Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشمندان می‌گویند تغییرات فصلی در جو نازک قمر «کرون» و واکنش نور به یخ‌های متانی علت رنگ سرخ در منطقه قطبی این قمر واقع در ناحیه بیرونی منظومه شمسی است.

به گزارش گروه علم و آموزش ایران اکونومیست از پایگاه خبری فیزیک در آمریکا، دانشمندان موسسه تحقیقاتی تگزاس با ترکیب داده‌های ماموریت فضایی «افق‌های جدید» سازمان فضایی «ناسا» با تجربیات آزمایشگاهی جدید و مدل‌سازی اگزوسفریک (exospheric modeling) به نتایج تازه‌ای درباره منشاء احتمالی پوشش سرخ‌رنگ در قمر «کرون» (Charon ) سیاره پلاتو (Pluto) رسیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این توصیف نخستین بار از اتمسفر پویای متان این قمر با داده‌های تجربی جدید یک نگاه جالب به منشاء نقاط سرخ‌رنگ این قمر ارایه کرده است.

دانشمندان ناسا در سال ۲۰۱۵ میلادی بعد از آشنا شدن با این قمر این ایده را مطرح کردند که مواد سرخ فام شبیه «ثولین» (tholin-like) موجود در قطب این قمر ممکن است بر اثر شکسته شدن مولکول‌های متان توسط نور ماورای بنفش سنتز شوند. این مواد بعد از گریز از پلاتو جذب قمر کرون می‌شوند و سپس در جریان شب‌های زمستانی طولانی در منطقه قطب یخ می‌زنند. «ثولین‌»‌ها مواد ارگانیک چسبناکی هستند که بر اثر واکنش‌های شیمیایی بر اثر تماس با نور تشکیل می‌شوند.

اکنون محققان می‌گویند که یافته‌های جدید حاکی است که تغییرات شدید فصلی در اتمسفر نازک این قمر و نیز شکسته شدن شبنم‌های یخی متان توسط برخورد با نور ، کلید فهم منطقه قطبی سرخ رنگ قمر کرون است.

 

«کرون» بزرگ ترین قمر در بین پنج قمر شناخته شده مربوط به «سیاره کوچک» موسوم به پلاتو در ناحیه کهکشانی موسوم به «کمربند کوپتیر» در منطقه بیرونی منظومه شمسی است.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: اکتشافات فضایی ، فناوری فضایی ، علمی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: اکتشافات فضایی فناوری فضایی علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۱۱۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین خاک سرخ مریخ را به زمین می‌آورد!

ایتنا - چین در آستانه تحقق یک رکورد بی‌سابقه در عرصه اکتشافات فضایی قرار گرفته است.
بر اساس اظهارات یکی از دانشمندان برجسته این کشور، چین احتمالاً اولین کشور جهان خواهد بود که موفق به آوردن نمونه‌هایی از خاک مریخ به زمین می‌شود.

وو وایرن، عضو آکادمی مهندسی چین و چهره شناخته شده در سازمان ملی فضایی این کشور، اعلام کرد که چین در سال ۲۰۳۰ میلادی طی ماموریت "تیانون ۳" با هدف اکتشاف مریخ، اولین نمونه‌های خاک سیاره سرخ را به زمین خواهد آورد.

این ادعا نشان از تلاش و برنامه‌ریزی دقیق چینی‌ها برای پیشی گرفتن از رقبای فضایی مانند آمریکا، روسیه و کشورهای اروپایی در کسب این دستاورد تاریخ‌ساز علمی دارد.

وایرن در اظهاراتی اضافه کرد: "با وجود پیشرفت کنونی پروژه‌های اکتشاف مریخ سایر کشورها، انتظار می‌رود چین اولین کشوری باشد که ماموریت آوردن نمونه از مریخ را با موفقیت انجام دهد."

بر اساس برنامه پیش‌بینی شده، کاوشگر رباتیک "تیانون ۳" متشکل از چهار بخش فرودگر، صعودکننده، مدارگرد و ماژول ورود مجدد خواهد بود. این کاوشگر در دو پرواز با موشک‌های سنگین حامل به فضا پرتاب خواهد شد.

 

پس از اجرای مانورهای لازم در مسیر زمین به مریخ و ورود به مدار سیاره سرخ، کاوشگر بر روی سطح آن فرود خواهد آمد و نمونه‌هایی از خاک مریخی را درون یک ظرف فلزی جمع‌آوری و سپس به قسمت صعودکننده منتقل می‌کند.

در مرحله بعدی، نمونه‌ها پس از قرارگیری در مدار مریخ به بخش مدارگر و ماژول ورود مجدد که در همان مسیر زمین به مریخ حرکت می‌کنند، منتقل شده و نهایتاً به زمین فرستاده می‌شوند.

موفقیت این ماموریت بزرگ که ترکیبی از چالش‌های علمی و مهندسی بی‌سابقه است، می‌تواند اطلاعات با ارزشی را در اختیار دانشمندان قرار دهد. آنها با مطالعه این نمونه‌ها، می‌توانند به جستجوی آثار زیستی در مریخ بپردازند، از زمین‌شناسی و ساختار درونی این سیاره بیشتر بیاموزند و چرخه جوی آن را بهتر درک کنند.

با این وجود، انجام چنین مأموریت دشوار و پرهزینه‌ای قطعاً نیازمند سطح بالایی از مهارت‌های فنی و قدرت پردازش داده‌های پیچیده خواهد بود.

دیگر خبرها

  • واکنش عالیشاه: نه نه نه نه نه!
  • بارش شدید باران در عربستان+فیلم/ هشدار قرمز صادر شد
  • دست‌درازی به کاربری باغات خط قرمز شورای شهر کرج است
  • جلوگیری از فعالیت یک اتاق غیر مجاز کشتار دام در تیران و کرون
  • تاخیر در پرداخت حقوق کارگران معیشت آن‌ها را دشوارتر کرده است
  • چین خاک سرخ مریخ را به زمین می‌آورد!
  • قانون‌گریزی شوراها آسیب‌های این نهاد را افزایش می‌دهد
  • نرخ ارز امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ +جزئیات
  • مصوبات شوراها بر جذب سرمایه‌گذار معطوف شود
  • جشن تکلیف هزار و ۶۳۰ فرشته زمینی در ملایر