Web Analytics Made Easy - Statcounter

هدی حقیقی گفت: در سال گذشته حدود ۷۰درصد کودکان کار شناسایی شده در استان، غیرایرانی بوده‌اند؛ ۵۰ درصد این کودکان فاقد هویت و از اتباع غیرمجاز هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین؛ امروزه پدیده کودکان کار و خیابان یکی از معضلات و مشکلات شهرهای بزرگ است.

کودکانی که سر چهارراه‌ها و خیابان‌ها با هزار خواهش و التماس سعی در فروش خرده ریزه‌های خود به عابران دارند و بدین شکل روزهای خود را به شب می‌رسانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بچه‌هایی که به جای بازی و شوخی و دل‌مشغولی‌های کودکانه با تکدی‌گری در فکر تامین معاش خانواده بوده و روزهای خوش کودکی‌شان را قربانی ندانم‌کاری، بیماری و هزار مشکل والدین خویش می‌کنند و در میان رنج و اندوه آدم‌های بزرگ، قد می‌کشند.

جذب 193 کودک در مراکز ساماندهی کودکان کار و خیابان

هدی حقیقی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی صبح قزوین؛ با اشاره به شناسایی و ساماندهی کودکان کار در استان اظهار کرد: شناسایی کودکان کار در سطح استان توسط تیم اورژانس اجتماعی و مراکز غیردولتی حمایتی-آموزشی کودک و خانواده انجام می‌شود.
 

وی افزود: سال گذشته تعداد 193 کودک در مراکز ساماندهی کودکان کار و خیابانی به صورت شبانه‌روزی و روزانه جذب و پذیرش شده‌اند.   معاون امور اجتماعی بهزیستی استان قزوین بیان کرد: در حال حاضر بهزیستی استان قزوین، کودکان کار و خیابان را در یک مرکز دولتی شبانه‌روزی و یک مرکز غیردولتی روزانه با عنوان مرکز حمایتی-آموزشی کودک و خانواده با هدف کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی مورد پذیرش و حمایت قرار می‌دهد.   وی عنوان کرد: کودکان کار به طرق مختلف در مراکز تحت نظارت بهزیستی مورد پذیرش قرار می‌گیرند، علاوه بر این که کودک می‌تواند به صورت خودمعرف به مرکز مراجعه کند، بخش دیگری از کودکان از طریق شناسایی، در مرکز جذب می‌شوند.

50 درصد کودکان کار، اتباع فاقد هویت و غیرمجاز هستند

این مسئول با اشاره به روند پذیرش کودکان کار عنوان کرد: ابتدا مددکار اجتماعی یا روانشناس مرکز به محل حضور کودکان در اماکن پرتردد مراجعه کرده و ضمن برقراری ارتباط حرفه‌ای اولیه با کودکان خیابانی، یک ارزیابی سریع از وضعیت عمومی کودک به عمل می‌آورد.

وی افزود: مددکار اجتماعی در ادامه ضمن تشویق کودکان به بهره‌مندی از خدمات مرکز، خدمات سرپایی اولیه به تناسب نیاز کودکان شامل خدمات تغذیه‌ای، بهداشتی، ویزیت پزشک، آموزش‌های بهداشتی و پیشگیرانه را ارائه می‌کند.   حقیقی بیان کرد: در مرحله نهایی ضمن شناسایی کودک و خانواده وی، زمینه لازم برای ارتباط بیشتر با خانواده و ارائه سایر خدمات و حمایت‌ها فراهم می‌شود.   وی تاکید کرد: کودکان شناسایی شده توسط مددکار و روانشناس، با مراجعه به مرکز به اتفاق خانواده و انجام مصاحبه‌های اولیه مورد پذیرش قرار می‌گیرند؛ همچنین ممکن است ارجاع کودکان به مراکز از طریق سازمان‌ها، دستگاه‌های دولتی و غیردولتی انجام شود.
 
70 درصد کودکان کار غیرایرانی هستند

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان قزوین خاطرنشان کرد: در مراکز مربوط به کودکان کار، خدمات مختلف همچون مددکاری اجتماعی، روانشناختی، حقوقی، فرهنگی، پزشکی و روانپزشکی، آموزشی، ورزشی، کمک‌های مالی و سبد کالا در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی و ارتقاء کیفیت زندگی آنان و خانواده‌هایشان ارائه می‌شود.
وی ابراز کرد: هم اکنون بهزیستی استان قزوین دارای یک مرکز شبانه‌روزی دولتی جهت اسکان موقت کودکان کار و خیابانی است و در این مرکز کودکان خیابانی سطح دو یعنی اقامت کوتاه‌مدت پذیرش شده و نگهداری موقت آنان حداکثر تا 20 روز انجام می‌شود.   حقیقی اضافه کرد: این مرکز از طریق ارائه خدمات مختلف و حمایت‌های اجتماعی از کودک یا نوجوان و خانواده آنان نسبت به فراهم آوردن هرچه سریع‌تر زمینه‌های توانمند سازی آنان اقدام کرده و فرآیند توانمندسازی کودک خیابانی و خانواده وی را از طریق ارائه خدمات تخصصی و حمایتی دنبال می‌کند.   وی عنوان کرد: بعد از 20 روز اقامت کودک در مرکز، کودکان باید به مرکز اقامت میان مدت ارجاع شوند که این مرکز شرایط اقامت کودک را تا یکسال فراهم می‌کند.

هزینه 4 میلیاردی بهزیستی استان قزوین برای کودکان کار و خیابان
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان قزوین گفت: مرکز اقامت میان‌مدت، مرکزی برای نگهداری و تربیت کودکانی است که با تشخیص تیم تخصصی ستاد ، نیازمند انتقال و پذیرش در مراکز شبانه‌روزی هستند.

وی ابراز کرد: در صورتی که کودک بی‌سرپرست، بدسرپرست یا فاقد سرپرست باشد، کودک به مرکز اقامت بلند مدت و سطح چهار ارجاع که این مرکز، امکان اقامت و زندگی کودک را تا پایان 18 سالگی فراهم می‌کند.   حقیقی خاطرنشان کرد: در حال حاضر استان قزوین فاقد مرکز اقامت میان مدت کودکان خیابانی است.    وی عنوان کرد: سال 1400 حدود 70 درصد کودکان کار شناسایی شدهاز اتباع بیگانه و 30 درصد ایرانی بوده؛ 50 درصد کودکان کار غیرایرانی فاقد هویت و غیرمجاز هستند.

120 کودک‌کار تحت حمایت بهزیستی استان قزوین هستند
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان قزوین با بیان اینکه کلیه کودکان اتباع شناسایی شده از کشور افغانستان هستند؛ اضافه کرد: این اطلاعات براساس خوداظهاری کودکان بوده و به نظر می‌رسد تعدادی از کودکان اتباع به دلیل ترس و همچنین شباهت ظاهری با کودکان ایرانی، تابعیت خود را به درستی اعلام نمی‌کنند.   وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای کودکان خاطرنشان کرد: سال 1400 در استان قزوین بالغ بر چهار میلیارد ریال در حیطه کودکان کار و خیابانی هزینه شده است.
      حقیقی بیان کرد: هزینه‌های صرف شده در حوزه کودکان کار شامل توانمندسازی کودک و خانواده اعم از تامین سرمایه اولیه اشتغال والدین، خرید گوشی همراه به منظور تحصیل کودکان در فضای مجازی و ممانعت از عدم تحصیل، کمک هزینه و بازسازی مسکن، تامین لوازم ضروری منزل، حرفه آموزی کودکان کار بالای 15 سال و تامین سبد کالا و پوشاک است.   وی عنوان کرد: در حال حاضر 120 کودک کار تحت حمایت بهزیستی استان قزوین هستند و از خدمات این اداره کل بهره‌مند می‌شوند.   این مسئول بیان کرد: شعار "دوستدار کودک"، رویکردی است که براساس آن در تدوین سیاست‌ها، برنامه‌ریزی‌ها، تفکرات و اقدامات، کودک در کانون توجه قرار گرفته و از طریق شناخت صحیح نیازها و حقوق کودک برای ایجاد عدالت، بهبود شرایط زندگی کودکان و احقاق حقوق مانند سایر انسان‌های بزرگسال تلاش می‌شود.

اجرای برنامه "اقدام و عمل" در جهت حمایت‌ اجتماعی از کودکان کار در قزوین   وی تصریح کرد: در طرح حمایت‌های اجتماعی از کودکان کار و خیابانی با عنوان "رویکرد دوستدار کودک"، تلاش می‌شود به جای جمع‌آوری کودکان خیابانی و کار و زباله‌گرد، از روش‌های شناسایی، جذب و راهکارهای علمی و حرفه‌ای‌تری برای ساماندهی این کودکان استفاده شود.
حقیقی عنوان کرد: با توجه به این که بخش زیادی از کودکان کار غیرایرانی می‌باشند، ایرانی بودن یا جزو اتباع خارجی بودن کودک و خانواده، در ساماندهی آنها مورد نظر قرار خواهد گرفت.
وی افزود: احراز هویت کودک از طریق عکسبرداری عنبیه چشم انجام خواهد شد و بدین ترتیب اطلاعات و آمارهای دقیق‌تری از این کودکان به دست آمده و از ثبت اطلاعات تکراری جلوگیری خواهد شد.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان قزوین در پایان گفت: طی سال جاری برنامه اقدام و عمل در راستای حمایت‌های اجتماعی از کودکان کار و خیابانی در استان قزوین مانند سایر استان‌های کشور اجرایی می‌شود.
  انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: معاون امور اجتماعی بهزیستی استان قزوین کودکان کار و خیابانی کودکان کار و خیابان درصد کودکان کار اجتماعی از کودک کودکان خیابانی کودک و خانواده کودکان کار شناسایی شده شبانه روزی مرکز اقامت فاقد هویت حمایت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۱۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا هزینه سنگینی برای بی حیایی دختران ایرانی در نظر گرفته است

به گزارش خبرنگار مهر، زهره الهیان در مراسم اختتامیه رویداد روایت دختران ایران که رویدادی برای روایتگری پیشرفت ایران و دختران ایران است؛ گفت: کسی که در مسیر خدا حاضر بوده و عمل کند؛ خداوند اجرش را می‌دهد و اگر در این راه بمیرد هم شهید محسوب می‌شود.

وی با اشاره به تلاش‌های پیامبر اکرم در ارتقای جایگاه زن در جامعه گفت: اسامی نیکویی همچون ریحانه یا حُسنه از سوی رسول اکرم استفاده شد؛ پیامبر در زمانی که دختران در جامعه زنده به گور می‌شدند دختر خود را ام ابیها نام نهاد. این رویکرد پیامبر در زمان جاهلیت بود که اگر دختر خوب تربیت شود سپر پدر در برابر آتش خواهد بود.

امروز هم در جاهلیت مدرن قرار داریم

نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: امروز هم در جاهلیت مدرن قرار داریم متأسفانه ما کم کار کردیم و وضع اسف‌بار دختران در غرب را به خوبی نشان ندادیم. نماینده کنگره آمریکا او به این موضوع اشاره می‌کند که در آمریکا یک میلیون زن گرفتار مافیاهای متعدد موجود در آن کشور هستند.

وی با بیان اینکه ما باید روایتگر حضرت زینب باشیم که تاریخ را تکان داد؛ گفت: حضرت زینب نه به خاطر دفاع از برادرش که برای دفاع از ولی زمان بود که عمل کرد. در این شرایط ما هم باید در دفاع از ولی از اسلام و انقلاب دفاع کنیم؛ در شرایطی که آمریکا هزینه سنگینی برای انحراف ذهن و فکر دختران ما در نظر گرفته است.

الهیان با بیان اینکه یکی از موضوعات کلیدی و مهم در رسانه‌ها وضعیت دختران است؛ گفت: عدم موفقیت دشمنان به معنای کم گذاشتن آنان نبود؛ آنان همه تلاش خود را کردند و حتی مطمئن بودند که کار نظام را تمام می‌کنند و در این مسیر همه دختران ما را هم می‌خواهند بی حیا و بی عفت کنند.

روشنگری اتحادیه انجمن‌های اسلامی در مدارس اقدامی مردمی است

وی با بیان اینکه ترویج عفاف و حجاب صرفاً دولتی و حاکمیتی نیست؛ گفت: تحقق عفاف و حجاب و ناکامی تلاش دشمن در بی عفتی جوانان به دست نمی‌آید مگر اینکه مردم به صحنه بیایند. اقدام اتحادیه انجمن‌های اسلامی در روشنگری در مدارس هم اقدامی مردمی است و نمونه‌ای از یک اقدام مجاهدانه مردمی برای عفاف و حجاب است.

نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: نوجوانان ما بی دفاع هستند فضای مجازی امروز قتلگاه نوجوانان ماست. اگر ما جدیت نداشته باشیم و نیروهای مردمی به کمک نیایند معلوم نیست که جبهه رسانه غرب چه بلایی بر دختر ایرانی می‌آورد.

تلاش دشمن برای از بین بردن غرور و هویت ملی

وی با تاکید بر اینکه بخشی از این وضعیت ناشی از ناکارآمدی دستگاه تعلیم و تربیت است؛ گفت: اگر دکتر صحرایی اینجا بودند حتماً من به موضوعات دیگری هم در خصوص ناکارآمدی نظام تعلیم و تربیت اشاره می‌کردم؛ اما طبیعی است که بخشی از وضعیت فعلی در ناکارآمدی و عمل نکردن به وظیفه‌ها در وزارت آموزش و پرورش بوده است. همه ما باید وضوح عفاف و حجاب را جدی‌تر بگیریم.

نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: دشمن می‌خواهد هویت ملی و غرور ملی ما را از بین ببرد. چه شده است که بخشی از فارغ التحصیلان ما در مدارس و دانشگاه‌ها بویی از هویت خود نبردند. این بحران هویت از کجا نشأت می‌گیرد؟

فضای مجازی در حال قربانی کردن دختران است

الهیان با اشاره به اینکه فضای مجازی در حال قربانی کردن دختران است؛ گفت: کاری که اتحادیه انجمن‌های اسلامی در حال انجام آن است ارتباط رودررو و حقیقی با دختران ماست؛ این ظرفیتی است که دشمنان آن را ندارند.

وی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب گفت: در بخش پایانی بیانیه گام دوم انقلاب هم رهبر معظم انقلاب خطاب به جوانان این مسئله را بیان کردند که معنویت با عاطفه و مهر ایجاد می‌شود؛ ترویج حجاب هم جز با ملایمت و ایجاد گفتمان مؤثر ممکن نیست.

کد خبر 6089936 علی قدمی

دیگر خبرها

  • آمریکا هزینه سنگینی برای بی حیایی دختران ایرانی در نظر گرفته است
  • سرنوشت لایحه امنیت شغلی به کجا ختم شد؟
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • واکنش عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران/ رعیتی‌فرد: تورم ۱۲۶ درصد بالا رفت، حقوق ۱۱۹ درصد
  • اعطای تسهیلات 4 میلیاردی به کارفرمایان در ازای به کارگیری معلولان + جزییات
  • افتتاح مرکز امداد اجتماعی در حرم مطهر شاهچراغ (ع)
  • اعطای تسهیلات 40 میلیاردی به کارفرمایان زنجانی در ازای به کارگیری معلولان + جزییات
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است