Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کارگروه علوم اجتماعی سیزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فارابی، این جشنواره را یکی مهم‌ترین ابزار تشویقی جهت تحول در حوزه علوم انسانی دانست و گفت: جشنواره فارابی توانایی پاسخ به نیاز‌های عینی جامعه را دارد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سعید زاهدانی عضو کارگروه علوم اجتماعی سیزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فارابی، با اشاره به اینکه جشنواره فارابی می‌تواند خط مقدم تحول علوم انسانی باشد گفت: جشنواره‌ها اصولا یک ابزار تشویقی هستند و حرکت تربیتی با تنبیه و تشویق شکل می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا اگر جشنواره فارابی قصد تحول در علوم انسانی را دارد، باید خواستگاه تشویقی خود را گسترش دهد؛ اما تنها با این اقدام مسیر تحولی مورد نظر در حوزه علوم انسانی شکل نمی‌گیرد؛ بلکه به یک جریان سازی فکری و عملی نیاز دارد، که توسط افراد مستعد ارزشمند و دانشمند ایجاد شود.


وی در ادامه خاطرنشان کرد: بنابراین یکی از مهم‌ترین جریان سازی‌های فکری و عملی ایجاد یک گروه متحد در کنار جشنواره فارابی است که بتواند توجیه کننده عملکرد جشنواره در انتخاب آثار باشد. این اقدام بسیار مهم و دشواری است، زیرا توجیه مقبول باید هم‌راستا با منطق افرادی که مخاطب جشنواره فارابی هستند، باشد و ترجیحات با منطق آنان و از طریق متحدین و با اشاره به آثار جشنواره پذیرفته شود. در واقع عبارت گفتمان سازی در کنار جشنواره می‌تواند ارتقاء منزلت آن را بوجود آورد.


زاهدانی به ظرفیت‌های جشنواره جهت ارتباط علمی بین اساتید ایرانی و غیرایرانی اشاره کرد و گفت: گفتمان‌سازی در کنار جشنواره فارابی برای توضیح ترجیحات، می‌تواند مورد ارتقاء علمی میان اساتید ایرانی قرار بگیرد. برای اینکه غیر ایرانی‌ها هم به این جریان بپیوندند، به همان اصطلاح اشتراک منطق نیاز است. امروزه در بحث تحول علوم انسانی با یکی از مهم‌ترین و دشوارترین اختلافات بین علوم انسانی موجود و علوم انسانی مطلوب مواجه شده‌ایم.


وی در ادامه گفت: علوم انسانی موجود واقعیت غیب را قبول ندارد، اما در علوم انسانی مطلوب واقعیت غیب در آن نهفته است. این اختلاف موجود به واقعیت نگاه می‌کند. مطلوب علوم انسانی مربوط به ایران اسلامی است که واقعیت را دنبال می‌کند.


زاهدانی درباره اینکه دستاورد‌های علمی فارابی تا چه میزان می‌تواند پاسخگوی نیاز‌های عینی جامعه باشد، گفت: جشنواره فارابی حتما توانایی پاسخ به نیاز‌های عینی جامعه را دارد. در واقع از همان مکانیزم تشویق می‌تواند در راستای پاسخ به نیاز‌های عینی جامعه کمک بگیرد؛ که شاخه‌های مختلفی را هم در برمی‌گیرد.


وی افزود: هر زمان آثار بنیادی، کاربردی و نظری از یکدیگر جدا می‌شوند و به هر کدام از زیر مجموعه‌ها جایزه داده می‌شود مکانیزم تشویق شکل می‌گیرد. این امر سبب می‌شود تا نیاز‌های عینی جامعه به سمت هدف مورد نظر حرکت کنند.
این پژوشگر حوزه علوم انسانی به کمک جشنواره فارابی به عدم ایستایی علوم انسانی در ایران اشاره کرد و گفت: اساسا فرهنگ و تمام اجزای آن با هم در ارتباط هستند و به همین علت عدم ارتباط مراکز و نهاد‌های مختلف با جشنواره امکان‌پذیر نیست. این هماهنگی فرهنگی باید شکل بگیرد، البته در جامعه ما به علت دوگانگی فرهنگی کار بسیار سخت و دشواری است.


زاهدانی در پایان تصریح کرد: درواقع بحث وحدت حوزه و دانشگاه در راستای هماهنگ کردن این واحد علمی است که نهاد‌های اجرایی و متولی امور فرهنگی باید با این جریان هماهنگ باشند، اما متاسفانه واحد‌های علمی حوزه و دانشگاه از هم جدا هستند و دستگاه‌های اجرایی یا متولی فرهنگ عمدتا گرایشات دانشگاهی دارند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: جشنواره فارابی تحول در علوم انسانی نیاز جامعه جشنواره فارابی علوم انسانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۳۰۸۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دریافت قند برای بدن امری حیاتی است

مصرف بیش از حد مواد قندی و اختصاص بخش عظیمی از رژیم غذایی روزانه به خوراکی‌هایی مانند قند، شکر، شیرینی و شکلات باعث می‌شود تا اضافه وزن، چاقی، دیابت و بسیاری دیگر از بیماری‌ها گریبانگیر افراد شود، بیماری‌هایی که هرکدام می‌تواند تبعات ناگواری داشته باشد و فرد را به سمت یک زندگی غیر عادی و یا مرگ زودرس سوق دهد. اما این تمام ماجرا نیست و می‌بینیم که افراد برای پیشگیری از بروز چنین بیماری‌هایی به صورت خود سر و یا با مشاوره گرفتن از بلاگرهای فضای مجازی و بدون مراجعه به پزشک متخصص، اقدام به حذف یکباره قند می‌کنند! در واقع از آن طرف بام می‌افتند و بدون اطلاع از وضعیت سوخت و ساز بدنشان، خود را در شرایطی قرار می‌دهند که می‌تواند زمینه‌ساز بروز بیماری‌های دیگری باشد.

خدیجه رحمانی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و متخصص علوم تغذیه در گفت‌وگو با پانا با اشاره به اینکه قند یا گلوگز مهم‌ترین منبع انرژی در دسترس برای تمامی سلول‌های بدن است، گفت: «مغز و گلبول‌های قرمز از قند برای دریافت انرژی استفاده می‌کنند و اصلا به همین دلیل است که مصرف آن به حد نیاز بسیار ضروری است.»

این استاد دانشگاه افزود: «براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، میزان قند دریافتی توسط هر شخص باید بین صفر تا ۱۵ درصد از کل کالری دریافتی در طول روز باشد. همچنین در کنار آن نیز باید افراد کربوهیدرات‌ها را در سبد غذایی خود قرار دهند تا بدن بتواند انرژی مورد نیاز خود را به تامین کند.»

این متخصص علوم تغذیه با بیان اینکه بحث افراط و تفریط در مصرف مواد غذایی وجود دارد،‌ بیان کرد: «دریافت قند برای بدن امری حیاتی است اما مصرف بیش از حد آن انواع و اقسام بیماری‌های مختلف را در پی دارد و حذف آن نیز باعث به وجود آمدن اختلال در ارگان‌های مختلف بدن می‌شود که اصلی‌ترین آن‌ها مغز است، همچنین افت قند خون شایع‌ترین اتفاقی است که پس از حذف آن رخ می‌دهد و عملکرد گلبول‌های قرمز نیز مختل خواهد شد.»

رحمانی با تاکید بر اینکه مصرف معمول قند مشکلی به وجود نخواهد آورد و حتی بیماران دیابتی نیز به منابع طبیعی قند نیاز دارند، اظهار کرد: «افرادی که نمی‌خواهند قند، شیرینی، شکلات و یا شکر مصرف کنند، می‌توانند روزانه ۳ عدد خرما، ۲ قاشق غذا خوری کشمش، ۲ قاشق غذاخوری توت خشک و سه قاشق عسل را جایگزین کنند تا قند بدن تامین شود.»

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان تاکید کرد: «در نتیجه حذف کامل قند از رژیم غذایی موضوعی غیر اصولی است و مبنای علمی ندارد و افرادی که بدون اطلاع از وضعیت متابولیکی خود این کار را انجام می‌دهند، باید منتظر بروز بیماری‌های مختلف باشند.»

منبع: پانا

دیگر خبرها

  • مراکز رشد علوم انسانی در استان‌های کشور تشکیل می‌شود
  • تدریس رشته ایرانشناسی در بیش از ۱۵ دانشگاه کشور
  • بورل: عملیات زمینی در رفح منجر به عواقب انسانی ویرانگر می‌شود
  • کتابخانه شخصی مرحوم کریم مجتهدی در اتاق کارش دایر شد
  • تحصیل ۲۵۰ دانشجوی استعداد درخشان در دانشگاه علامه‌طباطبائی
  • تلاش برای اعتلای مفاهیم انسانی اهل بیت (ع) در یک رویداد هنری
  • کمبود نیروی انسانی ماندگار چالش اصلی بهداشت ودرمان هرمزگان
  • فیلم‌های سیاه ما با فیلم‌های سیاه آمریکایی تفاوت‌هایی دارد
  • دریافت قند برای بدن امری حیاتی است
  • مصحف شریف «قرآن مبارک» رونمایی می‌شود