Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-28@21:44:33 GMT

گردشگری گرفتار کفران نعمت

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۸۳۶۱۶

گردشگری گرفتار کفران نعمت

گردش مالی صنعت گردشگری جهان را ٢ تریلیون دلار تخمین زده اند در حالی که سهم ایران حدود یک درصد است. وقتی ایران به لحاظ برخورداری از جاذبه های طبیعی، تاریخی و فرهنگی در میان ١٠ کشور نخست جهان جای دارد، این سوال آزاردهنده در ذهن شکل می گیرد که « اگر این کفران نعمت نیست، پس چیست»؟ به نظر می‌رسد از میان همه عوامل و مولفه‌های رشد اقتصادی پایدار که در سند چشم انداز بیست ساله افق ١۴٠۴ از آن‌ها یاد شده، این فقط صنعت گردشگری است که می‌تواند پویاتر و سریع‌تر از سایر برنامه‌های هدفگذاری شده حرکت کند، یک مقدار به مقصد نزدیک‌تر شود و در قبال همه عقب ماندگی‌ها و ناکامی‌های مربوط به حوزه‌های دیگر آبروداری کند؛ به شرطی که مانع نشوند و چوب لای چرخ نگذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



جاذبه زدایی و ایجاد دافعه

کشور‌های منطقه دارند از هیچ جاذبه ایجاد می‌کنند و با ولع و اشتهای فراوان، توریست جذب و خلق ثروت می‌کنند، آنوقت ایران که به لحاظ جاذبه‌های طبیعی، تاریخی، باستانی و فرهنگی در میان ١٠ کشور نخست دنیا قرار دارد، به سرعت در حال جاذبه زدایی و ایجاد دافعه است تا آنجا که کمتر توریستی رغبت کند پایش را این سوی مرز بگذارد و وارد کشور شود. گواه این مطلب پیامی است از یک بانوی جهانگرد که به تازگی از ایران بازدید کرده منتشر شده که: «ایران دیدنی‌های زیبای فراوانی دارد، اما کثیف بودن سرویس‌های بهداشتی، نامناسب بودن وضعیت سِرو غذا، اطلاع رسانی ضعیف و بی برنامگی ـ که همگی به سادگی قابل جبران هستند ـ باعث می‌شود توریست‌ها برای سفر‌های بعدی در انتخاب خود تجدید نظر کنند و کشور‌های دیگری را برگزینند».

زیرساخت‌های گردشگری نابسامان

البته وضعیت زیرساخت‌های گردشگری کشور بسیار نابسامان‌تر از چیزی است که این بانوی گردشگر به آن اشاره کرده و البته شرح همه آن‌ها در این فرصت نانچیز مقدور نیست. همه این اتفاقات در حالی رخ می‌دهد که در صورت میدان دادن به بخش خصوصی و جذب تعدادی سرمایه گذار مشتاق و علاقه‌مند به حوزه گردشگری که از بازگشت سرمایه و سودشان مطمئن باشند، همه این زیرساخت‌های معیوب و آسیب دیده در اندک زمانی ترمیم و بهسازی می‌شود، ورود گردشگر را به کشور تسهیل می‌کند و اهداف برنامه بیست ساله در بخش گردشگری تا حدودی محقق خواهد شد، به ویژه آنکه در همان سند چشم انداز بیست ساله، سهم سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنعت گردشگری رقم قابل ملاحظه ٨۴ درصد و برای بخش دولتی نیز رقم ١۶ درصد هدفگذاری شده است.   بیشتر بدانید:گردشگری سلامت؛ نسخه شفابخش بیمارستان های خصوصی

گردشگری نگران مباحث اعتقادی

البته به نظر می‌رسد مشکل حوزه گردشگری بیش و پیش از آنکه زیرساختی و اقتصادی بوده و به سرمایه گذار بخش خصوصی نیاز داشته باشد، جنبه اعتقادی پیدا کرده و ممکن است این نگرانی در میان باشد که با ورود گردشگر به داخل کشور، صیانت از باور‌های دینی و اعتقادی شهروندان ایرانی با دشواری مواجه شود و از این رو سعی می‌شود آیند و روند گردشگران خارجی، تحت کنترل بیشتری قرار بگیرد و به موازات همین اِعمال کنترل ها، اصل موضوع گردشگری و توجه به زیرساخت‌های آن مورد کم توجهی و بی مهری قرار بگیرد و به تبع آن صحنه‌های ناخوشایندی از قبیل آنچه که مورد انتقاد آن بانوی جهانگرد قرار گرفته بود، به وجود بیاید. حال چنانچه این گمان و گزاره درست باشد، در این صورت نه امکان جذب سرمایه گذار وجود خواهد داشت، نه هیچ زیرساختی ترمیم خواهد شد و نه صنعت گردشگری رونق پیدا خواهد کرد و در نهایت این حوزه نیز، که می‌توانست پیشران توسعه اقتصادی باشد، همچون بسیاری از مولفه‌ها و حوزه‌های اقتصادی دیگر، از سند چشم انداز ٢٠ ساله کشور عقب خواهد افتاد.

تاثیرگذاری به جای تاثیرپذیری

اگر آموخته‌های دینی و فرهنگی شهروند ایرانی را برای صیانت او در مقابل هرنوع فرهنگ و باور بیگانه کافی و پاسخگو بدانیم و مطمئن باشیم که ایرانی قبل از آنکه از فرهنگ و آداب و رسوم بیگانه و وارداتی تاثیر بگیرد، بر آن تاثیر می‌گذارد و آن را در هاضمه قوی فرهنگی خود می‌گوارد و به شکل دلخواه در می‌آورد، آن وقت از گشودن در‌های مملکت بر روی جهانگردان، ابایی نخواهیم داشت و می‌توانیم ضمن تبلیغ و معرفی فرهنگ، آیین‌ها و باور‌های دینی و ملی خود به دیگران، موجبات جذب و جلب بیشتر توریست‌ها و جهانگردان به کشورمان را فراهم بیاوریم و خلق ثروت کنیم و بر آبادانی مملکت و کیفیت زندگی در جهت رفاه خود و فرزندان مان بیفزاییم؛ فقط کافی ست چشم‌های مان را بشوییم و جور دیگر ببینیم.

گردش مالی ناچیز

گردش مالی صنعت گردشگری جهان را ٢ تریلیون دلار تخمین زده اند. گردش مالی صنعت گردشگری در ایران هم در بهترین شرایط که به دوران قبل از اپیدمی کرونا برمی گردد، تنها ١٢ هزار میلیارد تومان بوده و این یعنی چیزی در حدود یک درصد گردش مالی این صنعت در دنیا. وقتی باز هم به یاد بیاوریم که ایران به لحاظ برخورداری از جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و فرهنگی در میان ١٠ کشور نخست جهان جای دارد، آن وقت کم کاری و کوتاهی و چشم پوشی مسؤلان کشور از این ثروت هنگفت خدادادی بیشتر به چشم می‌آید و این سوال آزاردهنده در ذهن شکل می‌گیرد که «اگر این کفران نعمت نیست، پس چیست»؟ از این‌رو شایسته است که مسؤلان با بلند نظری و شرح صدر لازم نسبت به جذب سرمایه گذار بخش خصوصی و ترمیم و ایجاد زیرساخت‌های صنعت گردشگری اقدام نمایند و در نهایت زمینه تحقق مثلث طلایی معروف این صنعت شامل اشتغال آفرینی، ارزآوری و درآمد زایی را فراهم بیاورند.

مسعود یوسفی، روزنامه نگار

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: گردشگری ایران توریست فرهنگی تاریخی صنعت گردشگری سرمایه گذار گردش مالی بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۳۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزیده‌های نفتی هفته

خبرهای مربوط به سفر وزیر نفت به همراه رئیس‌جمهوری به پاکستان و سریلانکا، معرفی ابرپروژه‌های صنعت گاز برای سرمایه‌گذاری و استفاده از فناوری هسته‌ای برای کمک به صنعت نفت را در گزیده‌های نفتی این هفته بخوانید.

سفر وزیر نفت به پاکستان و سریلانکا: جواد اوجی، وزیر نفت روز دوشنبه این هفته (سوم اردیبهشت) به همراه رئیس‌جمهوری و برخی دیگر از وزیران کابینه عازم اسلام‌آباد پاکستان و پس از پایان این سفر، بامداد روز چهارشنبه (پنجم اردیبهشت) عازم کشور سریلانکا شد.

وزیر نفت در جریان سفر به اسلام‌آباد با مصدق مسعود ملک، وزیر نفت پاکستان، دیدار و گفت‌وگو کرد. در این دیدار، هر دو طرف بر تحکیم روابط دو کشور، به‌ویژه در بخش انرژی و نفت و گاز تأکید کردند.

توسعه همکاری‌های دوجانبه در حوزه انرژی و صدور خدمات فنی و مهندسی از مهم‌ترین محورهای مذاکرات وزیران نفت ایران و پاکستان بود. اوجی همچنین در حاشیه اعلام کرد که طرف پاکستانی مشتاق است هرچه زودتر تزریق گاز به خط لوله آی‌پی انجام شود و با اقدام‌هایی که انجام خواهد شد، امیدواریم طبق قرارداد بین‌المللی که بین ایران و پاکستان امضا شده است، در دوران فعالیت دولت سیزدهم شاهد آغاز صادرات گاز به پاکستان باشیم.

هدف‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری برای حجم مبادلات اقتصادی ایران و پاکستان: سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری نیز در جریان سفر به پاکستان، در نشست مطبوعاتی مشترک با شهباز شریف، نخست‌وزیر این کشور بیان کرد: افزایش تبادلات اقتصادی و تجاری ایران و پاکستان در گام نخست ۱۰ میلیارد دلار هدف‌گذاری شده است. وی همچنین در نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور، با تشریح برخی زمینه‌های مساعد برای گسترش همکاری‌ها و روابط ایران و پاکستان از جمله در حوزه انرژی، به اهمیت امنیت به‌ویژه در مرزهای مشترک دو کشور برای رونق تبادلات مرزی اشاره کرد.

سیدابراهیم رئیسی همچنین روز پنجشنبه (ششم اردیبهشت) پس از بازگشت از سفر رسمی به دو کشور پاکستان و سریلانکا، در گفت‌وگویی درباره نتایج و دستاوردهای این سفر تصریح کرد: در سفر به پاکستان درباره همکاری‌ها در حوزه انرژی تصمیم‌هایی گرفته و مقرر شد این همکاری‌ها با قوت ادامه یابد.

استفاده از فناوری هسته‌ای برای کمک به صنعت نفت: تفاهم‌نامه همکاری وزارت نفت و سازمان انرژی اتمی ایران این هفته بین محمد قنادی‌مراغه، معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی ایران، و وحیدرضا زیدی‌فر، معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری امضا شد.

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری در آیین امضای این تفاهم‌نامه با بیان اینکه با آغازبه‌کار دولت سیزدهم بحث افزایش همکاری میان این وزارتخانه و سازمان انرژی اتمی ایران بیشتر مورد تأکید قرار گرفت، گفت: تلاش می‌کنیم از سرریز فناوری‌های به‌دست‌آمده در صنعت هسته‌ای کشور برای افزایش کیفیت محصولات نفتی بهره ببریم.

معرفی ابرپروژه‌های صنعت گاز برای سرمایه‌گذاری: نشست متقاضیان سرمایه‌گذاری در پروژه‌های مخازن ذخیره‌سازی زیرزمینی گاز طبیعی، مگاپروژه هوشمندسازی و بهینه‌سازی مصرف گاز در ایستگاه‌های تقویت فشار، این هفته با حضور نمایندگان شرکت‌های فولادی کشور به میزبانی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران برگزار شد که طی آن پروژه‌های ذخیره‌سازی مخزن نمکی نصرآباد کاشان، میدان هیدروکربنی شوریجه مشهد، مگاپروژه هوشمندسازی مصرف گاز و پروژه بهینه‌سازی مصرف گاز در ایستگاه‌های تقویت فشار گاز برای سرمایه‌گذاری به نمایندگان شرکت‌های فولادی کشور معرفی شدند.

تکمیل زنجیره ارزش، گلوگاه جهش تولید در صنعت پتروشیمی: مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی روز یکشنبه این هفته (دوم اردیبهشت) در نشست‌های تخصصی جداگانه با مدیریت‌های صنایع پایین‌دستی، کنترل تولید و طرح‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی، گلوگاه راهبرد جهش تولید در صنعت پتروشیمی را تکمیل زنجیره ارزش محصولات دانست.

وی همچنین در سفر به منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، در جمع مدیران عامل شرکت‌های پتروشیمی مستقر در این منطقه تأکید کرد که شرکت‌های پتروشیمی باید در صورت تولید تجهیز یا قطعه‌ای در داخل کشور، نیاز خود را از طریق تولیدکنندگان و سازندگان ایرانی تأمین کنند.

وی در سفر عملیاتی خود به عسلویه با اشاره به شتاب‌گیری روند جمع‌آوری گازهای همراه و مشعل در سال ۱۴۰۳ هم گفت: تا پایان امسال مشعل‌های گازی واحدهای پتروشیمی جمع‌آوری می‌شوند.

تداوم تنش‌ها در خاورمیانه و افزایش قیمت نفت: ادامه ارزیابی خطرهای ژئوپلیتیک در منطقه خاورمیانه از سوی سرمایه‌گذاران، سبب شد قیمت‌ نفت این هفته و در روز سه‌شنبه (چهارم اردیبهشت) پس از کاهش در معامله‌های روز پیش افزایش یابد؛ قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال در این روز تا ساعت ۶ و ۳۴ دقیقه به‌وقت گرینویچ با ۱۸ سنت افزایش به ۸۷ دلار و ۱۸ سنت برای هر بشکه رسید. در همین حال، نفت خام شاخص دبلیوتی‌آی آمریکا نیز در این روز با ۱۶ سنت افزایش، ۸۲ دلار و ۶ سنت برای هر بشکه معامله شد.

دیگر اخبار: برگزاری نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت، تأکید معاون وزیر نفت بر وصول بدهی‌ ابربدهکاران صنعت گاز و بهره‌برداری از ۱۴ جایگاه سوخت مایع در منطقه فارس از دیگر خبرهای صنعت نفت در هفته جاری بودند.

دیگر خبرها

  • قرن بیست و یکم قرن گردشگری
  • نمایی از دریاچه طبیعی کیو خرم آباد + تصاویر
  • طبیعت چشم نواز ایلام در قاب مستند ایرانگرد
  • جایزه ملی تعالی گردشگری برگزار می‌شود
  • سومین دوره جایزه ملی تعالی گردشگری برگزار می‌شود
  • میمند شهر ملی شیشه گری
  • (تصاویر) ترسناک‌ترین جاذبه‌های گردشگری جهان؛ از قلعه اجنه تا جنگل خودکشی!
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • کارگران تقویت کننده پایه‌های اقتصادی کشور محسوب می‌شوند
  • گزیده‌های نفتی هفته