Web Analytics Made Easy - Statcounter

هفته گذشته خبری مبنی بر دستور تخلیه غرفه‌های کاروانسرای فرامرز خان از سوی اداره میراث فرهنگی سبزوار منتشر شد؛ این خبر در بحبوحه گرانی سرسام‌آور اجاره‌بها، هنرمندان باسابقه صنایع‌دستی که سال‌‌ها در این محل فعالیت می‌کردند را دچار شوک و نگرانی کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ هفته گذشته خبری مبنی بر دستور تخلیه غرفه‌های کاروانسرای فرامرز خان از سوی اداره میراث فرهنگی سبزوار منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خبر در بحبوحه گرانی سرسام‌آور اجاره‌بها، هنرمندان باسابقه صنایع‌دستی که سال‌‌ها در این محل فعالیت می‌کردند را دچار شوک و نگرانی کرد. شنیده‌ها و اخبار نگران‌کننده‌ در مورد نحوه تخلیه کاروان‌سرا و تهدید غرفه‌داران و نیز بلاتکلیفی این هنرمندان ما را بر آن داشت که ماجرا را به‌صورت جدی پیگیری کنیم. در این میان سکوت و عدم پاسخگویی مسئولین میراث فرهنگی سبزوار، بسیار تعجب‌برانگیز بود.

ابراهیم دوست مدیر میراث فرهنگی و گردشگری سبزوار در خصوص موارد مطرح‌شده و جریانات حول کاروانسرا اظهار داشت: غرفه‌های موجود در کاروانسرا  به هنرمندان واگذار نشده است و از زمان بازسازی و بهره‌برداری موزه مردم‌شناسی در سال ۸۶ یا ۸۷، برای حمایت از هنرمندان و احیاء رشته‌های صنایع‌دستی، غرفه‌ها به‌صورت رایگان و بدون پرداخت اجاره در اختیار افراد قرارگرفته است.

وی بابیان اینکه این مکان موقوفه است و معوقات مربوط به اجاره کل کاروان‌سرای فرامرز خان از سال ۸۶ تاکنون است که در برخی از سال‌ها پرداخت‌شده و سال‌های متوالی این معوقات پرداخت‌نشده است  برآوردی در حدود۶۰۰ میلیون تومان است،

وی ادامه داد:از سال‌تحویل گرفتن کاروان‌سرا تاکنون مرمت داخل، پشت‌بام و درب‌های غرفه و برق‌کشی و بقیه موارد با اداره میراث بوده است، همچنین موزه وقف و شهدا که در قسمتی از موزه مردم‌شناسی است

ابراهیم دوست بابیان اینکه  طبق شکایت متولی کاروان‌سرای فرامرز خان در سال‌های قبل، رأی دادگاه مبنی بر تخلیه و پرداخت معوقات بوده است که رأی دادگاه تجدیدنظر مبنی بر پرداخت معوقات به‌صورت کامل اعلام شد ادامه داد: در خصوص تحویل کاروانسرا هر چه بیشتر تأخیر کنیم باید خسارت روزانه پرداخت کنیم.

هنرمندان صنایع دستی نیازمند حمایت

وی در خصوص ادامه کار هنرمندان در این مکان نیز افزود: پس از تخلیه و تحویل کاروان‌سرا به متولی، ملک توسط اداره اوقاف کارشناسی می‌شود و غرفه‌ها و کاروانسرا طبق قوانین جاری اداره اوقاف با پرداخت هزینه واگذار می‌شود.

رئیس اداره میراث در خصوص سؤالی مبنی بر اینکه  میراث فرهنگی چه برنامه‌ای برای اختصاص مکان جایگزین مناسب به هنرمندانی که کاروانسرا را تخلیه می‌کنند، دارد تأکید کرد: متأسفانه مکانی در اختیار میراث فرهنگی نیست که در اختیار هنرمندان قرار بدهد.

تمام این‌ اتفاقات در حالی رخ می‌دهد که سال‌هاست کورسوی فعالیت در حوزه تولید، عرضه و آموزش صنایع‌دستی علی‌رغم  نحیف بودن حوزه اقتصاد صنایع‌دستی در سبزوار توسط چنین افرادی روشن نگاه داشته شده است.

یقیناً میراث فرهنگی، اوقاف یا هر دستگاه مسئول دیگری در این حوزه قبل از هر اقدامی ولو حتی قانونی باید ابتدا شیوه برخورد متعارف و محترمانه را در پیش بگیرند و سپس مهم‌تر از آن برنامه خود را برای پس از تخلیه غرفه فعالان و هنرمندان به‌صورت مشخص اعلام و ضمانت‌های اجرایی آن را ارائه کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: میراث فرهنگی اداره میراث صنایع دستی غرفه ها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۴۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارگ کریم خانی میزبان صنایع دستی وهنر‌های سنتی فارس شد

محمد ثابت اقلیدی در مراسمی که با حضور دکتر مریم جلالی معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی و به منظور واگذاری تعدادی از اتاق‌های ارگ کریم خانی شیراز به پیشکسوتان و اساتید صنایع دستی و هنر‌های سنتی این استان برگزار شد گفت: در راستای حمایت، توسعه، ترویج و آموزش صنایع دستی این اقدام صورت گرفته است. مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس افزود: در حال حاضر ۵ اتاق از ارگ کریم خانی به اساتید درای نشان درجه یک صنایع دستی اختصاص یافته است.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس تاکید کرد: چنانچه صنایع دستی حمایت شوند زمینه برای توسعه اقتصاد و اشتغال فراهم خواهد شد.

ثابت اقلیدی از مهمترین اهداف چنین اقدامی را گردهمایی هنرمندان در یک مکان و معرفی آن‌ها تولیدات فاخرشان به بازدیدکنندگان و گردشگران عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه ارگ کریم خانی یکی از جاذبه‌های اصلی و پربازدید کننده‌ترین گردشگری شیراز است حضور هنرمندان صنایع دستی در این مکان تاثیر به سزایی در معرفی و عرضه محصولات صنایع دستی فاخر استان دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌دستی استان سمنان به ۱۹ باب افزایش یافت
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • ارگ کریم خانی میزبان صنایع دستی وهنر‌های سنتی فارس شد
  • جشنواره صنایع دستی از دستاوردهای هنرمندان کشور
  • کاروانسرای ینگی‌امام به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود