.

فیزیوتراپی

 

 

هنگامی افراد برای رفع آرتروز زانو خود به پزشک مراجعه می کنند، پزشک با توجه به مشکل آنها جلسات فیزیوتراپی را ترتیب می دهد و گاهی کلینیک های فیزیوتراپی متعددی را به بیماران توصیه می کند.

اگر افراد به کلینیک های تخصصی و پیشرفته فیزیوتراپی مانند کلینیک فیزیوتراپی پیشرفته شمیم مراجعه کنند، این کلینیک ها در ابتدا با استفاده از تمارین تقویتی، کششی و ایروبیک اقدام به درمان افراد دارای آرتروز می کنند. اهداف کلینیک های پیشرفته فیزیوتراپی زانو عبارتند از:

تقویت عضلات دور زانو و باسن و ران کشش عضلات سفت و خشک مانند همسترینگ بهبود جریان مایعات و مواد مغذی در بدن با کمک ورزش‌های سبک هوازی (ایروبیک) مانند: پیاده‌روی، شنا یا آب‌درمانی

اگر آرتروز افراد توسط تمرینات فیزیوتراپی درمان نشود، این کلینیک های با استفاده از روش های نوین اقدام به درمان بیماران می نمایند.

آموزش طرز راه رفتن و وضعیت بدنی (پوسچر) درست

فیزیوتراپیست یا پزشک نحوه‌ی راه رفتن و حرکات دیگر فرد را بررسی کرده و مشکلات بیومکانیکی که احتمالاً در آرتروز زانو دخیل هستند را شناسایی می‌کنند. اصلاح حرکات و آموزش حرکات و عادات جدید باعث جلوگیری از آسیب‌های بیشتر در آینده می‌شود. کفی‌های مناسب برای کفش هم می‌تواند وزن و فشار را از روی قسمت آسیب‌دیده‌ی زانو بردارد و درد و ناراحتی را کاهش دهد.

داروهای مسکن

برای تسکین موقت درد آرتروز زانو می‌توان از داروهای مسکن استفاده کرد.

مسکن‌های خوراکی بدون نیاز به نسخه. مسکن‌هایی مانند استامینوفن (تیلنول)، می‌توانند درد را کاهش دهند. داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند آسپرین، ایبوپروفن (ادویل)، ناپروکسن (الیو) می‌توانند درد و تورمی که باعث درد می‌شود را کاهش دهند. داروهای تجویزی خوراکی. وقتی که درد نسبت به داروهای مسکن بدون نیاز به نسخه مقاوم باشد، پزشکان دوزهای بیشتری از داروهایی مانند ناپروکسن و ایبوپروفن را تجویز خواهند کرد. همچنین ممکن است درمان‌های دیگری مانند مهارکننده‌ی کوکس-2 یا سلبرکس (COX-2) استفاده کنند. داروهای موضعی (پماد). مسکن‌های موضعی (پمادها) دو نوع بدون نیاز به نسخه و تجویزی دارند. این پمادها را می‌توان مستقیماً روی پوست زانو استعمال کرد. در کل احتمال بروز عوارض جانبی مانند دل‌درد در کرم‌ها و پمادها کمتر از داروهای خوراکی است.

داروهای جدید برای درمان آرتروز زانو، در حال کشف و تولید هستند. اکثر داروها، چه به شکل قرص یا آمپول، برای درمان علائم آرتروز هستند و این روند را متوقف نخواهند کرد.

جراحی

ورزش، درمان و وزن مناسب، معمولاً باعث بهبود علائم، درد و توانایی انجام فعالیت‌های روزانه در اکثر افراد مبتلا به آرتروز زانو می‌شود. اما اگر این درمان‌ها برای شما نتیجه‌بخش نبودند، می‌توانید زانویتان را جراحی کنید.

اگر دردتان شدید باشد و یا برای انجام کارهایتان و حرکت دادن زانویتان مشکل داشته باشید، جراحی گزینه‌ی مناسبی برای شما خواهد بود.

تزریق هیالورونیک اسید

هیالورونیک اسید در بدن به طور طبیعی وجود دارد و به نرم و روان شدن غضروف‌ها کمک خواهد کرد. برخی افراد بعد از تزریق هیالورونیک اسید دردشان تسکین می‌یابد. برای اطلاع از اینکه کاندید مناسبی برای تزریق هیالورونیک اسید هستید یا خیر از پزشک خود سؤال کنید.

 

*** این مطلب در سرویس گزارش آگهی منتشر شده و تبلیعاتی می باشد؛ لذا جماران هیچ توصیه در رابطه با انجام فعالیت فوق ندارد.

 

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا فیزیوتراپی علائم آرتروز پا علائم آرتروز علائم آرتروز زانو زانودرد افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا علائم آرتروز زانو هیالورونیک اسید برخی افراد کلینیک ها ی زانو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۸۷۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از روان تا درمان

یک روانشناس بالینی گفت: بیشترین آمار مراجعه کنندگان به مشاور و روانشناس قشر جوانان به ویژه بانوان هستند که می‌توان دلیل آن را به صورت کلی درگیری بیشتر با مشکلات تهدید کننده سلامت روان، چالش‌های زندگی و درک و پذیرش بهتر این افراد از نقش کمک کننده روانشناسان در بهبود زندگی و مشکلات سلامت روان دانست.

به گزارش خبرنگار ایمنا، انسان موجودی با پیچیدگی‌هایی منحصر به فرد و شاهکاری از خلقت خداوند است که در هزارتو زندگی قرار می‌گیرد او با استفاده از نقشه راه و موهبت‌های غریزی از مبدا به سمت مقصد گام بر می‌دارد. گاه در میانه راه دیگر قادر به یافتن مسیر درست برای مقصدی امن نیست و نیازمند کمک برای ادامه دادن است. در این زمان نیازمند یاری از سمت کسی است که این هزارتو زندگی را با تمام پیچ و خم‌هایش به خوبی بلد است و آن کسی نیست جز روانشناس!

انسان برای ساده‌ترین فعالیت‌ها مثل راه رفتن نفس کشیدن در زندگی از اصولی پیروی می‌کند که تحت نظارت و فرمان مغز انجام می‌پذیرد. زمانی می‌رسد که به خاطر عوامل محیطی یا زیستی مغز نیز برای ادامه دادن نیازمند یاری می‌شود تا بتواند درست‌ترین مسیر را طی کند. اغراق نیست اگر بگوییم مغز موتور اصلی زندگی است که با کوچک‌ترین تشویش و آشفتگی می‌تواند روند عادی زندگی را دچار اختلال کند.

شاید بتوان نقش روانشناس در زندگی را با یک مثال اینگونه توصیف کرد زندگی همچون زمینی مسطح است که گاه دارای چاله‌هایی عمیق است و انسان ناخواسته به درون آن سقوط می‌کند و برای بیرون آمدن از آن نیازمند کمک است. روانشناس اکنون با کوله‌ای از تجهیزات وارد میدان می‌شود و به انسان کمک می‌کند تا از آن بحران با بیشترین سرعت و کمترین آسیب خارج شود.

نرگس محمدی در گفتگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: به صورت کلی می‌توان گفت روانشناسی علم مطالعه رفتار و فرآیندهای ذهنی افراد است. در جامعه شناخته‌ترین شاخه این علم، روانشناس بالینی است که با آموزش‌های آکادمیک در زمینه سلامت روان برای شناسایی، پیشگیری و درمان مشکلات روحی روانی و ارتباطی از جمله اختلالات روان‌پزشکی به افراد کمک می‌کند تا مسائل زندگی، روابط و مشکلات خود را به صورت مؤثر مدیریت کرده و به پیشرفت آنان در زندگی کمک می‌کند.

وی در رابطه با زمان مناسب برای مراجعه به روان شناس افزود: حوزه کاری روانشناسان برای همه سنین و در جنبه‌های مختلف کارایی دارد و امروزه روانشناسان به طور تخصصی در زمینه‌های مختلف از جمله روانشناسی کودک و نوجوان، فرزند پروری، خانواده درمانی، زوج درمانی، تحصیلی، شغلی و حتی در زمینه تبلیغات و سیاسی می‌توانند به افراد کمک کنند. بنابراین افراد با توجه به حیطه مشکلات خود در گستره‌ی وسیعی می‌توانند به روانشناس نیاز داشته باشند، البته نباید فراموش کنیم که یکی از مهمترین نقش روانشناسان در پیشگیری از مشکلات و بهبود کیفیت زندگی افراد است بنابراین می‌توان گفت که همه افراد برای آنکه بتوانند زندگی بهتر با مشکلات کمتری داشته باشند به روانشناس نیاز دارند. در جوامع پیشرفته شاهد آن هستیم که افراد از سنین کودکی تحت نظر یک روانشناس بوده و برای حل مشکلات و پیدا کردن مهارت‌ها از آن کمک می‌گیرند.

این روان شناس و روان درمانگر یادآور شد: با توجه به تجربه کاری و بالینی خود بیشترین آمار مراجعه کنندگان قشر جوانان به ویژه بانوان هستند که می‌توان دلیل آن را به صورت کلی درگیری بیشتر با مشکلات تهدید کننده سلامت روان و چالش‌های زندگی و درک و پذیرش بهتر این افراد از نقش کمک کننده روانشناسان در بهبود زندگی و مشکلات سلامت روان عنوان کرد.

وی در رابطه با علت مشکلات روحی گفت: واقعیت این است که علت مشکلات روحی روانی به صورت کامل هنوز در هیچ کجای دنیا شناخته نشده ولی آنچه مسلم است نقش ژنتیک، استرس‌های مختلف در جنبه‌های مختلف زندگی، نوع تعامل و ارتباط آدم‌ها با هم دیگر، ویژگی‌های شخصیتی و شیوه‌های مقابله افراد با استرس در بروز مشکلات روحی روانی بخصوصی اختلالات روان‌پزشکی نقش مهم و پررنگی دارد.

محمدی ادامه داد: دلیل ایجاد مشکلات روحی روانی نیاز به بررسی‌های دقیق‌تری دارد یعنی ما نمی‌توانیم یک علت مشخص را برای آن مطرح کنیم ولی می‌توان افزایش سطح مشکلات اجتماعی، اقتصادی، نقش فضای مجازی، شکاف بین نسل‌ها از نظر اعتقادی و ارزشی و نقش رسانه‌ها را در به وجود آمدن مشکلات روحی و روانی مؤثر بدانیم.

وی در پایان خاطر نشان کرد: مردم باید قشر روانشناس را بیشتر بشناسند و برای بهبود مشکلات فردی، اجتماعی و پیشرفت کشور و مسائل زندگی از روانشناسان کمک بگیرند. همچنین نیاز است تمهیداتی برای استفاده بیشتر از خدمات روانشناسی در سطوح مختلف در اختیار مردم قرار بگیرد. نقش تبلیغات و رسانه‌ها نیز می‌تواند اثر مثبتی در شناخت، آگاهی و توسعه استفاده از علم روانشناسی در زندگی داشته باشد تا بتوانیم جامعه‌ای شادتر و متعالی‌تر داشته باشیم.

کد خبر 747095

دیگر خبرها

  • آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار
  • مصرف زیاد نوشابه رژیمی ما را به کدام سرطان مبتلا می‌کند؟
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • علائم آلرژی فصلی را بشناسید + موادغذایی آلژی‌زاراهکار درمان خانگی
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر تشخیص می‌دهد
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • از روان تا درمان
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن