Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@08:33:19 GMT

تهدیدی جدید در اقتصاد جهانی

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۱۸۹۱۲

تهدیدی جدید در اقتصاد جهانی

رشد تولید از آسیا به اروپا کند شده زیرا محدودیت‌های کووید-۱۹ چین و حمله روسیه به اوکراین زنجیره تامین را مختل کرده است و خطر فزاینده رکود اقتصادی در ایالات‌متحده آمریکا تهدید جدیدی برای اقتصاد جهانی محسوب می‌شود.

به گزارش ایسنا و به نقل از اکونومیک، قیمت‌های بالا در منطقه یورو به این معنی است که تقاضا برای کالاهای تولیدی در ژوئن با سریع‌ترین نرخ از ماه مه ۲۰۲۰، یعنی زمانی که همه‌گیری ویروس کرونا در حال گسترش بود، کاهش یافت و شاخص مدیران خرید تولید اس‌اندپی گلوبال (PMI) به پایین‌ترین حد در دو سال اخیر یعنی از ۵۴.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۶ به ۵۲.۰ رسید.

البته نظرسنجی رویترز افت به میزان  ۵۳.۹ را پیش‌بینی کرده بود و شاخص به مرز ۵۰ علامتی که رشد را از انقباض جدا می‌کند نزدیک‌تر شده است.

جک آلن رینولدز در کپیتال اکونومیکس گفت: بررسی‌های PMI منطقه یورو در ژوئن کاهش بیشتری را در بخش خدمات نشان داد، در حالی که به نظر می‌رسد تولید در بخش تولیدات اکنون به‌طور کامل در حال کاهش است. با توجه به اینکه شاخص‌های قیمت بسیار قوی هستند، به نظر می‌رسد منطقه یورو وارد دوره رکود تورمی شده است.

اقتصاددانان در نظرسنجی رویترز پیش‌بینی کردند که تقریبا یک در سه احتمال رکود اقتصادی در بلوک، طی ۱۲ ماه وجود دارد.

آنان همچنین گفتند: تورم که در ماه گذشته به بالاترین حد خود یعنی ۸.۱ درصد رسید هنوز به اوج خود نرسیده است.

جروم پاول، رئیس فدرال رزرو گفت: بانک مرکزی در تلاش برای مهندسی رکود در ایالات‌متحده برای توقف تورم نیست اما کاملا متعهد است که قیمت‌ها را تحت کنترل درآورد حتی اگر این کار خطر رکود اقتصادی را به همراه داشته باشد.

شایان‌ذکر است که رکود اقتصادی آمریکا چشم‌انداز رشد جهانی را تاریک کرده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اقتصادي رشد اقتصادي رکود اقتصادی رکود اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۱۸۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر کار: برای تحقق شعار امسال، باید در مسیر جهش تولید قدم برداریم

به گزارش قدس آنلاین، «سید صولت مرتضوی» صبح امروز (شنبه) همزمان با برپایی هفته گرامیداشت کار و کارگر، در «مراسم اولین جشنواره اعطای نشان اقتصاد مقاومتی استان تهران» با حضور مدیران عامل کارخانه‌ها، فعالان اقتصادی و جمعی از کارگران و کارآفرینان استان تهران که در کارخانه «ساپکو» برگزار شد، اظهار داشت: امسال روز کارگر و معلم با هم عجین شده‌اند، باید بگویم هم کارگران معلم هستند و هم معلم‌ها کارگر. معلم در کسوت تعلیم و تربیت است و کارگر علاوه بر این در کسوت‌ها در بخش تولید و رونق نیز فعال است.

وی ادامه داد: موضوع کار و تولید یکی از مولفه‌های بزرگ در تکریم بشریت است. در احکام و آموزه‌های دینی ما به این موضوع اشاره شده آن گوهر گران‌بهایی که جایگاه انسان را رفعت می‌بخشد، سعی، تلاش و کوشش است. مقام معظم رهبری امسال به منظور ایجاد استقلال شعار سال را جهش تولید با مشارکت مردم انتخاب کردند. گرچه مخاطب شعار ایشان آحاد مختلف جامعه مانند مدیران، فرهنگیان، کارفرمایان و... هستند، اما مخاطب اصلی جامعه کار و تولید است.

وزیر کار تاکید کرد: کشورهایی که به استقلال برسند در تمام مولفه‌های حاکم و رایج بر مدیریت کلان جهان اثرگذار هستند. بعضی از کشورها دارای استقلال سیاسی و برخی دارای وابستگی سیاسی هستند. برخی‌ها استقلال اقتصادی و برخی وابستگی اقتصادی دارند.

مرتضوی گفت: اثرگذاری استقلال سیاسی برای هر قومی زمانی در جهان موثرتر خواهد بود که توام با استقلال اقتصادی باشد. در دهه گذشته رهبر انقلاب به موضوع استقلال اقتصادی به مبحث رشد و جهش تولید، اقتصاد مقاومتی پرداخته‌اند. امسال بر جهش تولید نیز تاکید کردند. در ملاقاتی که به مناسبت روز کارگر با ایشان داشتیم فرمودند که جهش از رشد متفاوت است. جهش یعنی چند گام بلند برداشتن و سیر صعودی سپری کردند.

وی بیان کرد: ما در اجرای فرمان رهبر انقلاب باید به این موضوع توجه کنیم. اکنون استقلال سیاسی کشور ما در کره زمین زبانزد است. استقلال فرهنگی ما بی‌نظیر است و در حوزه استقلال اقتصادی هم گام‌های بلندی برداشته‌ایم، زیرا این کشور ۴۰ سال با تحریم‌ها مواجه بوده است. اما اکنون در بخش‌های مختلف حوزه نرم‌افزار و سخت افزار ما پیشرفت‌های بسیار وسیعی را داشته‌ایم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: البته که این پیشرفت‌ها کفایت نمی‌کند و باید هر روز بهتر از روز گذشته باشد.

گفتنی است؛ نشان اقتصاد مقاومتی و اهدای آن برگرفته از بند ۲۰ ابلاغیه سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی توسط رهبر معظم انقلاب است. در این دوره با ارزیابی ۲۵۰ کارخانه سراسر کشور ۱۲ کارخانه و مرکز تولیدی منتخب شدند. افرادی از نخبگان صنعتی و توانمندی که شاخصه‌های پیشتازی اقتصاد دانش بنیان را دارند این ارزیابی‌ها را انجام دادند. به گفته مسئولان برگزاری این مراسم، در این فرایند ۴۰۰ ارزیاب حضور داشتند. این طرح در آینده بهینه‌تر خواهد شد. اکنون در بیش از ۱۵ استان مراسم نشان اقتصاد مقاومتی برگزار شده است. استان‌های دیگر نیز در روزهای آینده این مراسم را برگزار خواهند کرد. این مراسم با همت و تلاش سازمان بسیج کارگران و کارخانجات کشور برگزار شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • پیشرفت اجتماعی ایران از سال ۲۰۱۹ کم و در سال ۲۰۲۳ منفی شد / در بخش فرصت ها وضعیت ایران خطرناک است / قربانی‌شدنِ پیشرفت اجتماعی در ساحتِ سیاست و اقتصاد
  • هشدار نشریه اقتصادی درباره رکود تورمی در آمریکا
  • مشکل تورم با افزایش تولید از بن بست خارج می‌شود
  • انتقاد غیرمنصفانه، شجاعت مدیران را سلب می کند
  • تحلیل مسعود نیلی از شرایط اقتصادی ایران در ۱۰ سال آینده
  • پوتین: شاخص‌های کلان اقتصادی روسیه بالاتر از پیش‌بینی هاست
  • رفع مشکلات اقتصادی بدون مشارکت مردم ممکن نیست
  • وزیر کار: برای تحقق شعار امسال، باید در مسیر جهش تولید قدم برداریم
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • تحلیل مسعود نیلی از شرایط اقتصادی متفاوت ایران در 10 سال آینده