Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-30@14:01:37 GMT

سقوط قیمت مس در ایران

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۲۹۱۲۴

سقوط قیمت مس در ایران

به گزارش بورس تابناک، قیمت مس در کف چند هشت اخیر قرار گرفت. هر تُن فلز سرخ که در ابتدای ماه میلادی روی قله ۹۶۰۰ دلار قرار داشت، به یکباره با سقوط آزاد مواجه شد. در هفته‌ای که گذشت این فلز با قیمت ۸۲۸۰ دلار در بورس لندن به کار خود پایان داد.

تنها در یک روز، یعنی جمعه، سوم خرداد (۲۴ ژوئن)، قیمت مس در بورس لندن افت ۳٫۵ درصدی، معادل ۲۹۷٫۵ دلار، را پشت‌سر گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روند نسبت به یک هفته پیش از آن سقوط ۹ درصدی را نشان می‌دهد.

همان‌طور که در نمودار زیر هم مشخص است قیمت مس در کمتر از یک ماه بیش از ۱۳۲۰ دلار کاهش داشت. این کاهش قیمت، البته هجوم متقاضیان برای خرید فلز سرخ را به دنبال داشت.

  فلزات‌آنلاین سقوط قیمت مس در ایران

بازار فلز سرخ در ایران هم مقاومت چندانی از خود نشان نداد و قیمت مس به دنبال سقوط جهانی آن، فرو ریخت. بررسی‌ها حاکی از آن است که در یک ماه گذشته این فلز افت ۱۱ درصدی داشته است. اما این سقوط آزاد در یک هفته اخیر سرعت بیشتری به خود گرفت و حدود هفت درصد عقب نشست.

بدین ترتیب در بازه مورد بررسی قیمت هر تُن مس در ایران در کف ۸۳۲۵ دلار آرام گرفت. در ایران نیز تقاضا برای خرید این فلز روند افزایشی دارد.

متغیرهای کلان مؤثر بر قیمت مس

در شکل‌گیری نوسانات اخیر بازار مس عوامل مختلفی دخالت داشته‌اند. ازجمله این متغیرهای کلان تأثیرگذار می‌توان به تداوم جنگ روسیه و اوکراین اشاره کرد. متعاقب این جنگ بحران کامودیتی‌ها شکل گرفت و مس هم نتوانست به‌عنوان یک استثنا در این زمینه عمل کند. البته آن‌طور که تحلیلگران می‌گویند احتمالاً رفته‌رفته سایه این جنگ از سر بازار فلزات برداشته شود.

افزایش چشمگیر نرخ تورم در کشورهای توسعه‌یافته و رکوردشکنی این شاخص در برخی کشورها نیز فشار جدیدی را متحمل بازار کرد. رشد تورم منجر به افزایش نگرانی‌ها مبنی بر رکود بازار فلزات و ادامه ریزش قیمت مس شد. البته این کشورها با بالابردن نرخ بهره بانکی و فشار بر افزایش عرضه نفت تا حدودی از این نگرانی‌ها کاستند.

هر چقدر هم که متغیرهای دیگر اثر کوتاه‌مدتی از خود بر جای گذارند، گویا قرار نیست ریشه کرونا از بازارها برچیده شود. پس از گذشت ۲٫۵ سال از پیدایش کووید-۱۹، دولت چین بار دیگر نسبت به بازگشت آن هشدارهایی مطرح کرد. هشدارهایی که تا قرنطینه برخی از شهرها هم فرا رفت و رئیس‌جمهوری چین را به ادای سخنانی درباره خداحافظی با رشد اقتصادی واداشت. این روند علاوه بر اینکه خرید مس توسط چین را به حداقل رساند، ریسک معاملات مس در بعد جهانی را هم بالا برد. چنانکه دیگر بسیاری از فعالان بازار نسبت به افزایش قیمت مس حداقل در آینده‌ای نزدیک بیم زیادی نشان می‌دهند.

شوک‌های داخلی صنعت مس و آینده آن

گذشته از عوامل کلان اقتصادی و سیاسی، صنعت مس به‌طور هم خاص چند شوک را تجربه کرد. ازجمله مؤلفه‌های اثرگذار می‌توان به کاهش فعالیت تولیدکننده‌های بزرگ در هند اشاره کرد. همچنین این احتمال وجود دارد که شیلی و پرو به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده‌های معدنی مس عرضه خود را کاهش دهند. زیرا آن‌ها با خطر اعتصابات سراسری کارگران در اعتراض به شرایط زیست‌محیطی مواجه هستند.

گرچه طبق روال، کاهش عرضه باید به افزایش قیمت مس منجر شود، اما اکنون ریسک افت تقاضا، وزن تعیین‌کننده‌تری نسبت به عرضه دارد. از سوی دیگر، آینده بازار مس تا حد زیادی به سیاست‌گذاری چین پیوند خورده است. در صورتی که بزرگ‌ترین مصرف‌کننده مس جهان از برنامه کووید صفر خارج شود، فعالان بازار می‌توانند منتظر بازگشت ارزش مس به مدار صعودی باشند.

این شرایطی است که در بازار سایر فلزات هم کم و بیش مشاهده می‌شود. ازجمله صنعت آلومینیوم شرایط مشابهی را پشت سر می‌گذارد./ تجارت نیوز

منبع: تابناک

کلیدواژه: محمد کاظمی حسین طائب بورس بازار سرمایه مس محمد کاظمی حسین طائب قیمت مس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۲۹۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت محصولات ایران‌خودرو سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳/ تداوم کاهش قیمت خودرو در بازار

فرارو- کاهش قیمت خودرو که از ابتدای اردیبهشت امسال آغاز شد، کماکان ادامه دارد و امروز اغلب محصولات ایرانخودرو در بازار آزاد پنج یا ۱۰ میلیون کمتر از دیروز قیمت دارند.

تارا تیپ V۴ که یکی از گرانقیمت‌ترین سواری‌های فعلی است، امروز یک میلیارد و ۱۹۰ میلیون تومان یعنی ۱۰ میلیون کمتر از دیروز به‌فروش می‌رسد.

تارا V۲، پژو پارس و دنا پلاس شش‌دنده نیز به‌همین کمتر از دیروز قیمت دارند و مدل‌های دیگری مثل پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما، ۲۰۷ دنده‌ای ارتقایافته و تارا دنده‌ای با افت قیمت پنج میلیونی روانه بازار شده‌اند. قیمت روز محصولات ایرانخوردو در بازار آزاد را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

قیمت روز محصولات ایران‌خودرو در بازار آزاد

خودرو

دهم اردیبهشت 1403

11 اردیبهشت 1403

سورن پلاس دوگانه‌سوز EF7 مدل 1403

820 میلیون تومان

820 میلیون تومان

سورن پلاس بنزینی EF7 مدل 1402

635 میلیون تومان

635 میلیون تومان

دنا پلاس شش‌دنده‌‌ ارتقایافته مدل 1403

970 میلیون تومان

960 میلیون تومان

دنا پلاس اتوماتیک آپشنال مدل 1403

یک میلیارد و 180 میلیون تومان

یک میلیارد و 170 میلیون تومان

پارس سال XU7p مدل 1402

675 میلیون تومان

665 میلیون تومان

207 با موتور TU3 مدل 1403

680 میلیون تومان

675 میلیون تومان

207 دنده‌ای ارتقایافته مدل 1403

810 میلیون تومان

805 میلیون تومان

207 اتوماتیک سقف‌شیشه‌ای مدل 1403

یک میلیارد و 80 میلیون

یک میلیارد و 80 میلیون

رانا پلاس ارتقایافته مدل 1403

650 میلیون تومان

650 میلیون تومان

رانا پلاس سقف‌شیشه‌ای ارتقایافته مدل 1403

690 میلیون تومان

690 میلیون تومان

تارا دنده‌ای V1 مدل 1402

820 میلیون تومان

815 میلیون تومان

تارا اتوماتیک V2 مدل 1403

985 میلیون تومان

975 میلیون تومان

تارا اتوماتیک V4 مدل 1403

یک میلیارد و 200 میلیون تومان

یک میلیارد و 190 میلیون تومان

پژو 206 تیپ 3 پانوراما مدل 1402

665 میلیون تومان

660 میلیون تومان

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی اقتصاددانان از آینده قیمت دلار
  • بازار رمزارز‌ها / سقوط بیت‌کوین و اتریوم پیش از رویداد هنگ‌کنگ
  • پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار / خریداران ارز بخوانند
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳/ تداوم کاهش قیمت خودرو در بازار
  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟
  • سقوط طلا دامن‌گیر نقره شد/ معامله‌گران در لاک احتیاطی!
  • ریزش سنگین دلار در بازار تهران؛ بازگشت دوباره به کانال ۵۰ هزاری را شاهدیم؟
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • کاهش قیمت دلار و سکه در بازار تهران/ ارتباط شبه سوئیفت با ۱۰ کشور/ افت قیمت تارا، رانا و پژو ۲۰۷
  •  چرا دلار سقوط کرد؟