Web Analytics Made Easy - Statcounter

جمعی از پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف موفق شدند سامانه حفاظت از ماشین‌های دوار را در شرایط تحریم راه‌اندازی کنند.

به گزارش ایسنا، در شرایط تحریم و با توجه به اهمیت ایمنی و سلامت ماشین‌های دوار در نیروگاه‌ها و پالایشگاه‌ها، تیم عضو پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف به سرپرستی دکتر کریم مظاهری عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی هوافضای این دانشگاه موفق به طراحی «سامانه حفاظت از ماشین‌های دوار» شدند تا با حفاظت از ماشین‌های پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌ها بتوانند نقشی اثرگذار در ایمنی شهرها و کارخانه‌ها ایفا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر مظاهری در خصوص نیاز به طراحی این سامانه در کشور گفت: پایش و حفاظت ماشین‌های دوار مانند پمپ، توربین، کمپرسور و فن بسیار مهم است و طبق استاندارد API670‌ - استاندارد معتبر بین‌المللی سیستم‌های حفاظت ماشین‌های دوار- وجود سیستم حفاظت ماشین‌های دوار در صنایع نفت، گاز، نیرو مانند توربین و کمپرسور الزامی است. بنابراین، طراحی و ساخت این سامانه‌­ها و دستگاه‌های پایشی حفاظتی از ماشین‌های دوار باعث راه‌اندازی شرکت ما شد تا با کمک افراد متخصص این نیازها را عملی کنیم.

وی گفت: تمامی سیگنال­‌های حیاتی دستگاه‌­های دوار و همچنین سیگنال‌­های مربوط به ارتعاش، جریان و دما بر اساس مشخصات فنی سنسورها به صورت آنلاین پردازش می‌شوند. همچنین این سیستم در صورت بروز مشکل و ایجاد اختلال به طور کاملاً خودکار سیستم اصلی را کاملاً ایمن و خاموش می‌کند، چرا که کوچک‌ترین اختلالی در سیستم‌های نیروگاه‌ها و پالایشگاه‌ها می‌تواند یک فاجعه زیست محیطی یا انسانی به بار بیاورد. در حال حاضر این سامانه پایشی، پس از تأیید عملیاتی، در پتروشیمی بندر امام نصب شده است. پژوهشگاه نیرو نیز بر اساس نیازهای تجهیزاتی که در نیروگاه‌های کشور دارد، در حال بررسی جهت بومی‌سازی این سیستم در این مرکز دانش‌بنیان است تا پس از تأیید در نیروگاه‌های کشور هم از این سیستم پایشی و حفاظتی استفاده شود.

به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، عضو هیئت‌علمی دانشکده مهندسی هوافضای دانشگاه شریف خاطرنشان کرد: واردات دستگاه‌های دوار در لیست تحریم‌ها قرار دارد و از آنجا که فروش توربین‌ها، فن‌ها و سایر تجهیزات این‌چنینی بدون این دستگاه امکان‌پذیر نیست، عملاً این تجهیزات هم در لیست تحریم‌ها قرار گرفته است و چون حضور این سیستم پایشی و حفاظتی ضروری است، تولید این دستگاه در داخل کشور مهم بود. ساخت این دستگاه پایشی و حفاظتی که عمدتاً از قطعات الکترونیکی تشکیل می‌شود، علی‌رغم تحریم‌ها توسط تیم ما عملی شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه شريف پالايشگاه نيروگاه تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین ماشین های دوار پالایشگاه ها نیروگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۴۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حل مشکلات انتقال آب به دریاچه ارومیه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، محمد جواد عسکری اظهار داشت: مسائل محیط زیسیت باید جزء اولویت‌های مهم دستگاه‌های دولت و دستگاه‌های اجرایی باشد، امروز اثرات کم توجهی به این حوزه را با مشکلات به وجود آمده مشاهده می‌کنیم و برای جبران این کم توجهی‌ها لازم است در قالب برنامه حرکت کنیم.   نماینده مردم داراب و زرین دشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ۲۲۰ حکم مربوط به دستگاه‌های متولی در زمینه قانون هوای پاک وجود دارد که ۲۰ حکم آن اجرا شده، ۶۰ حکم ناقص اجرا شده و مابقی آن تاکنون اجرا نشده اند، ادامه داد: سالانه افراد زیادی به دلیل آلودگی هوا فوت کرده و یا با مشکلات جدی مواجه می‌شوند، دستگاه‌هایی که در زمینه اجرای قانون هوای پاک کم کاری کرده‌اند به عنوان مصداق ترک فعل به دستگاه قضائی معرفی کرده‌ایم.   وی با تاکید بر اینکه راهی جر ایجاد هم افزایی برای اجرای قانون هوای پاک نداریم، عنوان کرد: باید در کشور گفتمان محیط زیستی را ایجاد کنیم و همه عوام و خواص مسائل زیست محیطی را سرلوحه کار خود قرار دهند.   عسکری با بیان اینکه با پیگیری‌ها و نظارت‌های میدانی انجام شده مشکلات انتقال آب به دریاچه ارومیه را برطرف کردیم و روند احیا آن امیدی را ایجاد کرده است، گفت: باید مسائل محیط زیست را جدی‌تر از گذشته ببینیم، درحال حاضر مسائلی از قبیل آلودگی دریا‌ها و دریاچه‌ها با ورود فاضلاب را شاهد هستیم و از سوی دیگر شاهد خشک شدن دریاچه‌های آب شور هستیم که ریزگرد آنها خسارت زیادی را به همراه دارد.   وی با اشاره به اینکه باید مسائل محیط زیستی را به صورت جدی‌تر در کتاب‌های درسی آورده شود، افزود: واحد‌های تولیدی و معادن باید به تعهد خود در زمینه کنترل آلایندگی حاصل از فعالیت عمل کنند. وزارت نفت نیز باید در حوزه زیست محیطی به وظایف خود عمل کند و متاسفانه کم کاری این وزارتخانه پیگیری نشده است.   رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به نشست کمیسیون متبوع خود با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و تاکید بر اینکه باید حوزه محیط زیست را دانش بنیان کنیم، عنوان کرد: خوشبختانه در مناطق حفاظت شده با اقداماتی که صورت گرفته جمعیت قوچ، میش، کل، بز و گوزن زرد ایرانی درحال افزایش است که جای تقدیر دارد و باید این فعالیت‌ها باید تقویت و حمایت قانونی شوند.   وی با اشاره به اینکه آمادگی داریم تا هرگونه حمایتی را در زمینه تقنینی از سازمان حفاظت محیط زیست داشته باشیم، ادامه داد: کم بودن نیروی کار و محیط بان در سازمان حفاظت محیط زیست مشکل ساز است و باید هرچه سریع‌تر این کسری جبران شود.   عسکری با بیان اینکه باید برای کانون‌های ریزگرد‌ها اقدامات جدی و فوری انجام شود، تصریح کرد: در برخی نقاط کشت درخت اکالیپتوس با توجه به رشد سریع ترویج داده شده، اما باید توجه شود که این نوع درخت بسیار آب‌بر بوده و موجب از بین رفتن منابع آبی می‌شود.

دیگر خبرها

  • سایپا سیتروئن C۵ Aircross را در ایران مونتاژ می‌کند
  • توقیف ۵۲ دستگاه حفاری غیرمجاز در لرستان
  • گاک آیون وی ؛ الگو طراحی این خودرو چینی یک دایناسور بوده است! (+تصاویر)
  • (تصاویر) «چری» با طراحی متحول شده در نمایشگاه پکن رونمایی شد
  • حل مشکلات انتقال آب به دریاچه ارومیه
  • آماده باش تمامی دستگاه‌های اجرایی برای خدمات رسانی به مردم
  • تخلیه روستاهای بحرانی/ خسارت جانی در زیرکوه نداشتیم
  • 5 لوازم خانگی که قبض برق شما را نجومی می‌ کنند
  • سامانه پدافند اس-۵۰۰؛ علیه موشک‌های هایپرسونیک عمل می‌کند؟!
  • سامانه پدافند اس-۵۰۰ چیست؟ آیا می‌تواند علیه موشک‌های هایپرسونیک عمل کند؟