Web Analytics Made Easy - Statcounter

اولین پروژه قطار سریع السیر ایران با فاینانس چینی‌ها به رقم ۱۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون یوآن در اینده نزدیک به بهره برداری می رسد.

به گزارش ایران اکونومیست، در سفر استانی هفته گذشته هیئت دولت به ریاست حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور به اصفهان، رئیس دولت سیزدهم بر قطعی بودن اجرای پروژه راه آهن سریع السیر تهران-قم-اصفهان تأکید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون وزیر راه: پروژه ساخت قطار سریع السیر فعال است

خیرالله خادمی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور نیز که در این سفر هیئت دولت را همراهی می‌کرد درباره پروژه راه آهن سریع السیر تهران-قم-اصفهان گفته بود: قطار سریع‌السیر اصفهان - قم - تهران در طول ۱۵۰ کیلومتر و در ۶ جبهه کاری در حال انجام عملیات‌های مختلف است و نزدیک به ۱۱۰۰ نفر در این پروژه الان فعال هستند.

این در حالی است که در دولت قبلی نیز محمد اسلامی وزیر سابق راه و شهرسازی بر اجرای این پروژه تأکید داشت اما برخی اعضای کمیسیون عمران مجلس اجرای آن را به صرفه نمی‌دانستند و خواهان توقف اجرای آن شده بودند.

طول مسیر راه آهن سریع السیر تهران-قم-اصفهان ۳۷۵ کیلومتر با سرعت ۲۵۰ کیلومتر بر ساعت بوده که در دو قطعه قم-اصفهان به طول ۲۴۰ و تهران-قم به طول ۱۳۵ کیلومتر قرار است احداث شود. ایستگاه تهران این قطار به ایستگاه متروی شهر آفتاب متصل خواهد شد.

 

فاینانس ۱۵ میلیارد یوآنی چینی‌ها برای راه آهن سریع السیر

این پروژه قرار است با فاینانس چینی‌ها ساخته شود که رقم آن ۱۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون یوآن است؛ چینی‌ها در ال سی مربوطه از سال ۱۳۹۵ تا کنون ۲ میلیارد و ۲۶ میلیون و ۷۵۱ هزار و ۹۵۷ یوآن واریز کرده‌اند و قرار است تا سال ۱۴۰۳ نیز مجموع واریزی شأن به ۱۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون یوآن برسد.

بازپرداخت این فاینانس (تسهیلات خارجی) تا سال ۱۴۰۸ ادامه داشته و مبلغی حدود ۲۱ میلیارد و ۸۸۱ میلیون یوآن برگشت داده می‌شود.

چند پروژه قطار سریع السیر داریم؟

۷ پروژه ساخت راه آهن سریع السیر برای کشور در محورهای مختلف شمالی، جنوب، شمال شرق، جنوب شرق، مرکز، غرب و شمال غرب کشور در نظر گرفته شده که قطعاً اولویت دارترین آنها راه آهن تهران-قم-اصفهان است.

چین قدرت بلامنازع قطارهای سریع السیر دنیا با ۳۳ هزار کیلومتر ریل پر سرعت

بیشترین طول خطوط قطارهای سریع السیر به چین با ۳۳ هزار و ۳۸۸ کیلومتر اختصاص دارد؛ در مرتبه بعدی هم اسپانیا با اختلاف فاحش ایستاده که ۳ هزار و ۳۳۰ کیلومتر طول خطوط راه آهن پُر سرعت آن است؛ ژاپن هم با ۳ هزار و ۴۱ کیلومتر سومین قدرت ریلی با سرعت بالای ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت در دنیا از نظر متراژ و اولین کشور از نظر سرعت بالای قطارهاست.

فرانسه با ۲ هزار و ۷۳۴ کیلومتر، آلمان با ۱۵۷۱ کیلومتر، فنلاند با ۱۱۲۰ کیلومتر، ایتالیا با ۹۲۱ کیلومتر، کره جنوبی با ۸۹۳ کیلومتر، آمریکا با ۷۵۳ کیلومتر، عربستان با ۶۰۰ کیلومتر (مکه به مدینه) و ترکیه (آنکارا به استانبول) با ۵۹۴ کیلومتر از دیگر کشورهای دارای قطار سریع السیر هستند. امارات متحده عربی نیز در حال احداث ۱۵۰۰ کیلومتر راه آهن سریع السیر است.

هزینه‌های احداث راه آهن سریع السیر تهران-قم-اصفهان

اگرچه قرار بود در ابتدا این قطار با سرعت ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت احداث شود و حتی اسلامی وزیر سابق راه و شهرسازی قول داده بود تا آن را با زیرساخت‌های ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت تکمیل کند، اما به نظر می‌رسد در آخرین سیاست گذاری ها، بر احداث راه آهن سریع السیر تهران-قم-اصفهان با زیرساخت‌های ۲۵۰ کیلومتر بر ساعت توافق شده باشد.

هزینه ساخت راه آهن سریع السیر تهران-اصفهان با سرعت ۲۵۰ کیلومتر بر ساعت با زیرساخت بالاستی ۳۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون یوآن و ریالی ۱۱۵ هزار و ۹۱۵ میلیارد تومان برآورد شده است.

همچنین هزینه ساخت این خط آهن با زیرساخت اِسلَب تِرَک و با سرعت ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت ۳۶ میلیارد و ۱۰۰ میلیون یوآن و ریالی ۱۲۵ هزار و ۴۳۸ میلیارد تومان محاسبه می‌شود.

تعداد مسافرانی که با قطار سریع السیر از اصفهان به تهران می آیند

در حال حاضر تعداد مسافران جاده‌ای تهران-اصفهان سالانه ۱۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر است که اگر قطار سریع السیر این مسیر به روی ریل پر سرعت بیاید، پیش بینی‌ها از انتقال ۳۸ درصد آنها از جاده به ریل حکایت دارد.

برآورد تعداد مسافران قطار سریع السیر تهران-قم-اصفهان در سال ۱۴۰۱ (با فرض ساخته شده بودن آن در حال حاضر) ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است این در حالی است که پیش بینی می‌شود در سال ۱۴۳۰ تعداد تقاضای سفر این قطار به ۱۷ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر برسد.

شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور پیش بینی کرده که در پایان ۲۵ سال دوره بهره برداری ارزش خالص پروژه قطار سریع السیر تهران-قم-اصفهان ۶۸۴ هزار و ۲۹۵ میلیارد تومان باشد که یک نرخ بازدهی (IRR) ۲۷.۴ درصدی در پی دارد.

  منبع: خبرگزاری مهر برچسب ها: قطار سریع السیر تهران اصفهان ، شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل ، حمل و نقل ریلی ، فاینانس ، فاینانس چینی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: قطار سریع السیر تهران اصفهان شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل حمل و نقل ریلی فاینانس فاینانس چینی راه آهن سریع السیر تهران قم اصفهان ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت قطار سریع السیر فاینانس چینی میلیون یوآن ۱۵ میلیارد حمل و نقل چینی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۰۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه آهن اردبیل امسال به بهره برداری می رسد

به گزارش خبرنگار مهر، سیدحامد عاملی شامگاه سه شنبه در دومین گردهمایی بازنشستگان و پیشکسوتان آموزش و پرورش در گرامیداشت هفته معلم در اردبیل اظهار کرد: جایگاه معلم از نظر فضیلت و قداست جایگاه همتراز با انبیا و اوصیای الهی است و قعا حرکت بشریت در طول تاریخ برمبنای هدایتگری و علم آموزی معلمان و فرهیختگان جامعه بوده است.

وی خاطرنشان کرد: پیشکسوتان و بازنشستگان آموزش و پرورش عمر خود را صرف انسان سازی و بهترین فضیلت معنوی در تربیت و تعالی نیروی انسانی کرده اند که امروز بزرگترین ذخیره و منبع ارزشمند کشور محسوب می شوند.

استاندار اردبیل کار معلم را دارای شرافت، فضیلت و قداست بیشمار توصیف کرد و گفت: این کار با مادیات و پرداختی های اندک قابل قیاس نیست و ضروری است تا شان و منزلت معلمان به عنوان انسان های فرهیخته و دانایی محور مورد توجه قرار گیرد.

عاملی مهمترین مساله استان را حرکت در مسیر رشد اقتصادی و تکمیل زیرساخت ها برای تقویت این حوزه اعلام و تصریح کرد: در اکثر حوزه های رشد اقتصادی جایگاه استان اردبیل بیست و پنجم و بیست و ششم بوده در حالی که ما با ظرفیت های بینظیر کشاورزی، گردشگری و بخش صنعت و معدن و مهمتر از همه سرمایه های انسانیو منابع ارزشمند در این حوزه روبرو هستیم.

وی بیان کرد: اگر همه این قابلیت ها بکارگیری شود استان اردبیل به سرعت رشد خواهد کرد و ما نیز در دولت سیزدهم در این مسیر گام برمی داریم.

استاندار اردبیل به تکمیل زیرساخت ها در تولید ثروت مردم استان اردبیل اشاره و تصریح کرد: مهمترین زیرساخت ارتباطات زمینی، هوایی و ریلی است که راه آهن اردبیل – میانه بعد از سال ها نتظار مردم در نیمه اول امسال تکمیل و افتتاح خواهد شد.

توسعه بزرگراه های اردبیل تا ۱۸۵ کیلومتر

عاملی ضرورت اتصال راه آهن اردبیل به پارس آباد و وصل شدن به روسیه و حرکت تا هلسینکی را یادآور شد و بیان کرد: این توسعه ریلی می تواند استان اردبیل را به چهارراه اقتصادی تبدیل کند.

وی از توسعه بزرگراه های استان تا ۱۸۵ کیلومتر خبر داد و اظهار کرد: در دولت سیزدهم سال اول ۵۲ کیلومتر و سال دوم ۸۵ کیلومتر بزرگراه افتتاح شد و قرار است امسال نیز ۶۰ کیلومتر بزرگراه در این استان به بهره برداری برسد.

رییس شورای برنامه ریزی استان اردبیل به کاهش کنسلی پروازهای فرودگاه اردبیل تا ۱۷ مورد اشاره کرد و گفت: پروازهای اول صبح و آخر شب راه اندازی شده و در کنار آن امکان دایر شدن پرواز به سایر مناطق کشور نیز فراهم است.

عاملی از تکمیل زنجیره فیبر نوری برای تقویت ارتباطات مخابراتی و تلفن همراه خبر داد و بیان کرد: در بخش گازرسانی خط دوم انتقال گاز به استان تا شهریور ماه تکمیل شده و احداث ۱۰ پست برق را نیز در این استان برای تقویت نیرورسانی به واحدهای صنعتی و تولیدی شاهدیم.

تزریق ۱۷ هزار میلیارد تومان منابع برای طرح های اقتصادی اردبیل

وی افزود: بیش از ۱۷ هزار میلیارد تومان منابع برای طرح ها و پروژه های اقتصادی تزریق شده و سایر طرح های عظیم آبرسانی، تکمیل سه سد و پایاب سد خداآفرین برای افزایش تولید محصولات کشاورزی در حال انجام است.

استاندار اردبیل از افزوده شدن ۱۵ بنگاه اقتصادی اردبیل به مجموع باشگاه هزارتایی ها خبر داد و اظهار کرد: ۵ مورد از این طرح های صنعتی و معدنی امسال افتتاح می شود و استان اردبیل به مجموع باشگاه هزارتایی ها در حوزه اشتغال می پیوندد.

عاملی از تکمیل زنجیره گردشگری و احداث سه هتل پنج ستاره در استان خبر داد و خاطرنشان کرد: همه این برنامه ریزی ها و تلاش ها برای افزایش سرانه درآمدی مردم استان است که در دولت سیزدهم حرکت جهشی در این بخش آغاز شده است.

در این مراسم از پیشکسوتان و بازنشستگان آموزش و پرورش تجلیل شد.

کد خبر 6093878

دیگر خبرها

  • ۱۲ وسیله بازی در شهربازی‌های اردبیل پلمب شد
  • خط انتقال آبرسانی دیلم تیرماه به بهره‌برداری می‌رسد
  • راه آهن اردبیل امسال به بهره برداری می رسد
  • زاکانی: ورود اولین نمونه قطار چینی در خرداد به تهران | تمام قراردادهای ما ضمانت بانکی دارد | می خواهند قراردادمان با چین را منحل کنند اما نمی توانند
  • زاکانی: اولین نمونه قطار چینی در خرداد به تهران می رسد | تمام قراردادهای ما ضمانت بانکی بین المللی دارد
  • ◄ احداث و بهره‌ برداری از ۲ جایگاه شارژ سریع خودروهای برقی در اصفهان
  • قرارداد احداث ۲ ایستگاه شارژ سریع خودروهای برقی در اصفهان با شرکت مپنا امضا شد
  • سریعترین قطار‌های جهان در سال ۲۰۲۴ کدامند؟
  • اجرای ۱۰ طرح راه سازی در استان همدان
  • احداث و بهره‌برداری از ۲ جایگاه شارژ سریع خودروهای برقی در اصفهان