Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد مرندی مشاور تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان در گفت‌وگو  با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، با اشاره به نیاز کشورهای غربی به توافق با ایران گفت: در حال حاضر از سوی مقامات آمریکایی و اروپایی و همچنین در اتاق های فکر و رسانه‌های آن‌ها مطرح می‌شود که به دلیل بحران انرژی و وضعیت نابه‌سامان اقتصادی کشورهای غربی، نیاز روزافزونی به نفت ایران و ثبات و آرامش در منطقه وجود دارد، به ویژه قبل از آنکه فصل سرما شروع شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره آخرین وضعیت مذاکرات هسته‌ای ایران با کشورهای غربی ادامه داد: طبیعی است که آمریکایی‌ها می‌خواهند نقطه‌ضعف‌هایی را به ضرر ایران در توافق قرار دهند تا در آینده در صورت نیاز بتوانند از آن علیه ما استفاده کنند.

مشاور تیم مذاکره کننده ایران با تاکید بر اینکه شرایط آمریکایی‌ها با اروپایی‌ها در مذاکرات متفاوت است، گفت: اگر اختیار مذاکرات فقط با اروپایی‌ها بود، به هر حال توافق انجام می‌شد ولی آمریکایی‌ها اگرچه نیاز به این امر دارند، با این حال با فشارهای داخلی زیادی علیه توافق با ایران مواجهه هستند.

مرندی ادامه داد: در آمریکا بایدن از محبوبیت بالایی برخوردار نیست و مخالفین توافق با ایران پر سر و صدا هستند؛ از طرفی انتخاب میان‌دوره‌ای آمریکا در نوامبر (آبان‌ماه) هم پیش‌رو است؛ بنابراین فشار بر ضد توافق از یک طرف و از طرف دیگر نیاز روزافزون غربی‌ها به ویژه اروپایی‌ها به انرژی ارزان‌تر، در طرف دیگر وجود دارد.

وی با اشاره به سابقه مذاکرات وین گفت: نباید فراموش کرد که در طول مذاکرات وین دو نفر از اعضای هیئت آمریکایی به نشانه اعتراض مذاکرات را ترک کردند، زیرا حس کردند ایران امتیازات زیادی به‌دست آورده و در کنگره و سنا هم مخالفت‌ها نسبت به توافق با ایران زیاد بود.

مشاور تیم مذاکره کننده ایران در پاسخ به این پرسش که هدف از تخریب تیم مذاکره کننده ایران توسط بخشی از رسانه‌های اصلاح طلب چیست؟ تصریح کرد: بعضی از این‌ها تحت تاثیر رسانه‌های فارسی‌زبان دولت‌های غربی و متحدین آن‌ها ازجمله دولت سعودی و ارتش‌های سایبری آن‌ها هستند و عده‌ای هم از این اقدامات انگیزه‌های سیاسی دارند.

مرندی با تاکید بر اینکه افرادی که در داخل به دنبال تخریب تیم مذاکره کننده هستند، اطلاع دقیقی از محتویات مذاکرات ندارد، گفت: اگر ایران نتواند تضمین‌های لازم را در مذاکرات به دست آورد و تحریم‌های دستگاه‌های مهم باقی بماند، برجام به درستی اجرا نمی‌شود و اتفاقاتی که بعد از توافق سال ۲۰۱۵ افتاد، تکرار خواهد شد؛ در آن دوره دولت اوباما به توافق پایبند نبود و ترامپ برجام را پاره کرد و هیچ‌کدام بابت این کار هزینه‌ای ندادند.

وی با تاکید بر اهمیت اخذ تعهد از طرف‌های مذاکره برای پایبندی به توافق اظهار کرد: اگر ما توافقی انجام دهیم که تضمین‌های آن ضعیف باشد و تحریم‌های زیادی باقی بماند، اولین معترضین همین افرادی هستند که الان برای زودتر انجام شدن توافق سر و صدا می‌کنند.

مرندی در مورد آینده مذاکرات دوحه گفت: در طی ۳ ماه اخیر بعد از پایان مذاکرات وین گفت‌وگوها ادامه داشت، پیام‌ها رد و بدل شد و مواضع آمریکایی‌ها در این مدت تا حدودی تغییر کرده و مقداری امتیاز داده شد، هم‌اکنون نیز اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها انگیزه بالایی برای توافق داشته و اصرار دارند مذاکرات ادامه داشته باشد.

کارشناس روابط بین‌الملل در پایان گفت: در حال حاضر کشورهای غربی باید قدم‌های آخر را برای توافق بردارند و در نهایت باید دید که آن‌ها این قدم‌ها را بر می‌دارند یا بازهم مذاکرات به طول می‌انجامد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کشورهای غربی رسانه ها محمد مرندی مشاور تیم مذاکره کننده توافق با ایران کشورهای غربی آمریکایی ها اروپایی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۳۰۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی

مذاکره کننده ارشد واشنگتن گفت مقامات ایالات متحده و کره جنوبی دیدگاه‌های مربوط به یک توافق جدید در مورد تقسیم هزینه‌های حضور نیروهای آمریکایی در کره جنوبی را مورد بحث قرار دادند و در صورت لزوم به مشورت ادامه خواهند داد.

به گزارش ایسنا، آمریکا و کره جنوبی ماه گذشته میلادی نمایندگانی را برای آغاز مذاکرات زودهنگام با هدف اجرای یک توافق جدید در سال ۲۰۲۶ معرفی کردند.

به نقل از خبرگزاری رویترز، رسانه‌های کره جنوبی گزارش کردند که هدف از این گفت‌وگو دستیابی به توافق پیش از هر گونه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید است که در دوران ریاست جمهوری خود سئول را به «سواری گرفتن از قدرت نظامی آمریکا» متهم کرده بود.

«لیندا اسپچت»، مذاکره کننده ارشد آمریکایی پیش از نخستین دور مذاکرات در هاوایی که سه شنبه تا پنجشنبه برگزار می‌شود، گفت واشنگتن به دنبال یک نتیجه عادلانه و برابر است.

وی افزود: «آمریکا و کره جنوبی دورنماهای خود را برای این نشست مطرح کرده‌اند. ما تا هر زمان که لازم باشد به رایزنی‌ها ادامه می‌دهیم.»

یک مقام ارشد دولت بایدن ماه گذشته میلادی اعلام کرد مذاکرات در مسیر و زودتر از موعد مقرر انجام شده، اما ایالات متحده انتخابات ریاست جمهوری نوامبر را به عنوان«مهلت جدی» نمی‌بیند.

بیش از ۲۸ هزار نیروی آمریکایی در کره جنوبی به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای بازدارندگی در مقابل کره شمالی مجهز به سلاح هسته‌ای مستقر هستند.

در دوران ریاست جمهوری ترامپ، آمریکا و کره جنوبی پیش از دستیابی به توافقی برای افزایش مشارکت سئول در افزایش ۱۳.۹ درصدی هزینه‌های حضور نیروهای آمریکایی در کره جنوبی چندین ماه دچار تنش بودند. بر اساس قرارداد ۲۰۱۹، کره جنوبی حدود ۹۲۰ میلیون دلار برای این مساله در سال پرداخت می‌کرد اما ترامپ از سئول خواست تا این مبلغ را در سال به پنج میلیارد دلار برساند.

قرارداد کنونی در سال ۲۰۲۵ منقضی می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تضمین آتش بس دایمی رکن اساسی مذاکرات است
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • لزوم استفاده از ظرفیت بنیاد مسکن در اجرای طرح‌های مسکن روستایی
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • اسرای اسرائیلی خطاب به نتانیاهو: هر چه زودتر برای آزادی ما توافق کن!
  • کرملین: انگلیس مانع توافق آتش‌بس اوکراین شد
  • مسکو: انگلیس مذاکرات صلح اوکراین را خراب کرد
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی