Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@00:12:13 GMT

نرخ پیشنهادی خرید خرما اعلام شد

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۰۴۸۳۰

نرخ پیشنهادی خرید خرما اعلام شد

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی گفت: وزیر جهاد کشاورزی به سازمان تعاون روستایی دستور دادند در زمینه صادرات و خرید تضمینی خرما اقدام کند.

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان دشتستان، ابراهیم رضایی ظهر امروز در نشست بررسی مسائل و مشکلات خرما  با حضور فرماندار و شماری از اعضای شوراهای اسلامی دشتستان در شهر وحدتیه اظهار داشت:در نشست هفته گذشته با وزیر جهاد کشاورزی مطالبات نخلداران در زمینه آب و آبیاری ، زهکشی و نرخ خرید تضمینی تاکید شد که نباید مشکلات سال گذشته در زمینه خرید خرما برای سال زارعی جاری نیز وجود داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده دشتستان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: وزیر جهاد کشاورزی به سازمان تعاون روستایی دستور داد در زمینه صادرات و خرید تضمینی خرما اقدام کند.

وی یادآورشد: در همین راستا نامه‌ای تنظیم و به وزیر جهاد کشاورزی ارایه شد و نرخ پایه خرید ۲۰هزار تومان برای هر کیلوگرم خرمای کبکاب پیشنهاد شده است.

رضایی گفت: خرید تضمینی راهکار اصلی نیست اما نباید از آن نیز غفلت شود؛ باید تقاضا برای خرید خرمای دشتستان که یک برند شناخته شده است افزایش یابد.

نماینده دشتستان خاطرنشان کرد: بخش عمده افت قیمت خرما در سال گذشته مربوط به مسئله کرونا بود طوریکه حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار تن از خرما که به خارج از کشور صادر می‌شد در دوران کرونا آمار صادرات به شدت کاهش یافت.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از کشورها ورودی خود را در دوران کرونا بسته بودند، اضافه کرد: سال قبل پیش از فصل برداشت، خرمای بسیار زیادی در سردخانه‌ها و انبارها وجود داشت و این موضوع باعث می‌شد خرما با قیمت پایین‌تری به فروش برسد.

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی تناسب عرضه و تقاضا را از مهمترین عوامل در تعیین قیمت محصولات عنوان کرد و ادامه داد: به اعتقاد بنده قیمت تضمینی راه حل دائمی حل مسئله خرما نیست مگر خرمای پیارم یا مجول قیمت تضمینی دارد؟ این گونه‌ها یک قیمت جهانی دارند و بر اساس آن معامله می‌شود.

وی با بیان اینکه خرمای کبکاب دشتستان یک برند مطرح در کشور است و باید تقاضا را برای این خرما فراهم کنیم افزود: امسال شرایط بد پارسال از جمله کرونا و بسته‌بودن بازارهای صادراتی را نداریم و خرماهای سال گذشته هم فروش رفته است.

رضایی با اشاره به اینکه حرکت‌های خوبی برای صادرات خرما آغاز شده است خاطرنشان کرد: توقع از بنده برای ساماندهی بازار خرما منطقی است و در این زمینه تلاش‌های بسیار زیادی را طی دو سال گذشته داشته‌ایم.

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: تلاش شد که مشکلات صادرکنندگان را در سطح وزارت‌خانه حل کنیم و زمینه صادرات خرما تسهیل شود.

وی استفاده از ظرفیت شهرداری تهران و مجموعه نیروهای مسلح برای فروش خرمای دشتستان را مورد تاکید قرار داد و گفت: صادرات خرما به روسیه که یک کشور سردسیر، ثروتمند و نیازمند خرما است اهمیت فراوانی دارد و شرایط آن فراهم است اما صادرکننده‌ای که بتواند پاسخگوی نیازهای این کشور باشد نداریم.

رضایی افزود: اگر صادرکننده‌ای بتواند نیازهای فروشگاه‌های زنجیره‌ای روسیه را تامین کند بدون شک صادرات تضمین‌شده‌ای خواهد داشت. 

وی گفت: دولت نمی‌تواند بسته‌بندی و صادر کند بلکه تسهیلات لازم را به متقاضیان می‌دهد ولی نمی‌تواند خودش خرید و بسته‌بندی و صادرات را انجام دهد. 

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: کار دیگری که روی آن متمرکز شده‌ایم و جلسات متعددی را داشته ایم، استفاده از ظرفیت شهرداری و میادین میوه و تره‌بار تهران است این میادین محل مناسبی برای فروش خرمای دشتستان است که باید از این ظرفیت استفاده کنیم. 

وی افزود: در شهرستان و استان باید یک متولی برای ارائه خرما انتخاب شود و خرمای باکیفیت با استانداردهای مد نظر تامین و ارائه کند.

سود اصلی باید به جیب کشاورز برود

رضایی با بیان اینکه سود اصلی به جای دلال باید به جیب کشاورز برود تاکید کرد: اگر برای ۱۰ درصد از خرمای دشتستان بازار جدید و مناسبی فراهم کنیم، بر روی قیمت نهایی خرما اثرگذار خواهد بود و قیمت تعدیل خواهد شد.

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی در مورد نرخ حقابه هم بیان کرد: باید تلاش کنیم که نرخ حقابه به گونه‌ای تعیین شود که کشاورزان متضرر نشوند.

وی افزود: هر کسی که آمادگی دارد در زمینه بسته‌بندی، سردخانه و دیگر صنایع مرتبط با خرما سرمایه گذاری کند، آماده حمایت هستیم .

وی از برگزاری میز خرما در آینده نزدیک خبر داد و تصریح کرد: قیمت خرما باید به گونه‌ای تعیین شود که کشاورزان متضرر نشوند و سود اصلی نیز نصیب باغداران شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: قیمت خرما نماینده دشتستان ابراهیم رضایی خرید تضمینی خرما نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی وزیر جهاد کشاورزی خرمای دشتستان خرید تضمینی سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۴۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت مرغ زنده چقدر شد؟

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: در حال حاضر قیمت تمام شده مرغ زنده برای مرغداران بالای ۶۵ هزارتومان است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، علی ابراهیمی گفت: مرغداران کشور در راستای سیاست وزارت جهاد، جوجه ریزی را افزایش دادند که در نتیجه افزایش تولید موجب شد تا ماه‌های پرمصرف را بدون تنش پشت سر بگذرانیم.

به گفته او، علی رغم سرمایه گذاری بالا، مرغداران هیچ نفعی نبردند و همچنان در حال زیان هستند که با استمرار این روند تولید دچار مشکل خواهد شد.

ابراهیمی ادامه داد: با توجه به آنکه جریان تولید با هدف نمی‌توان عوض کرد، لذا برنامه ریزی باید به سمت صادرات باشد. کمااینکه اکنون مجوز صادرات ۵ هزارتن مرغ گرفته شده است که امیدواریم روند صادرات تسریع شود تا بازار به تعادل برسد.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه امکان جمع آوری کل مرغ مازاد توسط پشتیبانی وجود ندارد، افزود: با وجود آنکه مرغ‌های جمع آوری شده از سوی پشتیبانی امور دام در مقطعی باید به بازار عرضه شود، از این رو صادرات مستمر موثرترین راهکار برای پایداری تولید مرغ محسوب می‌شود و از طرفی گام برداشتن به سمت کشور‌های منطقه و خارج از منطقه علاوه بر فعال کردن ظرفیت تولید، ارزآوری هم در بردارد.

او با بیان اینکه پتانسیل صادرات ماهانه ۱۵ تا ۲۰ هزارتن مرغ وجود دارد، افزود: بنابر سیاست وزارت جهاد سالانه حداقل ۲۰۰ هزارتن مرغ می‌توان به بازار‌های هدف صادر کرد.

ابراهیمی درباره آخرین وضعیت جوجه ریزی‌ها گفت: بنابر آمار در فروردین ماه حدود ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفت و تا ۱۰ اردیبهشت هم که تخم مرغ‌ها خوابانده می‌شود، نمی‌توان پیش بینی دقیقی داشت.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: در حال حاضر قیمت تمام شده مرغ زنده برای مرغداران بالای ۶۵ هزارتومان است که براین اساس تولیدکنندگان بیش از ۱۰ هزارتومان در فروش متضرر هستند، درحالیکه قیمت مرغ آماده به طبخ کاهش چندانی نداشته است که در این میان سودی هم عاید مصرف کننده نمی‌شود.

دیگر خبرها

  • برخی کشورهای اروپایی طالب خرید خودروهای ایرانی هستند
  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید
  • با کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان صاحب خودرو شوید!
  • خرید بیش از ۵۶۰ هزار تن گندم در خوزستان
  • گرده افشانی ۲ هزار و ۴۵۰ هکتار از نخلستان های خفر
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»
  • زنجیره ارزش راهبردی خرمای خوزستان از نقاط قوت نمایشگاه ایران اکسپو
  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • روی هر مرغ بالای ۱۰ هزار تومان ضرر می‌کنیم
  • قیمت مرغ زنده چقدر شد؟