Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد آنلاین- سپیده قاسمی؛ افشین صدردادرس در گفتگو با اقتصاد آنلاین با تاکید بر اینکه صنعت دامپروری کشوری شرایط خوبی ندارد، افزود: گزارش‌های استانی نشان می‌دهد، در حال حاضر ۴ تا ۶ میلیون راس دام مازاد سبک در کشور وجود دارد که نیاز فوری به خروج آن ها از واحدهای دامداری به دلیل عدم توان مالی دامداران برای نگهداری دام‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی یادآور شد: در سفر رئیس جمهور به خراسان شمالی برای حل این مشکل، دستور خرید تضمینی داده شد.

صدردادرس با اشاره به ماده ۲۰ قانون نظام جامع دامپروری‌‌، گفت: بر اساس این قانون دولت موظف است در صورت نیاز هر ساله با تعیین قیمت مناسب محصولات دامی را خرید تضمینی کند.

وی تصریح کرد: در سال گذشته با اصلاح قانون خرید تضمینی، شورای قیمت گذاری تشکیل شد تا با مرکزیت این شورا قیمت‌های خرید تضمینی محصولات کشاورزی برای سراسر کشور تعیین شود.

به گفته صدردادرس ؛ وزارت جهاد کشاورزی در اقدام عجیب و خلاف قانون، وظیفه قیمت گذاری خرید تضمینی دام را به شوراهای استانی تفویض کرده است.

وی با بیان اینکه در هیچ جای قانون خرید تضمینی اجازه داده نشده است که وظایف شورای قیمت گذاری به شوراهای استانی تفویض شود، افزود: آنچه اکنون وزارت جهاد کشاورزی تحت عنوان شورای قیمت گذاری استانی مطرح می کند، به هیچ وجه وجاهت قانونی ندارد.

صدردادرس معتقد است؛ تا زمانی که شورای قیمت گذاری کشور تشکیل نشده و قیمت خرید تضمینی مصوب نکرده است، هر آنچه به عنوان خرید تضمینی مطرح می شود، فریب افکار عمومی و دامدران است و این مسئله مورد اعتراض تمامی دامداران و تشکل های دامپروری است.

صدردادرس در پاسخ به این پرسش که مدیرعامل شرکت پشتیبانی خبر از آغاز خرید تضمینی از هفته گذشته داده است، گفت: آنچه شرکت پشتیبانی با عنوان خرید تضمینی در حال انجام آن است، در واقع خرید حمایتی است نه خرید تضمینی!

صدردادرس اظهار کرد: قیمت‌های که در خرید حمایتی نیز مطرح شده، مورد موافقت دامداران نیست چراکه قیمت‌ها بسیار پایین تر از هزینه تمام شده تولید است، به عبارت دیگر خرید حمایتی با قیمت‌های پیشنهادی وزارت جهادکشاورزی، نه تنها هزینه تمام شده تولید را پوشش نمی‌دهد، بلکه کمکی هم به دامدار نمی‌کند.

وی در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه تشکل‌های دامداران چه قیمتی را برای خرید تضمینی دام از دامداران مناسب می دانند، گفت: طبق برآورد تشکل‌های دامداری، قیمت مناسب برای خرید تضمینی هر کیلوگرم گوساله زنده نره پرواری از دامداران ۱۱۶ هزار تومان و هر کیلوگرم بره نره زنده پرواری ۱۳۹ هزار تومان است.

صدردادرس ادامه داد: تمامی تشکل های دامداران محاسبات خود را به صورت جداگانه انجام دادند و با تفاوت حداکثر ۳  تا ۴ هزار تومان در نهایت در قیمت عنوان شده به توافق رسیده‌اند.

وی خاطر نشان کرد: البته قیمت اعلام شده، کف قیمت تمام شده تولید هر کیلوگرم دام زنده است و می‌تواند با توجه به میزان دسترسی دامداران به نهاده‌های دامی متفاوت باشد.

صدردادرس بر این باور است؛ قیمت‌های پیشنهادی به معنی افزایش قیمت برای گوشت قرمز برای مصرف کننده نخواهد بود چراکه، قانون خرید تضمینی علاوه بر حمایت از تولیدکننده بر حمایت از مصرف کننده نیز تاکید دارد.

وی گفت: بر اساس قانون خرید تضمینی، دولت موظف است اقدام به خرید محصولات کشاورزی از تولیدکننده کند و آن‌ها را با قیمتی مطابق با شرایط اقتصاد در اختیار مصرف کننده قرار دهند.

صدردادرس خطاب به مسئولان با تاکید بر اینکه استقلال کشور وابسته به تولید و ایجاد اشتغال است، اظهار کرد: در شرایط کنونی کشور، تولیدکنندگان از مهمترین سربازان خط مقدم دفاع از کشور هستند که نیازمند حمایت و پشتبانی دارند، اگر این پشتیبانی درست و به موقع انجام نشود بدون شک دشمن از خط مقدم عبور خواهد کرد.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور مسئولیت این اتفاق را بر عهده کسانی دانست که در ستاد فرماندهی تولید نشسته‌اند و علاوه بر تصمیم‌گیری های اشتباه می‌گیرند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: خرید دام قانون خرید تضمینی شورای قیمت گذاری قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۶۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امنیت غذایی پایدار و رونق صادرات محور؛ نقشه راه تولیدات کشاورزی است

به گزارش قدس آنلاین، « محمد علی نیکبخت » در گردهمایی مدیران بازرسی ؛ ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات سازمان های ملی و استانی وزارت جهاد کشاورزی افزود: استفاده از ظرفیت بازرسی و نظارت مردمی گامی مهم به سوی شفافیت و حرکت به سوی بهره وری است.

وزیر جهاد کشاورزی، تولید صادرات محور و عامل فراوانی در داخل کشور را بستر ساز راهبرد « کشاورزی اقتصادی » دانست و اظهارداشت: تحقق این راهبرد به حاکمیت کشاورزی برای دستیابی به امنیت غذایی پایدار منجر می شود.

نیکبخت با یادآوری اینکه تامین امنیت غذایی پایدار مطالبه رهبر معظم انقلاب اسلامی و بنابراین رسالت اصلی وزارت جهاد کشاورزی است گفت: حفظ و تداوم این راهبرد نیازمند هماهنگی و پایش دقیق همه ارکان مدیریت کلان این وزارتخانه است.

وزیر جهاد کشاورزی شرایط اقلیمی و چهار فصل را « موهبت بزرگ سرزمینی » ایران دانست و با تاکید بر اینکه در تولید محصولات اساسی هیچ محدودیتی نداریم تصریح کرد: این ویژگی عامل تعیین کننده در کاهش نوسان تولید و قیمت محصولات در سراسر سال است.

وی به نامگذاری سال ۱۴۰۳ به « جهش تولید با مشارکت مردم » اشاره کرد و گفت: جهش تولید و تحول در کشاورزی و دست یافتن به اهداف کلان در این حوزه با مشارکت مردم و حضور بخش خصوصی محقق می شود.

نیکبخت افزود: ایران می تواند صادر کننده پایدار برخی محصولات کشاورزی باشد مشروط به اینکه به مردم و تشکل ها فرصت و نقش دهیم و موانع و محدودیت ها را رفع و اجرای سیاست ها تسهیل شود.

نقش آفرینی مردم در افزایش تولیدات کشاورزی

وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه برای حفظ منابع پایدار و زیرساخت ها باید به آبخیزداری؛ آبخوان داری و طرح های کوچک زود بازده باید اولویت بدهیم اظهارداشت: اگرچه دانش و مهندسی اجرای طرح ها و زیرساخت ها در کشور بومی شده و توسط کارشناسان داخلی انجام می‌شود اما مشارکت مردم برای اجرا، نگهداری، افزایش بهره وری و جبران عقب ماندگی ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی یکی دیگر از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی را « سرمایه‌گذاری در شیلات » دانست و خاطرنشان کرد : صید و صیادی و آبزی پروری بخصوص پرورش ماهی در قفس با توجه به سواحل طولانی و منابع آبی ویژه پرورش ماهی سردابی و گرمابی بدون نیاز به تغییر کاربری امکان پذیر است.

نیکبخت از تعداد زیاد متقاضیان به عنوان ویژگی و ظرفیت بخش تولیدات گلخانه ای یاد کرد و گفت: گره خوردن تولید با کارآفرینان کشاورز ؛ صنعت کشاورزی را در مسیر رشد و گسترش قرار می دهد.

برداشت کلزا در مناطق گرمسیری در دستور کار است

وزیر جهاد کشاورزی به « برداشت کلزا در مناطق گرمسیری برای نخستین بار » اشاره کرد و افزود: برای حمایت از تولید داخلی ؛ کارخانه ها و وارد کنندگان دانه های روغنی و روغن خام برای ثبت سفارش و واردات به خرید دانه های روغنی تولید داخل ملزم شده اند.

وی اضافه کرد: این شرایط برای واردات برنج و چای هم حاکم است و واردات در صورت خرید محصول کشاورز مجوز دریافت می کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی خلاف قانون است
  • زاکانی در جواب انتقاد‌ها از خرید تاکسی‌ها و اتوبوس‌ها از یک شرکت ساختمانی چینی: منتقدین دقت ندارند؛ این شرکت تامین کننده مالی است / تامین کننده خط ۱، ۲ و ۳ مترو هم یک بخش نظامی چین است / وزارت صمت می‌گفت امکان ندارد به شما خودرو بدهند، چون فقط به کشور‌های
  • برداشت کلزا از مناطق گرمسیری برای اولین بار
  • امنیت غذایی پایدار و رونق صادرات محور؛ نقشه راه تولیدات کشاورزی است
  • دولت تا حد امکان برای برنج و چای «خرید تضمینی» نخواهد داشت
  • افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی برای دریافت مالیات بر ارزش افزوده خلاف قانون است
  • افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی برای دریافت مالیات خلاف قانون است
  • صادرات سیب زمینی مشمول عوارض ۶۰ درصدی شد
  • ضرورت خرید تضمینی ۲ میلیون راس دام مازاد از دامداران
  • حمله شدیدالحن سایت اصولگرا به ذوالنوری | به چه حقی "شورایعالی سران قوا" که دستور رهبری است را خلاف می‌دانی!