Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- شاید شما هم از آن دسته آدم‌هایی باشید که به مفهوم «نیمۀ گمشده» هیچ اعتقادی ندارند و فکر می‌کنند بی‌معنی است که بگوییم هر آدمی در دنیا یک نفر را دارد که فقط با او می‌تواند به یک زندگی عاشقانه و کامل دست پیدا کند. اما اگر مستند «آتش عشق» را ببینید احتمالا دوباره دربارۀ این موضوع فکر خواهید کرد و حتی شاید یک کمی نظرتان تغییر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  به گزارش فرارو؛ این فیلم داستان زندگی کاتیا و موریس را روایت می‌کند؛ دو آتشفشان‌شناس فرانسوی که عاشق همدیگر شدند، ازدواج کردند، تمام عمرشان را در کنار هم صرف بررسی و مطالعۀ آتش‌فشان‌ها کردند و نهایتا در جریان فوران ناگهانی آتشفشان اونزن در ژاپن در کنار هم جان باختند. آن‌ها هیچوقت بچه‌دار نشدند و زمان خیلی کمی را در خانۀ خودشان گذراندند؛ زیرا آتش‌فشان‌ها هم فرزندان آن‌ها بودند و هم محل زندگیشان. این فیلم دربارۀ دو نفری است که دقیقا نیمۀ گمشدۀ هم بودند و یک علاقۀ مشترک دیوانه‌وار آن‌ها را به عمیق‌ترین شکل ممکن به هم پیوند داده بود. انگار آن‌ها به معنی واقعی کلمه همدیگر را «پیدا کرده بودند». کاتیا و موریس سال‌های سال از نزدیک به مشاهده و بررسی آتشفشان‌هایی در سراسر دنیا پرداختند و مشاهدات خودشان را در قالب فیلم و نوشته ثبت کردند. بخش مهمی از این مستند را همان فیلم‌هایی تشکیل می‌دهد که آن دو نفر ضبط کرده بوند؛ فیلم‌هایی که علاوه بر ارزش علمی‌شان، تصاویری بسیار زیبا و هنرمندانه دارند. این فیلم‌ها از نزدیک‌تریک فاصلۀ ممکن، خروش و فوران آتش را از دل زمین ثبت کرده‌اند.   این دو نفر گاهی آنقدر به آتشفشان‌ها نزدیک می‌شدند که مجبور بودند روپوش‌های دارای لایۀ آلمینیومی به تن کنند و کلاه‌های ایمنی بزرگ روی سرشان بگذارند تا بدنشان از حرارت آسیب نبیند. آن‌ها با این لباس‌ها شکل و شمایلی شبیه فضانوردان پیدا می‌کردند؛ واقعا هم که هیجان ماجراجویی‌های آن‌ها کمتر از هیجان جستجو در فضا نبود. کاری که آن‌ها می‌کردند هم سخت و طاقت‌فرسا بود و هم بی‌نهایت خطرناک؛ اما هیچ شکل دیگری از زندگی برای کاتیا و موریس قابل تصور نبود. یک نکتۀ جالب دیگر که در این مستند به آن اشاره می‌شود، تفاوت‌هایی است که بین شخصیت این دو نفر وجود داشت. کاتیا خیلی متواضع و فروتن بود، اما موریس اهل لاف زدن و اسطوره‌سازی از شخصیت خودش بود. کاتیا گرایش علمی بیشتری داشت، ولی موریس بیشتر به جنبۀ ماجراجویانۀ این کار علاقه‌مند بود. کاتیا خطرات این کار را به خاطر علاقه‌ای که به جستجوگری داشت می‌پذیرفت، اما موریس اصلا عاشق همین خطرات بود. اما همۀ این تفاوت‌ها باعث نمی‌شد که این دو نفر یک روح در دو بدن نباشند.   مستند «آتش عشق» هم ساختار گیرا و پرکششی دارد و هم یک گفتار متن شنیدنی و فوق‌العاده. این مستند ترکیبی دلنشین و خوش‌ساخت از یک داستان عاشقانه و یک مستند طبیعت است؛ ترکیبی که تماشای فیلم را به تجربه‌ای بسیار تاثیرگذار تبدیل می‌کند. منظره‌های فیلم واقعا چشم‌گیر، عظیم و گاهی هولناک هستند؛ شاید تا به حال هرگز چنین تصویر ملموس و نزدیکی از فوران مواد مذاب و آتش و خاکستر را ندیده باشید. اما نهایتا در برابر این منظره‌های رعب‌آور، تصویر کاتیا و موریس را خواهید دید که شانه به شانۀ هم ایستاده‌اند و بی هیچ ترسی، غرق در تماشای منظره هستند. کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کارگردان: سارا دوسا (Sara Dosa) تاریخ انتشار: ۱۵ تیر   منبع: baltimoremagazine.com

منبع: فرارو

کلیدواژه: دو نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۰۰۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد دو شراره خورشیدی قوی به زمین

منطقه لکه خورشیدی موسوم به AR ۳۶۶۳ دو شراره خورشیدی قدرتمند را در عرض تنها شش ساعت از یکدیگر شلیک کرد.

به نقل از اسپیس، اولین فوران در شب ۲ مه رخ داد، زمانی که خورشید شراره خورشیدی کلاس X خود را آزاد کرد که قوی‌ترین دسته از شراره‌ها است، باعث خاموشی امواج کوتاه رادیویی در سراسر استرالیا، ژاپن و بخش بزرگی از چین شد.

فوران بعدی در صبح روز ۳ مه رخ داد، زمانی که خورشید یک شراره خورشیدی کلاس M را شلیک کرد که دومین دسته در قدرتمندترین شراره‌هاست.

کیت استرانگ فیزیکدان خورشیدی در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت: یک شراره در کلاس X! منطقه لکه خورشیدی AR ۳۶۶۳ به تازگی یک شراره X ۱.۷ تولید کرده است که یازدهمین شراره بزرگ تاکنون در این چرخه خورشیدی است. این یک شراره تکانشی بود که در مجموع حدود ۲۵ دقیقه طول کشید.

منطقه AR ۳۶۶۳ یک منطقه میزبان لکه‌های خورشیدی است که به تازگی ظاهر شده است و کشف شده که دو شراره قدرتمند را در یک فاصله کوتاه شلیک می‌کند.

شراره‌های خورشیدی فوران‌های بزرگ تابش الکترومغناطیسی خورشید هستند که از چند دقیقه تا چند ساعت طول می‌کشند. این طغیان ناگهانی انرژی الکترومغناطیسی با سرعت نور حرکت می‌کند، بنابراین اثر آن بر سمت روز زمین و بر جو بیرونی آن قابل مشاهده است.

شراره خورشیدی از انفجار بزرگ در جو خورشید به وجود می‌آید و باعث آزاد شدن انرژی در حد یک ششم انرژی خروجی از سطح خورشید در هر دقیقه می‌شود. این پدیده در سایر ستارگان هم دیده می‌شود که به آنها نیز «شراره ستاره‌ای» گفته می‌شود. شراره خورشیدی کلیه لایه‌های سطح خورشید شامل شیدسپهر، تاج خورشیدی و فام‌سپهر را تحت تأثیر قرار می‌دهد و باعث گرم شدن پلاسما تا چندین میلیون درجه کلوین می‌شود. همچنین باعث سرعت گرفتن الکترون‌ها، پروتون‌ها و یون‌های سنگین تا نزدیکی سرعت نور می‌شود. همچنین اشعه‌ای را تولید می‌کند و لایه‌های الکترومغناطیس را ایجاد می‌کند که شامل کلیه امواج الکترومغناطیس از امواج رادیویی تا اشعه گاما است. شراره‌ها خود را از آزادسازی انرژی مغناطیسی ذخیره‌شده در تاج خورشیدی تغذیه می‌کنند.

در زمان هر دو فوران، لکه انفجاری خورشید رو به زمین بود و یک پرتاب جرم تاجی (CME) می‌توانست حداقل یکی از این شراره‌های خورشیدی را همراهی کند. پرتاب جرم تاجی یک دفع بزرگ پلاسما و میدان مغناطیسی است.

خروج جرم از تاج خورشیدی فورانِ پرجرم از باد خورشیدی و افزایش میدان‌های مغناطیسی است که از تاج خورشید بیرون می‌آید و در فضا منتشر می‌شود. خروج جرم از تاج خورشیدی معمولاً با دیگر پدیده‌های خورشیدی مانند شراره خورشیدی همراه است. این پدیده از مناطق فعال خورشید مانند لکه‌های گروهی خورشید برمی‌خیزد و در بیشینه، روزانه سه بار فوران جرم از تاج خورشید در قالب باد خورشیدی در فضا منتشر می‌شود که سرعت مافوق صوت معادل ۲۵۰ تا ۷۰۰ کیلومتر بر ثانیه دارند و این مقدار در کمینه به یک خروج در هر پنج روز می‌رسد.

بر اساس گزارش پایگاه Spaceweather، اندکی پس از شلیک شراره کلاس X، نیروی هوایی ایالات متحده یک انفجار رادیویی خورشیدی نوع ۲ را گزارش کرد که نوعی سیگنال رادیویی طبیعی منتشر شده توسط گاز لبه جلویی یک پرتاب جرم تاجی است.

نرخ رانش داخل این انفجار نشان دهنده سرعت پرتاب ۹۶۰ کیلومتر بر ثانیه‌ای است. تصاویر تاج نگاری SOHO از آن زمان وجود پرتاب جرم تاجی را تایید کرده است. بخش اعظم آن از شمال سیاره ما عبور خواهد کرد و جناح جنوبی آن در اواخر امروز (۵ مه) یک ضربه چشمگیر به زمین وارد می‌کند.

یک پرتاب جرم تاجی هدایت شده به سمت زمین می‌تواند شبکه‌های برق، شبکه‌های مخابراتی و ماهواره‌ها را مختل کند و فضانوردان را در معرض دوز‌های خطرناک تشعشع قرار دهد.

با این حال، ناظران آسمان از آنها استقبال می‌کنند، چرا که می‌توانند طوفان‌های ژئومغناطیسی را برانگیزند که به نوبه خود نمایش‌هایی بی‌نظیر در قالب شفق قطبی را ارائه می‌دهند.

هنگامی که یک شراره خورشیدی به اندازه کافی قوی شلیک شود، یونیزاسیون در لایه‌های پایین‌تر و متراکم‌تر یونوسفر اتفاق می‌افتد. امواج رادیویی که با الکترون‌ها در این لایه تعامل دارند، به دلیل برخورد‌های مکرر که در محیط چگالی بالاتر یونوسفر رخ می‌دهد، انرژی خود را از دست می‌دهند و شفق قطبی را پدید می‌آورند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی علوم فضایی و نجوم

دیگر خبرها

  • فوران دود و خاکستر از کوه آتشفشان اندونزی (فیلم)
  • تصاویر لحظه فوران دود و خاکستر از کوه آتشفشان اندونزی | ویدئو
  • برخورد ۲ شراره خورشیدی قوی به زمین
  • برخورد دو شراره خورشیدی قوی به زمین
  • تصاویر آخرالزمانی از برخورد صاعقه به فوران آتشفشان در گواتمالا
  • فوران دود و خاکستر از کوه آتشفشان اندونزی + فیلم
  • ببینید | صحنه‌ای آخرالزمانی از برخورد صاعقه به فوران آتشفشان در گواتمالا
  • فیلم | فوران چشمه آب در دل سنگ های ایلام
  • تماشای یک منظومه عاشقانه و انسانی در تهران/ چرا کارگردان شدم؟
  • مستندی نیم‌‎ساعته که ساختش ۱۶ سال زمان برد