Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل تابناک: صد و سی و سومین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

مجارستان: جنگ در اوکراین به این زودی تمام نمی‌شود ۱۴۰۱/۰۴/۱۵ - ۱۳:۱۴

- وزیر امور خارجه مجارستان گفت: با توجه به افزایش تعداد پناهجویانی که روزانه وارد خاک مجارستان می‌شوند به نظر می‌رسد درگیری‌ها در اوکراین همچنان ادامه خواهد داشت و به این زودی تمام نمی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«پیتر سیارتو» در گفتگویی با شبکه خبری سی ان ان، افزود: اگر شرایط به گونه‌ای بود که شمار پناهندگان اوکراینی به کشورها کاهش می یافت، می‌توانستیم نتیجه بگیریم که به روزهای پایانی درگیری‌ها در این کشور نزدیک شده‌ایم.

وزیر امور خارجه مجارستان در پاسخ به ادعای خبرنگار سی ان ان مبنی بر اینکه بوداپست با ادامه خرید نفت از روسیه در تامین سرمایه جنگ به پوتین کمک می‌کند، گفت: کشور ما از معافیت تحریم نفت اتحادیه اروپا استفاده می‌کند زیرا منبع جایگزین دیگری که نیاز اندک کشور به نفت را تامین کند، وجود ندارد.

«سیارتو» با بیان اینکه امنیت مجارستان با ادامه جنگ در اوکراین در خطر است تاکید کرد که کشورش بیش از سایر کشورها خواستار پایان درگیری‌ها در منطقه است.

وزیر امور خارجه مجارستان در پاسخ به سوالی درخصوص سیاست ارسال سلاح و تجهیزات نظامی از طرف کشورهای غربی به اوکراین با تاکید بر اینکه در جنگ اوکراین دخالت نمی کنیم،گفت: ما در کنار اوکراین ایستاده ایم و از تمامیت ارضی این کشور اروپایی حمایت می‌کنیم.

سیارتو افزود: مجارستان روزانه به حدود ۱۵ هزار مهاجر اوکراینی پناه می‌دهد و برای آن‌ها امنیت، سرپناه و شغل فراهم می‌کند.

به گفته دیپلمات ارشد مجارستان تاکنون بیش از ۸۳۰ هزار پناهجو وارد این کشور شده‌اند که این تعداد روز به روز در حال افزایش است.

زلنسکی: اوکراین نقطه آغازین روسیه برای حمله به اروپاست ۱۴۰۱/۰۴/۱۵ - ۱۳:۱۳

«ولودمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین روز سه‌شنبه مدعی شد که روسیه ممکن است از اوکراین به عنوان نقطه آغازی برای حمله به کشورهای اروپایی استفاده کند.

وی در ادامه سخنانش گفت: «روسیه قلمروی کشور ما را به عنوان جای پایی برای گرفتن دیگر کشورهای اروپایی می‌بیند. این بدان معناست که اطمینان از امنیت اوکراین به معنای فراهم کردن امنیت طولانی مدت برای تمام اروپاست».

پاسخ سرد سوئیس به درخواست نخست وزیر اوکراین ۱۴۰۱/۰۴/۱۵ - ۱۳:۱۰

سوئیس به درخواست نخست وزیر اوکراین مبنی بر استفاده از دارایی‌های مسدود شده ثروتمندان روسی جهت کمک به تامین مالی پروژه بازسازی ۷۵۰ میلیارد دلاری اوکراین، پاسخی سرد داد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، دنیس شمیگال، نخست وزیر اوکراین طی کنفرانسی در لوگانو سوئیس اظهار کرد: «۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد دلار از دارایی‌های روسیه توسط ایالات متحده، اتحادیه اروپا و انگلیس مسدود شده است.» پولی که به گفته او می‌تواند به بازسازی مدارس، بیمارستان‌ها و خانه‌های ویران شده کمک کند.

این نخست وزیر با اشاره به حمله روسیه به اوکراین گفت: «ما پیشنهاد می‌کنیم که راهی برای ایجاد یک قانون ملی و بین‌المللی جهت امکان مصادره دارایی‌های مسدودشده پیدا کنیم.»

وی افزود که چنین اقدامی از "تهاجم‌ غیرقابل توجیه" پیشگیری می‌کند و امنیت جهانی را بهبود می‌بخشد.

اما سوئیس که در ماه مه از مسدود کردن ۶.۵ میلیارد دلار از دارایی‌های روسیه خبر داد، در برابر واگذاری چنین مبلغی مقاومت کرده است. این کشور که تحریم‌های اتحادیه اروپا را علیه روسی‌ها اعمال کرده، مدت‌هاست که مقصدی محبوب برای افراد پرنفوذ روسی و مکانی امن برای نگهداری ثروت روسیه محسوب می‌شود.

از طرفی «ایگناسیو کاسیس» رئیس جمهوری سوئیس گفت: «محافظت از افراد در برابر قدرت و ایجاد یک مبنای قانونی برای مصادره و ضبط این وجوه مهم است.»

وی به خبرنگاران گفت: طبق قوانینی که در اکثریت حکومت‌های دموکرات داریم...، می‌توانیم دارایی‌های را مسدود کنیم تا تعیین کنیم که این دارایی و مبالغ از کجا آمده است.

این رئیس‌جمهور همچنین خاطرنشان کرد: اما پرسش‌هایی درخصوص ارتباط میان این پول و جنگ در اوکراین باید مورد توجه قرار بگیرد. اکنون ما می‌توانیم تصمیمی بگیریم که برای اوکراین بی‌نقص باشد اما احتمال دارد که همان تصمیم را به شکلی بگیریم که قدرت بیشتری را به دولت می‌دهد و از قدرت شهروندان می‌کاهد.»

نخست وزیر اوکراین دیروز سه‌شنبه اعلام کرد، هزینه برنامه بازسازی سه مرحله‌ای کشور در پی حمله روسیه ۷۵۰ میلیارد دلار برآورد شده است.

توقیف صدها واگن باری روسی توسط فنلاند ۱۴۰۱/۰۴/۱۵ - ۱۳:۱۰

فنلاند صدها واگن باری متعلق به کمپانی‌های روسی را در نتیجه تحریم‌های اتحادیه اروپا توقیف کرده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، اپراتور ریلی دولتی فنلاند به نام VR پس از وضع تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه بابت جنگ در اوکراین، ۸۶۵ واگن باری روسیه را توقیف کرده است.

اداره ضابطین فنلاند به رویترز گفت که دارایی‌های چند تبعه روس و بلاروس و شرکت‌های آنها را از جمله شرکت‌های حمل و نقل به ارزش دستکم ۸۲ میلیون یورو توقیف و ضبط کرده است.

سخنگوی اپراتور ریلی دولتی فنلاند نیز تایید کرد که ۸۶۵ واگن باری در فنلاند توقیف شده و این شرکت به دنبال بازگردادن واگن‌های توقیف نشده به روسیه در زمان ممکن است.

رئیس امور لجستیکی اپراتور ریلی دولتی فنلاند نیز به رسانه‌های این کشور در مارس ۲۰۲۲ گفته بود که حدود ۵۰۰۰ واگن باری روسی در فنلاند هستند و دولت این کشور تصمیم گرفته تا فعالیت آنها را معلق کند و این شرکت همچنین قصد دارد تا آنها را به روسیه برگرداند و به ضابطین دستور داده شده تا برخی از آنها را توقیف کنند.

این واگن‌های باری توقیفی به کمپانی‌هایی تعلق دارد که یا به صورت مستقیم تحت تحریم‌های اتحادیه اروپا هستند یا سهام دارانشان کنترل آنها را واگذار کرده‌اند چون پس از حمله روسیه به اوکراین در فوریه سال جاری میلادی هدف تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار گرفتند.

تکمیل عضویت فنلاند و سوئد در ناتو تنها چند ماه زمان می‌برد ۱۴۰۱/۰۴/۱۵ - ۱۳:۰۸

دبیرکل ناتو گفت، سرعت پیشبرد روند عضویت فنلاند و سوئد در ناتو در تاریخ بی‌سابقه بوده و به جای چندین سال، تنها چند ماه طول خواهد کشید.

 فنلاند و سوئد پروتکل‌های عضویت خود در ناتو را روز سه‌شنبه امضا کرده و روند رای‌گیری را آغاز کردند که باید در پارلمان‌های تمامی ۳۰ عضو کنونی ناتو انجام شود.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در گفت‌وگو با شبکه خبری یورو نیوز گفت: در سخن گفتن یا وعده دادن درباره پارلمان‌ها محتاط هستم، اما دفعه قبل حدود یک سال طول کشید و این بار بسیاری از متحدان وعده داده‌اند که تلاش خود را می‌کنند تا این کار را سریع‌تر انجام دهند.

استولتنبرگ ادامه داد: بنابراین فکر می‌کنم که احتمالا بحث چند ماه در میان باشد. عزم سیاسی راسخی برای تصویب (عضویت فنلاند و سوئد در ناتو) در کشورهای متحد شکل گرفته است.

برای تکمیل این روند، باید یک رای‌گیری متفق‌القول پایانی هم انجام شود.

دانمارک این دو پروتکل را تصویب کرده و نخست‌وزیر استونی برای روز چهارشنبه تشکیل جلسه داده تا به این فرایند سرعت بخشد. زمانی که فنلاند و سوئد به عضویت ناتو دست یابند، از ماده ۵ دفاع جمعی این اتحاد نظامی بهره‌مند خواهند شد.

استولتنبرگ گفت: ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه تلاش کرد تا درهای ناتو را ببندد. ما امروز داریم نشان می‌دهیم که درهای ناتو باز بوده و در کنار هم هستیم.

یورش گسترده روسیه به استان دونتسک اوکراین

مقام های اوکراینی از حمله گسترده روسیه به استان دونتسک خبرداده و آتش توپخانه در این منطقه را بسیار سنگین توصیف کردند.

به گزارش رویترز، «سرهی گایدای» استاندار لوهانسک در گفت‌وگو با تلویزیون اوکراین اعلام کرد که نظامیان روس در مرز استان لوهانسک تلاش می کنند با عبور از رود «سیورسکی دونتس»، وارد استان دونباس شوند.

وی از وارد آمدن تلفات سنگین به ارتش روسیه در این منطقه خبر داد و گفت: بیمارستان‌ها و سردخانه‌های منطقه پر از نظامیان روس هستند زیرا ارتش روسیه زخمی‌ها را با خود نمی برند.

این مقام اوکراینی تصریح کرد: برخی از گردان‌های ارتش روسیه به منطقه مرزی لوهانسک و دونتسک منتقل شده‌اند تا به تعداد مورد نیاز برای حمله فراگیر برسند.

گایدای گفت: توپخانه ارتش روسیه در هر دو استان لوهانسک و دونتسک در حال گلوله‌باران منطقه است.

«پاولو کریلنکو» فرماندار دونتسک نیز اعلام کرد: شب گذشته، توپخانه سنگین روسیه اسلاویانسک و کراماتورسک در حومه آن را زیر آتش سنگین توپخانه گرفته بود.

وی گفت: گلوله‌باران شدید و آتش توپخانه سنگین است و هیچ منطقه امنی در منطقه دونتسک وجود ندارد.

استان صنعتی دونباس در شرق اوکراین شامل دو منطقه دونتسک و لوهانسک است که بخش مهمی از جمعیت آن، روس‌تبار هستند. مسکو روز گذشته از تسلط کامل بر منطقه لوهانسک خبر داده بود.

بعد از تسلط روسیه بر لیسیچانسک، آخرین سنگر نظامیان اوکراینی در استان لوهانسک، مقام های اوکراینی، اسلاویانسک و کراماتورسک در استان دونتسک را هدف بعدی ارتش روسیه پیش بینی کردند.

انتقاد کم سابقه زلنسکی از فرماندهان ارتش اوکراین

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین پس از تصمیم خودسرانه فرماندهان نظامی این کشور در اعمال محدودیت‌ در جابجایی نظامیان، از آن‌ها انتقاد کرد.

به گزارش "نیوزویک"، ستاد کل نیروهای مسلح اوکراین سه‌شنبه شب اعلام کرد، بر اساس محدودیت‌های جدید، سربازان وظیفه، نیروهای ذخیره و سایر افراد مشمول خدمت سربازی باید از مراکز جذب و حمایت اجتماعی برای خروج از حوزه خود مجوز دریافت کنند.

اختلاف میان رهبران اوکراین تاکنون آشکار نشده بود. این اختلافات در حالی رخ داد که نیروهای اوکراینی مشغول دفاع در مقابل ارتش روسیه در مناطق شرقی اوکراین هستند.

زلنسکی در سخنرانی روز سه شنبه خود از این تصمیم فرماندهان ارتش اوکراین انتقاد کرد و گفت که این تصمیم نباید بدون مشارکت با او اتخاذ می‌شد. این موضوع موجب "اختلافات زیادی" شده است.

وی گفت: ارزیابی‌های مختلفی از چنین تصمیمی وجود دارد به طوری که سوء تفاهم و حتی عصبانیت در جامعه بوجود آورده است.

روسیه: انگلیس در جنایات جنگی اوکراین شریک است

آندری کلین سفیر روسیه در انگلیس گفت که اگر اوکراین از توپخانه و مهمات ساخت لندن استفاده کند، انگلیس در ارتکاب جنایات جنگی کی‌یف شریک است.

به گزارش خبرگزاری تاس، کلین افزود: لندن همچنان معتقد است که اوکراین باید به هر قیمتی پیروز شود و می‌بایست تا زمان پیروزی پول و سلاح در اختیار اوکراین قرار بگیرد.

سفیر روسیه در انگلیس گفت: اگر نیروهای اوکراینی از سلاح‌های انگلیسی مانند توپخانه‌های هویتزر علیه منطقه دونتسک استفاده کنند، بدون شک این به معنای همدستی لندن در جنایات جنگی خواهد بود.

پیش از این وزیر دفاع روسیه در سخنانی در جمع مقام‌های نظامی این کشور گفت که کشورهای غربی به امید طولانی شدن جنگ در اوکراین همچنان سلاح به این کشور ارسال می‌کنند و تاکنون بیش از ۲۸ هزار تن محموله نظامی تحویل کی‌یف شده است.

سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه روز سه‌شنبه در سخنانی در جمع مقام های نظامی این کشور ارسال سلاح‌های غربی به اوکراین را موجب تنش بیشتر در منطقه دانست و گفت: بیشتر سلاح‌های غربی ارسال شده به کی‌یف در بازار سیاه فروخته می‌شود.

به گفته شویگو و بر اساس اطلاعات جمع آوری شده توسط ارتش روسیه بسیاری از سلاح‌های ارسال شده توسط غرب در کشورهای خاورمیانه مشاهده شده است و در واقع این سلاح‌ها سر از بازار سیاه درمی‌آورند.

اطلاعات ارتش روسیه نشان می‌دهد بسیاری از سلاح‌های سبک و سنگین غرب توسط تاجران اوکراینی در بازار سیاه فروخته می‌شود.

کشورهای گروه ۷ در نشست اخیر خود متعهد شدند که تا جای ممکن از اوکراین حمایت کنند.

بوریس جانسون نخست‌وزیر انگلیس و امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه تاکید کردند که کشورهایشان به ارسال تسلیحات به کی‌یف ادامه می‌دهند.

ماه گذشته، یورگن استاک رئیس اینترپل هشدار داده بود که طولانی شدن جنگ در اوکراین منجر به ایجاد بازار سیاه سلاح‌های غربی در منطقه خواهد شد.

یک مقام آمریکایی چندی پیش در مصاحبه با شبکه سی ان ان گفته بود که کاخ سفید قادر به پیگیری سرنوشت سلاح‌های ارسال شده به اوکراین نیست.

مسکو نسبت به ارسال تسلیحات غربی به اوکراین هشدار داده است و استدلال می‌کند که این اقدام تنها جنگ را طولانی می‌کند و در عین حال خطر رویارویی نظامی مستقیم بین روسیه و ناتو را افزایش می‌دهد.

واکنش مسکو به توقیف کشتی روس توسط ترکیه

«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه گفت که وضعیت کشتی باری توقیف شده روسیه در ترکیه نیاز به بررسی بیشتر دارد.

وی که این سخنان را پس از کنفرانس خبری مشترک با «کارلوس رافائل فاریا» وزیر امور خارجه ونزوئلا مطرح می‌کرد، گفت: «ما باید وضعیت را بررسی کنیم. به نظر می‌رسد که این کشتی در واقع روسی بوده و زیر پرچم روسیه است. محموله این کشتی تحت قرارداد میان استونی و ترکیه بوده است. ما باید به طور خاص این موضوع را بررسی کنیم».

کشتی توقیف شده توسط ترکیه، کشتی با پرچم روسیه بوده که حامل ۷ هزار تن غلات بوده که روز پنجشنبه بندر «بردیانسک» در دریای سیاه را ترک کرده بود. اوکراین از ترکیه درخواست کرده بود تا این کشتی را توقیف کند. کی‌یف مدعی است غلاتی که در این کشتی قرار دارد، متعلق به اوکراین است.

لاوروف در ادامه سخنانش گفت: «تلاش برای ایجاد این بحران تصنعی، غیرقابل قبول است. هیچ مشکلی برای صادرات غلات و کود شیمیایی‌مان به جز چالش‌هایی که به وسیله تحریم‌های غرب ایجاد شده، وجود ندارد».

اداره گمرک ترکیه شامگاه یکشنبه توقیف یک کشتی روسی را تایید کرد.

اداره گمرک ترکیه اعلام کرد که احتمال می‌رود این کشتی روس، حامل غلات اوکراین باشد اما افزود که هنوز هیچگونه تصمیمی در خصوص این کشتی اتخاذ نشده است.

یک منبع که خواست نامش فاش نشود گفت: «تحقیقات همچنان ادامه دارد. این تمام چیزی است که در حال حاضر می‌توانم بگویم».

عصر روز شنبه بود که خبرگزاری رویترز به نقل از سفیر اوکراین در آنکارا خبر داد گمرک ترکیه یک کشتی باری روسی که حامل غلات اوکراین بوده را توقیف کرده است.

«مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه پیشتر در کنفرانس خبری با حضور وزیر خارجه انگلیس وعده داد که ترکیه درباره ادعاها در خصوص سرقت غلات اوکراین توسط روسیه تحقیق می‌کند.

این مقام ارشد آنکارا تصریح کرد: ترکیه ادعاهایی مبنی بر سرقت غلات اوکراینی توسط روسیه را جدی می‌گیرد و در حال بررسی این اتهامات است. وی افزود، ترکیه اجازه نمی‌دهد غلات دزدیده شده توسط روسیه یا هر کشور دیگری به ترکیه آورده شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات دوحه زلزله هرمزگان فائزه هاشمی آیت الله ناصری جنگ اوکراین اروپا روسیه چین آمریکا مذاکرات دوحه زلزله هرمزگان فائزه هاشمی آیت الله ناصری تحریم های اتحادیه اروپا نخست وزیر اوکراین وزیر امور خارجه جنگ در اوکراین فنلاند و سوئد گسترده روسیه استان دونتسک غلات اوکراین روز سه شنبه رئیس جمهور ارتش روسیه بازار سیاه حمله روسیه وجود ندارد ۱۴۰۱ ۰۴ ۱۵ باری روسی واگن باری شده توسط کشتی روس سلاح ها یف شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۲۳۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه پیشروی های گسترده ارتش روسیه با تصرف یک شهر دیگر/ پیش بینی روزهای سخت در انتظار ارتش اوکراین

بین الملل تابناک: هفتصد و هشتاد و هفتمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

فایننشال‌تایمز: ضدحمله جدید اوکراین در گرو انتخاب مجدد بایدن است ۱۴۰۳/۰۲/۱۶ - ۱۹:۵۲

روزنامه فایننشال‌تایمز نوشت: ضدحمله جدید اوکراین تنها در صورتی می‌تواند محقق شود که جو بایدن بار دیگر به عنوان رئیس جمهوری آمریکا انتخاب شود.

تارنمای شبکه خبری راشا تودی روز یکشنبه با استناد به گزارش این روزنامه انگلیسی، نوشت: طبق گزارش‌های منتشر شده از سوی مقام های اوکراین، این کشور قصد دارد در سال ۲۰۲۵ ضد حمله جدیدی علیه روسیه ترتیب دهد. ولی طبق گزارش منتشر شده در فایننشال تایمز این ضد حمله در صورتی محقق خواهد شد که بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری ایالات متحده بار دیگر بتواند قدرت را به دست بگیرد.

به نوشته این روزنامه انگلیسی، پیروزی احتمالی دونالد ترامپ در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری آمریکا ممکن است به ضرر برنامه‌های کی‌یف و ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین باشد.

بر اساس این گزارش، پیروزی ترامپ به معنای تلاش برای پایان دادن سریع جنگ و جستجوی یک راه حل از طریق مذاکره است.

دیلی تلگراف نیز روز شنبه گزارش داد که ترامپ یک طرح صلح برای اوکراین تهیه کرده است، اما آن را قبل از انتخابات آمریکا فاش نخواهد کرد زیرا نمی‌خواهد اهرم فشار خود را از دست بدهد.

رئیس جمهور اوکراین بارها نسبت به تدارک ضدحمله جدیدی علیه روسیه وعده داده است.

پیش بینی روزهای سخت در انتظار ارتش اوکراین ۱۴۰۳/۰۲/۱۶ - ۱۹:۵۲

هفته‌نامه «نیوزویک» امروز (یکشنبه) در مطلبی پیش‌بینی کرد که سال کنونی میلادی (۲۰۲۴)، برای اوکراین پس از ضد حمله ناامیدکننده ۲۰۲۳ که منابع [مالی و نظامی] زیادی برای آن هزینه شد، سخت باشد.

این نشریه آمریکایی نوشت: چهار ماه اول سال ۲۰۲۴، دشوارترین وضعیت‌ها در ۲ سال جنگ اوکراین و روسیه را نشان داده است. نیروهای کی‌یف در تمام طول خط مقدم در موضع ضعف قرار دارند و با ارتش بازسازی‌شده روسیه روبرو هستند.

«نیوزویک» با پیش‌بینی وضعیتی سخت برای کی‌یف در سال جاری میلادی، خاطرنشان کرد: حامیان غربی اوکراین در ارائه تسلیحات به این کشور کند عمل کردند و در کشاندن این جنگ به جنگی گسترده‌تر با روسیه نیز مردد بوده‌اند.

کوستی سالم (Kusti Salm) دبیر دائمی وزارت دفاع استونی طی مصاحبه‌ای در ماه دسامبر (آذر/دی) به نیوزویک گفت: «۲۰۲۴ دشوار خواهد بود». وی در مورد نیروهای اوکراینی نیز گفت: «آنها باید حالت تدافعی به خود بگیرند.»

این هفته‌نامه آمریکایی افزود که پیشروی طاقت فرسا روسیه به سمت غرب در تمام طول جبهه شرقی جنگ ادامه دارد.

بر اساس این گزارش، «ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه ممکن است امیدوار باشد که با پیروزی در دونتسک و لوهانسک، زمان کوتاهی را برای یک مکث [در جنگ] به دست آورد.»

پاول لوزین (Pavel Luzin) تحلیلگر نظامی روسی و محقق مدعو در دانشکده حقوق و دیپلماسی «فلچر» نیز به نیوزویک گفت که «به سختی» می‌توان گفت که آیا نیروهای مسکو می‌توانند تلاش فعلی خود را برای فشار تابستانی بزرگتری افزایش دهند یا خیر؟

وی در ادامه گفت: «آنها [نیروهای روسیه] به استراحت نیاز دارند، اما قرار نیست جنگ را پایان دهند.»

نیوزویک در ادامه نوشت: از آنجایی که اوکراین منتظر تحویل ده‌ها جنگنده اف-۱۶ ساخت آمریکا است، ممکن است در سال کنونی شاهد تغییر قابل توجهی در قدرت هوایی [کی‌یف] باشیم.

روسیه، کشورهای بالتیک را مقصر قطع بیشتر روابط دانست ۱۴۰۳/۰۲/۱۶ - ۱۹:۵۱

«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امورخارجه روسیه، جبهه‌گیری خصمانه کشورهای حوزه بالتیک را دلیل اصلی قطع روابط بیشتر آنها با مسکو دانست.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ماریا زاخارووا در اظهاراتی اعلام کرد که جبهه گیری خصمانه کشورهای بالتیک (لیتوانی، لتونی و استونی) منجر به قطع بیشتر روابط آنها با روسیه شده و همچنین هشدار داد که مسکو با اقدامات نامتقارن به ویژه در حوزه‌های اقتصادی و ترانزیتی واکنش نشان می دهد.

وی در ادامه اظهاراتش افزود: با این وجود مسکو به اعمال نفوذ دیپلماتیک بر کشورهای بالتیک ادامه خواهد داد.

ادامه پیشروی های گسترده ارتش روسیه با تصرف یک شهر دیگر

وزارت دفاع روسیه امروز درباره روند عملیات ویژه نظامی مسکو در اوکراین اعلام کرد: «اوچریتینو» در دونتسک به تصرف روسیه درآمد.

 وزارت دفاع روسیه امروز یکشنبه در بیانیه‌ ای در خصوص روند ادامه عملیات ویژه روسیه در اوکراین در ۲۴ ساعت گذشته اعلام کرد: نیروهای مسلح روسیه کنترل کامل شهرک «اوچریتینو» واقع در دونتسک را به دست گرفتند.

وزارت دفاع روسیه در این خصوص می‌ افزاید: کارگاه های تولید سوخت موشک و سلاح برای پهپادهای اوکراینی نیز مورد اصابت قرار گرفته و منهدم شدند.

بیانیه مذکور در ادامه اضافه می‌کند: نیروهای مسلح روسیه مواضع خود را در خط مقدم بهبود بخشیدند؛ ۶ حمله نیروهای مسلح اوکراین در لوهانسک دفع شد و دشمن ۳۰۵ نظامی را از دست داد.

این بیانیه در ادامه می‌افزاید: اوکراین در یک روز ۳۸۰ پرسنل نظامی و یک تانک آبرامز را در منطقه تحت مسئولیت یگان «مرکز» ارتش روسیه از دست داد. نیروهای روسیه یک انبار تسلیحات موشکی ساخت غرب را در نزدیکی اودسا منهدم کردند.

وزیر امورخارجه ایتالیا: ما به اوکراین سرباز نمی‌فرستیم

«آنتونیو تاجانی» وزیر امورخارجه ایتالیا پس از اظهارات دوباره «امانوئل مکرون» مبنی بر امکان اعزام نیروهای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به اوکراین در صورت نیاز، تاکید کرد که ایتالیا با روسیه در جنگ نیست و هیچ سرباز ایتالیایی را به این جنگ نمی‌فرستد.

به گزارش خبرگزاری آنسا، آنتونیو تاجانی گفت: ما همیشه اعلام کرده ایم که با روسیه در جنگ نیستیم.

وی دیروز جمعه پس از اظهارات دوباره رئیس‌جمهوری فرانسه که گفته بود چنانچه روسیه خطوط اوکراین را درهم بشکند و کی‌یف درخواست کمک کند، ائتلاف نظامی ناتو باید سربازان خود را به اوکراین اعزام کند، تاکید کرد: ما سربازان ایتالیایی را به اوکراین نمی فرستیم.

تاجانی که سمت معاون نخست‌وزیر و همچنین رهبر حزب راست میانه «برلوسکونی فورزا ایتالیا» (FI) را عهده دار است، در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد اظهارات دوباره مکرون مبنی بر امکان حضور سربازان غربی در اوکراین در صورت نیاز، خاطرنشان کرد: «ما از حق اوکراین برای مستقل بودن دفاع می کنیم. اما تکرار می کنم ما با روسیه در جنگ نیستیم. موضع ما همیشه این است. ما هرگز نظر خود را تغییر نداده ایم. ما از آزادی و استقلال دفاع می کنیم، اما برای ایجاد صلح نیز تلاش می کنیم».

آلمان سامانه پدافند هوایی اوکراین را تقویت می‌کند

آلمان، یکی از کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) اعلام کرد که قصد دارد با ارسال سامانه راداری پیشرفته بیشتری به اوکراین، سیستم پدافند هوایی آن را تقویت کند، این در حالی است که ناظران بین‌المللی و برخی سیاستمداران اروپایی نسبت به مداخله هرچه بیشتر نظامی کشورهای ناتو در این جنگ ابراز نگرانی کرده و نسبت به آن بشدت هشدار می‌دهند.

به گزارش تارنمای هفته نامه نیوزویک، آلمان برای تقویت توانایی پدافند هوایی اوکراین که با حملات مکرر موشکی و پهپادی روسیه مواجه است، سامانه (هشدار) راداری «‌TRML-۴D‌» را به آن کشور ارسال می‌کند.

بنابراین گزارش، مدیرعامل شرکت آلمانی «‌هِنزهلدت» (HENSOLDT) دراین باره به نیوزویک گفت که قرار است این شرکت تا پایان سال جاری میلادی برای تقویت سامانه پدافند هوایی اوکراین بعنوان بخشی از کمک های ۱۰۰ میلیون یورویی (۱۰۷ میلیون دلاری) برلین به کی یف، شش دستگاه رادار TRML-۴D به آن کشور ارسال کند.

وی گفت که این رادارها توانایی شناسایی و رهگیری پهپادها، موشک ها و هواپیماهایی که در سطح پایین پرواز می کنند از جمله بالگردها را تا شعاع ۱۶۰ مایلی را دارند.

نیوزویک در ادامه افزود: بنابر آمارهای دولتی، آلمان تاکنون هشت دستگاه از این نوع رادارها را به اوکراین ارسال کرده و علاوه بر آن یک دستگاه دیگر نیز در مورخ ۲۹ آوریل در قالب بخشی از کمک های نظامی برلین به کی‌یف فرستاده است، این درحالی است که دولت این کشور اعلام کرده که به زودی سامانه پدافند هوایی پاتریوت دیگری را به اوکراین خواهد فرستاد.
طبق این گزارش، اولاف شولتز صدر اعظم آلمان با وجود کمک های کشورش به اوکراین از دادن موشک های تاروس به این کشور خودداری می کند این درحالی است که دولت اوکراین به شدت نیازمند آنها است. شولتس معتقد است که تحویل تاروس به اوکراین موجب می شود کشورش به نوعی بیشتر درگیر این جنگ شود.
سامانه راداری آلمانی TRML-۴D که یک سامانه هشدار پدافندی هوایی است قادر است هر شئی پرنده‌ای از کف (صفر) تا ارتفاع ۴۰ کیلومتری را در میدان دیدی به شعاع ۴۰ تا ۲۵۰ کیلومتر شناسایی و رهگیری کند.

دیگر خبرها

  • آغازِ پایان زلنسکی در اوکراین/ سرویس اطلاعات مسکو تاریخ تعیین کرد
  • وزیر اسبق زلنسکی در فهرست تحت تعقیب روسیه قرار گرفت
  • لاوروف: غرب و اوکراین برای مذاکره جدی آماده نیستند
  • ادامه پیشروی های گسترده ارتش روسیه با تصرف یک شهر دیگر/ پیش بینی روزهای سخت در انتظار ارتش اوکراین
  • ادامه پیشروی های گسترده ارتش روسیه با تصرف یک شهر دیگر
  • اوکراین : جنگنده سوخوی 25 روسیه را سرنگون کردیم
  • روسیه وزیر دفاع سابق اوکراین را تحت تعقیب قرار داد
  • زلنسکی در فهرست افراد تحت تعقیب روسیه قرار گرفت
  • نام زلنسکی در فهرست افراد تحت تعقیب روسیه قرار گرفت
  • چراغ سبز انگلیس برای حمله به خاک روسیه؛ وعده کامرون به زلنسکی!