Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@07:55:23 GMT

جشنواره فارابی در قامت قطب‌نمای علوم انسانی

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۵۰۹۷۸

جشنواره فارابی در قامت قطب‌نمای علوم انسانی

به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، نشست خبری سیزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فارابی هفتم تیر در پژوهشکده مطالعات فرهنگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری برگزار شد. در این نشست عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم و دبیر جشنواره بین‌المللی فارابی، حجت الاسلام و المسلمین رضا غلامی، رئیس مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و رئیس دبیرخانه دائمی جشنواره بین‌المللی فارابی و مهدی عباس‌زاده، قائم مقام رئیس دبیرخانه و دبیر کمیته علمی جشنواره حضور داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبدالحسین کلانتری با بیان اینکه علوم انسانی به معنای عام در ایران سابقه طولانی دارد، گفت: علوم انسانی موجب تعاملات ارزشمند در جهان می‌شود. در ایران تعاملات در حوزه علوم انسانی بعد از اسلام انجام شد، اما هجمه علوم انسانی مدرن تعاملات معقول را از ریل خود و از مدار گفت‌وگویی خارج کرده‌است. در نتیجه با نوعی از علوم انسانی مواجه شدیم که نسبت مناسبی با علم نافع ندارد. منظور علمی است که بتواند زندگی مردم را سامان دهد و مشکلات حاکمیت را رفع کند، این مسائل صفر و صدی نیست، اما فعالیت‌ها در این حوزه نتوانسته‌اند نسبت را رعایت کند.

به گفته دبیر سیزدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی، علوم انسانی نظام‌ساز و جامعه‌ساز است. علوم انسانی افق تمدنی جوامع را مشخص می‌کند و شکل دهنده گذشته، حالا و آینده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، با اشاره به اینکه بیش از نیمی از فضای علمی و دانشگاهی کشور  متعلق به علوم انسانی است، ادامه داد: به همین دلیل توجه و بررسی علوم انسانی اهمیت دارد، این دولت عزم خود را جزم کرده‌است  تا اقداماتی تاثیرگذار در این حوزه انجام شود.

به گفته کلانتری جشنواره فارابی می‌تواند در قامت قطب‌نمای علوم انسانی در کشور عمل کند، این جشنواره فرصتی برای شناسایی آسیب‌ها و فرصت‌ها است. این جشنواره باید در حوزه علوم انسانی مرزشکنی کند. جشنواره فارابی می‌تواند به گفتمان‌سازی کمک کند، می‌تواند به تولید علم نافع کمک کند، به مسائل و مشکلاتی که مردم با آن مواجه هستند، کمک کند.

او با اشاره به ریل‌گذاری‌هایی که در دوره جدید انجام شده‌است، ادامه داد: برخی از اقدامات به سال‌های آینده موکول شده‌است، امیدواریم جشنواره بتواند در تقویم جهان اسلام قرار بگیرد، این جشنواره در دولت جدید وزن جدیدی پیدا کرده و در آیین‌نامه توانسته همپای جشنواره خوارزمی وزن پیدا کند. امیدواریم این روند به ریل‌گذاری حوزه علوم انسانی کمک کند.

این گزارش درحال تکمیل است...

برچسب‌ها وزارت علوم تحقیقات و فناوری جشنواره بین المللی فارابی جشنواره خوارزمی دانشجو دانشگاه رضا غلامی دانشگاه تهران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت علوم تحقیقات و فناوری جشنواره بین المللی فارابی جشنواره خوارزمی وزارت علوم تحقیقات و فناوری جشنواره بین المللی فارابی جشنواره خوارزمی دانشجو دانشگاه رضا غلامی دانشگاه تهران جشنواره بین المللی فارابی علوم انسانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۰۹۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«اخلاق و درام» راهی بازار نشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، کتاب «اخلاق و درام» نوشته نصرت الله تابش از انتشارات بنیاد سینمایی فارابی وارد بازار نشر شد.

نویسنده کتاب «اخلاق و درام» در این کتاب با تحلیل آثار دراماتیک نظیر «رومئو و ژولیت»، «مکبث» و «هملت» از ویلیام شکسپیر، «آناکارنینا» و «مرگ ایوان ایلیچ» از لئو تولستوی، «تصویر دوریان گری» از اسکار وایلد، «بینوایان» از ویکتور هوگو، «فاوست» از ولفگانگ گوته، «سریر خون» کوراساوا، «کشتن مرغ مقلد» رابرت مالیگمن، «معصومیت از دست رفته» داود میرباقری، «چشمه‌ باکره» اینگمار برگمن، «گلادیاتور» ریدلی اسکات، «پدرخوانده» کاپولا و آثار بسیار دیگر، در جست‌وجوی پاسخ به این پرسش است که آیا مفاهیم اخلاقی، صرفاً توصیه‌ای به هنرمند است یا بدون مفاهیم اخلاقی، اثری دراماتیک خلق نمی‌شود؟

این کتاب در شش فصل و از منظر پیرنگی به موضوع اخلاق و پیوند آن با درام به همراه مثال‌های متعدد سینمایی پرداخته است؛ اخلاق و درام با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه در ۳۳۶ صفحه با قیمت ۲۹۰ هزار تومان منتشر و در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است.

انتشارات بنیاد سینمایی فارابی نیز امسال با یکصد عنوان کتاب و فصلنامه در غرفه بنیاد فارابی در سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به ۲ شکل حضوری و مجازی پذیرای دانشجویان، پژوهشگران، اساتید و عموم علاقه‌مندان سینما است.

کد خبر 6090674

دیگر خبرها

  • پارسانیا: باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • «اخلاق و درام» راهی بازار نشر شد
  • طرح تحول علوم انسانی در دانشگاه خوارزمی اجرا می‌شود
  • دانشگاه علوم پزشکی مشهد، میزبان جشنواره شهید مطهری
  • ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود
  • ویژه‌برنامه استاد مجتهدی با عنوان «یک‌عمر معلم» برگزار می‌شود
  • رقابت ۱۵هزار داوطلب کنکور سراسری در خراسان جنوبی
  • بیش از ۱۱ هزار داوطلب گیلانی کنکور سراسری باهم رقابت کردند
  • به دنبال برطرف کردن چالش نیروی انسانی در مراکز درمانی هستیم