Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@06:48:08 GMT

پیشنهاد گازپروم برای فروش LNG به روبل

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۱۰۱۶۲

پیشنهاد گازپروم برای فروش LNG به روبل

شرکت گازپروم توسعه برنامه فروش گاز به روبل به گاز طبیعی مایع (LNG) را پیشنهاد کرد.

به گزارش ایران اکونومیست، خبرگزاری اینترفکس روسیه گزارش کرد پیشنهاد برای پرداخت پول LNG به روبل، از سوی کریل پولوس، مسئول برنامه‌های توسعه بلندمدت گازپروم در دیدار کمیته انرژی پارلمانی مطرح شد.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، هفته گذشته فرمانی صادر و اعلام کرد یک شرکت دولتی تازه تاسیس، کنترل حقوق و تعهدات "شرکت سرمایه گذاری انرژی ساخالین" که پروژه نفت و گاز ساخالین ۲ را اداره می‌کند را به دست می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اقدام به معنای خروج اجباری شل و شرکتهای ژاپنی میتسویی و میتسوبیشی است که سهامداران کوچک شرکت سرمایه گذاری انرژی ساخالین هستند. شل چند ماه پیش گفته بود از این پروژه خارج خواهد شد و از آن زمان به دنبال خریدارانی برای سهم خود در پروژه ساخالین ۲ بوده است.

به گفته بعضی از تحلیلگران، خروج شرکای غربی و آسیایی به محدودتر شدن عرضه LNG به دلیل عدم وجود تخصص کافی و قطعات، منجر می‌شود. همزمان فروش گاز به دلیل کنترل دولتی این پروژه، دشوارتر می‌شود.

روسیه پیش از این مکانیزم فروش گاز طبیعی به روبل به اروپا را به اجرا گذاشت و عرضه گاز از طریق خط لوله به کشورها و شرکتهایی که حاضر نشده‌اند پول وارداتشان را به روبل پرداخت کنند را قطع کرده است. این واردکنندگان شامل لهستان، بلغارستان، فنلاند و همچنین مشتریانی در هلند، دانمارک و آلمان بوده‌اند.

بسیاری از شرکتهای اروپایی حسابهایی به روبل در گازپروم بانک افتتاح کرده‌اند تا مطابق با دستور پوتین عمل کنند. با این حال، گازپروم عرضه گاز از طریق خط لوله به آلمان و ایتالیا را در اواسط ژوئن کاهش داد و مدعی شد این کاهش به دلایل فنی بوده و تحریمهای غربی مانع برگشت توربینهای گازی شده که برای تعمیر به کانادا فرستاده شده بودند. ماریو دراگی، نخست وزیر ایتالیا این توضیح را رد کرده و دلایل روسیه برای کاهش جریان گاز را دروغ خوانده است.

روسیه در هشت درصد از عرضه جهانی LNG سهم دارد و ۴۰ میلیارد متر مکعب LNG سالانه از ساخالین ۲ و یامال LNG شرکت نواتک عرضه می‌شود.

برخلاف فروش گاز از طریق خط لوله که اروپایی‌ها خریدار اصلی هستند، عمده LNG روسیه در آسیا مصرف می‌شود و در اروپا، اسپانیا در میان خریداران LNG روسیه قرار دارد. روسیه سال میلادی گذشته ۷.۳ میلیارد دلار از صادرات LNG درآمد داشت در حالی که درآمدش از صادرات گاز از طریق خط لوله، ۵۵.۵ میلیارد دلار بود. پیش از جنگ در اوکراین، روسیه برای تولید حداکثر ۱۴۰ میلیون تن LNG معادل یک چهارم از صادرات جهانی LNG، تا سال ۲۰۳۵ برنامه ریزی کرده بود.

بر اساس گزارش اویل پرایس، با کاهش جریان گاز از سوی روسیه و تعطیلی دو هفته‌ای خط لوله نورد استریم در ماه میلادی جاری، اروپا برای پر کردن به موقع مخازن ذخیره سازی گاز پیش از زمستان، با مشکلات بیشتری روبرو می‌شود.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: گاز از طریق خط لوله فروش گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۱۰۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور العمل حمل و عرضه دارو از طریق (سکو) پلتفرم‌ها و کسب و کار‌های اینترنتی ابلاغ شد

به گزارش   ایفدانا، سیدحیدر محمدی معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به ابلاغ آیین‌نامه عرضه و حمل دارو از طریق سکو‌های اینترنتی، اظهار کرد:  تدوین این آیین‌نامه با برگزاری جلسات متعدد بین سازمان غذا و دارو و وزارت ارتباطات به‌منظور بررسی‌های تخصصی موضوع انجام شد.

وی با تاکید بر اینکه سازمان غذا و دارو با نفس ورود سکو‌های اینترنتی به حوزه فروش دارو مخالف بوده و هست و هنوز هم تاکید می‌کنیم فروش اینترنتی دارو غیرقانونی و غیرمجاز است، عنوان کرد: آنچه درمورد حمل دارو توسط سکو‌ها تدوین شده و توسط وزارت ارتباطات اعلام شد «آیین‌نامه حمل دارو از طریق سکوی اینترنتی است» و به‌هیچ‌وجه فروش اینترنتی دارو مطرح نیست.

????معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه در این آیین‌نامه تاکید شده است که هرگونه خرید، فروش و انبارش دارو توسط سکو‌های اینترنتی غیرمجاز و غیرقانونی است، گفت: پس از ثبت کد رهگیری نسخه توسط بیمار در سامانه سکو‌های مورد تایید (سازمان غذا و دارو)، نسخه از طریق سکو حمل و به نشانی متقاضی که در سیستم ثبت شده است تحویل داده می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه موضوع فروش اینترنتی دارو به‌هیچ‌عنوان مطرح نیست، گفت: این آیین‌نامه تنها درمورد حمل دارو و  تحویل آن به نشانی بیمار به‌صورت غیرحضوری است، همچنین عرضه دارو‌های خاص، سهمیه‌ای، تحت کنترل و دارای شرایط خاص حمل، توسط پلتفرم‌ها صورت نخواهد گرفت.

به گفته دکتر محمدی مجوز فعالیت سکو‌های اینترنتی متقاضی فعالیت در حوزه حمل دارو در یک کارگروه مشترک توسط سازمان غذا و دارو با همکاری وزارت ارتباطات صادر می‌شود، تمامی متقاضیان فعالیت در این حوزه باید ضوابط فنی سازمان غذا و دارو را داشته و حائز شرایط باشند،   دوره‌های آموزشی توسط سازمان غذا و دارو برای سکو‌های متقاضی برگزار خواهد شد، وزارت بهداشت (سازمان غذا و دارو) مسئولیت نظارت بر ضوابط اجرایی و فنی را دارند و سکو‌ها مکلف به رعایت این ضوابط هستند، درج هرگونه تبلیغات و تشویق به مصرف فرآورده‌های دارویی و خرید، فروش و انبارش در این آیین‌نامه برای سکو‌ها غیرمجاز اعلام و کاملاً منع شده است.

وی تصریح کرد: داروخانه‌هایی که درخواست فعالیت با سکو‌های اینترنتی به‌منظور تحویل دارو را دارند باید درخواست خود را به سازمان غذا و دارو ارائه دهند و تنها داروخانه‌های مورد تایید این سازمان مجاز به فعالیت در این حوزه خواهند بود، همچنین درصورت ثبت شکایت از سکو و یا داروخانه سازمان غذا و دارو مرجع پیگیری معرفی شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • وظیفه پلتفرم‌ها در عرضه دارو/ ۶ ماه اجرای آزمایشی در یک استان
  • ابلاغ دستور العمل حمل و عرضه دارو از طریق (سکو) پلتفرم‌ها و کسب و کار‌های اینترنتی
  • دستور العمل حمل و عرضه دارو از طریق (سکو) پلتفرم‌ها و کسب و کار‌های اینترنتی ابلاغ شد
  • ایتالیا سفیر روسیه را احضار کرد
  • گردش مالی اوراسیا از مرز ۸.۷ میلیارد دلار عبور کرد
  • احضار سفیر روسیه از سوی وزارت خارجه ایتالیا
  • آمریکا هیچ مدرکی دال بر دخالت مسکو در مرگ ناوالنی پیدا نکرد
  • سمی و سرطان‌زا بودن سیگارهای الکترونیک
  • گزارش وزارت بهداشت از سرطان‌زایی سیگارهای الکترونیک
  • اولتیماتوم اینتر به دنزل دومفریز برای تمدید قرارداد