Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پی تغییر و تحول اخیر در سازمان اطلاعات سپاه بعد از سال ۸۸ تا به الآن، موج وسیعی از تحلیل ها و تفاسیر درباره این جابه‌جایی در عرصه رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی شکل گرفته است.اگر گفته شود که این اولین تغییر و جابه‌جایی در جمهوری اسلامی است که در این وسعت مورد توجه دوست و دشمن قرار می‌گیرد،چندان به گزاف نگفته ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عبارتی دیگر، اولین تحلیل درباره دامنه رصد و توجه کارشناسان و نخبگان و رسانه‌های ضدانقلاب و همچنین کشورهای بیگانه به این اتفاق، نشان‌دهنده اهمیت امنیت جمهوری اسلامی ایران است.اما چرا باید شیخ حسین طائب را به شکل جدا و به‌صورت فنی‌تر مورد تحلیل قرار دهیم؟ چرا دشمنان نظامی اسلامی از سوپر انقلابی‌ها گرفته تا نئو فرقانی‌ها، منافقین، افراد به‌ظاهر انقلابی، عدالت‌خواه، اصلاح‌طلب، ضدانقلاب، جریان بهاری و انحرافی، جریان اعتدال و جواسیس آمریکایی – انگلیسی – صهیونیستی از این تغییر اظهار خوشحالی می‌کنند؟

نیم‌نگاهی به تاریخچه تشکیل سازمان اطلاعات سپاه زمینه ورود به این سئوال را فراهم می کند:

واحد اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم‌زمان با شکل‌گیری این نهاد انقلابی با عنوان معاونت اطلاعات و تحقیقات سپاه کار خود را آغاز کرد و وظیفه برخورد با گروهک‌های ضدانقلاب را بر عهده گرفت.

در سال ۶۳ و با تشکیل وزارت اطلاعات؛ نیروهای واحد اطلاعات سپاه نیز به این وزارتخانه رفتند و معاونت اطلاعات سپاه کار جمع‌آوری اطلاعات نظامی را بر عهده گرفتند و عملاً تبدیل به واحد اطلاعات عملیات شد.

معاونت اطلاعات سپاه در اواسط دهه ۷۰ علاوه بر مأموریت‌های نظامی، مأموریت‌های امنیتی را نیز بر عهده گرفت و با عنوان معاونت اطلاعات ستاد مشترک سپاه کار خود را آغاز کرد.

در سال ۸۶ و با انتصاب سرلشکر عزیز جعفری به فرماندهی کل سپاه، تغییراتی در ساختار و سازمان سپاه ایجاد شد که درنتیجه این تغییرات ستاد مشترک سپاه به معاونت هماهنگ‌کننده سپاه و در پی آن نیز معاونت اطلاعات ستاد مشترک سپاه به معاونت اطلاعات فرماندهی کل سپاه تبدیل شد.

پس‌ از این تغییرات، در سال ۸۸ معاونت اطلاعات سپاه به سازمان اطلاعات سپاه ارتقا یافته و از آن زمان به بعد ریاست آن به حجت‌الاسلام حسین طائب قرار گرفت.

هم‌زمان با تشکیل سازمان اطلاعات، تشکیلات اطلاعاتی دیگری در سپاه با نام معاونت اطلاعات راهبردی نیز تشکیل شد که مسئولیت آن را سردار حسن محقق بر عهده گرفت. این دو نهاد اطلاعاتی با وظایف تعریف‌شده، در کنار یکدیگر مسائل مرتبط با حوزه اطلاعات در سپاه پاسداران را دنبال می‌کردند اما با راهبرد فرمانده جدید سپاه، وظایف این دو نهاد اطلاعاتی در سال ۹۸ در معاونت اطلاعات سپاه ادغام‌شده اند.[۱]

اما در این میان، شیخ حسین طائب دو دوره در اطلاعات سپاه حضورداشته است، یک دوره قبل از شروع به کار دولت نهم و دهم بوده است، و دوره ۱۳ ساله بعدی، در آبان ۸۸ و در اوج فتنه سبز بوده است، درواقع طائب ۱۸ سال در اطلاعات سپاه حضورداشته و با توجه به اقداماتی که رقم‌زده و همچنین ثباتی که در جایگاه مقام امنیتی داشته است، شایسته تحلیل از بعد شخصیتی و کارآمدی است که به‌طور خلاصه در ادامه اشاره می‌شود.

۱- یکی از واقعیت‌هایی که درباره شخصیت حجت‌الاسلام طائب توسط دوست و دشمن و در خلوت و آشکار بیان می‌شود، برخورداری از هوش امنیتی – سیاسی و تحلیلی وی در حوزه امنیت است. به شکلی که قابلیت جریان سازی در حوزه‌های نبرد اطلاعاتی را به‌ راحتی دارد، درواقع به اذعان کارشناسان امنیتی، طائب به‌واسطه نبوغ اطلاعاتی‌اش در برهه‌هایی از تاریخ توانسته است که دشمن را در حالت فریز و تدافعی قرار دهد و این اتفاق تنها به‌ واسطه تسلط بر حوزه امنیت داخلی و خارجی است.


۲- از دیگر موضوعاتی که در حال حاضر و بعد از تغییر وی اتفاق افتاده است، زدن برچسب سیاسی بودن طائب است، درواقع این برچسب از سوی افرادی زده می‌شود که زخم کاری از سازمان اطلاعات سپاه خورده‌اند و دراین‌بین، شبکه نفوذ بیشترین اختلاف را با وی دارد.

به تعبیر دیگر، یکی از درخواست‌های این شبکه از فرمانده جدید سازمان اطلاعات سپاه، عدم دخالت در مسائل سیاسی است و یا به تعبیر دیگر، با زبان امنیتی و تلویحی این درخواست را دارند که اطلاعات سپاه همانند دوران جنگ سرد، فقط توجه به جاسوس شناسنامه‌دار داشته باشد و هیچ ورودی به شبکه نفوذی که توسط ایرانی‌ها در حال ایجاد و یا انجام کار است نداشته باشد.

به‌عنوان‌مثال، اظهارات محمدرضا جلایی پور یکی از متهمان امنیتی در سال ۸۸ که در دوره دوم دولت روحانی نیز بازداشت شده است، گویای این واقعیت است.

وی در کانال تلگرامی‌اش خطاب به فرمانده با تجربه جدید اطلاعات سپاه می‌نویسد:

راستش شخصاً به‌عنوان یک شهروند عادیِ ناظر به نفع ایران می‌دانم که وزارت اطلاعات به نحوی حرفه‌ای‌تر و مسئولانه‌تر از قبل مسئول اطلاعات و عملیات ضد جاسوسی و صیانت اطلاعاتی از امنیت کشور باشد، اما حالا که سازمان اطلاعات سپاه هم متأسفانه نهادی موازی در این حوزه شده است در ابتدای مسئولیت‌تان نکته‌ای را طرح می‌کنم.

وی در ادامه می‌نویسد:

اگر می‌خواهید در برابر عملیات نگران‌کننده هزاردشنه اسرائیل و تهدیدهای امنیتی علیه کشور قابلیت و کیفیت و توفیق این نهاد را افزایش دهید، به‌عنوان یک شهروند با صدها ساعت مواجهه با اعضای بدنه این نهاد پیشنهاد می‌کنم پرونده محیط زیستی‌ها و بسیاری از فعالان مدنی و سیاسی خشونت‌پرهیز، قانون‌مدار و دلسوز ایران را بازبینی کنید، پای این نهاد را از رقابت سیاسی میان نیروهای ملتزم به قانون بیرون بکشید و با افزایش کیفیت و آموزش بدنه و حرفه‌ای‌گری، ملی‌اندیشی، قانون‌مداری و ظلم‌پرهیزیِ کارشناسان این نهاد اعتبارِ بسیار لطمه‌دیده این نهاد را بازسازی کنید. با فرمانی که این نهاد در سال‌های گذشته می‌رفته است بخشی از نیروهای این نهاد بیش از این‌که خادم و ضامنِ امنیت و منافع ملی باشند به آن لطمه زده‌اند.

درواقع جلایی پور با اظهاراتی که خلاف قانون است، به دنبال تضعیف اطلاعات سپاه در موضوعات سیاسی و عرصه نفوذ است و با وجود هزاران سند درباره جاسوسی محکومان محیط زیستی در قوه قضاییه، بدون هیچ سند و مدرکی این افراد را بی‌گناه و مظلوم معرفی می‌کند و درواقع به‌نوعی می‌گوید اگر جریانات سیاسی با کشورهای غربی و سرویس‌های امنیتی همچون موساد، ۶MI و CIA ارتباط داشتند و یا در انتخابات‌های داخلی همچون مجلس خبرگان رهبری به دنبال مهندسی کردن انتخاب مردم از طریق لیست انگلیسی بودند، اطلاعات سپاه چشمش را بر این اقدامات امنیتی ببندد... اینجاست که اهمیت نگاه امنیتی همراه با خمیرمایه سیاسی به کمک سربازان گمنام امام زمان در اطلاعات سپاه می‌آید و بدون توجه به تعارفات سیاسی و حزبی، وارد عمل می‌شوند و قسمتی از شبکه نفوذ انگلیسی امریکایی را مورد ضربه قرار می‌دهند.

۳- از دیگر نکاتی که درباره شخصیت فرمانده سابق اطلاعات سپاه باید به آن توجه شود، مقابله با یکی از خطرات جدی در دولت به‌ظاهر عدالت‌خواه احمدی‌نژاد بود، بسیاری از متدینین و حامیان انقلاب که هنوز دل درگرو احمدی‌نژاد دارند، به‌صورت کامل اطلاع ندارند که نفوذ به معنای واقعی کلام، چگونه در دولت احمدی‌نژاد اتفاق افتاد؟ و چگونه یک پیرزن خبره و آموزش‌دیده به نام پریوش سطوت، به‌راحتی و با چراغ سبز رئیس‌جمهور و مشایی، وارد حوزه برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری برای دولت شد؟

بیشتربخوانید:

جدل داغ فعالان سیاسی در فضای مجازی / بازتاب های تغییر رئیس سازمان اطلاعات سپاه تحلیل روزنامه سپاه پاسداران از جابجایی حسین طائب

فرمانده سابق حفاظت سپاه به اتهام جاسوسی برای اسرائیل بازداشت شد ؟ یکی از مشکلات در همان دوره، اقدامات پیچیده و خاص امنیتی برای رصد نفوذ شبکه انگلیسی – آمریکایی به داخل دولت بود که با توجه به نگاه افکار عمومی به آن دولت، امکان انتشار و رسانه‌ای کردن بسیاری از اقدامات خلاف امنیت ملی نبوده است و تنها قسمتی از این کوه یخی، در ماجرای خانه‌نشینی احمدی‌نژاد ظهور کرد که در همان مقطع، سازمان اطلاعات سپاه وارد حوزه عملیات و اقدام علیه جریان نفوذ و انحراف شد، درواقع با بصیرت و هوشیاری به‌ موقع فرماندهی وقت اطلاعات، یکی از خطرناک‌ترین جریانان سیاسی - امنیتی تاریخ معاصر، مورد ضربه قرار گرفت.

۴- اکثر اهل‌فن و کارشناسان حوزه اطلاعات و امنیت بر این واقعیت اذعان دارند که بعد از دستور فرماندهی و موافقت سران عالی انقلاب با تبدیل معاونت اطلاعات به سازمان اطلاعات، قوام و کارآمدی این سازمان در دوره حسین طائب صورت گرفته است. اما یکی از عواملی که باعث این موفقیت شده است، اعتماد بالای فرمانده وقت به جوانان متعهد و متخصص در حوزه امنیت است.

ذکر این نکته لازم است که سازمان اطلاعات سپاه در کنار نهاد با سابقه وزارت اطلاعات، نه‌تنها تکمیل‌کننده رصد و عملیات اطلاعاتی است بلکه در مواقعی کمبودهای نهادهای دیگر امنیتی را پوشش می‌دهد. درحالی‌که سن و سال سازمان اطلاعات سپاه نسبت به وزارت اطلاعات کمتر است. ولی این مسئله باعث ایجاد کم‌کاری و ضعف در این سازمان نشده است و با توجه به کارنامه‌ای که در این سال‌ها و به‌خصوص دوره ۱۳ ساله ریاست طائب در دست بررسی است، مشخص می‌شود که در بسیاری از مواقع نسبت به دیگر نهادهای امنیتی بسیار کارآمدتر و جلوتر حرکت کرده است.

۵- از دیگر نکات موردتوجه به مدیریت حوزه امنیتی، مدیریت فتنه ۸۸ است. درواقع بعد از ضربه‌ای که اصلاح‌طلبان همراه با ضدانقلاب خارجی به حاکمیت، دولت و اعتماد افکار عمومی به کشور زدند، مدیریت همه جانبه‌ای برای اصلاح قسمت‌هایی از این تخریب نیاز بود که حتماً مدیریت هوشمندانه امنیتی قسمتی از آن است و با توجه به اسناد منتشر شده، بسیاری از محکومان امنیتی همچون تاج‌زاده، ابطحی، عطریان فر ... اذعان داشتند که هیچ تقلبی در انتخابات سال ۸۸ صورت نگرفت و جریان اصلاحات اشتباه راهبردی مرتکب شد. درواقع راهبری و مدیریت عناصر فتنه به این مسیر که اشتباه کردیم، بر اساس تجربه امنیتی و سیاسی در آن دوران حاصل ‌شده است.

۶- از اقدامات قابل‌توجه و قابل‌قبول در زمان مدیریت فرمانده سابق اطلاعات سپاه، کمک و تلاش به حوزه تحلیل و تبیین سیاسی است. به‌گونه‌ای که بسیاری از افراد معترف هستند که با کمک‌های این سازمان، بسیاری از ابهامات و سؤالات نسل جوان و دانشجویان و حتی مسئولان و نمایندگان مجلس در ادوار مختلف بر اساس اسناد متقن و محکم پاسخ داده شده است. این موضوع یکی از مسائلی است که امید می‌رود در مدیریت جدید هم ادامه پیدا کند. زیرا بسیاری از جوانان انقلابی در تهران و شهرستان، از پشت پرده اتفاقات سیاسی و بین‌المللی ناآگاه هستند و اما با یک گزارش و یا سخنرانی به‌موقع و درست، تمامی شبهات برطرف می‌شود.

۷- ورود حوزه امنیتی به عرصه سینما و تلویزیون یکی دیگر از جنبه‌های شخصیتی در مدیریت سابق است. هیچ کسی نمی‌تواند این واقعیت را انکار کند که سربازان گمنام در وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه و دیگر نهادهای امنیتی، اقداماتی را انجام می‌دهند که هیچ‌گاه به عرصه عمومی جامعه انعکاس داده نمی‌شود. ولی می‌توان قسمت‌های بسیار کوچکی از زحمات این افراد را به‌صورت هنری و در قالب فیلم و سریال به مردم نشان داد. همچنان که بسیاری از شبهات درباره این که چگونه ممکن است که فرد در حوزه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، آموزشی، اجتماعی و ... تبدیل به مهره نفوذ و یا عنصر جاسوسی شود، جز با زبان هنر ممکن نیست و این مسئله در سال‌های اخیر با تولید سریال‌هایی همچون گاندو و دیگر سریال‌ها زیر نظر دیگر نهادهای امنیتی، محقق شد و انتظار می‌رود که برای کمک به فهم مردم و نخبگان جامعه، ادامه پیدا کند.

۸- مقابله با حوزه مفاسد اقتصادی آن هم با دانه‌درشت‌های سیاسی و دولتی، از دیگر موضوعاتی است که نمی‌ توان از کنار آن به سادگی گذر کرد و درباره آن اظهارنظری نداشت. درواقع بعد از برخورد قوه قضاییه با غلامحسین کرباسچی در مفاسد مالی، شاید پیگیری پرونده و بازداشت مهدی هاشمی فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس وقت مجلس خبرگان رهبری، از موضوعات پراهمیتی بود که در این دوره اتفاق افتاد. آن هم با فشارهایی که از سوی بسیاری از نهادها بر سربازان گمان امام زمان در سازمان اطلاعات سپاه وجود داشت... درواقع این سازمان به این شبهه که نظام با آقازاده‌ها هیچ کاری ندارد، خاتمه داد و از مراقبت و رصد و پایش آقازاده‌ها، به رصد و حتی برخورد با خود مسئولان رسید. تا جایی که بازداشت افرادی همچون محمدرضا رحیمی، مشایی، حمید بقایی در دولت احمدی‌نژاد تا دستگیری حسین فریدون برادر شخص رئیس‌جمهور آن هم در زمان ریاست روحانی بر کرسی ریاست جمهوری، نشان از کارآمدی و توجه به مصالح مردم و انقلاب است.


۹- اما از دیگر واقعیت‌های غیر قابل انکاری که می‌توانیم درباره آن تحلیل داشته باشیم و باید بابت آن از فرماندهی وقت و سربازان گمنام در این سازمان تشکر کنیم، کدخدا منشی سازمان اطلاعات سپاه در کمک و حمایت از کارهای روی زمین‌مانده دولت‌ها است.

به تعبیر دیگر گاهی اتفاق می‌افتاد که دولتمردان دوره گذشته به هر دلیلی انگیزه لازم برای اجرای کارها و امور روزانه مردم را نداشتند. کما این که در برهه‌هایی شاهد آن بودیم که خبری از حضور شخص رئیس‌جمهور تا بسیاری از وزرا در وسط بحران‌ها و حوادثی که نیاز بود در خط مقدم حضورداشته باشند، نبود تا جایی که روحانی در فتنه بنزینی آبان ۹۸، با حالت تمسخر آمیزی به مردم اعلام کرد که من خودم روز جمعه مطلع شدم که بنزین گران شده است.

منطقی است که وقتی دولت وقت عرصه اجرایی کشور را به بازی گرفته است و یا به نوعی اقدام می‌کند که رفتارش سبب مشکلات جدی برای کشور می‌شود، جوانان انقلابی باید وظیفه بر زمین‌مانده را به دوش بکشند و این واقعیت در دوره‌های گذشته به‌خصوص سال‌های انتهایی دولت اعتدال، اتفاق افتاد. همچنین بعضی از تحصن‌ها و اعتراضاتی که با اقدام به‌موقع دولت قابل مدیریت بود، توسط این نهاد مدیریت و تدبیر شد تا جایی که گروه‌هایی که به دنبال تجمع و یا تحصن بودند، با اقدام منطقی و اجرایی از هدف خود منصرف شدند و توانستند حقوق به‌حق خود را استیفا کنند.


۱۰- مدیریت توانمند سازمان اطلاعات سپاه در برخورد با اراذل آموزش دیده توسط موساد و دیگر سرویس‌های بیگانه در فتنه بنزینی ۹۸، از موضوعاتی است که نمی شود به سادگی از کنار آن عبور کرد، به‌طوری‌که بر اساس آمار و اسناد، میزان خشونت به کار گرفته‌شده توسط اراذل در این مقطع، با هیچ‌کدام از خشونت‌های اتفاق افتاده در تاریخ معاصر ایران قابل قیاس و مقایسه نیست.

به تعبیر دیگر نهادهای امنیتی در این دوره، با شکل جدید از خشونت سازمان‌یافته طرف بودند که در ظاهر امر نه سری داشت و نه دنباله ای، ولی با مدیریت امنیتی بعد از تذکر رهبر انقلاب، کار به‌جایی رسید که بسیاری از اهداف دشمن به نتیجه نرسید و بسیاری از شبکه‌های سازمان‌یافته شناسایی و منهدم شد؛ البته در این مقطع نیز افرادی از وزرا و مدیران دولت اعتدال مقصران اصلی فاجعه بودند که هیچ‌گاه از محضر مردم بابت قصور و کم‌کاری‌های عذرخواهی نکردند و کار به‌جایی رسید که جریان اصلاح‌طلب و حامی اصلی دولت روحانی، به دنبال عوض کردن جای شهید و قاتل بود.


۱۱- کمک به دیگر قوای نظام ازجمله دولت، مجلس و قوه قضاییه در برخورد با فساد، از دیگر موضوعاتی است که نباید مورد غفلت قرار بگیرد. به‌عنوان‌مثال، برخورد سازمان اطلاع سپاه با شبکه فساد یا عناصر فاسد در قوه قضاییه همچون اکبر طبری، از موضوعاتی است که باید درباره آن مطالب بیشتری نوشته شود، در واقع سازمان اطلاع سپاه بدون توجه به نگاه حزبی و جریانی، حمایت از نهادهای انقلابی و ساختارهای جمهوری اسلامی را وظیفه خود می‌داند و در این راه، با هیچ فردی به‌واسطه جایگاهش رودربایستی نداشته و نشان داده است برای کمک به انقلاب و مدیران انقلابی از هیچ اقدامی دریغ نمی‌کند، یا کمک به دولت روحانی در دستگیری و شناسایی افرادی که در حال آسیب زدن به وجهه دولت بودند، از دیگر نقاط درخشان مدیریت وقت این سازمان است.

به هر جهت با توجه به حوادثی که در طول این مدت به‌خصوص از سال ۸۸ تابه‌حال اتفاق افتاده است، نقش بی‌بدیل سازمان اطلاعات سپاه قابل کتمان نیست و این نقش در سایه مدیریت هوشمندانه شیخ حسین طائب قابلیت اجرایی و عملیاتی یافته است.

به تعبیر دیگر می‌توانیم از این مقایسه بهره ببریم که همانند شهید مطهری در پاسخ به شبهات و مقابله با نحله‌های فکری منحرف و نفوذی، سازمان اطلاعات سپاه نیز همین نقش را در کنار دیگر نهادهای انقلابی و امنیتی بر عهده داشته و به آن عمل کرده و می‌کند.

21220

کد خبر 1647239

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیروی قدس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران دیگر نهادهای امنیتی سازمان اطلاعات سپاه معاونت اطلاعات سپاه اطلاعات سپاه وزارت اطلاعات تعبیر دیگر بر عهده گرفت اتفاق افتاد حوزه امنیت قوه قضاییه احمدی نژاد حسین طائب سال ها سال ۸۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۶۴۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاه‌کلید حل مسائل منطقه، دست ایران

روند تحولات موجود در غرب آسیا حکایت از قریب‌الوقوع بودن فروپاشی نظم کنونی و شکل‌گیری ساخت نوینی از نظم منطقه‌ای و به تبع آن نظم جهانی دارد؛ طرح ایده‌هایی همچون «معامله قرن»،«صلح عبری‌-عربی» و شکست آنها در‌ مقاطع مختلف حکایت از تزلزل نظم کنونی دارد. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، سفر علی‌اکبر احمدیان، نماینده‌ رهبر معظم انقلاب و دبیر شورای‌عالی امنیت ملی به روسیه که به دعوت نیکلای پاتروشف، دبیر شورای امنیت ملی روسیه صورت گرفت، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های خارجی و تحلیلگران داشت که گویای یک تحول بزرگ در عرصه امنیت اطلاعاتی میان کشورهای ضد یکجانبه‌گری آمریکاست تابااین ائتلاف از تهدیدهای موجود برای ایجاد یک فرصت ارزشمند بهره‌مند شوند و به نظر می‌رسد حضور نمایندگان 106کشور دراین اجلاس امنیتی، فرصت مغتنمی است تا با گسترش همکاری در عرصه امنیت اطلاعات، اقدام به خلق ابزارها، نهادها و ساختارهای جدید در این زمینه کنند تا دربرابر این تقابل‌ها که شدت یافته و به تشدید تروریسم دامن زده، بی‌دفاع نباشند.

نقش سرویس‌های اطلاعاتی در توسعه تروریسم در منطقه
تحولات اخیر در عرصه روابط بین‌المللی، به‌خوبی نشان می‌دهد که مفهوم صلح بیش از هر مسأله دیگری در معرض خطر، تهدید و نقض قرار دارد و جنگ‌طلبی آمریکا و دست‌نشانده فاسد آن درمنطقه غرب آسیا، مهم‌ترین عامل در ایجاد شرایط کنونی شده است که در نتیجه آن، قریب بر35هزارانسان که بخش اعظمی ازآنهاغیرنظامی بودند،تنها درغزه به شهادت رسیده‌اند تا بر هژمونی‌طلبی این دولت استعماری کمک کرده و مانع افول آمریکا و نابودی رژیم نامشروع صهیونیست باشند. تروریسم یکی از شیوه‌های بارزی است که دولت‌های استعماری از آن بهره جسته‌اند تا به این وسیله بر تداوم حاکمیت‌شان کمک کنند. بی‌دلیل نیست که این پدیده شوم در حال حاضر به عنوان یکی از بزرگ‌ترین خطرها در مسیر تحقق صلح و امنیت ملی و بین‌المللی به‌شمار می‌آید، ابزارهای جدید و نوین نیز به خدمت تروریست‌ها آمده‌اند و پیوند فناوری‌های نوین با اقدامات تروریستی تبدیل به یک گرفتاری راهبردی برای همه کشورها شده است به نحوی که گروه‌های کوچک با به‌کار گیری ساختارهای پیچیده فناورانه، مبدل به کنشگرانی قهار شده‌اند و با اقدامات تروریستی، عرصه را برای تحقق صلح، امنیت و ثبات منطقه‌ای تنگ کرده، مشغول یکه‌تازی هستند.

بنابر شواهد مستند و آشکار، آمریکا و رژیم غاصب صهیونیست در صدر فهرست حمایت از اقدامات تروریستی و مبتکر قتل‌های هدفمند و تروریسم دولتی هستند و بیشتر ملت‌ها از عوارض این جنایات بی‌بهره نمانده‌اند؛ حمله صهیونیست‌ها به دفتر کنسولگری ایران در سوریه و شهادت جمعی از مستشاران ایرانی که به‌صراحت خلاف اصول پایه‌ای حقوق بین‌الملل است، آخرین مورد از توسل صهیونیست‌ها به ابزار ترور با هدف مقابله با هژمونی ایران در منطقه و همچنین جهان است، غافل از این‌که این اقدام ددمنشانه آنها بر ابهت جمهوری اسلامی ایران افزود و پاسخ مشروع به جنایات اسرائیل در عملیات «وعده صادق» پیش‌بینی‌های آمریکا و صهیونیست‌ها را با شکست رو‌به‌رو کرد؛ زیرا آنها فکر می‌کردند جمهوری اسلامی ایران با این تجاوز آشکار دچار هراس شده و از کنشگری منطقه‌ای علیه اهداف دولت‌های استکباری عقب‌نشینی می‌کند اما دیدند که با پاسخ هدفمند و صحیح، حیثیت دفاعی و اطلاعاتی صهیونیست‌ها-که از حمایت آمریکا و چند کشور دیگر برخوردار بود-به فنا رفته و وجهه امنیتی آنها متزلزل شد.

به زعم آمریکا، برتری همه‌جانبه اسرائیل در منطقه غرب آسیا، می‌تواند به تحقق اهداف و نیات شوم آنها کمک کند لذا در تدوین برنامه‌های مرتبط با سیاست خارجی خود به آن پایبند هستند و ابایی از اعطای بودجه‌های کلان و حمایت‌های غیرمادی به این رژیم جعلی ندارند ونتیجه این شده است که صهیونیست‌ها با گریز از همه پیمان‌های ناظر بر فعالیت‌های هسته‌ای از جمله ان .پی. تی به انباری از سلاح‌های هسته‌ای دست پیدا کرده‌ و از آن برای حمله به غزه و سایر حملات‌شان استفاده می‌کنند.ارائه اطلاعات امنیتی و اطلاعاتی به منظور ارزیابی قدرت رقبا و دشمنان و شناسایی نقاط ضعف و قوت آنها، اعلام به موقع هشدارها در خصوص احتمال وقوع جنگ و عملیات‌های کماندویی از سوی دشمن جهت آمادگی ارتش برای مقابله با هرگونه خطر احتمالی و تمرکز روی توسعه قابلیت‌های فناوری از جمله ماموریت‌های مهم سرویس‌های جاسوسی است تا با جمع‌آوری اطلاعات بخش‌های مختلف و ارسال آنها به یگان‌های فعال نقش‌آفرینی کرده و آن را در اختیار ارتش‌ها و موسسات نظامی سراسر جهان قرار دهند که بنا بر اذعان فعالان این عرصه، سرویس‌های جاسوسی آمان، موساد، شاباک و ... در این زمینه صاحب نام بودند و با شکست قطعی و غیر قابل ترمیم آنها در عملیات‌های طوفان‌الاقصی و وعده صادق رسوا شده و مقدمات سقوط رژیم غاصب را کلید زدند.‌به طورکلی سازمان‌های جاسوسی با ترور می‌خواهند خود را موفق، مقتدر و توانمند معرفی کنند اما مروری بر اقدامات و عملیات‌های آنها نشان می‌دهد که حریف ایران نیستند و در اکثر رویارویی‌های خود با نیروهای اطلاعاتی و دفاعی جمهوری اسلامی، ناکام مانده‌اند. بررسی پرونده فعالیت‌های جاسوسی نشان می‌دهد اکثر آنها در سه حوزه جمع‌آوری اطلاعات، ترور اشخاص و ایجاد نزاع قومی-مذهبی متمرکز بوده‌اند اما در تله امنیتی سربازان گمنام افتاده‌ و توان مقابله با چتر امنیتی جمهوری اسلامی ایران را ندارند.
   
مقابله با انحصارگرایی غرب در حوزه اطلاعات
انحصار اینترنت، سیستم‌های عامل رایانه‌ها و تلفن‌های هوشمند(مانند ویندوز و اندروید)،دیتاسنترها وسکوها(مثل گوگل و NSA) به آمریکا، زمینه مساعدی را به منظور سوءاستفاده از اطلاعات و توانمند شدن آنها برای نفوذ تا عمق زندگی افراد، جوامع و کشورها فراهم کرده است و نهادهای وابسته به آن نقش بی‌بدیلی در شکل دهی خواسته‌ها، سبک زندگی، افکار و ایده‌های جوامع بشری مطابق با اهداف و امیال صاحبان قدرت و نظام سلطه بین‌المللی دارند و این امر نقطه آغازی برای در اختیار گرفتن زیرساخت‌های حیاتی کشورها و تهدید آنها دارد کما این‌که در حال حاضر زیرساخت اینترنت در انحصار آمریکاست و از این طریق قادر است تا زیرساخت‌های همه کشورها را در تصرف، کنترل و اختیار خود در آورد و به شیوه‌های زیر پوستی که همان تغییر در هویت افراد و جوامع بشری است، به حذف تدریجی حاکمیت ملی کشورها به نفع خودشان پرداخته و زمینه اساسی برای ایجاد گسست و شکاف نسلی را فراهم کند اقدامی که در بسیاری از کشورها رخ داده و آمریکایی‌ها می‌خواهند فرهنگ منحط غربی را جایگرین ارزش‌های انسانی و اجتماعی سراسر دنیا کنند و برای این توطئه از ابزارهای ارتباطی و شبکه‌های اجتماعی بهره‌ می‌برند.در حال حاضر دستیابی به ثروت و قدرت علاوه بر توانمندی‌های میدانی و عملیاتی به امکان استفاده از اطلاعات نیز ربط دارد؛ روندی که با رشد سریع اختراعات در زمینه فناوری‌های جدید اطلاعاتی شکل گرفته و بر این اساس، فناوری‌‌هایی با امکان ارتباطات راه دور و رسانه‌ها، فضایی کاملا نو را در زمینه توسعه اقتصاد و سیاست به وجود آورده‌اند و می‌طلبد جمهوری اسلامی ایران با حضور در ائتلاف‌های منطقه‌ای، فضای حضور در مناسبات جهانی را فراهم کرده و از ظرفیت‌های رو به رشد خود در زمینه اطلاعات بهره‌مند شود؛ رویه‌ای که به درستی در حوزه سیاست خارجی دولت سیزدهم مورد استفاده قرار‌گرفته است و آنها با تقویت حوزه دیپلماسی به مقابله با تهدیدات غرب به خصوص آمریکا پرداخته‌اند و با حضور در مجامع مختلف منطقه‌ای و جهانی افکار عمومی را در جریان اقدامات صلح‌طلبانه ایران قرار داده‌اند تا به این ترتیب از اثرات تحریم کاسته و بنیان‌گذار یک اجماع علیه انحصارگرایی غرب در حوزه اطلاعات باشند؛ روشی که آمریکا نیز برای خروج از بحران‌های پیش‌رو به آن پناه برده و به مصاف «تیک تاک» رفته است تا از نفوذ افکار و برنامه‌های این شرکت بر کاربران آمریکایی جلوگیری کند.
   
نظم نوین جدید با حضور مقتدرانه ایران
روند تحولات موجود در غرب آسیا حکایت از قریب‌الوقوع بودن فروپاشی نظم کنونی و شکل‌گیری ساخت نوینی از نظم منطقه‌ای و به تبع آن نظم جهانی دارد؛ طرح ایده‌هایی همچون «معامله قرن»،«صلح عبری‌-عربی» و«پیمان ابراهیم» و شکست آنها در‌ مقاطع مختلف حکایت ازتزلزل نظم کنونی و بیداری ملت‌های جهان نسبت به طرح استکباری آمریکا علیه اراده ملت‌ها درتعیین حاکمان‌شان دارد.گذشت بیش ازهفت ماه ازتجاوز70ساله صهیونیست‌ها برفلسطین اشغالی تنهابخشی ازاین پروژه استعماری غربی‌ها در این منطقه استراتژیک است که در مقابله با گروه‌های تکفیری هم سربلند میدان شد و فضا را در اختیار تسلط گروه‌های رادیکال مثلا اسلامی قرار نداد. اتحاد استراتژیک ایران با قدرت‌های منطقه‌ای نظیر چین و روسیه، گسترش جبهه مقاومت و انتقال قدرت اقتصادی ازغرب به شرق جهان ازویژگی‌های نظم نوین است که جمهوری اسلامی ایران درآن نقش داشته وبه افول هژمونی آمریکا سرعت بخشیده است.سفر رئیس‌جمهور به پاکستان و حضور رئیس شورای عالی امنیت ملی کشور درروسیه که منجر به توافقات سیاسی،اقتصادی، اطلاعاتی و امنیتی.مهمی بین طرفین شد،گواه دیگری برشکل‌گیری نظمی نوین درمنطقه و انزوای روزافزون آمریکا و اسرائیل است؛ به ویژه که تحولات اخیر به شکاف واشنگتن و رژیم غاصب صهیونیست دامن زده است.

چند نکته درباره یک نشست
حضور علی‌اکبر احمدیان، دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در رأس یک هیات بلندپایه‌ امنیتی برای شرکت در دوازدهمین «نشست بین‌المللی مقامات عالیرتبه مسئول در امور امنیتی» و «نشست دبیران شوراهای امنیت ملی کشورهای عضو بریکس» به لحاظ روند تحولات منطقه‌ای به خصوص بعد از عملیات وعده صادق، اهمیت بالایی داشت و نشان داد ایران در روند شکل‌گیری نظم نوین منطقه، می‌کوشد با همکاری سایر کشورها با تروریسم، به ویژه تروریسم دولتی اسرائیل مقابله کند.

ایران و روسیه در ماه‌های اخیر هردو قربانی تروریسم بوده‌اند و برگزاری اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ نسبت به اجلاس امنیتی مونیخ که شرکت‌کنندگان در آن عمدتا حامی تروریسم هستند، حائز اهمیت است.

110 کشور از پنج قاره جهان در این اجلاس حضور داشتند واین مسأله حکایت از اهمیت این اجلاس و توجه به رویکردهای تازه امنیتی برپایه همکاری دارد.مذاکرات دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با مقامات کشورهای هند، برزیل، سوریه،عراق و...، نمونه‌ای از این تعاملات است.

این اجلاس امنیتی درحالی برگزار می‌شود که منطقه در آتش جنگ‌افروزی صهیونیست‌ها می‌سوزد و اتحاد جهانی برای مقابله با این جنگ‌طلبی بسیار مهم است به‌ویژه که بعد از عملیات وعده صادق، نگاه‌ها به ایران دوخته شده تا تحولات را بر اساس تفاهمات امنیتی جدید ـ‌که در حاشیه اجلاس به امضا رسیده است ـ مدیریت کند.

منبع: جام‌جم

/انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تردید مقامات امنیتی صهیونیست در اثربخشی حمله به رفح
  • کارنامه سه ساله به روایت اعضای شورای شهر اصفهان
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست، راهبرد برد- برد است
  • عملکرد دستگاه‌ها در اجرای اعتبارسنجی هماهنگ بانکی بررسی شد
  • پورخاقان: ۱۳ موشک سپاه به دو پایگاه مهم اسرائیل اثابت کرد
  • شاه‌کلید حل مسائل منطقه، دست ایران
  • شاه‌کلید حل مسائل منطقه،دست ایران
  • شناخت دشمن نیاز به تقویت بصیرت انقلابی دارد
  • دولت سیزدهم در مبارزه با فساد کارنامه خوبی ارائه دهد
  • روایت مقام سابق موساد از «زیرساخت باور نکردنی دور زدن تحریم‌ها در ایران»