Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاست خارجی ایرنا، مهندس محمد اسلامی معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان این مطلب در حاشیه برگزاری همایش «توسعه کاربرد پرتوها در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی » اظهار کرد: در بخش‌های گوناگون نظیر حوزه کشاورزی و صنایع غذایی اقداماتی برای استفاده از دانش هسته‌ای انجام شده است و خوشبختانه اکنون نیز شرایطی فراهم شده تا صنعت هسته‌ای در کل فرآیندهای مربوط به صنایع نفت، گاز و پتروشیمی بتواند نقش آفرینی کرده و مثمر ثمر باشد زیرا متاسفانه تاکنون استفاده از ظرفیت هسته‌ای در این صنایع مغفول و ناشناخته مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی تصریح کرد: برای پیشبرد اهداف، به معرفی سرفصل‌ها و بیان ظرفیت‌های سازمان انرژی اتمی می‌پردازیم و همچنین به تبادل نظر درباره پروژه‌های تحقیقاتی انجام شده در این صنایع و نیازهای لجستیکی صنعت نفت خواهیم پرداخت.

استفاده از دانش هسته‌ای در فناوری و فرآیندهای نفتی
وی تاکید کرد: راه‌حل‌های ناشی از به‌کارگیری فناوری ‌هسته‌ای می‌تواند به عنوان یک راه میان‌بر در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی در نظر گرفته شود و این صنایع می‌توانند از این دانش در فناوری و انجام فرآیندها استفاده کنند.
اسلامی تصریح کرد: فرصت بسیار مغتنمی برای این صنایع، سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه آنها فراهم شده و با توجه به نقش شرکت‌های دانش بنیان می‌توان به نتایج بسیار مطلوبی دست یافت.

پایه‌ریزی ساختار نوین در استفاده از دانش هسته‌ای
وی خاطرنشان کرد: ساختار نوینی پایه‌گذاری کرده‌ایم به‌طوری‌که موارد مهم و متعددی در سند جامع 20 ساله دیده شده است و باید توجه داشت به عنوان یکی از سازمان‌های پیشرو و با توجه به سند تحول دولت سیزدهم توانسته‌ایم برای نخستین بار سند «جامع توسعه هسته‌ای کشور» را تدوین کنیم که حرکت اجرایی قدرتمند و هدفمندی محسوب می‌شود و بر اساس آن سازمان انرژی اتمی در همه محورها فعال خواهد شد.
وی تاکید کرد: این سند و به‌کارگیری دانش‌ هسته‌ای در عرصه‌ها و صنایع مختلف می‌تواند پاسخ روشنی برای دشمنان انقلاب اسلامی باشد زیرا آنها همواره با اتهامات واهی، فضای امنیتی برای صنعت هسته‌ای ایران ایجاد کرده‌اند و با فریب افکار عمومی در دنیا و با ایجاد مزاحمت‌های متنوع و از جمله تحریم‌های ظالمانه، این‌گونه وانمود کرده‌اند که صنعت هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، صنعتی است که صرفا اهداف نظامی را دنبال می کند.

ضرورت استفاده از دانش هسته‌ای در صنایع گوناگون
اسلامی گفت: استفاده از دانش هسته‌ای در صنایع گوناگون جزو لاینفک تعهدات سازمان انرژی اتمی است و حرکت‌های گسترده‌تر و حضور موثرتر در همه حوزه‌ها در اصل خنثی کننده این‌گونه مزاحمت‌ها و جو رسانه‌ای و روانی منفی ایجاد شده در دنیاست و از سوی دیگر چنین اقداماتی موجب امیدواری برای مردم می‌شود زیرا به دنبال آن هستیم تا نتایج و اثرات دانش هسته‌ای در صنایع و عرصه‌های مختلف را تقدیم مردم کرده و شرایطی فراهم سازیم تا هموطنان بتوانند از خدمات و امکانات دانش هسته‌ای در کشور بهره‌مند شوند.

نصب سانتریفیوژهای جدید در فردو بر اساس برنامه اقدام راهبردی
وی درباره انتشار برخی اخبار مبنی بر نصب زنجیره‌های جدید سانتریفیوژها در فردو گفت: این موضوع در زمینه برنامه اقدام راهبردی و تکمیل زنجیره‌ها مطابق اهداف قانون دنبال شده و در راستای این قانون، اقداماتی را با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، دنبال خواهیم کرد.

گفتنی است نخستین سمینار تخصصی «توسعه کاربرد پرتوها در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی» با هدف معرفی توانمندی‌ها و ظرفیت‌های شرکت توسعه کاربرد پرتوها و با محوریت فرهنگ‌سازی، آموزش و ترویج انواع کاربردهای پرتو در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی در حال برگزاری است.

در این سمینار توسعه فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای با رویکرد توسعه کاربرد پرتوها و همچنین  فرصت‌های سرمایه‌گذاری جهت کاهش وابستگی به واردات برخی دستگاه‌ها و محصولات و نیز ایجاد ارزش‌افزوده با ایجاد ارتباط و احیای همکاری میان نهادهای حاکمیتی و نظارتی و قانون‌گذار، بخش دولتی و خصوصی، دانشگاه‌ها و  شرکت‌های دانش‌بنیان با شرکت توسعه کاربرد پرتوهای ایران، مورد بررسی و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.

برچسب‌ها جمهوری اسلامی ایران انقلاب اسلامی ایران سازمان انرژی اتمی ایران شرکت توسعه کاربرد پرتوها صنعت هسته‌ای

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جمهوری اسلامی ایران انقلاب اسلامی ایران سازمان انرژی اتمی ایران جمهوری اسلامی ایران انقلاب اسلامی ایران سازمان انرژی اتمی ایران شرکت توسعه کاربرد پرتوها صنعت هسته ای استفاده از دانش هسته ای توسعه کاربرد پرتوها سازمان انرژی اتمی دانش هسته ای گاز و پتروشیمی صنایع نفت صنعت هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۳۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دریا باید محور توسعه و برنامه ریزی استان بوشهر قرار گیرد

به گزارش خبرنگار مهر، علی احمدی زاده صبح یکشنبه در نشست با اساتید دانشگاهی و نخبگان و متخصصین حوزه اقتصاد و دریا گفت: سیاست‌های کلان ابلاغی مقام معظم رهبری در ۹ بند نقشه راهی است که مسئولان ارشد ملی و استانی باید اهتمام لازم را با یک برنامه ریزی مدون، محور توسعه استان قرار دهند.

رئیس جهاد دانشگاهی استان بوشهر افزود: استان بوشهر با دارا بودن حدود ۹ هزار کیلو متر مرز آبی با خلیج فارس و همسایگی با کشورهای حوزه خلیج فارس از اهمیت سوق الجیشی و اقتصادی قابل توجهی برخوردار است، استانی که به واسطه موقعیت استراتژیک و داشتن منابع مختلف یکی از منابع تولید ثروت محسوب می‌شود.

رئیس جهاد دانشگاهی استان بیان کرد: استفاده از نخبگان دانشگاهی جهت استفاده از ظرفیت‌های اقتصاد دریا در استان امری ضروری است که حلقه مفقوده را شناسایی و با استفاده از تجارب کشورهای موفق نسبت به احصا آن اقدام کنند.

احمدی زاده افزود: استان بوشهر استانی با ظرفیت کرانه‌ای و پس کرانه و استفاده از حوزه‌های گردشگری دریایی، شیلات، صنایع فراساحل، بنادر، صنایع کشتی سازی و حمل و نقل دریایی می‌تواند به هاب منطقه تبدیل شود.

توسعه آبزی‌پروری

مدیر طرح ملی تکمیل زنجیره پرورش ماهی در قفس گفت: یکی از مغفول مانده‌های حوزه استان بوشهر صنعت نوین آبزی پروری است و با توجه به خشکسالی مستمر، کاهش منابع آب شیرین سطحی و زیرزمینی و ترجیح مصرف این منابع در آب شرب، تنها گزینه پایداری با رشد آبزی پروری کشور، پرورش ماهی در قفس است.

احمدی زاده ادامه داد: سازمان شیلات ایران تولید ۲۰۰ هزار تن انواع ماهی در قفس را در پایان برنامه ششم توسعه پیش بینی کرده بود و محقق نشد و در برنامه هفتم توسعه نیز پیش بینی به ۵۰۰ هزار تن رسیده است که با صنعت قدیمی و عدم بروز رسانی و عدم تولید فناوری یا انتقال تکنولوژی محقق نخواهد شد.

رئیس جهاد دانشگاهی عنوان کرد: در حال حاضر کشورهایی همچون نروژ، استرالیا، ایتالیا، چین و کشورهای آسیای شرقی پیشتاز هستند که کشور ما نیز برای تأمین امنیت غذایی کشور نیازمند تولید فناوری یا انتقال فناوری با کمک دانشگاهیان و نخبگان است.

وی بیان کرد: متأسفانه روند پیش بینی سازمان شیلات ایران و مجموعه‌های حاکمیتی موفق نبوده‌اند و باید کار به مجموعه‌های علمی که وظیفه و ظرفیت تولید فناوری را دارند جهت تولید فناوری و تکنولوژی در صنعت آبزی پروری و حوزه‌های دیگر اقتصاد دریا محور که پیشران هستند واگذار شود.

احمدی زاده در پایان گفت: در برنامه پیش بینی شده باید الزامات بازار، سرمایه گذاری، تسهیلات بانکی، نیروی متخصص، تأمین سایت‌های پشتیبان ساحلی، ماهیان بومی با رویکرد اصلاح نژادی، شناورها و تجهیزات مورد نیاز، مراکز تکثیر، تأمین مولدین، لارو و بچه ماهی و غذای آبزیان مورد توجه ویژه قرا گیرد.

کد خبر 6090746

دیگر خبرها

  • توسعه استان اصفهان با توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و گردشگری
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت
  • دریا باید محور توسعه و برنامه ریزی استان بوشهر قرار گیرد
  • تدوین سند هوش مصنوعی باید مبتنی‌بر تمدن نوین اسلامی باشد/ پیش بینی بودجه ۵ همتی برای هزینه در هوش مصنوعی
  • تحول بی‌واسطه با مردم
  • تلفیق هنرنمایی طبیعت با فناوری نوین، نجات کشاورزی کم بازده دیم
  • برنامه ریزی لازم برای تحقق اقتصاد دریامحور در راستای تحقق تمدین نوین اسلامی انجام شود
  • لزوم عدالت‌محوری در توسعه شهرها/ شورای اسلامی شهر، صدای مردم است