Web Analytics Made Easy - Statcounter

در شرایطی که لبنانی‌ها آماده دریافت پاسخ تل‌آویو در خصوص موضع بیروت در پرونده مناقشه مرزی، توسط میانجی آمریکایی هستند، سفیر ایالات متحده در بیروت تحرکاتی برای عقب‌نشینی لبنان از حقوق دریایی خود انجام می‌دهد.

به گزارش ایران اکونومیست، منابع آگاه از پرونده ترسیم مرزهای دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی اعلام کردند که انتظار می‌رود هفته آینده «آموس هوکستاین» میانجی آمریکایی در این پرونده، پاسخ اسرائیلی‌ها به موضع و پیشنهاد لبنان جهت تعیین مرزهای دریایی جنوبی را به اطلاع مقامات این کشور برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این گزارش هوکستاین در جریان نشست مجازی که با تیم مذاکره کننده اسرائیلی برگزار کرده بود پاسخ تل آویو در خصوص موضع لبنان را دریافت کرد. این در حالی است که هم صهیونیست‌ها و هم میانجی آمریکایی هنوز جزئیات نشست مذکور را فاش نکرده‌اند.

اما در عین حال رسانه‌های عبری گزارش دادند، تیم مذاکره کننده اسرائیلی و میانجی آمریکایی درباره یک رویکرد سازنده که بتواند منافع اقتصادی و امنیتی اسرائیل را حفظ کند گفتگو کردند. از طرف دیگر وزارت خارجه آمریکا با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که مذاکرات میان آموس هوکستاین و تیم اسرائیلی مثبت بوده است و دو طرف بر کاهش اختلافات با لبنان در پرونده مناقشه مرزی تاکید دارند. همچنین ایالات متحده آماده ادامه همکاری با طرف‌های مربوطه طی روزها و هفته‌های آینده است.

از سوی دیگر «کارین الهرار» وزیر انرژی رژیم صهیونیستی در گفتگو با شبکه I24NEWS اعلام کرد:« تیم مذاکره کننده اسرائیلی آمادگی دارد در زمینه اختلافات دریایی با لبنان در موضوع بهره برداری از منابع گازی و مساله ترسیم مرزهای دریایی گفتگو کرده تا توافق در این پرونده حاصل شود».

الهرار در ادامه مدعی شد: «ما برای مذاکرات آماده هستیم و با حسن نیت به سوی آن می‌رویم».

وزیر انرژی رژیم صهیونیستی تاکید کرد:« تیم مذاکره‌کننده اسرائیلی در چند روز گذشته جلسه‌ای با میانجی آمریکایی داشت و ما پیشنهادی به او ارائه دادیم و اگر تحولات جدیدی رخ دهد ، طبعا آنها را اعلام خواهیم کرد».

وی در ارتباط با میدان گازی کاریش نیز در ادامه ادعاهای خود، افزود: «من می‌خواهم به طور قاطع بگویم که میدان گازی کاریش در مناطق مورد منازعه قرار ندارد، این میدان گازی قابل مذاکره نیست ؛چون متعلق به اسرائیل است، به نظر من بحث درباره این مساله نتیجه بخش نخواهد بود».

کارین الهرار در ادامه در پاسخ به سوالی در ارتباط با نگرانی احتمالی اسرائیل از افزایش تنش‌ها با لبنان و رویارویی نظامی با حزب الله، نیز گفت: «من به طرف مقابل پیشنهاد می‌دهم که در این زمینه در پی راه حل از طریق مذاکره باشد، زیرا این تهدیدات نتیجه‌ای ندارد».

منابع خبری همچنین روز گذشته از یک تماس طولانی بین میانجی آمریکایی و «الیاس بوصعب» معاون رئیس پارلمان لبنان خبر دادند و طرف لبنانی درباره ازسرگیری مذاکرات غیرمستقیم با تل آویو در خصوص پرونده مناقشه مرزی ابراز امیدواری کرد. این منابع تاکید کردند که البته میانجی آمریکایی فعلاً قصد بازگشت به لبنان را ندارد.

در این بین رسانه‌های صهیونیستی گزارش دادند که آموس هوکستاین به تیم مذاکره کننده اسرائیلی گفته در صورتی که اسرائیل از میدان قانا عقب نشینی کند لبنان نیز خواهان مالکیت در میدان کاریش نمی‌شود.

منابع آگاه لبنانی به روزنامه الاخبار اعلام کردند که صحبت وزارت امور خارجه آمریکا در خصوص کاهش اختلافات میان لبنان و اسرائیل در پرونده مناقشه مرزی به معنای آن است که هوکستاین معامله‌ای با اسرائیلی‌ها انجام داده است و می‌توان نتیجه گرفت گام بعدی، احیای مذاکرات غیر مستقیم خواهد بود؛ البته در صورتی که لبنان درباره اینکه خط 29 را به عنوان خط مرزی خود در نظر گرفته است صحبتی به میان نیاورد.

قابل توجه است که نیروهای سیاسی و نمایندگان جدید پارلمان لبنان که طی هفته‌های گذشته بر مالکیت این کشور بر خط 29 تاکید داشتند فعلا سکوت کرده‌اند و اظهار نظر نمی‌کنند.

اما منابع آگاه گزارش دادند که «دوروتی شیا» سفیر آمریکا در بیروت اقداماتی برای سرکوب انگیزه نیروهای سیاسی لبنان در دفاع از حقوق این کشور در پرونده ترسیم مرزهای دریایی انجام داده است. سفیر ایالات متحده همچنین سعی دارد آنها را علیه «میشل عون» رئیس جمهور لبنان و حزب‌الله تحریک کند. شیا به نیروهای لبنانی گفته که مواضع میشل عون و حزب‌الله در پرونده مناقشه مرزی با اسرائیل نتیجه عکس می‌دهد و اگر اسرائیل قبل از رسیدن به توافق اقدام به اکتشاف و استخراج نفت و گاز کند، یک درگیری نظامی با لبنان رخ خواهد داد.

این درحالی است که هفته گذشته منابع دیپلماتیک غربی گزارش دادند، به نظر نمی‌رسد پرونده مذاکرات غیر مستقیم لبنان و رژیم صهیونیستی برای ترسیم مرزهای دریایی به زودی به سمت حصول توافق نهایی درباره منطقه مورد مناقشه پیش برود. به ویژه اینکه تحرکاتی از جانب اسرائیلی‌ها برای اکتشاف و حفاری در منطقه مورد مناقشه دیده می‌شود. این در حالی است که اخیرا مقامات لبنانی در موضعی واحد و یکپارچه میانجی آمریکایی اعلام کردند قبل از به نتیجه رسیدن مذاکرات هیچ طرفی حق اقدام در منطقه مورد مناقشه را ندارد و اسرائیل نیز باید تحرکات متجاوزانه خود را در میدان کاریش متوقف سازد.

هرچند که آموس هوکستاین موضع واحد مقامات لبنانی را موضعی پیشرفته دانست که مذاکرات مربوط به ترسیم مرزها را پیش می‌برد اما برداشت‌های متفاوتی در این زمینه مطرح شده است.

منابع مسئول در پرونده مناقشه مرزی لبنان و رژیم صهیونیستی در گفتگو با روزنامه الجمهوریه اعلام کردند، آمریکا به طور کلی گفتمان مثبتی درباره از سرگیری مذاکرات غیر مستقیم لبنان و اسرائیل در پرونده ترسیم مرزها ندارد و نمی‌خواهد که درخواست‌های لبنان را در این زمینه اجابت کند. به همین دلیل اظهاراتی که آموس هوکستاین مطرح کرد در راستای تلاش آمریکا برای آرام کردن اوضاع امنیتی در پرونده مناقشه مرزی بود و بنابراین نمی‌توان اعتماد زیادی به مواضع آمریکا داشت.

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: پرونده مناقشه مرزی ترسیم مرزهای دریایی میانجی آمریکایی رژیم صهیونیستی اعلام کردند گزارش دادند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۴۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید سفیر ایران و مقام‌های عراقی از مرز خسروی

«محمدکاظم آل‌صادق» سفیر جمهوری اسلامی ایران و رئیس ستاد اربعین در عراق به همراه سرلشکر «ریاض الخیگانی» رئیس کمیته اربعین عراق و دیگر مسئولین و فرماندهان مربوطه روز دوشنبه از مرز خسروی بازدید کردند.

به گزارش ایسنا، در راستای بررسی وضعیت مرزی و تسهیل ورود زائران در اربعین حسینی سال ۱۴۰۳ محمد کاظم آل صادق، ایران در عراق و هیأت همراه صبح امروز بعد از ورود به شهر بعقوبه، مرکز استان دیالی و حضور در مقر فرماندهی پلیس این شهر پس از نشستی با سرلشکر ریاض الخیگانی، مشاور امنیتی وزیر کشور و مسئول جدید کمیته اربعین عراق، معاون فرماندار و همچنین دیگر مسئولین و فرماندهان مرزی ذی‌ربط عازم مرز منذریه (در عراق) و خسروی (در ایران) شدند تا از نزدیک ضمن بازدید میدانی و بررسی آخرین وضعیت دو سوی مرز عراق و ایران تصمیمات لازم را اتخاذ کنند.

آل صادق همچنین از زیر ساخت‌ها و امکانات مرز خسروی به همراه مسئولین عراقی بازدید کرد و در ادامه نشست مشترک با مسئولین و فرماندهان مرزی و استانی با حضور معاون سیاسی و امنیتی استاندار کرمانشاه، فرماندار قصر شیرین، مسئول پایانه‌های مرزی، فرمانده مرزبانی خسروی و سایر مقامات ذی‌ربط استانی در نقطه سفر مرزی برگزار شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تهدید علنی حزب‌الله توسط اسرائیل: لبنان را اشغال می‌کنیم!
  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد
  • آخرین تحولات و جزئیات مذاکرات قاهره از زبان منبع فلسطینی
  • عقب‌نشینی آمریکا از تحریم گردان نظامی افراطی رژیم صهیونیستی
  • اگر حزب الله نبود اسرائیل به اکثر مناطق لبنان تجاوز می‌کرد
  •  آماده‌ شدن آمریکا برای حمله گسترده به یمن/ حمله یمن به ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی/ برگزاری رزمایش دریایی 9 روزه ارتش چین/  اعلام نقض حقوق بشر توسط پنج واحد ارتش اسرائیل از سوی آمریکا
  • بورل: تنها راه‌حل مناقشه اسرائیل و فلسطین تقسیم زمین است
  • بازدید سفیر ایران و مقام‌های عراقی از مرز خسروی
  • عقب‌نشینی اسرائیل از مطالبه اولیه خود درباره آزادی اسرا
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت