Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت ملی مخابرات ایران گفت: توسعه اینترنت ثابت در کشور، نیاز به حمایت دولت دارد، تنها در این صورت است که می‌توانیم آهنگ توسعه را سرعت ببخشیم.

به گزارش ایران اکونومیست، استفاده از بستر اینترنت در چند سال اخیر و خصوصاً با شیوع کرونا شدت یافته است. این مسئله باعث شده ضریب نفوذ اینترنت در کشور به بیش از ۱۲۷ درصد برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به عقب‌ماندگی که در حوزه اینترنت ثابت وجود دارد، بار ترافیکی از روی شبکه ثابت به سمت سیار روانه شده و کیفیت این شبکه را نیز با چالش مواجه کرده است.

توسعه شبکه ثابت کشور با مشقت زیادی همراه است و هزینه زیادی نیاز دارد، شاید به همین دلیل است که توسعه این زیرساخت در کشور با کُندی پیش می‌رود.  

یکی از آمارهای مهمی که باعث می‌شود کُندی شبکه ثابت بسیار به چشم بیاید، این است که تنها ۳۲ درصد از روستاهای کشور دارای اینترنت ثابت هستند و ۷۰ درصد روستاها که چیزی حدود ۳۵ هزار روستا از طریق اینترنت سیار به شبکه ارتباطی کشور متصل هستند.

اوایل امسال، مدیرعامل شرکت مخابرات در مراسم افتتاح ۲۸۰۰ پروژه مخابراتی به ارزش ۳۴۰۰ میلیارد تومان، اعلام کرد میزان سرمایه‌گذاری در حوزه مخابرات باید ۱۰ برابر این عدد باشد.

«مجید سلطانی» روز شنبه در گفت‌وگو با ایران اکونومیست، درباره عدم توسعه مناسب اینترنت ثابت گفت: در سال‌های گذشته تقریباً همگام با پیشرفت فناوری در دنیا، توسعه اینترنت در کشور را آغاز کردیم. برنامه‌های مربوط به توسعه اینترنت در دستور کار سیاستمداران، دولتمردان، شرکت‌های ارتباطی و مخابراتی و شرکت مخابرات ایران به عنوان یک شرکت مادر تخصصی قرار گرفته است.

۱۷۰ هزار کیلومتر فیبرنوری در ایران

سلطانی تصریح کرد: اکنون حدود ۱۷۰ هزار کیلومتر فیبرنوری توسط شرکت مخابرات ایران در بین شهرها و شهرستان‌ها اجرا شده و در حال کار است. اینکه آیا در حقیقت میزان فیبرنوری یا تجهیزات لایه‌های شبکه که باید به خانوارها خدمات و سرویس پرسرعت ارائه می‌داد، کافی بوده یا نه؟ باید بگویم خیر کافی نبوده است.

مدیرعامل شرکت مخابرات افزود: ما در کشور پهناوری زندگی می‌کنیم که شهرها و روستاهای آن پراکنده است، همین مسئله هزینه توسعه اینترنت ثابت را افزایش می‌دهد. حتی در کشورهای توسعه یافته اروپایی که وسعتشان از ایران کمتر است نیز انگیزه زیادی برای سرمایه‌گذاری در حوزه اینترنت ثابت وجود ندارد، چرا که فناوری این حوزه بسیار گران‌قیمت است.

به پشتیبانی حاکمیت نیاز داریم

وی درباره نحوه مواجه به این مشکل در دیگر کشورها گفت: برای حل این مشکل در بقیه کشورها حاکمیت‌ها و دولت‌ها با تخصیص اعتبار و کاهش مالیات به شرکت‌های اصلی خود کمک کردند. در تمام کشورهای دنیا، معمولاً ۴۰ درصد از هزینه زیرساخت فیبرنوری در بخش ارتباطات ثابت برعهده دولت است.  

سلطانی خاطرنشان کرد: ارائه سرویس به مردم و توسعه زیرساخت‌ها در حوزه ارتباطات ثابت و همراه باید به شکل توأم صورت می‌گرفت. نمی‌توانیم مثلاً بخش سیار را کنار بگذاریم و ثابت را پیش ببریم. در کشور ما پراکندگی جغرافیایی زیاد است و روستاها فاصله زیادی با یکدیگر دارند، برخی نقاط کوهستانی و صعب‌العبور هستند و شرایط خاص اقلیمی دارند، مسائلی از این دست، کشیدن فیبرنوری به این مناطق را طولانی می‌کند. از آنجایی که مردم روستاها به اینترنت نیاز دارند، در بخشی از روستاها صرفاً اینترنت سیار توسعه پیدا کرده است.

وی با بیان این‌که اکنون از حدود ۵۰ هزار روستا در کشور، تقریباً ۷ هزار روستا یا به اینترنت متصل نیستند، یا کیفیت مناسب را ندارند، افزود: دولت برای اتصال روستاها به اینترنت به اپراتورها کمک کرد، ما این کمک در واقع چشم‌پوشی از حق‌السهمی است که اپراتورها به دولت پرداخت می‌کنند. حمایتی که صورت گرفت کافی نبود و سرعت را به آن شکل بالا نبرد، اما در نتیجه مشارکت دولت نزدیک ۴۰ هزار روستا به اینترنت متصل شدند و توانستند از خدمات ارتباطی با استانداردهای مختلف استفاده کنند.

مدیرعامل شرکت ملی مخابرات تصریح کرد: اگر ۱۰ سال قبل سیاست‌گذاران، این صنعت را بیشتر حمایت می‌کردند، صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات توسعه بهتری پیدا می‌کردند و شبکه به روزتر بود. هنوز هم باور دارم اگر می‌خواهیم توسعه شبکه ارتباطی کشور در زمان کوتاهی انجام شود، حاکمیت باید خیلی پرقدرت ورود کند و جهت‌دهی و سیاست‌گذاری آن درست باشد.

وی تاکید کرد: فناوری اطلاعات و ارتباطات یک صنعت بین‌المللی است و نمی‌توانیم خودمان را از دیگر کشورها جدا کنیم. زمانی که از هزینه و درآمد صحبت می‌کنیم، باید درآمد و هزینه چند تلکام بزرگ دنیا مثل «ترک‌سل»، «اورنج تلکام» و «الاتصالات» را رصد و با درآمد هزینه خودمان مقایسه کنیم.

درآمد مخابرات ایران با شرکت‌های مشابه در کشورهای دیگر قابل مقایسه نیست

سلطانی در ادامه خاطرنشان کرد: مثلا «اورنج تلکام» از نظر تعداد مشترک شبیه شرکت مخابرات ایران است. ۱۰ سال قبل شرکت مخابرات از مشاورین اورنج تلکام استفاده کرد تا برنامه راهبردی خود را تدوین کند. در سال میلادی گذشته ۳ میلیارد یورو گردش مالی این مجموعه و ۴ میلیارد یورو سود خالص آن بوده است. زمانی که چنین گردش مالی وجود دارد،  میزان سرمایه‌گذاری به شدت بالا می‌رود.

مدیرعامل مخابرات خاطرنشان کرد: این در حالی است در مدت زمان مشابه، سود خالص شرکت مخابرات ایران حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون دلار بوده که این نشان می‌دهد یک جای کار ایراد دارد. همانطور که گفتم در کشورهای دیگر، سرمایه‌گذاری و کمک حاکمیت حدود ۴۰ درصد است که این اتفاق در کشور ما رخ نداده است. نوع سیاست‌گذاری در این صنعت باید طوری باشد که دچار چالش نشویم. بررسی ابعاد مختلف درآمدی اپراتورها، اصلاح تعرفه باند پهن، ایجاد مشوق‌ها و کم‌کردن حق‌السهم دولت از درآمد اپراتورها از جمله مواردی است که می‌تواند به توسعه اینترنت کمک کند.

با اختلاف از دیگر کشورها در صدر پرداخت حق‌السهم به دولت‌ قرار داریم

وی افزود: بالاترین حق‌السهم دولت از درآمد اپراتورها، مربوط به کشور ما است. این عدد بزرگی است و باید به حال آن فکری کرد. در کشور پرتغال «اورنج تلکام» حق‌السهم ۷ درصدی پرداخت می‌کند و در دیگر کشورها این عدد حداکثر ۱۲ درصد است، این در حالی است که اپراتورهای ما ۲۸ درصد پرداخت حق‌السهم دارند.

سلطانی با بیان این‌که توسعه فیبرنوری روش درستی برای سرعت گرفتن آهنگ توسعه در بخش ارتباطات است، تصریح کرد: با توجه به مشکلاتی که در شرکت مخابرات وجود دارد و به شرح برخی از آن‌ها پرداختم، ما بر اساس وظیفه شرکتی و حق ملی که داریم به هیچ وجه روند توسعه را متوقف نکرده‌ایم و منابع خودمان برای توسعه فیبرنوری را به کار گرفته‌ایم. ضمن اینکه سال گذشته حدود ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان پروژه افتتاح و در سال جاری موضوع فیبرنوری در استان‌ها را آغاز کرده‌ایم. در ماه‌های آینده نیز اتفاقات خوبی در این زمینه به وقوع می‌پیوندد که آن‌ها را اعلام خواهیم کرد.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: اینترنت ، فیبر نوری ، شرکت مخابرات ایران

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: اینترنت فیبر نوری شرکت مخابرات ایران شرکت مخابرات ایران مدیرعامل شرکت توسعه اینترنت اینترنت ثابت سرمایه گذاری دیگر کشورها هزار روستا حق السهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۳۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش توسعه در لرستان آغاز شده و نیاز به پیگیری دارد

استاندار سابق لرستان گفت: جهش توسعه در لرستان آغاز شده و برای به سرانجام رسیدن نیاز به کمک و پیگیری دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، فرهاد زیویار_ روز سه‌شنبه، چهارم اردیبهشت_ در مراسم معارفه استاندار لرستان، اظهار کرد: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون شاهد تحولات خوبی در حوزه‌های زیرساختی، اقتصادی، بهداشتی و درمانی، اجتماعی و آموزشی بودیم که روند توسعه‌ی استان را شروع کرد.

وی با بیان این که تنها با حمایت، کمک و پیگیری می‌توان این شروع خوب را به سرانجام رساند، افزود: ان شاالله من بعد تمام توان استان در حوزه‌های مختلف از جمله رسانه و قلم در اختیار توسعه استان قرار گیرد.

زیویار با اشاره به این‌که استانداری مسئولیت سنگینی است و نیاز به کمک و حمایت دارد، گفت: نباید به این مسئولیت حساس بار اضافه کرد بلکه باید کمک کنیم و بارها را برداریم.

استاندار سابق لرستان به برخی از عملکردهای استانداری لرستان در زمان مسئولیتش طبق بررسی و اعلام دفتر رئیس جمهور اشاره کرد و گفت: لرستان در بهره‌وری، راه اندازی بنگاه‌های تعطیل شده، جذب سرمایه گذار خارجی و طرح شهید زین الدین به ترتیب در جایگاه‌های سوم، هشتم، دوازدهم و یازدهم قرار گرفت.

زیویار عنوان کرد: در شرایطی که استان رتبه‌ی اول تورم کشور را داشت توانستیم با برنامه ریزی و اقدام این رتبه را به نهم برسانیم.

وی جهش در حوزه‌ی کشاورزی را یکی از دستاوردهای مهم دولت سیزدهم از ابتدا تا کنون در لرستان برشمرد و ادامه داد: افزایش تولید گندم به حدود ۴ برابر، افزایش دو برابری ظرفیت‌های گلخانه‌ای، افزایش ۴ برابری تولید دانه‌های روغنی، احیای ده‌ها واحد دامپروری و … تنها نمونه‌ای از آن است.

استاندار سابق لرستان ادامه داد: بالاترین رکورد کشتار و تولید مرغ در استان قبل از نوروز امسال ثبت شد که طی آن بیش از ۵۰۰ تن در روز تولید شد.
زیویار فعال سازی و تکمیل پروژه‌های ناتمام، احیای واحدهای اقتصادی، جوانگرایی در مدیریت و بهره‌وری از ظرفیت‌های مولدسازی را مهم‌ترین رویکردهای دولت سیزدهم در استان از زمان آغاز آن قلمداد کرد و ابراز کرد: تکمیل ورزشگاه ۱۵ هزار نفری خرم‌آباد، باغ موزه دفاع مقدس، ایستگاه رادار هواشناسی، چند سد مهم استان از جمله کمندان و تاج امیر، ده‌ها پل و ابنیه راهبردی و پیشرفت چشمگیر در پروژه‌های مهم و تعطیل شده‌ای از جمله راه آهن، بیمارستان‌های نیایش، گهر و رازی تنها نمونه‌هایی بودند که ماحصل این رویکردها هستند.

وی به آخرین وضعیت راه آهن دورود به خرم‌آباد اشاره کرد و گفت: در حال حاضر مشکلات حقوقی بین قرارگاه خاتم الانبیا با وزارت‌های نفت و راه و شهرسازی به وجود آمده که نیاز به پیگیری مجدانه دارد.

استاندار سابق لرستان ادامه داد: تا کنون بالغ بر ۱,۱۰۰ میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شده، ضمن این که اعتبار ۴۵۰ میلیارد تومان را از محل مولدسازی برای کمک به آن در نظر گرفته‌ایم.

زیویار همچنین به مصوبات سفر رئیس جمهور به استان اشاره و عنوان کرد: عمده‌ی این مصوبات یا محقق شده‌اند و یا پیشرفت بیش از ۷۰ درصد دارند.

وی همچنین با اشاره به چالش‌های دولت سیزدهم در زمان آغاز به کار از جمله بیماری کرونا و مشکلات اقتصادی و برنامه‌ریزی‌های جهادی و مناسب برای برون رفت از آنها، از حُسن اعتماد مجموعه دولت و حمایت‌های وزیر کشور در زمان تصدی استانداری لرستان تقدیر و تشکر کرد.

کد خبر 747323

دیگر خبرها

  • رویکرد دولت سیزدهم توسعه زیرساخت های آموزشی در خارگ است
  • توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت
  • وصل شدن تلفن ثابت ۲ هزار مشترک مخابرات در گنبدکاووس
  • وصل شدن تلفن ثابت ۲ هزار مشترک مخابرات در گنبدکاووس به همت نیرو‌های جهادی
  • دولت سیزدهم برای تکمیل زیرساخت بازارچه‌های مرزی مصمم است
  • توسعه میادین نفت و گاز به سرمایه‌گذاری خارجی نیاز دارد
  • پنج پیشنهاد مهم دبیر شورای امنیت ملی ایران درباره امنیت اطلاعات/ احمدیان: تسلط آمریکا بر زیرساخت های اینترنت جهانی یک خطر جهانی است
  • 5 پیشنهاد مهم دبیر شورای امنیت ملی ایران درباره امنیت اطلاعات/ احمدیان: تسلط آمریکا بر زیرساخت های اینترنت جهانی یک خطر جهانی است
  • بیش از 22 هزار خانوار یزدی تا شهریور ماه به فیبرنوری متصل می شوند
  • جهش توسعه در لرستان آغاز شده و نیاز به پیگیری دارد