Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، روزنامه جام جم نوشت: مشکلات و چالش‌های مسافرانی که هواپیما را برای سفر انتخاب می‌کنند هیچ‌گاه تمام نمی‌شود بلکه از چالشی به چالشی دیگر می‌پرد و کسی هم پاسخگو نیست. پس از گرانفروشی بلیت هواپیما توسط برخی سایت‌ها و آژانس‌های هواپیمایی، گزینه فریب خریدار را نیز باید به کلکسیون این صنف اضافه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فقط کافی است برای خرید بلیت هواپیما به موتورهای جست‌وجو سر بزنید. انواع سایت‌های فروش بلیت که با بهینه‌سازی سایت خود در صدر نتایج جست‌وجوها قرار دارند، نشان می‌دهد تعداد سایت‌های فروش بلیت هواپیما به‌صورت قارچ‌گونه رشد کرده اما نظارت بر این سایت‌ها بسیار ضعیف است.

یکی از سایت‌هایی که طی چند سال اخیر با خیالی راحت به کسب سود مشغول است سایت ایران‌چارتر است. این وب‌سایت که مشخص نیست مجوز فعالیت دارد یا خیر،  قیمت‌های عجیبی برای بلیت‌های خود ارائه می‌دهد و در اغلب موارد، امکان کنسل‌کردن بلیت وجود ندارد. این سایت و سایت‌های شبیه به آن، پس از خرید بلیت توسط مسافر هیچ امکانی را برای برقراری ارتباط در نظر نگرفته‌اند. یکی از افرادی که قربانی این‌گونه فعالیت‌هاست می‌گوید پس از خرید بلیت سیستمی، به فاصله دو ساعت بعد درخواست کنسلی دادم اما سایت نمی‌پذیرفت. 

به شماره‌هایی که در بخش ارتباط با ما وجود داشت مراجعه کردم که همگی تلفن گویا بود. فقط یک تلفن‌همراه ثبت شده بود که آن هم خاموش بود. همچنین هنگام خرید بلیت، درج شده بود این بلیت سیستمی است اما در واقع چارتری بود و امکان کنسل‌کردن بلیت وجود نداشت.   یکی دیگر از روش‌های کلاهبرداری اطلاع نداشتن از تعجیل‌های پروازی است. بیشتر سایت‌های مجاز فروش بلیت هواپیما وقتی که پروازها با تعجیل مواجه می‌شود در شبکه‌های مجازی یا تماس تلفنی و پیامکی به دارنده بلیت اعلام می‌کنند پرواز زودتر از برنامه‌ریزی می‌پرد. این شرکت‌ها به دارنده بلیت اطلاعی نمی‌دهند و از دوباره‌فروشی بلیت کسب سود می‌کنند.

مردم خودشان مراقب باشند

سازمان هواپیمایی کشوری نیز به‌عنوان متولی فروش امور مربوط به سفرهای هوایی تنها به هشداری کلی بسنده کرده و معتقد است خریداران باید حواس‌شان را بیشتر جمع کنند.

زیان مالی هزینه ناآگاهی

میراکبر رضوی، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری در گفت‌وگو با جام‌جم با تایید راه‌اندازی سایت‌های غیرمجاز فروش بلیت هواپیما می‌گوید: «متأسفانه برخی واسطه‌گران با راه‌اندازی سایت‌های غیرقانونی مبادرت به فروش بلیت هواپیما با قیمت‌های نامتعارف می‌کنند و برخی هموطنان به‌دلیل آشنایی‌نداشتن با درگاه‌های قانونی فروش بلیت، اقدام به خرید از این سایت‌ها  می‌نمایند که در صورت بروز مشکل در طول سفر هیچ‌یک از فروشندگان این سایت‌ها پاسخگوی مسافران نیستند.»

این هشدار سخنگوی سازمان هواپیمایی را می‌توان نوعی شانه خالی کردن از مسؤولیت عنوان کرد. باید از مدیران سازمان هواپیمایی پرسید که چگونه می‌توان با راه‌اندازی سایت غیرمجاز و قرار دادن درگاه بانکی نسبت به فروش بلیت اقدام کرد؟ آیا فروش بلیت هواپیما بدون ارتباط با شرکت هواپیمایی و چارترکنندگان امکان‌پذیر است؟

رضا الفت‌نسب، دبیر انجمن کسب‌وکارهای مجازی در گفت‎وگو با «جام‌جم» با بیان این‌که دریافت درگاه اینترنتی نیازمند کسب مجوز از سازمان مربوط است، امکان دریافت درگاه پرداخت اینترنتی بدون صدور مجوز را محال عنوان کرد.

رضوی در پاسخ به این سؤال که این سایت‌ها چگونه فعالیت خود را آغاز می‌کنند، می‌گوید: «راه‌اندازی و فعالیت این سایت‌ها را می‌توان در ابعاد تخلفات رایج در کشور بررسی کرد که به‌صورت غیررسمی صورت می‌گیرد و نمی‌توان آن را منتسب به سازمان هواپیمایی دانست.»

سخنگوی سازمان هواپیمایی از قراردادن فهرست شرکت‌های مجاز در سایت سازمان هواپیمایی خبر داد و گفت: «اطلاعیه‌های متعددی از سوی سازمان هواپیمایی درخصوص تامین بلیت از مراکز مجاز اعلام شده و کسانی که بدون توجه به این اطلاعیه از سایت‌های دیگری خرید می‌کنند، با زیان مالی هزینه ناآگاهی خود را می‌پردازند.»

البته سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری در مورد برخورد با متخلفان اضافه می‌کنند: «سازمان هواپیمایی کشوری علاوه بر معرفی سایت‌های متخلف به مراجع قانونی با شرکت‌های هواپیمایی که بلیت آنها توسط این سایت‌ها به فروش می‌رسد، برخورد خواهد کرد.»

نظارت به ما مربوط نیست

مقصود اسعدی‌سامانی، دبیر انجمن شرکت‌های ‌هواپیمایی نیز نظارت بر جریان فروش بلیت را خارج از حیطه انجمن عنوان کرد، گفت: «شرکت‌های هواپیمایی در این مدت حتی یک ریال هم بالاتر از سقف قیمت اعلام شده، بلیت فروشی نداشتند اما اگر در شبکه توزیع این تخلف صورت می‌گیرد، باید این موضوع را دستگاه‌های نظارتی پیگیری کنند. کنترل این موضوع از دست ما خارج است و اساسا نظارت بر فروش بلیت در دفاتر فروش جزو وظایف شرکت‌های هواپیمایی نیست.» 

آنچه از صحبت‌های سخنگوی سازمان هواپیمایی و دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی استنباط می‌شود این است که مردم باید با خودمراقبتی از مراجعه به سایت‌های جعلی برای خرید بلیت خودداری کنند و نظارت بر مراکز فروش بلیت در توان آنها نیست، این شانه خالی کردن از مسؤولیت هزینه‌های سنگینی را به مردم تحمیل می‌کند و نیاز است دستگاه‌های نظارتی با ورود به موضوع بخشی از وظایف این دو سازمان را انجام دهند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سازمان هواپیمایی کشوری کلاهبرداری اینترنتی آژانس های هواپیمایی سخنگوی سازمان هواپیمایی سازمان هواپیمایی کشوری شرکت های هواپیمایی فروش بلیت هواپیما سایت ها راه اندازی خرید بلیت شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۹۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ بانوی مهمانداری که رئیس هواپیمایی ژاپن شد!

تین نیوز نوید حداد :

مهماندار زن سابق اکنون رئیس هواپیمایی ژاپن است. هواپیمایی ژاپن پس از ورشکستگی در سال 2010 در حال پوست اندازی و رشد است.

به گزارش تین نین نیوز به نقل از بی بی سی، انتخاب میتسوکو توتوری (Mitsuko Tottori) به عنوان رئیس خطوط هوایی ژاپن در ژانویه سال جاری موجی از شوک را در میان شرکت های بزرگ ژاپن ایجاد کرد. خانم توتوری نه تنها اولین رئیس زن شرکت هواپیمایی ژاپن (Japan airlines) بود، بلکه کار خود را به عنوان یکی از خدمه کابین (cabin crew) آغاز کرده بود. 

بعد از انتصاب به عنوان رئیس، یک وب سایت حتی او را با عنوان " مولکول جهش یافته " یا " جهش یافته " توصیف کرد، اشاره به آنکه توتوری در سیستم هوایی ژاپن (JAS) - یک شرکت هواپیمایی بسیار کوچکتر که Japan Airlines دو دهه پیش آن را خریداری کرد - کار کرده بود. 

به طور خلاصه، او از جمع تجار نابغه نبود که به طور معمول به جایگاه بالاتر در شغل خود نایل می شوند. لازم به ذکر است که از میان 10 مردی که این پست مدیریتی را تصاحب کرده بودند هفت نفر آنها فارغ التحصیل دانشگاه های برتر ژاپن بودند، در حالیکه خانم توتوری فارغ التحصیل یک کالج با اعتبار پایین است.

با انتصاب خانم توتوری، هواپیمایی ژاپن در میان کمتر از یک درصد شرکت های برتر ژاپن به رهبری زنان پیوسته است. رئیس فعلی این شرکت هواپیمایی در گفتگو با خبرنگار بی بی سی گفت: من خودم را به عنوان اولین زن یا مهماندار سابق هواپیما نمی بینم، بلکه می خواهم به عنوان یک فرد عمل کنم، بنابراین انتظار نداشتم که این همه توجه را جلب کنم.

لازم به ذکر است که انتصاب توتوری تنها دو هفته پس از آن صورت گرفت که مهمانداران شرکت هواپیمایی ژاپن برای تخلیه موفقیت آمیز مسافران از هواپیمای ایرباس A350 که هنگام فرود با یک هواپیمای گارد ساحلی برخورد کرده بود، مورد ستایش قرار گرفتند. هواپیمای پرواز شماره 516 خطوط هوایی ژاپن پس از برخورد در باند فرودگاه هاندا توکیو به آتش کشیده شد. 

در این سانحه، پنج نفر از 6 خدمه هواپیمای گارد ساحلی کشته و کاپیتان نیز زخمی شدند. با این حال در عرض چند دقیقه پس از برخورد، تمامی 379 نفر از ایرباس A350-900  با خیال راحت فرار کرده بود. آموزش دقیق مهمانداران در فراری دادن مسافران به طور ناگهانی در کانون توجه قرار گرفت.

به عنوان یک مهماندار سابق، خانم توتوری اهمیت ایمنی حمل و نقل هوایی را در وهله اول آموخت. چهار ماه پس از اینکه او در سال 1985 مهماندار هواپیما شد، خطوط هوایی ژاپن مرگبارترین حادثه هواپیمایی تاریخ حمل و نقل هوایی را در کوه اوسوتاکا تجربه کرد که 520 نفر را به کام مرگ فرستاد. 

توتوری ضمن اشاره به این سانحه مرگبار هوایی گفت که به هر یک از کارکنان JAL فرصتی داده می شود تا از کوه اوسوتاکا بالا بروند و با کسانی که حادثه را به یاد دارند صحبت کنند. همچنین بقایای هواپیما را در مرکز ارتقاء ایمنی خود به نمایش گذاشته می شوند تا به جای خواندن در مورد آن در یک کتاب، کارکنان هواپیمایی  ژاپن با چشمان خودشان نگاه کنند و با پوست خودشان احساس کنند تا در مورد حادثه یاد بگیرند.

انتصاب توتوری به عنوان یک مقام ارشد در حالی به عنوان یک شگفتی قلمداد شد که شرکت هواپیمایی ژاپن از زمان ورشکستگی در سال 2010 به سرعت تغییر کرده است و به لطف حمایت مالی عمده دولت موفق به ادامه پرواز شده و کسب و کار با هیئت مدیره جدید بازسازی شده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • تاکید وزیر راه و شهرسازی به توسعه ناوگان هوایی ایران
  • شهروندان مراقب این مدل از کلاهبرداری پر رونق باشند | فیلم
  • کلاهبرداری از کارت سوخت شخصی/ مراقب تراشه های کارت سوخت باشید
  • شوخی مردم با موضوع «جت شخصی»/ کمک «ایر تاکسی» به صنعت هوایی
  • بلیط قطار و هواپیما برای این افراد نیم بهاست
  • بلیت هواپیما و دیگر سامانه های حمل و نقل برای معلولان نیمه بها شد
  • امکان خرید بلیت نیم‌بها از سامانه‌های حمل‌ونقل ریلی و هوایی برای معلولان شدید
  • پرواز مشهد به تهران هواپیمایی چابهار با تاخیر ۵۰۰ دقیقه ای انجام شد
  • ◄ بانوی مهمانداری که رئیس هواپیمایی ژاپن شد!
  • تامین سوخت سه هزار و ۴۴۰ هواپیما از آبادان