Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: اصلاح ساختاری بودجه و عدم ورود نمایندگان در عزل و نصب ها جدی گرفته شود، وظیفه ما این نیست بلکه وظیفه ما نظارت بر اقدامات دولت است.

به گزارش ایمنا، حجت الاسلام مرتضی آقا تهرانی در نشست علنی امروز (سه شنبه ۳۱ خردادماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود گفت: باید بدانیم رابطه مقام معظم رهبری با ما مجلسی‌ها چه ارتباطی است به اعتقاد بنده مجلس محل تحقق مطالبات مقام ولایت است، حاکمیت ما حاکمیت ولایتی است باید ببینیم که آن بزرگوار از ما چه می‌خواهند، پس باید به ابلاغیه‌های حضرت آقا توجه شود باید به منشور مجلس انقلابی که حضرت آقا درباره آن صحبت کردند و نیاز مجلس ما بود توجه بیشتری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم تهران ادامه داد: اصلاح ساختاری بودجه و عدم ورود نمایندگان در عزل و نصب‌ها جدی گرفته شود، وظیفه ما این نیست بلکه وظیفه ما نظارت بر اقدامات دولت است و اینکه ببینیم چه قانونی را داشته باشیم.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید کرد: نشست روسای کمیسیون‌ها در مجلس کار بسیار مبارکی بود. اگر رئیس مجلس و اعضای هیات رئیسه، رئیس فراکسیون انقلابی نشوند بهتر است، برای اینکه این فراکسیون به اتاق خلوت مجلس تبدیل شود و بتوان در آنجا گفت‌وگوها پخته‌تر شود و به مجلس بیاید.

وی اظهار کرد: مجلس و دولت انقلابی هستند بنابراین نباید با یکدیگر نزاعی داشته باشیم باید بیشتر همیاری کرد و به یکدیگر اعتماد بیشتری داشت پس دولت لوایحی را که لازم دارد هر چه سریع‌تر به مجلس ارسال کند، در کمیسیون آمادگی لازم برای رسیدگی داریم.

آقاتهرانی گفت: بیگانگانی مثل اوباما خاورمیانه را قطب عالم و ایران را قطب خارمیانه می‌داند، توجه داشته باشید گاهی از اوقات فقط نقاط ضعف را می‌بینیم و بنا را به سیاه نمایی می‌گذاریم الان وضع ایران ما نسبت به کل دنیا بهتر است همه دنیا مشکل دارند و ناراحت هستند، بحث اقتصادی همه جایی است منتهی الان در حال جراحی هستیم و امیدواریم این جراحی جواب دهد البته جراحی درد دارد اما بعد از آن باید شادی و سلامت به جامعه برگردد و امیدوارم به زودی شادابی دیده شود.

وی افزود: دولت ادعا می‌کند دولت تحول است باید همین طور باشد سفرهای استانی دولت بسیار خوب است کار اجرایی قبل و بعد از سفر خوب است اما باید کارها استراتژیک شود مثلاً مرکز استراتژیک دولت باید بیشتر در این جهت فعال شود مثال اصفهان و خوزستان که رفت و آمد می‌شود و بحث آب دنبال می‌شود باید گفت این مسئله بحث منطقه‌ای نیست و جدی تر از این حرفا است بنابراین با یک سفر رئیس جمهور مسئله حل نمی‌شود باید قبل و بعد سفر بیشتر روی آن کار شود که جابیافتد.

نماینده مردم تهران گفت: به اعتقاد بنده سیاست خوش همسایگی کار خوبی بود دولت گذشته دنبال آن بود که آمریکا برای آن کاری انجام دهد که نکردند شاید الان باور کرده باشند اما نمی دانم. توجه داشته باشید کمیسیون اصل ۹۰ به قوه قضاییه پرونده شکایتی از دولت گذشته ارسال کرده است چرا قوه قضاییه اقدامی نمی‌کند؟ اقدام کنند اگر درست عمل کردند و اگر خدمت کردند تشکر شود. درباره مجلس هم همین عقیده را دارم باید انتهای مجلس معلوم شود مجلس ما از مجلس دهم بهتر بود یا بدتر. حسن و عیب عملکرد در مجلس و حتی کمیسیون‌ها معلوم نیست. آیا بنده که رئیس کمیسیون فرهنگی بودم درست عمل کرده‌ام یا نه؟ باید بحث‌های کیفی را کمی کرد تا بتوان عملکرد را درست ارزیابی کنیم.

آقا تهرانی تاکید کرد: کار دیگری که در رفت و آمد همسایگان اتفاق افتاد افزایش میزان صادرات است و ما فرصت‌های زیادی را طی این چند وقت نسبت به عراق و سوریه و کشورهای همسایه از دست داده‌ایم، نشست‌های شانگهای و قطر باعث شد مطالبات ما از کشورها وصول شود.

وی یادآور شد: تسهیل ازدواج، کاهش طلاق، جراحی اقتصادی، فعال شدن تعزیزات، تثبیت نرخ ارز، امنیت بهداشت در این فرصت پیش آمد که کارهای خوبی است البته دولت بهتر از این هم می‌تواند عمل کند. دولت باید به چند نکته توجه کند، امام علی (ع) تاکید داشتند اصول را زیر پانگذاریم، فروع را اول نگذاریم، افراد بیکار را در کارها نگذاریم همین‌ها دولت را زمین می‌زنند، انسان‌های صلاحیت دار را کنار نگذاریم.

آقاتهرانی اظهار کرد: مردم ایران بسیار مردم خوبی هستند برخی خیال می‌کنند چهار اعتراضی که گوشه کنار کشور می‌شود نظام را زیر و رو می‌کند این طور نیست اعتراض حق مردم است حقشان است که حرفشان را به گوش ما برسانند. یکی از حُسن هایی که ما نمایندگان نسبت به قوه مجریه داریم این است که معمولاً وزرا در ارتباط با مردم قرار نمی‌گیرند اما ما به شهرمان می‌رویم و مردم با ما درگیر می‌شوند، بنابراین توصیه می‌شود صادقانه به دولت انتقاد کنید، حرفتان را برسانید و رئیس دولت و دوستان توجه بیشتری به گفته مردم داشته باشند.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در پایان تصریح کرد: در کمیسیون فرهنگی درباره بودجه فرهنگی کار کردیم زمانی بودجه این حوزه ۵ درصد بود، به ۲.۵ درصد رسید الان ۳.۵ درصد است. اختصاص بودجه برای استان‌ها و شهرها بیشتر دیده شده است از وزیر ورزش و جوانان خواسته‌ایم درباره مسابقات جام جهانی قطر پیوست و پیوند فرهنگی داشته باشد اولین بار است که در کشور اسلامی چنین رقابتی برگزار می‌شود، اسلام چه پیامی برای دیگران دارد؟ گویا وزیر اعلام کرد در این زمینه آمادگی دارد و اقداماتی انجام می‌شود. برای آزاد سازی سواحل پیوست و پیوند فرهنگی جدی می‌خواهد.

منبع: ایرنا

کد خبر 583292

منبع: ایمنا

کلیدواژه: مرتضی آقا تهرانی آقاتهرانی مجلس شورای اسلامی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نماینده مجلس شورای اسلامی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق رئیس کمیسیون فرهنگی وظیفه ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۸۹۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید ۲۵ درصد به پایه بودجه فرهنگی اضافه شود

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس درباره اعتبارات فرهنگی گفت: بر اساس شاخص‌های موجود، باید طی پنج سال حداقل ۲۵ درصد به پایه بودجه فرهنگی کشور اضافه شود.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نایب‌ رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در مورد بودجه فرهنگی اظهار داشت: براساس تبصره ۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، یک درصد از کل اعتبارات شرکت‌های دولتی و بانک‌ها باید در حوزه فرهنگ و هنر و دین هزینه شود؛ پیش‌تر مشخص نبود که یک درصد از هزینه نهاد‌ها و سازمان‌های دولتی که حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان یا ۲۵ همت است، کجا هزینه می‌شود؛ لذا این را در اختیار سازمان‌ها و نهاد‌های فرهنگی قرار دادیم و دیوان محاسبات را موظف به نظارت بر این دستگاه‌ها کردیم.

وی افزود: بر اساس شاخص‌های موجود، باید طی پنج سال حداقل ۲۵ درصد به پایه بودجه فرهنگی کشور اضافه شود. این افزایش اعتبار ممکن است بودجه فرهنگی را به شاخص سه درصد و حتی بیشتر، از بودجه عمومی کشور برساند.

نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: همه مشکلات، ناشی از کمبود بودجه نیست، بلکه در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی، موازی‌کاری‌ها، سازمان‌ها و نهاد‌ها دچار مشکل هستیم. هزینه‌کرد برخی دستگاه‌های فرهنگی، خصوصاً در شاخص‌های فرهنگی خارج از کشور که هزینه‌های بسیار زیادی در پی دارد، تأثیرات مثبتی ندارد و حتماً باید یک سازماندهی مجدد در برخی از دستگاه‌های فرهنگی صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرد: اگر جلوی موازی‌کاری گرفته شود و هرکس در زمینه خاص خودش کار کند، قطعاً می‌توانیم یک بخش مهمی از اسراف‌های هزینه‌کرد بودجه را مدیریت کنیم.

دیگر خبرها

  • سکوت معنادار قالیباف بعد از پایان ضرب الاجل برای دولت رئیسی
  • جلسات دولت و مجلس برای اتخاذ تدابیر ارزی به کجا رسید؟
  • باید ۲۵ درصد به پایه بودجه فرهنگی اضافه شود
  • جدول منابع و مصارف حوزه انرژی در بودجه ۱۴۰۳ مصوب شد
  • مجلس با وجود مخالفت دولت با الحاق جدولی به بودجه ۱۴۰۳ موافقت کرد
  • تصویب جدول مربوط به مصارف استانی در مجلس
  • موافقت مجلس با جدول شماره ۱۲ لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور
  • تعیین اعتبارات محرومیت‌زدایی استانی در لایحه بودجه ۱۴۰۳
  • جدول مربوط به «تملک دارایی‌های مالی» تصویب شد
  • ارجاع جدول مربوط به تملک دارایی‌های مالی به کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳