Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@11:20:07 GMT

DJهایی که جای موسیقی ایرانی را تنگ کرده‌اند

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۸۳۱۲۸

DJهایی که جای موسیقی ایرانی را تنگ کرده‌اند

میلاد ماهان‌راد ـ تهیه‌کننده موسیقی ـ در اظهارنظری، به بررسی بخشی از فرصت‌ها و چالش‌ها در صنعت موسیقی پرداخته است.

ماهان‌راد در یادداشتی که به صورت اختصاصی در اختیار ایسنا قرار داده، با اشاره به ۶ محور اصلی به عنوان چالش‌های صنعت موسیقی، آورده است:

«با اینکه مردم ایران ذاتا هنرپسند بوده‌اند و موسیقی در تاریخ و هویت ملی و دینی مردم ایران ریشه عمیق و دیرینه دارد، اما صنعت موسیقی در ایران با چالش‌های جدی مواجه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خوشبختانه در دولت جدید عزمی نسبتا خوب برای حمایت و هدایت موسیقی در نگاه مدیران ارشد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌ویژه وزیر محترم به وجود آمده است؛ لذا فرصت را مغتنم دانسته و به چالش‌ها و فرصت‌های صنعت موسیقی پرداخته‌ام که از آن جمله می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

۱ـ نداشتن تقسیم‌بندی و توجه به گروه‌های سنی در مواجهه با موسیقی:

چه در موسیقی پاپ، چه سنتی و کلاسیک به تنوع در مخاطبان موسیقی توجهی نمی‌شود و مرد و زن و از کودک و نوجوان گرفته تا بزرگسال و سال‌خورده همه با یک نوع محصولات موسیقی مواجه‌اند.

۲ـ کمرنگ شدن نگاه علمی و کاهش غنای محتوا:

یکی دیگر از آسیب‌های موسیقی، آموزش و یادگیری تجربی و کمرنگ شدن دانش علمی در تولید و عرضه موسیقی است؛ از شعر و ترانه‌های سطحی و کم بنیان گرفته تا سبک‌های نه چندان گوش‌نواز موسیقی. هنرستان و مراکز علمی آموزش‌های موسیقی کم کم از رونق می‌افتند و دانشکده‌های موسیقی دیگر جذابیت زیادی برای جوانان ندارند.

۳ـ کمرنگ شدن موسیقی‌های نواحی، آیینی و مذهبی در مقابل موسیقی‌های پاپ:

با اینکه در همه کشورها با توجه به فرهنگ و آیین‌های آنها موسیقی‌های آیینی و نواحی و ... در حفظ هویت تاریخی و رونق گردشگری نقش ویژه‌ای دارند. متاسفانه نداشتن مدیریت صحیح در این امر باعث شده نقش موسیقی سنتی و آیینی و ... گوش نواز در هویت بخشی گردشگری ما کمرنگ شده و جای خود را صرفا به DJ ها با کلکسیونی از آهنگ‌های غربی در رستوران‌ها، هتل‌ها و سایر مراکز گردشگری دهد و متولیان فرهنگی و گردشگری نشست‌های تخصصی چندانی بین اصحاب موسیقی و متولیان گردشگری برگزار نمی‌کنند.

۴- فقدان و محدودیت نگاه جامع رسانه صداوسیما، تلویزیون‌های اینترنتی، رسانه‌های تخصصی به معرفی، تبلیغ و بررسی‌های علمی انواع موسیقی و فعالان موسیقی در ایران:

متاسفانه در کشور، برنامه‌های رادیو و تلویزیونی تخصصی، بخش اخبار و تبلیغات در زمینه موسیقی یا اصلا وجود ندارد و یا آنقدر کمرنگ، موردی و با محدودیت است که عملا نقشی در تحلیل و معرفی موسیقی ایرانی ندارد و به شدت خلاء برنامه‌های تخصصی و رسانه‌های فراگیر برای موسیقی احساس می‌شود.

۵ـ ادوات و تجهیزات موسیقی:

جالب است تولید تجهیزات موسیقی در ایران پیشرفت چندانی نکرده است و جالب‌تر اینکه مردم بیشتر از کیفیت و کاربرد آنها، صرفا به‌خاطر دکور و تزیینات داخلی، لوازم و ادوات موسیقی را خریده و در گوشه خانه به عنوان دکور و تزیین قرار می‌دهند؛ از پیانوهای بزرگ و گران‌قیمت گرفته تا گیتار و تار و ... .

۶ـ فقدان ساز و کار مشخص در همکاری‌های بین‌المللی در زمینه موسیقی:

خیلی سال است که نشست و یا کار مشترکی بین کشورهای همزبان مثل تاجیکستان و ... با ایران در زمینه موسیقی صورت نمی‌گیرد و ایران در مجامع منطقه‌ای و بین المللی و مرتبط در زمینه موسیقی حضوری کمرنگ دارد.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: زمینه موسیقی صنعت موسیقی چالش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۳۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیوندهای قومی بخش مهم شناسنامه اقوام ایرانی است

ایسنا/لرستان رئیس جهاد دانشگاهی لرستان گفت: پیوندهای قومی، بخش مهم شناسنامه اقوام ایرانی‌ است.

فرهاد فرامرزیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به برگزاری چهارمین جشنواره علمی فرهنگی هنری اقوام ایران زمین، بیان کرد: این جشنواره امسال توسط جهاد دانشگاهی و با همکاری استانداری لرستان، دانشگاه لرستان، دانشگاه علوم پزشکی، اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی لرستان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و حوزه هنری استان برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: وحدت اقوام برای ایران امنیت به ارمغان آورده و این موضوع توسط دشمنان این مرز و بوم شناسایی شده و برای ضربه زدن به وحدت و امنیت ملی، مسأله اقوام را نشانه گرفته‌اند و گاهی با تحریکات و تقابل قومی موجب برهم زدن هم‌گرایی و وحدت اقوام ایرانی شده‌اند.

فرامرزیان اظهار کرد: ایران یک جامعه چند قومی است و با وجود اینکه اقوام ایرانی سرگذشت‌ها و ویژگی‌های گوناگونی دارند، اما هویت ایرانی آنها همواره بر پایه مشترکات قومی استوار بوده است.

او گفت: در نگاه اول، لازمه چنین اشتراکی این است که عصبیت‌های قومی و تمایلات مشابه آن مهار شود و تعلق به اجتماع قومی در سایه تعلق و وابستگی به اجتماع ملی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه پیوندهای قومی، بخش مهمی از شناسنامه اقوام ایرانی است، بیان کرد: ملت ایران با وجود تنوع قومی که در تمام بخش‌های شمالی، جنوبی، شرقی، غربی و مرکزی این سرزمین پهناور گسترده شده‌اند، کمترین فاصله اجتماعی را دارند و به بالاترین سطح آگاهی سیاسی، اجتماعی و هم‌افزایی رسیده‌اند.

رئیس جهاد دانشگاهی لرستان با اشاره به اهداف برگزاری چهارمین جشنواره علمی فرهنگی هنری اقوام ایران زمین، گفت: ارتقای سطح آگاهی دانشجویان، دانشگاهیان، جامعه هنرمندان، ترویج و نشر نمادهای وحدت‌بخش شامل پرچم ملی، سرود ملی، خط و زبان مشترک و توجه به عناصر هویت‌ساز مثل اماکن جغرافیایی مانند خلیج فارس، دریای خزر، کوه دماوند، دریاچه ارومیه، ترویج مفهوم حاکمیت ملی و سرزمینی با پذیرش اصل تنوع و احترام به اقوام ایرانی، آگاهی بخشیدن، شناسایی و کنترل توطئه‌ها و تهدیدها، فراهم آوردن بستری مناسب برای رشد و شکوفایی آفرینش‌های فرهنگی و هنری جوانان، فراهم کردن فضای علمی و گفتمانی درباره خاستگاه تمدنی و ارتقای سطح علمی و آگاهی‌های تاریخی درباره خاستگاه تمدنی، از جمله اهداف این جشنواره است.

فرامرزیان با بیان اینکه همگرایی اقوام ایرانی می‌تواند در کشور مزیت‌های قابل توجهی داشته باشد، افزود: برگزاری چنین جشنواره‌هایی که مخاطب آنها جوانان دانشجوی اهل فرهنگ، هنر، تحقیق و مطالعه‌اند، می‌تواند زمینه‌ساز ترویج اشتراک‌های قومی و ملی شود و تاثیر بسزایی در فرهنگ دانشگاه‌های کشور وبه تبع آن، در جامعه داشته باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آغاز به‌کار نمایشگاه تخصصی فرانچایز در ایران‌مال
  • ارائه توانمندی‌های گردشگری کردستان در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • دومین نمایشگاه صنعت موسیقی برگزار می‌شود
  • استقبال بازدیدکنندگان داخلی و خارجی از غرفه صنایع‌دستی فارس در نمایشگاه ایران اکسپو
  • پیوندهای قومی بخش مهم شناسنامه اقوام ایرانی است
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • تاکید وزیر صمت بر کیفیت تراکتور ایرانی
  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران
  • «گردشگری دریایی» فقط یک وعده در روز خلیج فارس بود!
  • «ادز آپ» به بررسی چالش های تبلیغات دیجیتال در ایران می پردازد