Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاندار لرستان با اشاره به خشک‌ شدن چشمه‌های اصلی خرم‌آباد گفت: ۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این استان با تکمیل سد معشوره آبی می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، فرهاد زیویار ظهر امروز در جلسه مشترک سازگاری با کم‌آبی و شورای حفاظت از منابع آب لرستان در سالن جلسات استانداری با بیان اینکه شرایط منابع آبی این استان نسبت به گذشته بسیار متفاوت شده است، اظهار داشت: الگوی کشت لرستان باید تغییر کند، ما مسئول تامین آب نسل آینده نیز هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بخشی از مشکلات کمبود منابع آبی لرستان به‌دلیل کاهش بارندگی و بخشی هم مربوط به استفاده نادرست و عدم مدیریت صحیح از این منابع است.

تنش شدید آبی در دیار چشمه‌ها/ خشکسالی جان چشمه‌های لرستان را گرفته استکاهش 49 درصدی آبدهی چشمه‌های لرستان/ ذخایر سدها 36 درصد کاهش یافتبحران آب در سرزمین چشمه‌ها و آبشارها/ تنش شدید آبی بیخ گوش 500 روستا و 12 شهر لرستان+تصاویر

استاندار لرستان با اشاره به فاجعه‌بودن افت 6 متری سفره‌های آب زیرزمینی این استان عنوان کرد: چشمه‌های اصلی خرم‌آباد خشک شده و باید با برنامه‌ریزی دقیق اقدامات لازم برای تأمین آب شرب شهرستان‌ها انجام شود.

وی با بیان اینکه مردم لرستان چشم‌انتظار آب پشت سد ایوشان هستند، بیان کرد: تکمیل سد معشوره یک ضرورت و از مطالبات اصلی مردم این استان است.

زیویار با اشاره به تجهیزشدن کارگاه سد معشوره گفت: با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده تا سه سال آینده امیدواریم که به نتیجه مطلوب برسیم.

استاندار لرستان تصریح کرد: 20 هزار هکتار از اراضی کشاورزی منطقه با تکمیل سد معشوره آبی شده و بیش از یک میلیون نفر از برکات آن بهره‌مند می‌شوند.

زیویار با اشاره به رایج‌بودن کشت دیم در سال‌های گذشته اظهار داشت: مردم با توجه به افت سطح آب سفره‌های زیرزمینی باید با استفاده صحیح از منابع آب را رعایت کنند.

وی با بیان اینکه باتوجه به افزایش جمعیت باید مدیریت بهینه مصرف در دستورکار قرار گیرد، افزود: نحوه استفاده از منابع آب با پیشرفت امکانات هم تغییر کرده و کشت برنج در لرستان مرسوم شده‌است؛ استفاده نادرست از منابع آب می‌تواند تأمین آب آیندگان را به خطر اندازد.

انتهای پیام/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تکمیل سد معشوره منابع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۲۴۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰ هزار هکتار شالیزار مازندران تجهیز و نوسازی شد

رئیس جهاد کشاورزی مازندران از اجرای تجهیز و نوسازی ۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی این استان بین ۲۱۰ هزار هکتار خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، بابک مؤمنی عصر امروز_یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ در برنامه زنده رادیویی «رادیو سراسری گفت‌وگو» با اشاره به اجرای طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری این استان اظهار کرد: بزرگترین طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری مازندران در شهرستان آمل در حال اجراست.

وی با بیان اینکه تجهیز اراضی با محوریت اراضی شالیزاری در حال اجراست و متوسط مالکیت اراضی شالیزاری ۰.۷ هکتار است، تاکید کرد: تجهیزات و امکانات در اختیار این مزارع قرار ندارد و ابعاد قطعات مهندسی شده و هندسی نیست.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر اینکه با توجه به حرکت کشاورزی به سمت اقتصادی و هوشمندانه، باید اراضی کشاورزی ما اقتصادی و مهندسی شده باشد، اظهار داشت: این طرح با الگوگیری از کشور ژاپن در ایران اجرا شد و یک نظام تحویل و مدیریت آب با محوریت آب و آبیاری و زهکشی اراضی در هر یک از قطعات اجرایی شد که مصرف نهاده‌ها را مدیریت بهینه می‌کند و انقلابی در مدیریت مزارع به‌وجود می‌آورد.

مؤمنی این طرح را زیرساختی و مهم دانست و گفت: از ۲۱۰ هزار هکتار اراضی شالیزاری استان ۶۰ هزار هکتار تاکنون تجهیز و نوسازی شد و سرعت اجرای این پروژه با توجه به محدودیت منابع کند است و باید با جدیت و شتاب بیشتری دنبال شود.

وی با بیان اینکه به دنبال توسعه و ارتقا این طرح هستیم که بتوانیم سامانه‌های کم فشار آبیاری و انتقال آب با لوله را هم در این طرح اجرا کنیم، تصریح کرد: آب‌بندان را در بالادست مزارع و در پایین دست مزارع نیز بازچرخانی آب را داریم تا منجر به کاهش تلفات آب را داشته باشیم.

این مسؤول با اشاره به اینکه با توجه به اینکه انتقال آب و زهکشی اراضی در مزارع سنتی اراضی شالیزاری وجود نداشت طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری به صورت کامل و با همه ملحقات طرح در روستای نوایی محله فریدون‌کنار اجرایی شد، خاطرنشان کرد: این طرح به عنوان یک پایلوت ملی است تا در جایگاه یک کار ترویجی مورد توجه قرار گیرد.

کد خبر 750896

دیگر خبرها

  • رفع تداخل ۲۱۹۷ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین
  • ۷۵ هکتار از اراضی ملی کردستان رفع تصرف شد
  • ۲۹ هکتار از اراضی کشاورزی بخش قلعه‌نو آزادسازی شد
  • ۶۰ هزار هکتار شالیزار مازندران تجهیز و نوسازی شد
  • بازگشایی و رفع تصرف ۹۱ هکتار از اراضی رودخانه‌ای
  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • رفع تصرف ۴۶۰۰ هکتار از اراضی ملی سیستان و بلوچستان
  • رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از دو هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی