Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@06:11:27 GMT

کارآمدي روش‌هاي تصفيه آب به کمک نانوفناوري

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۹۱۱۸۲

خبرگزاری آریا-یک شرکت دانش‌بنیان با طراحی سیستم الکترودیالیز انتخابی، توانسته راهکاری مطلوب و موثر برای نمک زدایی از آب شور را ارائه کند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یکی از راه‌های جبران کم‌آبی در جهان نمک‌زدایی یا فرآیند شیرین‌سازی آب‌های شور، چون دریا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پهنه گسترده‌ای از آب که می‌تواند بخش بزرگی از نیاز کشور‌ها به این مایه حیات را تامین کند؛ اما این کار تنها با نمک‌زدایی و تصفیه آن امکانپذیر است و مصرف انرژی بالایی دارد.
اما شرکت دانش‌بنیان پیام آوران نانوفناوری فردانگر با طراحی سیستم الکترودیالیز انتخابی که یکی از روش‌های نوین نمک‌زدایی با مصرف انرژی پایین و تولید پساب کم نسبت به سایر روش‌ها است، توانسته راهکاری مطلوب و موثر برای نمک زدایی از آب شور ارائه کند.
در این فرآیند بر اساس یک تکنیک الکتروشیمیایی؛ آلودگی‌های یونی از محلول آبی حذف می‌شود. در این روش در حضور غشا‌های آنیونی و کاتیونی و با عبور جریان الکتریکی جداسازی نمک از آب صورت می‌گیرد. از ویژگی‌های این سیستم نمک زدایی می‌توان به امکان نمک‌زدایی از آب‌های لب شور و آب دریا با راندمان 85 تا 95 درصد، مصرف انرژی کمتر در قیاس با روش‌های دیگر، طول عمر غشای بالای 5 سال، هزینه عملیاتی پایین و عدم نیاز به پیش تصفیه اشاره کرد.
بر اساس گزارش‌های موجود در حال حاضر بخش بزرگی از جهان با مشکل کمبود منابع آب شیرین مواجه هستند و گفته می‌شود که این رقم طی سال‌های اخیر افزایش چشمگیری خواهد داشت. به همین دلیل دنیا به سمت استفاده از روش‌های برای جبران این کمبود‌ها رفته است.
درصد زیادی از کره زمین را آب پوشانده که بخش اعظمی از آن‌ها مربوط به آب دریا‌هاست. اما این منبع غنی؛ به دلیل شوری و داشتن املاح؛ قابل شرب و استفاده نیست. کارشناسان و فناوران در تلاش هستند تا این آب را به چرخه مصرف جوامع وارد کنند و این کار را با استفاده از تصفیه آن انجام می‌دهند.
در ایران نیز شرکت‌های دانش بنیان و خلاق به سمت بومی سازی این روش‌ها و استفاده از فناوری برای قابل شرب کردن این آب‌ها در کشور کرده‌اند که اگر حمایت شوند می‌توانند بخشی از نیاز کشور به آب شرب را تامین کنند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: تصفیه آب نمک زدایی روش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۹۱۱۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۳۰ درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، بابک نگاهداری با بیان اینکه اقدامات محرومیت زدایی در ۱۵ سال گذشته به‌ویژه در مناطق جنوب شرقی کشور افزایش‌یافته، افزود: بررسی وضعیت محرومیت مناطق مختلف کشور نشان از آن دارد که محرومیت در مناطق مختلف کاهش یافته و این امر از سوی مردم هم محسوس بوده است.

وی اضافه کرد: بررسی‌های مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نشان‌می‌دهد روند محرومیت‌زدایی در سیستان و بلوچستان شدت پیدا کرده و در بازه زمانی ۱۵ ساله، محرومیت زدایی در این استان از ۲۱ استان دیگر بیشتر بوده است.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: با این اقدامات ۲۱ درصد از خانوارهای سیستان و بلوچستان، یعنی بیش از ۵۸۰ هزار نفر، از محرومیت خارج‌شده‌اند.

وی توضیح داد: بررسی‌ها نشان‌می‌دهد این اقدامات تنها در مناطق شهری استان متمرکز نبوده و روستاها نیز در کانون توجه برنامه‌های محرومیت‌زدایی قرار داشته است.

نگاهداری اظهار کرد: بر همین اساس در سال ۱۴۰۰، بیش از ۲۳ درصد از ساکنان مناطق روستایی و ۱۷ درصد از ساکنان مناطق شهری این استان، از محرومیت خارج شدند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با اشاره به اینکه استان سیستان و بلوچستان را می‌توان کانون توجه اعتبارات محرومیت‌زدایی در قوانین بودجه دانست، گفت: هرساله اعتبارات قابل توجهی به‌منظور رفع محرومیت مناطق کشور در نظر گرفته‌می‌شود که بررسی‌های مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نشان‌می‌دهد سیستان و بلوچستان رتبه نخست این اعتبارات را در میان استان‌های کشور در دهه اخیر داشته است.

نگاهداری خاطرنشان کرد: اعتبارات مصوب برای طرحهای محرومیت‌زدایی سیستان و بلوچستان در سال ۱۴۰۲ بیش از ۵.۲ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که می‌توان گفت با رشد ۷۳ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ مواجه بوده است.

وی تصریح‌کرد: این میزان در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ به ۶.۸ هزار میلیارد تومان افزایش‌یافته که نسبت به سال گذشته رشد ۳۰ درصدی داشته است.

دیگر خبرها

  • حال خوش تالاب های کانی برازان و قوپی باباعلی مهاباد
  • ۴۲ درصد جمعیت شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب است
  • «نمک دریا» ناخالصی‌های فلزی و غیرفلزی دارد/ نمک‌های صنعتی و سنگ نمک فاقد ید هستند
  • «نمک دریا» حاوی ناخالصی‌های فلزی و غیرفلزی است/ نمک‌های صنعتی و سنگ نمک فاقد ید هستند
  • شرنگ شیرابه در کام خزر
  • رشد ۳۰ درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان
  • ۱۰۰ نفر در استان داوطلب تسهیل گری در محرومیت زدایی
  • افزوده شدن ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب فارس
  • سازمان ملل و مجامع بین‌المللی، کارآمدی لازم برای دفاع از مظلوم را ندارند
  • سازمان ملل و مجامع بین‌المللی موجود، کارآمدی لازم برای دفاع از مظلوم را ندارند