Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیامبر بزرگوار اسلام (ص) درباره سیاهدانه می‌فرمایند: «الحبّة السّوداء شفاء لکلّ داء» سیاه‌دانه دارویی مؤثر در برابر هر بیماری است.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ دانه آن سیاه و خوشبو است که به فارسی سیاهدانه، سیاه تخمه و به گویش تاتی، سیاه‌تومه و به عربی الحَبَّة‌السَّوداء نامیده می‌شود و کاربردهای طبی فراوانی دارد؛ در گذشته به عنوان "مصلح" به پنیر اضافه می‌شد تا مانند "گردو" آثار سوء پنیر را بکاهد همچنین مانند کنجد روی نان استفاده مى‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از تخم سیاهدانه به‌صورت خام می‌توان استفاده کرد اما روغن آن که دارای مزاج گرم است، کاربردهای درمانی متعددی دارد؛ از ترکیب روغن آن با عسل و چیزهای دیگر نیز می‌توان داروهایی ساخت همچنین سیاه‌دانه آسیا‌شده (یک واحد) با عسل (دو واحد) و نیز ترکیب این دو با چیزهای دیگر نیز می‌توان داروهاز دیگری ساخت.

خواص درمانی سیاه‌دانهتخم این گیاه، برای درمان بسیاری از بیماریها موثر است؛ این گیاه نزد اهل بیت(ع) در دسترس بوده و روایات متعددی از  آن بزرگوراران در توصیه به مصرف آن برای درمان بیماریها در دست است از جمله از امام جعفرصادق(ع) روایت شده که «اگر درمان مرضی را ندانستید، از سیاهدانه و عسل استفاده کنید» به‌ویژه ترکیب کوبیده سیاهدانه و عسل، در قالب دارویی خوراکی یا مالشی، برای بسیاری از بیماریهای عفونی و کوفتگیها مفید است همچنین جویدن روزانه یک قاشق مرباخوری سیاهدانه، فشار خون بالای 18 را هم به حالت طبیعی، پایین می‌آورد.

پیامبر بزرگوار اسلام (ص) درباره سیاهدانه می‌فرمایند: «الحبّة السّوداء شفاء لکلّ داء» سیاه‌دانه دارویی مؤثر در برابر هر بیماری است.

محقّقان و دانشمندان علوم حدیثی در تفسیر و برداشت از این حدیث به دو دسته تقسیم شده‌اند؛ برخی می‌گویند: پیامبر واقعیّت را بیان فرمود و پزشکان هنوز به واقعیت نرسیده‌اند، گروهی دیگر برآنند این حدیث جای تردید دارد زیرا بسیاری از ما به خوردن سیاه‌دانه روی آورده‌ایم اما از هر بیماری نجات پیدا نکرده‌ایم؛ در این راستا گروهی از پزشکان از دریچه تمسخر و استهزا به حدیث مذکور نگریسته که بر حسب این حدیث باید بیمارستانها و مراکز درمانی را مسدود کنیم.

احمد قاضی از پزشکانی که جامعه پزشکی امریکا در برابر نظریات او سر تعظیم فرود می‌آورد، با تحقیقاتی که بر روی سیاه‌دانه به انجام رسانید، می‌گوید: بدون شک سیاه‌دانه در تقویت و استحکام‌بخشی به سیستم دفاعی بدن مؤثر است، چه خداوند در بدنهای ما دستگاهی برای دفاع در برابر میکروبها قرار داد که کارکرد آن از بین بردن و قلع و قمع میکروبهای مهاجم است. 

اگر بخواهیم بیشتر به توضیح این مطلب بپردازیم، باید بگوییم در بدن هر یک از ما دو نوع از سربازان پیکار نهفته است:

سلّولهایی که در خون وجود دارند (همان گلبولهای سفید) که کار آنان خوردن میکروبها و عوامل بیماری‌زای خارجی است، در کل، عمل بیگانه‌خواری دارند. 

سلولهایی که با ایجاد پادتن سعی می‌کنند بدن از بیماری محفوظ و مصون بماند.

احمد قاضی در این زمینه می‌گوید: برای اینکه اثرات سیاه‌دانه را بیابم اینگونه عمل کردم: به تعدادی از افراد تحت آزمایش، مقداری سیاه‌دانه خوراندم، بعد از مدتی دریافتم که از طریق سیاه‌دانه، درمان شده بودند در مقایسه با افرادی که از داروهای مشابه استفاده کردند؛ قدرت کشندگی و پادتن‌سازی گلبولها 72 درصد بود که بیانگر عالی بودن آزمایش است. در مرحله بعدی آزمایش، علاوه بر سیاه‌دانه از شیر و عسل نیز بهره جستیم در پایان متوجه شدیم پادتن‌سازی و بیگانه‌خواری سلّولها (گلبول ها) افزایش یافته است. همچنان که می‌دانیم پزشکان بر این عقیده‌اند که بهترین راه مقابله با بیماریهایی چون سرطان و ایدز، تقویت سیستم دفاعی بدن است زیرا میکروبها در این نوع از بیماریها به سیستم دفاعی بدن حمله‌ور می‌شوند و عملکرد سیاه‌دانه، تقویت همین سیستم است. 

درباره هر یک از امراض و کاربردهای سیاهدانه در آنها باید جداگانه سخن گفت.

 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تغذیه دارو طب سنتی مواد غذایی بیماری پیامبر سیاه دانه گیاه درمانی سیاه دانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۸۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند

پلاکت خون پایین (ترومبوسیتوپنی) نوعی بیماری است که در آن بدن به دلیل عارضه یا سایر شرایط، پلاکت کافی تولید نمی‌کند. علائم ناشی از آن شامل خونریزی داخلی و خارجی است. تشخیص زودهنگام ترومبوسیتوپنی، نتایج مثبتی در درمان دارد، اما تأخیر در تشخیص می‌تواند منجر به مشکلاتی از حمله قلبی، آسیب به اعضای بدن (به عنوان مثال، طحال، روده، کلیه و حتی آمبولی ریه) شود.

به گزارش خبرآنلاین، ترومبوسیتوپنی به اختلال در پلاکت خون گفته می‌شود و شرایطی است که در آن تعداد پلاکت‌های خون بیمار کاهش یافته و سلول‌های خونی قادر نخواهند بود فعالیت‌های اساسی بدن را انجام دهند.

پلاکت چیست؟

پلاکت به کوچکترین ذرات خونی گفته می‌شود که آنزیم‌های لازم برای انعقاد خون را در خود دارند. پلاکت‌ها بسیار کوچک هستند و با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند. این اجزای کوچک مسئول بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده هستند و نقش مهمی در انعقاد خون دارند. میانگین عمر هر پلاکت ۱۰ روز است و محل تولید آن در مغز استخوان است.

نحوه عملکرد پلاکت خون

کار اصلی پلاکت جلوگیری از خونریزی است. تجمع پلاکت‌ها در محل خونریزی، موجب لخته شدن خون و آغاز روند بهبودی می‌شود. پلاکت‌های فعال حاوی پروتئین چسبنده‌ای به نام فیبرین هستند که این پروتئین‌ها در تشکیل لخته خونی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

علت پایین بودن پلاکت خون

پایین بودن پلاکت خون نوعی اختلال خونی است و معمولاً عوارض جدی ندارد، اما در شرایط آسیب‌دیدگی می‌تواند روند انعقاد و لختگی خون را تحت‌تأثیر قرار دهد. تعداد پلاکت خون معمولاً به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای و عوارض جانبی مصرف برخی دارو‌ها کاهش می‌یابد که در ادامه به شرح این موارد می‌پردازیم:

۱) دارو‌ها و خوراکی‌هایی که پلاکت خون را کاهش می‌دهند

مصرف الکل، ترکیبات سمی و نیز برخی دارو‌های حاوی کنین که جهت رفع گرفتگی عضلات تجویز می‌شوند اثرات منفی بر پلاکت خون دارند. استفاده از برخی نوشیدنی‌ها مانند آب تونیک (نوشابه گازدار حاوی کنین که برای پیشگیری از مالاریا مصرف می‌شود) می‌تواند در کاهش پلاکت خون مؤثر باشد.

این دارو‌ها خاصیت ضد انعقادی دارند و موجب کاهش پلاکت می‌شوند:

دارو‌های ضد انعقاد یا مهارکننده‌های گلیکوپروتئین مانند آبسیکسیماب (این دارو ضد تجمع پلاکت است و برای پیشگیری از عوارض اسکیمی قلبی تجویز می‌شود)

اپتیفیباتید (این دارو ضد انعقاد خون است و در درمان لخته‌های خونی و حملات قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد)

و تیروفیبان (برای درمان سندرم کرونر حاد)

هپارین، استامینوفن، ایبوپروفن، ناپروکسن، آمیودارون (برای درمان پرکاری تیروئید)، سایمتیدین (برای درمان زخم معده و گاستریت)، پیپراسیلین (نوعی آنتی بیوتیک)، دارو‌های ضد تشنج مانند کاربامازپین، سولفونامید‌ها مانند تری‌متوپریم-سولفامتوکسازول، وانکومایسین (نوعی آنتی بیوتیک).

۲) بیماری‌هایی که موجب پایین بودن پلاکت خون می‌شوند

برخی از بیماری‌ها بر تولید پلاکت خون اثر گذاشته و باعث ترومبوسیتوپنی می‌شوند که عبارتند از: سرطان مغز استخوان، لوسمی، HIV و هپاتیت C، عفونت‌های ویروسی، آنمی، سندرم دیستریس تنفسی حاد (ARDS)، سپسیس (نوعی عارضه عفونی)، بیماری‌های خود ایمنی مانند ITP (نوعی عفونت ویروسی مثل آبله مرغان)، سابقه ارثی و ژنتیکی، زیاده‌روی در مصرف حد الکل، برخورد با ترکیبات سمی، دوران بارداری و ...

کاهش پلاکت خون گاهی می‌تواند سبب بروز برخی اثرات فیزیکی مانند کبودی شود. درمان پایین بودن پلاکت خون شامل تجویز برخی دارو‌ها و تلاش برای رفع مشکلات زمینه‌ای است. در برخی موارد نیز برای درمان، از دارو‌هایی که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کنند (مانند کوتیکواستروئیدها) استفاده می‌شود.

دیگر خبرها

  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • آزمایشگاه‌های هوشمند آینده پزشکی را متحول می‌کنند؟
  • متخصص حوزه انفورماتیک سلامت بیان کرد؛ نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها
  • نقش آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری‌ها
  • نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها
  • یک سفر خبری خوشمزه!
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند